×
سیاسی
شناسه خبر : 100101
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/04/14 ساعت 15:50
امنیت و آرامش به سبک آمریکایی

نورنیوز بررسی می‌کند؛

امنیت و آرامش به سبک آمریکایی

آمارها نشان می‌دهد، فضای اجتماعی آمریکا به عنوان کشوری که داعیه دار رهبری تمدن و مدیریت جهان است، بدلیل ضعف شدید در سیاست داخلی با بحران های روبه تزاید روبرو می باشد.

نورنیوزـ گروه بین‌الملل: آمریکا طی دهه‌های گذشته و به خصوص با اوج‌گیری امپراطوری ارتباطی هالیوود، همواره به عنوان کشوری امن و رویایی معرفی شده است. بر همین اساس یکی از مهمترین کارویژه‌های رسانه های جریان اصلی و همچنین صنعت سرگرمی در این کشور، ارائه تصویری امن، شاد و موفق در همه عرصه های سیاسی،اجتماعی و اقتصادی بوده است.

با این حال شاخص‌ها و معیارهای منتشر شده از سوی موسسات غربی در خصوص امنیت کشورهای مختلف گویای واقعیت‌های دیگری است. موسسه اقتصاد و صلح اروپا، سالانه رتبه‌بندی کشورهای جهان را از نظر سطح امنیت اعلام می‌کند که در گزارش سال ۲۰۲۲ خود، آمریکا را در رتبه ۱۲۲ قرار داده است. بر مبنای شاخص‌های این موسسه، جایگاه کشور آمریکا دو پله نیز  نسبت به بررسی قبلی سقوط داشته است.

مرور اخبار و وقایع داخلی این کشور نیز به خوبی نشان‌گر غیر واقعی بودن تصویری است که از امنیت آمریکا در رسانه‌ها ارایه می شود. به عنوان مثال امسال، جشن روز استقلال آمریکا در حالی برگزار شد که بر اثر وقوع تیراندازی در در هایلند پارک در شهر شیکاگو در ایالت ایلینوی آمریکا ۶ تن کشته و ۲۴ نفر زخمی شدند.

اخباری از این دست که نشان دهنده توسعه خشونت و بکارگیری سلاح گرم برای کشتار شهروندان در آمریکا می باشد به صورت روزانه از سوی رسانه ها منتشر می شود.

در کنار معظلات فرهنگی و اجتماعی عدیده ای که جامعه آمریکا از آن رنج می برد،قانون آزادی حمل سلاح گرم یکی از مهمترین عوامل توسعه خشونت در این کشور است.مقایسه شاخص‌ها نشان می‌دهد به طور عمومی کشورهایی که خرید فروش اسلحه درآن ممنوع است از امنیت بیشتری برخوردارند. تاکنون تلاش فعالان اجتماعی این کشور برای لغو قانون آزادی حمل سلاح تاکنون بی‌ثمر بوده است.

در همین خصوص یک سازمان سوئیسی فعال در امور مربوط به مالکیت اسلحه در گزارشی عنوان کرد درایالات متحده آمریکا به ازای هر ۱۰۰ آمریکایی ۱۲۰ تفنگ وجود دارد و طبق آمارها در طول این ۲۲ سال، بیش از ۱۰۰ مورد تیراندازی دسته جمعی در آمریکا رخ داده و بیش از ۲۰۰۰ نفر قربانی درگیریهای مسلحانه شده‌اند.

علاوه بر این سازمانهای مردم نهاد که در حوزه بررسی عوامل تاثیر گذار بر توسعه خشونت کار می کنند معتقدند که رفتار پلیس امریکا نیز یکی از عوامل ناامنی به خصوص برای رنگین پوستان به حساب می اید

اخیرا در شهر آکرون جوانی ۲۵ ساله به نام «جیلند واکر» به ضرب ۶۰  گلوله پلیس به قتل رسید که موجب خشم عمومی و درگیری‌هایی میان پلیس و مردم شد.

فارغ از خشونت‌های مسلحانه، اطلاعات موجود نشان می‌دهد این کشور از جنبه‌های امنیت اجتماعی نیز وضعیت اسفناکی را تجربه می‌کند. شرکت اوبر به عنوان یکی از مشهورترین و امن‌ترین شرکت‌های حمل و نقل در این کشور ،گزارشی ۷۸ صفحه‌ای منتشر کرده که در آن به ۳ هزار و ۸۲۴  فقره تجاوز اشاره شده است. طبق این گزارش زنان ۸۱ درصد از قربانیان را تشکیل می‌دهند.

تحقیقات کمیسیون مستقل تحقیقات در ارتش ایالات متحده آمریکا نیز پس از اعتراضاتی که به موضوع آزارهای جنسی در نیروهای مسلح این کشور مطرح شده بود بیش از ۱۳۰ هزار تعرض جنسی را کشف کرد که نشان دهنده عمق فاجعه است.

در بسیاری از تحقیقات صورت گرفته آمارهای نا امنی بر مبنای داده‌های پیش از سال ۲۰۲۱ تحلیل‌ شده است. برای مثال در تحقیق موسسه اقتصاد و صلح اشاره شده است که رتبه بندی امنیتی کشورها بدون در نظر گیری جنگ اوکراین انجام شده و تاثیر این رخداد در آمارهای آینده منعکس خواهد شد. نکته مهم آنکه با توجه به رابطه مستقیم میان شاخص‌های اقتصادی و جرم در جوامع به نظر می‌رسد تحریم‌های افسار گسیخته ای که اخیرا در آمریکا شکل گرفته، تاثیر مستقیمی بر افزایش جرم، جنایت و به تبع آن ناامنی اجتماعی در این کشور خواهد داشت.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تحلیل نخست‌وزیر اسبق عراق از اقتصاد مقاومتی ایران
بحرین 3 نفر را به اتهام همکاری با ایران به حبس ابد محکوم کرد
ادعای سفیر آمریکا: امارات به «گنبد آهنین» مجهز شد
آلن ایر: ادعای ترامپ درباره ایران یا سوءتفاهم است یا دروغ
والدین مهم‌ترین عامل اضطراب کودکان هستند
ترس عجیب رئیس جمهور آمریکا ؛ ترامپ پرندگان را با پهپاد اشتباه گرفت
هشدار درباره پیامدهای ادامه بسته ماندن بورس
انتقاد بولتون از مدیریت ترامپ در بحران ایران و تنگه هرمز
وزیر کار: عدالت در دسترسی، شرط رونق مشاغل خانگی است
قطع انگشت به بهانه چشم چرانی در مهمانی خانوادگی
نابودی ویروس کرونا و آنفلوانزا با امواج صوتی
واگذاری 4500 کودک بی‌سرپرست در جنگ به خانواده‌ها
ثبت‌نام بیش از 500 هزار داوطلب در آزمون سمپاد 1405
گزارش وزارت کشور از حادثه اصفهان و تدابیر امنیتی در جلسه کمیسیون امنیت ملی
هشدار هواشناسی برای 27 استان
توقف موقت انتقال قطارهای چینی به ایران
قیمت گوشت ، مرغ و تخم مرغ امروز 22 اردیبهشت 1405 + جدول نرخ‌ها
تیم ملی وزنه‌برداری ایران راهی قهرمانی آسیا شد
بازیگر نامدار آثار شکسپیر و «جنگ ستارگان» درگذشت
بقایی: ایران بر مذاکرات با محوریت «پایان جنگ» تاکید دارد
تمدید خدمات رایگان مترو و اتوبوسرانی پایتخت تا 27 اردیبهشت‌
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 22 اردیبهشت 1405+ جدول
انتقاد نمایندگان از موج گرانی؛ مطالبه ورود قاطع دیوان محاسبات
جزئیات پرونده جنجالی همکاری شهردار کالیفرنیا با چین
کریدورهای جدید ایران در مسیر ارزآوری منطقه‌ای
حبس ابد برای شهروند شیعه در بحرین
قیمت نقره امروز 22 اردیبهشت 1405 / نقره گران شد + جدول
بازار کتاب، طرح نجات ملی می‌خواهد نه نمایشگاه مجازی!
ترامپ از پایان آتش‌بس هراس دارد
هشدار وزیر نیرو درباره الگوی مصرف آب
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 22 اردیبهشت / سقوط سکه به زیر 200 میلیون تومان + جدول
پیام نعیم قاسم به رزمندگان مقاومت : در برابر فشارها متوقف نخواهیم شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه‌شنبه 22 اردیبهشت ؛ دلار ثابت ماند
نخستین ابتلا به ویروس هانتا در تل‌آویو تأیید شد
فروپاشی اعتبار آمریکا و ظهور چین در عرصه انرژی جهانی
سفیر ایران در چین: پیام تهران درباره تنگه هرمز به پکن منتقل شد
فهرست کامل پروازهای خارجی از فرودگاه امام (ره) به نقاط مختلف جهان
سخنگوی دولت: اینترنت پرو برای حمایت از کسب‌وکارها طراحی شده است
کشف چند جسد در واگن قطار باری ؛ هویت قربانیان مشخص نیست
توقیف املاک خبرنگار اینترنشنال با دستور قوه قضاییه
خداحافظی با مدارس دولتی ؛ همه مدارس هیات امنایی می شوند
نورنما | روایت دست هایی که دست ایران را پر کردند
استرالیا 7 فرد و 4 نهاد ایرانی را تحریم کرد
توضیح شهرداری درباره افزایش سفیدبالک‌ها در پایتخت
هوش مصنوعی وارد چیدمان داوران لیگ برتر شد
وزیر ارتباطات: اینترنت نیاز اساسی مردم است
تهدید موشکی ایران محور نگرانی تل‌آویو است
هشدار سازمان هواشناسی درباره هزینه‌تراشی با ادعای تاثیر انهدام رادارها بر وضعیت جوی
مرد اعدامی سردسته باند مأموران قلابی پایتخت بود
هشدار پزشکیان درباره سوءاستفاده اقتصادی در شرایط جنگی