×
سیاسی
شناسه خبر : 87398
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/11/06 ساعت 08:09
تحولات یمن و پیام‌های امروز آن

نورنیوز بررسی کرد؛

تحولات یمن و پیام‌های امروز آن

نه اتحادیه عرب، نه مدعیان حقوق بشر غربی و نه سازمان ملل هیچ کدام اراده‌ای برای حمایت از مردم یمن ندارند و لذا تنها گزینه یمنی‌ها دفاع از خود و مقاومت است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: یمن طی هفته‌های اخیر با دو تحول مهم همراه بود. از یک سو ائتلاف سعودی-اماراتی با پشتوانه غربی-صهیونیستی بر تعداد و شدت حملات هوایی با هدف نابودسازی زیرساخت‌ها و کشتار غیر نظامیان افزود.

در سوی دیگر؛ ارتش و نیروهای مردمی یمن در کنار مبارزه برای پاکسازی کشور از متجاوزان و حفظ یکپارچگی یمن، با پاسخ‌های موشکی و پهپادی توان تهاجمی و بازدارندگی در برابر متجاوزین را به رخ کشیده و ابوظبی و برخی مناطق عربستان را هدف قرار دادند.

هر چند مقامات سیاسی و نظامی غرب به ویژه آمریکا و انگلیس بدون اشاره به بحران انسانی تحمیلی بر یمن، بر حمایت همه جانبه از سعودی و امارات تاکید دارند اما رفتار آنها در واکنش به پاسخ‌های موشکی و پهپادی یمنی‌ها حقایقی بس مهم را آشکار می‌سازد.

در حالی که با وجود هزینه‌های چندین میلیارد دلاری، سامانه‌های پاتریوت آمریکایی توانایی مقابله با توان پهپادی و موشکی یمنی‌ها را نداشت، سخنگوی سنتکام رسما اعلام کرد: «در هنگام حمله موشکی و پهپادی یمنی‌ها نیروهای ما در پناه‌گاه‌ها بوده‌اند.»

این دو نکته نشان‌گر بی‌اهمیت بودن منافع متحدان آمریکا در منطقه برای واشینگتن است و این حقیقت را آشکارتر می‌سازد که کاخ سفید نه برای دفاع و حمایت که برای سرکیسه کردن کشورهای مذکور به ایجاد پایگاه نظامی در آنها اقدام می‌کند.

این تحولات نشان داد که آمریکا نه تنها ناجی نیست بلکه صرفا باج‌گیری است که با ادعای حمایت، به کسب منافع مالی و سلطه بر دیگر کشورها پرداخته و حتی توان و اراده واکنش در برابر مقاومت فقیرترین کشور منطقه که با فاجعه‌ انسانی مواجه است را نیز ندارد.

از سویی؛ مواضع صورت گرفته در قبال تجاوزات و کشتارهای ائتلاف سعودی-اماراتی و پاسخ‌های موشکی و پهپادی یمنی‌ها قابل توجه است، چه، در حالی بر اساس منشور ملل متحد، اعلامیه‌ حقوق بشر و ده‌ها قانون و تعهدنامه بین‌المللی دیگر، ملت یمن حق دفاع مشروع از خویش در برابر متجاوزان را دارد که مدعیان حقوق بشر و حمایت از امنیت و صلح جهانی واکنش‌های تامل برانگیزی در قبال این تحولات داشته‌اند.

در کنار کشورهای غربی که رسما مقاومت یمنی‌ها را محکوم و به حمایت سیاسی و نظامی از تجاوزات امارات و سعودی اقدام کردند، اتحادیه عرب نیز در اقدامی تاسف برانگیز بدون محکوم کردن کشتار یمنی‌ها، خواستار قرار دادن انصارالله در لیست گروه‌های تروریستی شد.

مجموع این رفتار بیانگر آن است که نه اتحادیه عرب، نه مدعیان حقوق بشر غربی و نه سازمان ملل هیچ کدام اراده‌ای برای حمایت از مردم یمن ندارند و لذا تنها گزینه یمنی‌ها دفاع از خود و مقاومت است.

این مقاومت امروز به همت روحیه وحدت و دلاوری یمنی‌ها علاوه بر عرصه داخلی و مبارزه با تروریست‌ها و جدایی‌طلبان در عرصه فرا یمن‌ نیز گسترش یافته و نه تنها متجاوزان بلکه نیروهای آمریکایی مدعی را به پناه‌گاه کشانده و نشان داد که مقاومت فاتح نهایی میدان است.

این معنا البته مسبوق به سابقه است و جنایتکاران غربی قبلا نیز طعم آن را در جنگ 33 روزه لبنان و مقاومت غزه در برابر رژیم صهیونیستی چشیده‌اند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فاش شدن جزئیاتی از دیدار محرمانه فرستادگان ترامپ با رهبران حماس
درخشش پاراوزنه‌بردار ایرانی در جهان
آلمان: احتمال رویارویی نظامی روسیه با اروپا بالاست
قتل کارمند دانشکده علوم دانشگاه تهران توسط همسرش
رکوردزنی ادامه دار قیمت طلا و نقره در جهان
وزیر جهاد کشاورزی: ذخایر کالاهای اساسی 3 برابر میزان مصوب تامین شد
هوای تهران سه درجه سرد می‌شود/ماندگاری گردوخاک تا پایان هفته
سارقی که پس از مرگ، زنده دستگیر شد
وقوع انفجار در شرق قاهره قبل از برگزاری اجلاس شرم‌الشیخ
عون: سیاست تجاوزکارانه اسرائیل علیه لبنان ادامه دارد
چین: دولت ترامپ اشتباهات تعرفه ای خود را اصلاح کند
عارف: صادرات به کشورهای همسایه و منطقه در اولویت دولت قرار دارد
زخم‌های عمیق غزه؛ وقتی آتش‌بس پایان کابوس نیست
النخاله: آزادی اسرای فلسطینی با جانفشانی مردان مقاومت حاصل شده است
«بچه مردم» از 30 مهر اکران می‌شود
کاهش 85 میلی‌متی بارش در کشور
سرلشکر حاتمی: جنگ 12 روزه به اندازه 12 سال برای ما درس آموخته داشت
معرفی سه بانک متخلف در پرداخت «وام ازدواج» به سازمان بازرسی
اجرای مرحله اول توافق آتش‌بس در غزه/ اسرا آزاد شدند
پرواز همدان - تهران پس از 6 سال دوباره فعال شد
هشدار مدودف نسبت به ارسال موشک «تاماهاوک» به اوکراین
ترامپ به دامادش در مورد ایران مأموریت داد
هشدار ورود سرمای شدید به 7 استان
دستگیری 181 مالخر در عملیات پلیس فراجا
الشرع: اسرائیل از خاک سوریه عقب‌نشینی کند
نتانیاهو به شرم الشیخ نخواهد رفت
تسلیت رئیس جمهور در پی درگذشت محمود روحانی
قطع سخنان ترامپ در کنست اسرائیل
تشکر نتانیاهو از ترامپ برای کمک‌های در جنگ 12 روزه علیه ایران
اظهارات ضد ایرانی رئیس کنست در حضور ترامپ
پزشکیان: مردم را به خودی و غیرخودی تقسیم نکنیم
پیروزی طلایی فرجی مقابل قهرمان چین
گوترش احترام به آتش‌بس و پایان کابوس غزه را خواستار شد
استقبال حماس از اظهارات ترامپ درباره غزه
پیام عراقچی در پی انتخاب دیپلمات ایرانی در شورای حقوق بشر
تلویزیون در ایران؛ مخاطب زیاد یا نفوذ واقعی؟
طوفان الاقصی؛ ضربه تاریخی جبهه مقاومت به اسرائیل یا اشتباه محاسباتی؟
نتانیاهو خطاب به ترامپ: شما به صلح پایبندی من نیز هستم
از جنگ ادراکی تا موازنه بازدارندگی مقاومت
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 21 مهر + جدول
قاتل مجری تلویزیون به‌زودی محاکمه می‌شود
برندگان جایزه نوبل اقتصاد 2025 معرفی شدند
استان‌ها سهم خود از انرژی را به‌صورت هوشمندانه مدیریت کنند
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 21 مهر 1404
نورنما | جاده موسیقی، شنیدن صدای آهنگ با عبور ماشین‌ها بر روی جاده‌ها
سقوط مرگبار یک دانشجو در دانشگاه تبریز
میزبانی بغداد برای «ایران در چند دقیقه»
دشمن درصدد فتنه‌انگیزی، فریبکاری و حق جلوه دادن باطل است
قتل مادر در پی اختلافات مالی
عارف: دور زدن تحریم‌ها را به کنارگذاشتن آنها تبدیل خواهیم کرد
X
آگهی تبلیغاتی