×
سیاسی
شناسه خبر : 154103
تاریخ انتشار :

محمدجعفر ایرانی

نقطه آشکارساز شکست رسانه‌ای صهیونیسم

بسیاری از استراتژیست‌ها و صاحب‌نظران مسائل امنیتی و رسانه‌ای در اراضی اشغالی متفق القول هستند که ضربات تبلیغاتی و ماهوی جبهه مقاومت به تل‌آویو کمتر از ضربات نظامی-امنیتی جبهه مقاومت به صهیونیست‌ها نیست.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: رای 120 کشور به قطعنامه ضد صهیونیستی اخیر سازمان ملل متحد و فراتر از آن، حضور گسترده و بی‌سابقه میلیون‎ها نفر در سرتاسر دنیا در محکوم ساختن جنایات رژیم اشغالگر قدس در نوار غزه، نقطه آشکارساز شکست رسانه‌ای صهیونیسم محسوب می‌شود.

تسلط لابی‌های صهیونیستی بر دستگاه‌های دولتی، امنیتی و رسانه‌های غربی سال‌هاست ادامه دارد.

پس از وقوع عملیات طوفان الاقصی، منظومه رسانه‌ای گسترده صهیونیست‌ها در سرتاسر دنیا، تلاش زیادی برای تصویرسازی کاذب و مجازی و جایگزینی آن با واقعیات و بدیعیات منازعه اخیر در منطقه نمود اما این تصویرسازی حتی از سوی افکار عمومی کشورهای غربی نیز مورد استقبال قرار نگرفت!

نام این پدیده را باید شکست غرب و رژیم صهیونیستی در عرصه روایت‌سازی گذاشت. دشمنان در عرصه جنگ ترکیبی و شناختی، دست‌کاری افکار عمومی را به مثابه یک راهبرد کلان تعریف کرده‌اند.

دست‌کاری افکار عمومی به معنای جایگزینی پیش فرض‌ها، انگاره‌ها و اصول و ثوابت فکری شهروندان یک جامعه با الگوهای جدید فکری و شناختی است، بنابراین، جنگ تبلیغاتی تنها بخشی از جنگ دشمن علیه افکار عمومی محسوب می‌شود و اصطلاح درست‌تر و جامع‌تری که باید در این خصوص به کار برد، جنگ شناختی است.

در جنگ شناختی، افکار عمومی به گونه‌ای هدف قرار می‌گیرد که نه فقط تلقی جامعه هدف از یک مفهوم یا واقعیت به چالش کشیده می‌شود، بلکه باورهای عمیق و اصولی آن جامعه با باورهایی دروغین و کاذب جایگزین می‌گردد.

بسیاری از استراتژیست‌ها و صاحب‌نظران مسائل امنیتی و رسانه‌ای در اراضی اشغالی متفق القول هستند که ضربات تبلیغاتی و ماهوی جبهه مقاومت به تل‌آویو کمتر از ضربات نظامی-امنیتی جبهه مقاومت به صهیونیست‌ها نیست.

اما دلیل این شکست و ناکامی چیست؟ واقعیت امر این است که هر اندازه یک گفتمان و منظومه فکری عمیق‌تر و با ثبات‌تر باشد، قاعدتا تلاش یک دشمن برای تغییر اصول و ثوابت آن بیشتر با چالش مواجه خواهد شد.

این قاعده در خصوص ماهیت جبهه مقاومت و اخبار و روایت‌گری‌هایی که در خصوص آن صورت می‌گیرد  نیز صادق است.

اکنون در جریان تحولات فلسطین مشاهده می‌کنیم که با وجود به‌کارگیری انواع روش‌ها و ابزارهای دشمن در عرصه جنگ شناختی و ترکیبی، ملت‌های منطقه و دنیا به حمایت از فلسطین و قدس شریف به پا خاسته‌اند.

حتی انگلیس به عنوان اصلی‌ترین کانون پمپاژ جنگ شناختی و رسانه‌ای علیه افکار عمومی کشورها، با حضور بی‌سابقه مدافعان مقاومت در خیابان‌های لندن مواجه شد. پس می‌توان صراحتا از شکست جنگ شناختی دشمن در تقابل با گفتمان مقاومت سخن گفت.

طی سال‌های اخیر شاهد طرح ایده‌هایی مانند طرح دو دولتی و پیمان صلح ابراهیم و عادی‌سازی روابط اعراب و اسرائیل در ذیل چارچوبی منفعلانه و حقیرانه تحت عنوان گفتمان سازش بودیم.

منظومه رسانه‌ای غرب تلاش زیادی در راستای تثبیت گفتمان سازش و در مقابل، تضعیف گفتمان مقاومت در منطقه و جهان صورت داد و در این مسیر، به پیش‌فرض‌هایی کاذب مانند شکست‌ناپذیری رژیم صهیونیستی و لزوم نگاه رئالیستی نسبت به تحولات منطقه استناد کرد.

اما اکنون چنین پیش‌فرض‌ها و مولفه‌هایی به صورت آشکار ابطال شده و متعاقبا، منظومه رسانه‌ای و تبلیغاتی غرب و رژیم صهیونیستی نیز دچار آسیبی جبران‌ناپذیر گردیده است.

صورت مسئله کاملا مشخص است: استناد به تاکتیک‌هایی مانند دروغ، تحریف، مبالغه، وارونه‌نمایی، تمرکززدایی و... در قبال جنگ اخیر غزه، منجر به فربه شدن وزن صهیونیست‌ها نشده است.

قطعا در کنار نتانیاهو و بایدن، رسانه‌های غربی و صهیونیستی را باید اصلی‌ترین بازندگان تحولات اخیر در منطقه قلمداد کرد. در دوران پسا جنگ غزه، که مترادف با تحقق شکست بزرگ صهیونیست‌هاست، قطعا رسانه‌های غربی بیش از پیش اعتبار و قدرت دست‌کاری افکار عمومی دنیا و حتی کشورهای خود را از دست خواهند داد.

قدرت رصدگری و تشخیص تاکتیک‌های رسانه‌ای حامیان رژیم صهیونیستی، به صورت تصاعدی در جهان افزایش یافته و این بدترین خبر ممکن برای واشینگتن و اتحادیه اروپا محسوب می‌شود.

تشدید آگاهی عمومی نسبت به ماهیت و اقدامات رژیم اشغال‌گر قدس، هزینه‌های بازی تبلیغاتی در زمین تل‌آویو و تطهیر رسانه‌ای این رژیم کودک‌کش و آپارتاید را از بین خواهد برد، قاعده‌ای که اکنون حتی بیش از هر زمان دیگری به اثبات رسیده است.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
شلیک پلیس به خودرو فراری در دلیجان
پیام‌های تهدید آمیز هوایی اسرائیل به مردم غزه
آتش‌سوزی در کره جنوبی؛ 6 نفر کشته شدند
تکذیب دستور رهبر انقلاب برای افزایش برد موشک‌ها
دو طلا و یک برنز سهم جودوکاران ایران در تونس
انفجار در بلوچستان پاکستان؛ 11 نفر کشته شدند
ضرب الاجل ترامپ وتعارض در محاسبات بازیگران
جایگزینی اقلام سالم در پروازها/پوره‌های میوه به جای آب میوه های صنعتی
مبلغ سود سهام عدالت امسال چقدر است؟
10 شغل پردرآمد که آینده را تسخیر می‌کنند!
هوای تهران آلوده است/ برف و باران در جاده های 18 استان
جزئیات قتل دانشجو دانشگاه تهران در کوی دانشگاه/اطلاعیه پلیس
مکزیک از گوگل شکایت می کند
اگر شب ها ورزش می کنید بخوانید
آغاز مرمت پُل تاریخی زمانخان+ تاریخچه
آمریکا: کشورهای عربی طرح جایگزین برای غزه بدهند
آمریکا «کریم خان» دادستان ارشد دیوان لاهه را تحریم کرد
آماده‌باش نیروهای هلال احمر در پی هشدار نارنجی هواشناسی
پروازهای تهران-بیروت لغو شد/مردم تظاهرات کردند+فیلم
ممنوعیت تردد در محورهای تهران-چالوس، کرج-چالوس و هراز
نقض آتش‌بس؛ حمله هوایی رژیم صهیونیستی به نوار غزه و جنوب لبنان
اعلام جزییات جدید پیش فروش یک میلیون سکه بانک مرکزی
پادکست | کالری سوزی فقط با ورزش نیست !
نورنما | میلاد منجی عالم بشریت ، مهدی موعود مبارک باد
ادامه بارش برف و باران در تهران تا دوشنبه
پزشکیان: وعده الکی نمی‌دهیم
صعود صنعت‌نفت آبادان به مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی
وداع شاگردان گل‌محمدی با جام حذفی
استقلال تهران صعود کرد و انتقام گرفت
یارانه بهمن دهک‌های 1 تا 3 واریز شد
با 94 میلیون لیتر در یک روز ؛ رکورد تحویل سوخت نیروگاهی زده شد
اعلام اسامی پذیرفته‌شدگان بر اساس سوابق تحصیلی کنکور 1403 / آغاز ثبت‌نام از یکشنبه
سایپا در ایام تعطیل خودرو تحویل می‌دهد
جام ملت‌های جوانان آسیا در چین؛ ایران با بُرد گام محکمی برداشت
آغاز عملیات اجرایی پروژه‌های توسعه‌ای واحدهای 2 و 3 نیروگاه اتمی بوشهر
تراکتور خواستار تغییر ساعت دیدار با الخالدیه شد
دادستانی دستورالعمل‌ فروش میوه شب عید را اعلام کرد
توضیح مترو درباره ماجرای ایستگاه هفت‌تیر
درخشش میرباقری با کسب 2 مدال طلا در مسابقات آسیا
اصلاح قانون نظارت بر رفتار نمایندگان ابلاغ شد
روزنامه عبری: جای طرح ترامپ در سطل زباله است
رئیس قضا: اختیارات قوه قضاییه به استان‌ها واگذار می‌شود
از شعار تا واقعیت؛ چرا «گوزن‌های اتوبان» ناکام ماند؟
آغاز پیش‌فروش بلیت قطار تهران - وان از 27 بهمن‌ماه
کمیته انضباطی خیبر خرم‌آباد جریمه کرد
حماس: اسرا طبق مفاد توافق آتش‌بس مبادله می‌شوند
بروجردی: آقای ترامپ تهدید نکنید چون هیچ غلطی نمی‌توانید بکنید!
دولت غزه: بیش از 1.5 آواره بی‌سرپناه در غزه وجود دارد
رونالدو در صدر جدول پردرآمدترین ورزشکاران جهان قرار گرفت/ ستاره آرژانتینی در رده چهارم
اعتبار پروژه راه‌آهن شلمچه ـ بصره توسط دولت تامین می‌شود
X
آگهی تبلیغاتی