×
فرهنگی
شناسه خبر : 89176
تاریخ انتشار :

هادی قائم‌‌‌مقامی

ویژگی‌های مثبت جشنواره ضعیف

جوانگرایی‌ای که در این دوره اتفاق افتاد، به طور طبیعی آثار بی‌کیفیت نسل قبل را کنار می‌گذاشت و جشنواره را بدهکار نام‌ها نمی‌کرد.

سایر رسانه‌ها: چهلمین جشنواره فیلم فجر، در کنار همه ضعف‌های اجرایی و انتخاب‌های متوسط، چندگزاره امیدوار‌کننده داشت. نقدهایی که طی این روزها به مدیریت ضعیف این جشنواره شد، با توجه به مصادیق متعددی که وجود داشت؛ آنقدر جدی بود که یکی دو گزاره مثبت را کاملا به محاق برد. از هیات داوری عجیب و غریبی که در میانه جشنواره ادعا کرد برخی فیلم‌ها را ندیده تا نشان و پوستر جشنواره که به شکل حیرت‌آوری ضعیف طراحی شده بود تا کیفیت متوسط فیلم‌ها که صدای اصحاب رسانه را درآورد، از حذف سیمرغ مردمی که جای آرای تماشاگران را در اختتامیه خالی گذاشت تا اختتامیه‌ای که با ضعف‌های متعدد برگزار شد، آنقدر مصادیق جدی و مهمی برای نقد جشنواره بود که موجب نادیده گرفتن اندک ویژگی‌های مثبت جشنواره می‌شد. حالا که اختتامیه چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر برگزار شده و این جشنواره به پایان رسیده با نگاهی کلان می‌توان آن را بررسی کرد و وجوه قابل تأملی از آن را برجسته کرد. یکی از ویژگی‌های مهم این جشنواره گذار از نسلی از سینماگران بود که سال‌های سال با هر سطحی از فیلمسازی باید در جشنواره حضور پیدا می‌کردند. افرادی که برای سال‌ها با بودجه نهادهایی مانند حوزه هنری و فارابی، داستان‌های پریشان خود را به جشنواره می‌آوردند و مخاطبان نیز باید به زور بلیت‌های سری که یکجا خریده می‌شدند، پای فیلم‌های ایشان می‌نشستند.

جوانگرایی‌ای که در این دوره اتفاق افتاد، به طور طبیعی آثار بی‌کیفیت نسل قبل را کنار می‌گذاشت و جشنواره را بدهکار نام‌ها نمی‌کرد. اگر چه در برگزیدن نامزدهای نهایی، کمتر به این موضوع توجه شد و سیمرغ بهترین کارگردانی به یکی از اعضای آن نسل اهدا شد تا جشنواره چهلم هم دین خود را به این طیف ادا کرده باشد و چه انتخاب نادرستی. در عین حال حضور جوان‌ها اگر چه با انتخاب فیلم‌هایی متوسط توامان شده بود اما حداقل فرصت دیده شدن به نسل تازه‌ای از سینماگران ایرانی را داد که در سایه بزرگانی با سطح پایین فیلمسازی دیده نمی‌شدند. نامزدهای بهترین بازیگری نقش‌های اول و مکمل عمدتا در فیلم‌های این جوانان به ایفای نقش پرداخته بودند؛ آنها توانسته بودند بخوبی از چهره‌های باسابقه بازیگری سینمای ایران بازی بگیرند. در بخش‌های فنی نیز نامزدها، اگر چه گاه سن و سال‌دار بودند ولی در خدمت فیلم فیلمسازانی درآمده بودند که از جوانان بودند. در کنار این ویژگی مهم می‌توان به گزاره اساسی دیگری نیز اشاره کرد و آن بازگشت به «واقعیت» و جدی گرفتن مسأله «اقتباس» بود.

سینمای ایران در دهه اخیر این مهم را جدی گرفته است و با ارجاعی که به واقعیت داشته، توانسته فیلم‌های قابل قبول‌تری نسبت به دهه خموده 80 سینما تولید کند؛ بازگشت به داستان‌های واقعی، آنطور که دیگر در تیتراژهای پایانی بیشتر از قبل این جمله را می‌بینیم: «این فیلم برگرفته از یک داستان واقعی است».


وطن امروز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
عراقچی: دور چهارم مذاکرات نسبت به 3 دور گذشته جدی‌تر و صریح‌تر بود
تل‌آویو زیر فشار؛ اسیر را واشنگتن نجات داد
4 بار قصاص در ملأعام؛ پاسخ قاطع به قتل فجیع
واردات طلا، نقره و پلاتین بدون مالیات آزاد شد!
شکایت باشگاه اماراتی از سردار آزمون
هدیه چند صد میلیون دلاری قطری ها به ترامپ+ فیلم
تپسی اسنپ را نقره داغ کرد!+ فیلم توضیحات
سوپرگل قلی‌زاده لژیا را شوکه کرد! + فیلم
قهرمانی تاریخی علی یزدانی؛ پرچم ایران در تور جهانی تنیس به اهتزاز درآمد!
پزشکیان: فناوری هسته‌ای را براساس فتوای رهبری و خون شهدا ادامه می دهیم
ماجرای جنجالی در لیگ زیر 18 سال؛ حمله با تبر در زمین فوتبال + فیلم
انرژی پاک در راه است؛ ادارات به استقبال برق خورشیدی می‌روند!
گزارش تصویری | هیات مذاکره کننده ایران در دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در عمان
جزئیات تغییر ساعت مراکز شماره گذاری خودرو
لیورپول و آرسنال | تساوی دو غول فوتبال لیگ جزیره + جدول لیگ برتر انگلیس
نورویدیو | بیست دوم اردیبهشت ماه زاد روز مریم میرزاخانی،روز جهانی زن در ریاضیات
چرا زلزله در مناطق مختلف ایران افزایش یافته است؟
بالاخره زمان برگزاری جشن قهرمانی تراکتور مشخص شد
پادکست | تربیت فرزند در عصر دیجیتال راه رفتن روی لبه ی تیغ
حادثه هواپیما وارش دو کشته برجای گذاشت+ جزئیات
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ شناسایی یک پیکر دیگر از جانباختگان حادثه
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (29)«اقلید»
بارسلونا (4) - رئال مادرید(3)؛ بارسای فلیک و جشن قهرمانی بعد از 4 برد پیاپی + خلاصه بازی
یک مقام آمریکایی: از نتایج مذاکرات دور چهارم دلگرم شدیم
درخواست فوری پاپ از جامعه جهانی!
مدار دیپلماسی | دیپلماسی منطقه ای ، پشتوانه امنیت پایدار
پیام اعتراضات مستمر در جزیره؛ شاه من نیستی!
نزاع خونین اراذل و اوباش در شرق تهران و درگیری با پلیس+فیلم
فرارهای میلیاردی ارز زیر نقاب صادرات قانونی!
نتیجه نهایی اینتر (2) - تورینو (0) | گام بلند یاران طارمی برای قهرمانی ایتالیا
همسرکشی،این بار در گلستان
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 21 اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت طلا 18 عیار+ جدول
صنایع لبنی از قطع برق معاف شدند؛ اخطار به شرکت برق تهران!
آغاز داغ فولاد سیرجان برابر تایلند در والیبال لیگ قهرمانان آسیا
تندیس ملی بزرگان صنعت غذا به چه شرکتی رسید؟
دیجیتالی شدن آموزش عالی کلید خورد؛ دانشگاه آزاد پیشتاز شد
مرحله سوم شارژ کالابرگ الکترونیکی چه زمانی آغاز می‌شود؟
افزایش 37 درصدی انهدام باندهای اقتصادی؛ 433 باند قاچاق در دام پلیس + ویدیو
شلیک مرگبار در زاهدان
قیمت خودرو امروز 21 اردیبهشت 1404+ جدول
ساخت 200 هزار خانه برای فرهنگیان در دستور کار؛ وزیر راه جزئیات را اعلام کرد
پایان تاسف بار دختر دانش آموز در سرویس مدرسه
آغاز ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش؛ دفترچه فردا منتشر می‌شود
مرحله سوم کالابرگ هنوز در بلاتکلیفی!
چالوس در تعمیر؛فقط مردم محلی اجازه عبور دارند!
سونای هتل با آتش شدید داغ تر شد!
وضعیت آب و هوا امروز 21 اردیبهشت +وضعیت استانها
خبر خوش برای فرهنگیان بازنشسته؛ معوقات از ماه آینده پرداخت می‌شود
زمان به نفع ما نیست
مربع دیپلماسی اقتصادی
X
آگهی تبلیغاتی