نورنیوز https://nournews.ir/n/301173
کد خبر: 301173
22 اسفند 1404

کنترل نفت فقط تا ۲۰ روز آینده در دست اقتصاد جهانی خواهد بود


وزیر اسبق اقتصاد درمورد کنترل‌های هوشمند روی تنگه هرمز و تغییر معادلات اقتصادی از طریق آن توضیحاتی داد.

نورنیوز-گروه اقتصادی:احسان خاندوزی، وزیر اسبق اقتصاد درمورد قیمت نفت و تأثیر آن بر اقتصاد جهانی گفت: برای این که کشور بتواند به نقطه دردناک اقتصاد جهانی و آمریکا فشار بیاورد تا ایران در این جنگ، با تغییر معادله اساسی بازی را به نفع خود تغییر دهد باید برای یک دوره حداقل ۹۰ روزه، مسئله کنترل‌های هوشمند روی تنگه هرمز را به طور رسمی در دستور کار خود قرار دهد.

خاندوزی ادامه داد: اگر این استراتژی حداقل ۹۰ روزه در دستور کار قرار بگیرد حداکثر زمانی که اقتصاد جهانی می‌تواند در مقابل شوک نفتی مقاومت کند؛ یعنی به سقف‌های بالای ۱۰۰ دلار نرود تا پایان ماه مارس خواهد بود.

وزیر اسبق اقتصاد گفت: اگر سخت‌گیری‌های کنترل هوشمند بر تنگه هرمز از طرف کشور وجود داشته باشد موضع‌گیری برای حداقل ۳ ماه دیگر ادامه خواهد داشت و کشور باید این پروتکل را به صورت جدی در مواضع خود اعلام کند و اگر این موضوع انجام شود بازار جهانی فقط برای مدت کمتر از ۲۰ روز آینده می‌تواند از طریق تزریق ذخایر استراتژیک کشور‌ها به بازار، قیمت را پایین ۱۰۰ دلار نگه دارد. یعنی الان، کشور‌ها با تزریق ذخایر استراتژیک خود توانسته‌اند قیمت نفت را پایین ۱۰۰ دلار بیاورند. امّا این ذخایر تا ۲۰ روز آینده می‌تواند قیمت نفت را کنترل کند و پس از آن، جهش بزرگی در قیمت نفت خواهیم داشت.


سرویس: اقتصادی
کلید واژگان: اقتصاد / تنگه هرمز / اقتصاد جهانی / معادلات اقتصادی / کنترل نفت