×
سیاسی
شناسه خبر : 90388
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/12/24 ساعت 00:12

نورنیوز بررسی کرد؛

اعتراف بیولوژیک آمریکا و مسئولیت جهانی

سکوت نهادهای نظارتی در قبال سلاح‌های بیولوژیک آمریکایی‌ها، آنها را به اینجا رسانده که امروز گستاخانه در قبال رسوایی آزمایشگا‌های تولید و تقویت عوامل میکروبی در اوکراین هیچ پاسخی به افکار عمومی دنیا نمی‌دهند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: بحران‌افزایی آمریکا و ناتو در اوکراین دو هفته است که اختلافات میان مسکو و کی‌یف را به عرصه نظامی کشانده و غرب نیز چنانچه اظهارات مقامات آمریکایی نشان می‌دهد، با رفتار خود بر آتش جنگ می‌دمد.

«ویکتوریا نولاند» معاون وزیر خارجه آمریکا در امور سیاست‌گذاری، در جلسه استماع سنا طی سخنانی تامل‌برانگیز عنوان داشت: اوکراین دارای تاسیسات و امکانات تحقیقاتی بیولوژیکی است، ما نگران هستیم که نیروهای روسی سعی کنند کنترل آن‌ها را به دست بگیرند، بنابراین ما با اوکراینی‌ها در حال کار بر روی چگونگی جلوگیری از افتادن هر یک از مواد تحقیقاتی به دست نیروهای روسی هستیم.

او با ابراز نگرانی از دست‌یابی روسیه به این سلاح‌ها و نتایج تحقیقات بیولوژیک در حالی سعی کرد با روس‌هراسی بر خطرات بیولوژیکی که آمریکا در اوکراین علیه جهان ایجاد کرده سرپوش بگذارد که پیش از آن وزارت دفاع روسیه با انتشار مدارکی اعلام کرد که کی‌یف فورا دستور داده تا اثرات این آزمایشگاه‌ها پاک‌سازی شود.

درباره اعترافات نولاند چند نکته مهم وجود دارد:

نخست؛ پرونده اوکراین بار دیگر دوگانگی‌ معیارهای آمریکا درباره تهدیدات امنیت جهانی را آشکار ساخت. آمریکا در حالی از دست‌یابی امثال رژیم صهیونیستی به سلاح هسته‌ای حمایت نموده و رسما به اوکراین در ساخت سلاح‌های بیولوژیک و کشتار جمعی کمک می‌کند که سال‌هاست با دست‌یابی کشورهایی چون ایران به دانش صلح‌آمیز هسته‌ای مخالف است.

دوم؛ رفتار آمریکایی‌ها و پنهان‌کاری آنها در قبال تولید سلاح‌های بیولوژیک در اوکراین بار دیگر تهدیدات آشکار و پنهان آمریکا برای امنیت جهانی را آشکار ساخت. شاید اگر جنگ اوکراین در نمی‌گرفت و الزامی برای آمریکا پیش نمی‌آمد هرگز به فاجعه بیولوژیکی که در اوکراین در حال رقم زدن آن بودند، اعتراف نمی‌کرد.

اکنون سازمان ‌ها و نهادهای نظارتی همچون آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، سازمان ملل، نهادهای حقوق بشری و... مسئول بازگشایی پرونده آمریکا و شفاف‌سازی در باب رفتارهای هسته‌ای، بیولوژیک، سلاح‌های کشتار جمعی ایالات متحده و هر آنچه که می‌تواند زمینه‌ساز تهدیدات این کشور علیه امنیت جهان باشد، هستند.

این تهدید زمانی آشکارتر می‌شود که آمریکا تنها کشوری است که استفاده از بمب هسته‌ای علیه ملت ژاپن را در کارنامه دارد، لذا نهادهای بین‌المللی موظف هستند تا پرونده‌ای برای بررسی چند دهه فعالیت هسته‌ای و بیولوژیک آمریکا بازگشایی نمایند تا مانع از تکرار فاجعه هیروشیما و ناکازاکی در جای دیگری از جهان شوند.

سکوت نهادهای نظارتی در قبال سلاح‌های بیولوژیک که آمریکایی‌ها بارها با محوریت صدام علیه ملت ایران و به صورت مستقیم در جنگ افغانستان و عراق و حتی در سوریه به کار گرفتند، آمریکا را به آنجا رسانده که امروز گستاخانه در قبال رسوایی آزمایشگا‌های تولید و تقویت عوامل میکروبی در اوکراین هیچ پاسخی به افکار عمومی دنیا نمی‌دهد.

از سویی؛ اعترافات نولاند سندی است بر حقانیت مواضع جمهوری اسلامی ایران که آمریکا و نظام سرمایه‌داری را ریشه و کانون بحران‌های جهانی می‌داند و خواستار اجماع سراسری برای مقابله با یکجانبه‌گرایی‌های بحران‌ساز آن است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
کاخ سفید: تحریم‌های ثانویه علیه روسیه پایان هفته اجرایی می‌شود
شهادت محیط‌بان پارک ملی گلستان در درگیری با شکارچیان غیرمجاز
معافیت مالیاتی طلا در بورس
دو وزیر غنا در سانحه سقوط بالگرد جان باختند
ایران اتهام ارسال موشک به روسیه برای جنگ اوکراین را رد کرد
تیراندازی مرگبار در پایگاه فورت استوارت ارتش آمریکا
نوسان محدود سکه و طلا در روز کم‌رمق بازار؛ کاهش معاملات به‌دلیل تعطیلی
دربی امیدها؛ تساوی بدون گل در درفشی‌فر
عراقچی: پیام‌هایی از طرف مقابل به ما رسیده است
ترامپ تعرفه واردات از هند را دو برابر کرد/هند واکنش نشان داد
پوتین امتیاز مهمی به ترامپ نمی‌دهد
وزیر خارجه آلمان: جنگ هسته‌ای نباید تکرار شود/ دیپلماسی راه‌حل ایران است
گشت‌زنی هواپیمای شناسایی آمریکایی در مناطق حساس هسته‌ای روسیه
هدیه بسته اینترنت 200 گیگی خبرنگاران شنبه فعال می‌شود
واکنش حزب الله به تصمیم دولت لبنان درباره سلاح‌های نظامی
قیمت برنج 210 تا 220 هزار تومان کاهش یافت
عکس های منتخب جهان ، 6 آگوست 2025
تعلیق یک شرکت هواپیمایی به دلیل گران‌فروشی بلیت اربعین
سرعت گرفتن پروژه تامین آب با ورود رئیس جمهور به موضوع خشکسالی
پزشکیان: نگذاریم مردم زیر چرخ فشارهای اقتصادی خرد شوند
رایزنی وزیر خارجه مصر با عراقچی و گروسی
اسپانیا خرید جنگنده‌های آمریکایی اف-35 را متوقف کرد
جشنواره فیلم ونیز هک و اطلاعات شرکت کنندگان لو رفت
موشک‌های ایران به کدام اهداف حساس اسرائیل اصابت کردند؟
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 15 مرداد 1404
کشف بزرگ‌ترین محموله سلاح آمریکایی در سیستان و بلوچستان+تصاویر
دروازه‌بان سابق رئال مادرید، استقلالی شد
دستگیری 37 هزار متهم اقتصادی و کشف میلیون‌ها قلم کالای احتکارشده توسط فراجا
از بمباران اتمی تا نسل‌کشی مدرن؛ سکوتی که خطر می‌آفریند
شهادت 232 و بازداشت 195 خبرنگار از ابتدای جنگ غزه
اعلام نتایج آزمون ورودی پایه هفتم مدارس استعدادهای درخشان
ایران به عضویت کمیته ارزیابی شهرهای تالابی جهان درآمد
ایران می‌تواند آسیب بزرگی به اسرائیل وارد کند
احمدیان نماینده ویژه پزشکیان شد
بیانیه سپاه پاسداران درباره واکنش قاطع به تهدیدات امنیتی
یوسف پزشکیان به سعید جلیلی پاسخ داد؛ مشاور قالیباف انتقاد کرد + عکس
روسیه: دیدار سه‌ ساعته پوتین و فرستاده ترامپ سازنده بود + فیلم
پایان هفته دوم مرداد با افت شاخص 34 هزار واحد بورس تهران
سناریوی مشترک واشنگتن و لندن؛ جوسازی هسته‌ای برای فشار بر ایران و روسیه
تمدید مهلت بخشودگی 100 درصدی جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث تا فردا
تاکنون یک میلیون و 700 هزار نفر برای راهپیمایی اربعین از مرزهای کشور خارج شده‌اند
در غزه، غذا اینگونه با مرگ معامله می‌شود + فیلم
تیم جدید طارمی برای فصل بعد لو رفت
گلایه قطعه‌سازان از وزیر صمت: هر دو خودروساز را به یک چشم ببینید! + فیلم
نوراینفو | شورای دفاع چه خواهد کرد؟
از رینگ بوکس تا کاخ ریاست‌جمهوری؛ کارول ناوروتسکی رئیس‌جمهور لهستان شد
ساعت بازی تراکتور و استقلال در دیدار هفته اول لیگ برتر
وام ازدواج و خرد با یک ضامن؛ دستور فرزین به مدیران بانک‌ها برای نظارت دقیق
جسد مردی گمشده بعد از 28 سال در منطقه‌ای کوهستانی پیدا شد
ظرفیت نیروگاه‌‌های بادی ایران 5 هزار مگاواتی می‌شود
X
آگهی تبلیغاتی