×
سیاسی
شناسه خبر : 84575
تاریخ انتشار : شنبه 1400/10/11 ساعت 15:02
چرا همراهی روسیه و چین با ایران وارونه روایت می‌شود؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا همراهی روسیه و چین با ایران وارونه روایت می‌شود؟

در خلال مذاکرات وین، برخی در داخل با روایت وارونه از همراهی ضلع شرقی مذاکرات با ایران، مدعی راهبری مذاکره‌کنندگان ایرانی توسط روسیه و چین هستند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: فرآیند جدید مذاکرات وین میان ایران و +۴ در حالی با عبور از مرحله سخت تعیین دستور گفتگوها به مراحل حساس خود نزدیک می‌شود که متاسفانه برخی جریان‌ها و رسانه‌های داخلی به جای پشتیبانی از تیم مذاکره‌کننده ایرانی، مدام به دنبال حاشیه‌سازی‌های جناحی هستند.

یکی از مواردی که به غلط به محور بخشی از این حاشیه‌سازی‌ها تبدیل شده، ادعای راهبری هیئت ایرانی توسط ضلع شرقی مذاکرات به ویژه روسیه است.

این ادعا عموما مبتنی بر برخی اظهارنظرهای «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در مذاکرات مطرح می‌شود که اتفاقا در پی اقدامات هوشمندانه جمهوری اسلامی برای ترغیب این کشور به همراهی با ایران، سعی می‌کند مسیر را برای حصول یک توافق خوب تسهیل کند.

نکته اینکه؛ این حاشیه‌سازی‌های داخلی هم‌سو با تلاش رسانه‌های معاند خارج‌نشین برای ایجاد انشقاق میان ایران و طرف شرقی مذاکرات صورت می‌گیرد که تنها یک نمونه آن در ترجمه غلط و عامدانه اظهارات اولیانوف توسط شبکه ایران اینترنشنال، منجر به واکنش تند او و البته بازگشت خبرنگار این شبکه از وین شد.

در یکی از این موارد، برخی در داخل مبتنی بر اظهارات اولیانوف مدعی شده‌اند؛ در مذاکرات اخیر، روسیه و چین، ایران را متقاعد کرده‌اند برخی خواسته‌های حداکثری خود را کنار بگذارد و ایران هم پذیرفته مذاکرات را بر اساس پیش‌نویسی که در بهار گذشته توسط دولت قبلی ایران تنظیم شده بود آغاز کنند.

در این خصوص توجه به چند نکته مهم ضروری است:

نخست اینکه؛ مطلب مذکور گرچه درست است اما با ادبیاتی ارائه می‌شود که مخاطب را دچار اشتباه برداشت می‌کند.

اخبار رسمی که از سوی ایران در خصوص توافق بر سر پیش‌نویس‌های جدید نیز منتشر شده از نظر ماهوی تفاوتی با اظهارات اولیانوف ندارد چرا که در این خصوص اعلام شد: «نظرات ما در متن اولیه اعمال شد و طبیعتا بر این اساس متن جدیدی در دستور قرار گرفته، اما پایه و مبنای متن جدید، متن ۶ ژوئن است.»

دوم اینکه؛ طبیعتا همه پیشنهادات ما در متن ۶ ژوئن اعمال نشده و مسئله عجیبی هم نیست. آیا واقعا اینکه ما با مشورت روسیه و چین پیشنهاداتمان را برای اعمال در متن ۶ ژوئن تعدیل کردیم نشان دهنده این است که دو کشور ذکر شده نظراتشان را به ما تحمیل کرده‌اند؟

بسیار روشن است که اگر قرار باشد تمام پیشنهادات ما یا طرف‌های مقابل در یک متن بیاید اساسا نیازی به مذاکره وجود ندارد و صرفا باید یک طرف دیکته کند و طرف دیگر نیز مسئولیت نگارش را برعهده بگیرد!

هدف از مذاکره، نزدیک شدن پیشنهادات طرفین به یکدیگر و دستیابی به یک متن مورد توافق است که قطعا مورد تایید صددرصد هیچ‌یک از طرفین نیست لذا این تلقی که ایران به دلیل تن دادن مطلق به «نظرات روس و چین» به عقب‌نشینی از خواسته‌های خود رضایت داده، اساسا سخنی غیر منطقی و مبتنی بر عدم فهم صحیح از صحنه مذاکرات است.

به نظر می‌رسد؛ با توجه سفر قریب‌الوقوع آیت‌الله رئیسی به روسیه و حسین امیرعبداللهیان به چین که در چارچوب راهبرد کلان نگاه به شرق در دولت سیزدهم دنبال می‌شود، برخی در داخل با نگاه‌های تنگ‌نظرانه جناحی و برداشت‌های خلاف منافع ملی، بدنبال تضعیف این راهبرد و اثبات نظر خود در لزوم همگرایی صرف با غرب هستند.  


نورنیوز
اخبار مرتبط
هنر متوازن‌سازی نقش طرف‌های مذاکره در وین
دوشنبه 1400/10/20 ساعت 13:02
نورنیوز بررسی کرد؛
هنر متوازن‌سازی نقش طرف‌های مذاکره در وین
مذاکره برای تامین منافع ملی و استیفای حقوق ملت، هیچگاه برای جمهوری اسلامی ایران تابو نبوده و همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب روز گذشته بر آن تاکید نمودند حتی «مذاکره، صحبت و تعامل با دشمن در مقطعی به معنی تسلیم شدن نیست.»
رویکرد رسانه‌ای غرب در مذاکرات وین به زبان ساده
شنبه 1400/10/18 ساعت 09:26
نورنیوز بررسی کرد؛
رویکرد رسانه‌ای غرب در مذاکرات وین به زبان ساده
غرب با «روایت‌گری تحریف‌شده» بر آن است تا ایران را در صورت شکست مذاکرات، «مقصر اصلی» و در صورت حصول توافق، «بازنده اصلی» معرفی نموده و در هر دو صورت ضمن دوقطبی‌سازی جامعه موجبات شکاف میان مردم و حاکمیت را رقم بزند.
دلیل عدم مذاکره ایران با آمریکا
چهارشنبه 1400/10/15 ساعت 22:30
دلیل عدم مذاکره ایران با آمریکا
با خروج غیر قانونی آمریکا از برجام، تنها محور قابل گفتگو میان ایران و آمریکا به عنوان کشور عضو 1+5 موضوعیت خود را از دست داده است.
چرا ایران با آمریکا مذاکره نمی‌کند؟
چهارشنبه 1400/10/15 ساعت 10:43
نورنیوز بررسی کرد؛
چرا ایران با آمریکا مذاکره نمی‌کند؟
با خروج غیر قانونی آمریکا از برجام، تنها محور قابل گفتگو میان ایران و آمریکا به عنوان کشور عضو 1+5 موضوعیت خود را از دست داده است.
چرا مذاکرات وین فضای اجتماعی کشور را ملتهب نکرد
یکشنبه 1400/10/12 ساعت 17:16
نورنیوز بررسی کرد؛
چرا مذاکرات وین فضای اجتماعی کشور را ملتهب نکرد
پرونده مذاکرات در شرایط جدید با همه پیچیدگی‌های آن به صورتی مدیریت می‌شود که طی آن اشخاص و نهادهای ذیربط با هدایت نهاد امنیت ملی صرفا بر انجام وظایف تخصصی‌شان متمرکز بوده و خود را از حاشیه‌ها به دور نگاه داشته‌اند.
روایت وارونه از همراهی روسیه و چین با ایران
یکشنبه 1400/10/12 ساعت 16:41
روایت وارونه از همراهی روسیه و چین با ایران
در خلال مذاکرات وین، برخی در داخل با روایت وارونه از همراهی ضلع شرقی مذاکرات با ایران، مدعی راهبری مذاکره‌کنندگان ایرانی توسط روسیه و چین هستند.
دلیل تغییر فاز روسیه و چین در مذاکرات اخیر
شنبه 1400/10/11 ساعت 10:05
دلیل تغییر فاز روسیه و چین در مذاکرات اخیر
چین و روسیه در گذشته احساس می‌کردند که دولت ایران آنها را ابزاری برای بهبود روابط خود با غرب می‌داند و پس از برجام هم در جلسات با مقامات ایران به این موضوع صراحتا اشاره کرده بودند.
دلیل تاکید غربی‌ها بر قید محدودیت زمان در مذاکرات چیست؟
چهارشنبه 1400/10/08 ساعت 12:10
نورنیوز بررسی کرد؛
دلیل تاکید غربی‌ها بر قید محدودیت زمان در مذاکرات چیست؟
آمریکا بدلیل مواجهه با واکنش‌های قاطع ایران در برابر زیاده‌خواهی آنها مجبور به عقب‌نشینی از مواضع غیر منطقی خود شده‌ و با تمرکز بر کلیدواژه محدود بودن زمان برای دستیابی به توافق، تلاش می‌کند مذاکره‌کنندگان ایرانی را با فشارهای روانی جدید منفعل سازد.
آیا نقش روسیه و چین در مذاکرات اخیر تغییر کرده است؟
سه‌شنبه 1400/10/07 ساعت 19:49
نورنیوز بررسی کرد؛
آیا نقش روسیه و چین در مذاکرات اخیر تغییر کرده است؟
چین و روسیه در گذشته احساس می‌کردند که دولت ایران آنها را ابزاری برای بهبود روابط خود با غرب می‌داند و پس از برجام هم در جلسات با مقامات ایران به این موضوع صراحتا اشاره کرده بودند.
تاریخ دور بعدی مذاکرات تعیین شد
سه‌شنبه 1400/10/07 ساعت 16:04
تاریخ دور بعدی مذاکرات تعیین شد
بنابر توافق صورت گرفته میان اعضاء حاضر در گفتگوها، امروز سه‌شنبه جلساتی با تمرکز بر رفع تحریم‌ها به صورت دو و چندجانبه در سطح روسای هیأت‌ها برگزار خواهد شد.
بازخوانی اهداف واقعی مذاکره کنندگان در وین
سه‌شنبه 1400/10/07 ساعت 12:18
نورنیوز بررسی کرد؛
بازخوانی اهداف واقعی مذاکره کنندگان در وین
بررسی پیچیدگی‌های حاکم بر مذاکرات وین موید این واقعیت است که اصرار طرف‌های غربی بر محدود بودن زمان، تلاشی هدفمند برای بر هم زدن آرامش و تمرکز تیم مذاکره کننده ایرانی برای حصول دو دستاورد مورد نظر اروپا و آمریکا است: «عدم توافق با مقصرنمایی ایران و یا توافق بد»
ادامه سیاست فشار حداکثری ترامپ منجر به توافق نخواهد شد
دوشنبه 1400/10/06 ساعت 19:15
نورنیوز بررسی کرد؛
ادامه سیاست فشار حداکثری ترامپ منجر به توافق نخواهد شد
دولت بایدن برای اثبات مخالفت واقعی با سیاست‌های ترامپ و نشان دادن حسنِ‌نیت و صداقت خود، باید لغو همه تحریم‌های برجامی و پسابرجامی با هر عنوانی را که مانع انتفاع ایران از منافع برجام می‌شود را در دستور کار قرار دهد.
تاثیر رویکرد نگاه راهبردی به شرق در مذاکرات وین
چهارشنبه 1400/10/01 ساعت 15:31
نورنیوز بررسی کرد؛
تاثیر رویکرد نگاه راهبردی به شرق در مذاکرات وین
سفر قریب‌الوقوع و جداگانه ریاست محترم جمهوری و وزیر امور خارجه به مسکو و پکن با توجه به همسویی مواضع اصلی سه کشور در فرآیند مذاکرات وین، می‌تواند منشاء شکل‌گیری ابتکارات مشترکی برای پیشبرد سریع گفتگوها به منظور دستیابی به توافق خوب باشد.
نظرات

آخرین اخبار
آیا سرطان رحم در سنین پایین نیز ممکن است؟
توقف تحرکات نظامی اسرائیل و سوریه علیه یکدیگر
صالحی: خوشنویسی یکی از برترین هنرها در مسیر پالایش روح است
وضعیت نگران کننده تولید مرغ و تخم‌مرغ
تاکید سلیمی بر مدیریت بازار توسط دولت
پیشنهاد ایجاد اتاق عملیات مشترک برای خلع سلاح جنوب سوریه
کشف بیش از 8 هزار بسته کره بادام زمینی قاچاق در تهران
نظامیان صهیونیست یک بیمارستان تاریخی در قنیطره را تخریب کردند
خشم حریدی‌ها علیه قانون خدمت اجباری در قدس اشغالی
تجمع پراکنده بازاریان در مشهد
ناتو در آستانه دستیابی به صلح با روسیه
انتقال هزاران تروریست از سوریه به افغانستان
وزیر خارجه کوبا: مردم ما به تاریخ مبارزات خود وفادارند
قائم‌پناه: تنگ‌نظری و نگرش سلیقه‌ای ریشه بسیاری بی‌عدالتی‌هاست
424 شهید در غزه با نقض آتش‌بس توسط اسرائیل
اتحادیه اروپا: همچنان به تعاملات خود با ونزوئلا ادامه می‌دهیم
آمریکا در تعقیب نفتکش روسی
نورنما | 17 دی، سالروز درگذشت اسطوره پهلوانی، غلامرضا تختی
50 میلیارد ریال تجهیزات پزشکی قاچاق در پایتخت کشف شدند
ترامپ گرینلند را می خواهد
رئیس جمهور کلمبیا: دکترین سیاست خارجی آمریکا مبتنی بر استعمار است
پرتاب گاز اشک‌آور به سمت بیمارستان سینا/ ماجرا چه بود؟
اعلام قیمت جدید روغن خوراکی/ هر بطری روغن چند شد؟
صعود بیت‌کوین پس از ربایش مادورو
مخالفت قاهره با کوچاندن اجباری فلسطینیان به سومالی‌لند
چرا دیدار پرسپولیس با نماینده مراکش لغو شد؟
مرتس: گرینلند متعلق به ناتو است
توافق سه جانبه آمریکا، اسرائیل و سوریه
پیروزی پرگل پرسپولیس مقابل تیم قطری
دستگیری شبکه مزدوری در مازندران
پزشکیان: مردم سرمایه اصلی و اعتبار نظام هستند
دومینیکا با پذیرش پناهجویان از آمریکا موافقت کرد
نتانیاهو به دنبال لغو مذاکره احتمالی آمریکا با ایران
خوزستان لرزید
آیا اختلافات رضاییان و ساپینتو پایان یافته است؟
ترامپ: من پادشاهم/در عملیات ونزوئلا سربازهای زیادی کشته شدند
شهادت یک مأمور انتظامی در ملکشاهی/با هرگونه قصور در حادثه «ملکشاهی» برخورد خواهد شد
ایجاد محدودیت ترامپ برای نتانیاهو در لبنان
دلار پتروشیمی‌ها به بازار تزریق شد
اعتراف بورل؛ آمریکا دیگر متحد اصلی اتحادیه اروپا نیست
ایران تجاوزات نظامی به لبنان را محکوم کرد
استقلال اخبار منتشره درباره اندونگ را تکذیب کرد
رعد و برق جان 9 نفر را در رواندا گرفت
درگیری‌های امروز در سوریه 4 کشته به جا گذاشت
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 16 دی1404
سقوط یک فروند اف-16 تایوانی در دریا
خبر خوش برای پایتخت‌نشینان؛ باران در راه است
انهدام انبار بزرگ احتکار برنج در هرمزگان
انهدام لیدرهای اغتشاشات تهران توسط سپاه
کارگردان برجسته مجارستانی درگذشت