×
سیاسی
شناسه خبر : 100102
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/04/14 ساعت 15:32
نشست بازسازی اوکراین یا تامین بودجه جنگ‌افروزی

نورنیوز بررسی می‌کند؛

نشست بازسازی اوکراین یا تامین بودجه جنگ‌افروزی

کشورهای غربی قصد دارند نشستی با عنوان بازسازی اوکراین با محوریت انگلیس برگزار کنند که به نظر می‌رسد اهدافی مانند مشروعیت بخشی به تحریم‌ روسیه و مصادره اموال این کشور و همچنین تامین هزینه‌های استمرار جنگ را دنبال می‌کند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: تعدادی از کشورهای غربی اعلام کرده‌اند کنفرانسی برای بازسازی اوکراین درشهر لوگانو در کشور سوئیس برگزار خواهند کرد. انگلیس اعلام کرده‌ با کی‌یف و دیگر کشورها برای میزبانی کنفرانس سال آتی میلادی همکاری خواهد کرد.

در این چارچوب قرار است یک هیات نظارت برای کمک به هماهنگی میان اوکراین و متحدانش برای بازسازی تشکیل شود.

هم زمان با این نشست نیز بانک سرمایه‌گذاری اروپا ۱۰۴ میلیارد دلار وام برای بازسازی اوکراین پیشنهاد کرده است. «صندوق امانی دروازه اتحادیه اروپا و اوکراین» نیز به دنبال جذب کمک‌های اولیه ۲۰ میلیارد یورویی از کشورهای اتحادیه اروپا و بودجه این اتحادیه در قالب کمک‌های بلاعوض، وام و تضمین است. برگزاری این نشست از سوی کشورهای اروپایی که پیشتر سران این کشورها در اظهار نظرهای مختلق بر طولانی بودن جنگ اوکراین تاکید کرده اند.

شولتز صدراعظم آلمان در اظهار نظری صریح  نسبت به ادامه دار بودن این جنگ هشدار داده و مدیر اطلاعات ملی آمریکا نیزگفته است که سازمان‌های اطلاعاتی این کشور به این نتیجه رسیده‌اند که درگیری‌های اوکراین احتمالا برای مدت طولانی ادامه خواهد داشت و شکل گیری توافق صلح بعید است.

در حال حاضر کشورهای غربی با ارسال تسلیحات و کمک‌های نظامی به اوکراین، صراحتا رویکرد های سیاسی را رد کرده‌اند چنانکه افرادی مانند جانسون نخست وزیر انگلیس رسما اوکراین را از مذاکره سیاسی با روسیه منع کرده است.

 از آنجا که پیگیری برنامه بازسازی آن هم در میانه جنگی ادامه دار  معنا و مفهومی ندارد، برگزاری نشست برای بازسازی اوکراین می تواند با ابهامات و سوالات متعددی همراه باشد.

تجربه رفتار غرب در نحوه مدیریت بحرانهایی که خود عامل شکل گیری ان بوده است نشان می دهد که رویکرد غالب در چنین رخدادهایی،تداوم بحران تا تامین اهداف و منافع تعریف شده برای آنان است.

 ۲۰ سال حضور اشغالگران در افغانستان و عراق، جنگ لیبی، حضور ائتلاف آمریکایی در جنگ با داعش که زمینه ساز نظامی‌گری غرب در سوریه و عراق بود، تجربیات معاصری است که می تواند تایید کننده این دیدگاه باشد.

از این رو به نظر می‌رسد این نشست‌ها عمدتا با اهداف توجیه سیاست‌های میلیتاریستی غرب و مدیریت افکار عمومی در مسیر تداوم بحران باشد.

رویکرد تکمیلی غرب در برگزاری این نشست چنانکه از اظهار نظر مقامات کشورهای اروپایی و آمریکا مشخص است، ایجاد هماهنگی برای مصادره دارائی های روسیه در کشورهای مختلف به بهانه تامین مخارج باز سازی اوکراین است.

 «لیز تراس» وزیر امور خارجه انگلیس یکشنبه در جمع قانونگذاران کشورش گفت: این مساله‌ای است که از سوی وزارت خارجه و وزارت خزانه‌داری انگلیس در دست بررسی است اما من کاملا با این فکر موافقم. فقط اینکه، ما نیاز داریم که جزئیات آن را درست دریابیم.

در همین راستا بایدن رئیس جمهور آمریکا در اردیبهشت ماه گفته بود: «بسته جامع کمکی را به کنگره می‌فرستیم که تلاش ما را تقویت خواهد کرد تا خانه و دارایی و اموال افراد نزدیک به حلقه قدرت در روسیه را مصادره کنیم».

چارلز میشل رییس شورای اتحادیه اروپا هم در این خصوص گفت: اروپا باید دارایی‌های روسیه را مصادره کند و از عواید آن برای بازسازی اوکراین آسیب دیده از جنگ استفاده کند.

اتخاذ این رویکرد از سوی اروپا توسط جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز با اعلام اینکه کشورهای اروپایی باید از توقیف ذخایر ارز خارجی روسیه برای کمک به هزینه بازسازی اوکراین استفاده کنند،مورد تاکید قرار گرفت.

روسیه مارس گذشته اعلام کرد که تحریم بانک مرکزی این کشور باعث مسدود شدن حدود ۳ هزار میلیارددلار ذخایر خارجی و طلا به ارزش کلی بیش از ۶۰۰ میلیارد دلار شده است.

از ابتدای شکل گیری بحران اوکراین، اروپا و امریکا با توقیف و مصادره اموال روسیه و سرمایه داران این کشور و همچنین تامین مالی و تسلیحاتی اوکراین عملا مسیر گسترش و دامن زدن به جنگ و خون ریزی را در پیش گرفته اند.

به نظر می رسد برگزاری کنفرانس لوگانو که تحت نام زیبای بازسازی اوکراین برگزار خواهد شد یکی دیگر از حلقه های تکمیل کننده راهبرد غرب برای تشدید بحران و افزایش خسارتهای مادی و انسانی دو کشور روسیه و اوکراین باشد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
جزئیات گردش مالی 14 همتی سلطان سکه با 219 حساب جعلی
لیست نهایی فوتبال بانوان ایران برای نبرد آسیایی اعلام شد؛ ایران در گروه مرگ
انتقاد شدید لیبرمن از نتانیاهو در کنست اسرائیل
تکذیب صدور حکم اعدام برای دختر نوجوان در گرگان توسط قوه قضاییه
ماجرای حمله سایبری به سایت دانشگاه شریف چه بود؟
زمان دیدار پرسپولیس و تراکتور مشخص شد
ونزوئلا خواستار آزادی فوری مادورو و همسرش شد
مهاجرانی: ایران دیپلماسی را به جنگ ترجیح می دهد/اعتماد یک شبه ویران می شود
سقوط بالگرد ارتش در درچه اصفهان+ جزئیات و فیلم حادثه
تعطیلی پنجشنبه‌ای ادارات استان مرکزی تا پایان سال اعلام شد
توضیحات دانشگاه علم و صنعت درباره فوت دانشجوی ارشد مهندسی صنایع
دستگیری عامل توزیع 500 هزار دلار تقلبی در تهران
روسیه آماده میانجیگری دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور؛ بارش برف و باران در 3 استان
توانایی و تبیین
گفت‌وگو در چالش انسداد
ترامپ حق دارد تعجب کند
گوترش: اسرائیل حقوق بشر فلسطینیان را نقض می‌کند
بررسی آخرین تحولات منطقه در تماس وزرای خارجه ایران و امارات
تصویب تحریم‌های جدید روسیه بدون توجه به مخالفت مجارستان
ایران و تحولات پیرامونی در آسیای مرکزی و قفقاز
ارجاع پرونده خداداد عزیزی و خلیل‌زاده به کمیته انضباطی
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز سه شنبه 5 اسفند 1404+ جدول
ترس از فردای جنگ؛ چرا ژنرال‌های آمریکا جلوی ترامپ ایستادند؟
سیاست نامه | ظهور نوع جدیدی از سیاست ورزی؛سیاست دیجیتالی
دیدار آمریکا با روسیه و چین درباره معاهده هسته‌ای جدید
رایزنی تلفنی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره تحولات منطقه
فصل چهارم: «شنبه آرام؟»، زندگی‌نامهٔ شهید «دکتر محسن فخری‌زاده» از زبان همسر شهید
سندی ماندگار برای حکمرانی اخلاقی و عدالت محور
درخواست رئیس‌جمهور اوکراین بر ادامه حمایت آمریکا
برنامه مسابقات ورزشی امروز 5 اسفند 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروزسه شنبه 5 اسفند 1404 + وضعیت استان‌ها
ترامپ: من درباره ایران تصمیم می‌گیرم و ترجیح می‌دهم توافق شود
پهپادها برای جلوگیری از سرقت اموال به کمک پلیس می‌آیند
ممنوعیت ساخت سلاح ارواح در آمریکا
بهترین شوینده‌های پوست کدامند؟
سرفه‌های آلرژیک و عفونی نشانه چه بیماری‌هایی هستند؟
تاثیر نوشیدنی‌های شیرین بر اضطراب نوجوانان
با این راهکار ساده از خطر ابتلا به آلزایمر رها شوید
کمبود چه غذایی به حافظه آسیب می‌زند؟
محرومیت بازیکن جنجالی بنفیکا
پاریس: خواستار ممنوعیت تردد دریایی روسیه هستیم
وزیر خارجه اسپانیا: صحبت از وقوع جنگ جهانی سوم اغراق آمیز است
واکنش شورای همکاری فارس به مواضع عراق در مورد مرز با کویت
نخست‌وزیر انتاریو: ترامپ به‌تنهایی جهان را به آشوب کشانده است
درآمد چند صد میلیون دلاری قزاقستان از مالیات گوگل
انصارالله به‌دنبال افزایش سطح آمادگی برای مقابله با حمله احتمالی آمریکا
هشدار درباره تشدید بحران بهداشتی و انسانی در غزه
درخواست روسیه از آمریکا: از اقدام نظامی به تاسیسات هسته‌ای ایران صرفنظر کن
کدام معاون رئیس جمهور خواهد شد؛ «روبیو یا ونس؟»