×
سیاسی
شناسه خبر : 81571
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/09/10 ساعت 17:18
سفر هیئت اماراتی به تهران هم‌زمان با مذاکرات وین

اختصاصی نورنیوز؛

سفر هیئت اماراتی به تهران هم‌زمان با مذاکرات وین

سفر هیئت عالی‌رتبه اماراتی به ایران می‌تواند به عنوان گامی مثبت از سوی امارات برای کاهش موانع همکاری میان تهران و ابوظبی دارای ارزش و اهمیت باشد اما شکل‌گیری این رخداد در میانه مذاکرات ایران با 1+4 واجد پیام‌های فرامتنی نیز هست.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: روز گذشته خبری از سوی مقامات امارات عربی متحده منتشر شد که در میان اخبار پرحجم مربوط به مذاکرات وین و حواشی آن خیلی مورد توجه قرار نگرفت.

«انور قرقاش» وزیر مشاور در امور خارجی امارات دیروز اعلام کرد؛ به زودی هیئتی برای بررسی روابط دو کشور از سوی امارات عربی متحده به ایران اعزام خواهد شد.

اخبار رسیده به «نورنیوز» حاکی است که خبر اعلام شده از سوی مقامات امارات، مربوط به سفر هیئت عالی‌رتبه‌ای است که با اختیارات کامل برای بررسی و بازسازی روابط دو کشور و تلاش برای تغییر شرایط موجود، احتمالا طی روزهای آینده وارد تهران خواهد شد.

در حال حاضر چالش‌های مهمی، مناسبات سیاسی، اقتصادی، امنیتی و همچنین سیاست‌های منطقه‌ای دو کشور را تحت تاثیر قرار داده که به صورت طبیعی لازم است پیرامون رفع آنها گفتگوهای عمیق صورت بگیرد.

به طور قطع، اصل انجام این سفر می‌تواند به عنوان گامی مثبت از سوی امارات برای کاهش موانع موجود در توسعه همکاری میان تهران و ابوظبی واجد ارزش و اهمیت باشد اما شکل‌گیری این رخداد در میانه مذاکرات ایران با ۱+۴ می‌تواند پیام‌های فرامتنی نیز داشته باشد.

اگرچه دستیابی به توافق در مذاکرات وین بیشتر از نقطه نظر اقتصادی مورد توجه و تحلیل قرار می‌گیرد اما بسیار روشن است که «دستاوردهای امنیتی» توافق احتمالی نیز اگر بیش از منافع اقتصادی ارزش نداشته باشد، حداقل می‌تواند معادل گزاره‌های اقتصادی مورد توجه قرار بگیرد.

امارات عربی متحد به دلیل آنکه در طول سال‌های گذشته با صرف هزینه‌های هنگفت مالی و امنیتی تلاش کرده که خود را در جایگاه یکی از بازیگران مهم منطقه‌ای قرار دهد، اکنون در تلاش است که از چرخه منافع اقتصادی و سیاسی توافق احتمالی جا نمانده و در این مسیر پیشگام باشد.

بررسی سیاست خارجی امارات طی سال‌های اخیر نشان می‌دهد که این کشور با نقش‌آفرینی مستقیم و نیابتی در یمن، سوریه، عراق، لیبی و افغانستان و تلاش برای ایجاد جای پا در کشورهای شمال شرق آفریقا در حاشیه دریای سرخ، اقدامات دامنه‌داری را برای پیگیری «ایجاد امنیت فرامرزی» انجام داده است.

بسیاری از کارشناسان مسائل راهبردی معتقدند که گام گذاردن امارات در این مسیر تناسبی با ظرفیت‌های ژئوپلیتیک و ژئو استراتژیک این کشور ندارد و می‌تواند منشاء تهدیدات پیش‌بینی نشده برای ابوظبی شود.

برای کشوری با مشخصات امارات که ستون اصلی اقتصاد آن، تجارت و جذب سرمایه‌گذار خارجی است، موضوع «امنیت پایدار» پیش‌شرط هرگونه فعالیت اقتصادی، تجاری و سیاسی به حساب می‌آید و از این رو نمی‌تواند به نقش و تاثیرگذاری بازیگران قدرتمند منطقه‌ای بی‌توجه باشد.

توجه به داشتن روابط دوستانه و گرم با جمهوری اسلامی ایران که به عنوان یکی از اصلی‌ترین قدرت‌های منطقه‌ای، ستون محکم تحولات سیاسی، امنیتی و اقتصادی در منطقه است، نشان‌دهنده هوشمندی راهبردی حاکمان امارات است که می‌تواند تامین‌کننده منافع متقابل دو کشور باشد.

انجام این سفر و موضوعات مهمی که ملاقات‌های پیش‌بینی شده برای هیئت اماراتی به بحث گذارده خواهد شد، می‌تواند گام اول در مسیر پایه‌گذاری روابط جدید و همه‌جانبه میان دو کشور باشد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
لغو هزاران پرواز همزمان با تعطیلی طولانی دولت آمریکا
پیام پزشکیان در واکنش به تصویب منشور کوروش
واکنش استقلال به اقدام هواداران و باشگاه پرسپولیس
پایان حزب نتانیاهو بر اساس یک نظرسنجی
درخواست 125 عضو دموکرات کنگره برای اجرای آتش‌بس در غزه
دستور صدراعظم آلمان برای نوسازی سریع ارتش
گزارش تصویری | رونمایی از مجسمه «زانو زنندگان برابر ایران»
داستان‌سرایی تازه یک رسانه آمریکایی علیه ایران!
شوک در پیکان؛ سعید دقیقی از سرمربیگری استعفا داد!
ریزش سازه‌ نیروگاه برق 6 نفر را محبوس کرد
حمایت جمهوری خواهان به رهبری ترامپ از حزب افراطی آلمان
اوسمار: پرسپولیس هنوز بهترینش را نشان نداده است
نورنما |شهر زیرزمینی عجیب
صدور حکم بازداشت نتانیاهو و 37 مظنون از سوی دادستانی استانبول
رویترز : ترامپ جنایات جنگی اسرائیل در غزه را نادیده می‌گیرد
جزئیات درگیری مسلحانه پلیس با سارقان خطرناک در زاهدان
مربی ایتالیایی دستیار قلعه نویی شد+ سوابق
قائم‌پناه: رئیس‌جمهور صدای بی‌صدایان است
یونیسف: نیمی از پناهجویان بازگشته از پاکستان به افغانستان کودک هستند
طلسم پنج‌هفته‌ای فولاد با برد مقابل پیکان شکست
افشای جراحی‌های مشکوک بر پیکر شهدای فلسطینی
ارتش آلمان تیم‌های واکنش سریع به تهدیدات پهپادی تشکیل می دهد
منشور کوروش نخستین سند مکتوب حقوق بشر شناخته شد
جدول لیگ برتر پس از اتمام مسابقات روز دوم هفته دهم
صدای شادی بانوان در سکوهای فولاد پیچید
دستور کاتس برای تخریب همه تونل‌ های غزه
هشدار سازمان‌های بین‌المللی درباره کشتار و بحران بی‌سابقه در الفاشر
گواردیولا در آستانه ورود به تالار مشاهیر 1000 تایی‌ها!
تلف شدن دو قلاده خرس قهوه ای در کرمانشاه و مازندران
مجسمه «زانو‌زنندگان برابر ایران» در میدان انقلاب رونمایی شد
ترامپ: نسبت به رفع تحریم های ایران پذیرا هستم
بیانیه دادسرای عمومی و انقلاب خوزستان درباره حادثه خودسوزی جوان اهوازی
لغو تحریم های احمد الشرع از سوی انگلیس و اتحادیه اروپا
حبس خانگی دادستان نظامی اسرائیل
قالیباف: هدف طرح «آبراهام» به زانو درآوردن کشورهای اسلامی است
حماس: پیوستن قزاقستان به توافق ابراهیم، توجیه جنایات علیه غزه است
کنایه عراقچی به اظهارات نتانیاهو
نماینده یزد، مدعی جدید قهرمانی
ترکیه به دنبال بازگرداندن اعضا مرتبط با پ‌ک‌ک از عراق
پایان‌بازی؛ پرسپولیس 3-0 استقلال خوزستان + فیلمهای گلها
وزیر خارجه عراق: می‌خواهیم با ایران و آمریکا روابط خوبی داشته باشیم
واکنش بقایی به قبول مسئولیت تجاوز نظامی اسرائیل علیه ایران از سوی ترامپ
چرا عقربه رشد اقتصادی در جهان از شرق و جنوب بر نمی گردد؟
هشدار نماینده لبنانی درباره تله‌های آمریکایی-اسرائیلی
معاون نخست وزیر روسیه: روابط مسکو و تهران توسعه خواهد یافت
اتحادیه اروپا: به حمایت از سوریه متعهد هستیم
اجرای طرح برخورد با اراذل و اوباش و حاملان سلاح سرد درغرب استان تهران
افزایش دمای هوای تهران در سه روز آینده
هشدار یخبندان و آماده‌باش هلال‌احمر در مناطق سردسیر کشور
قائم‌پناه: بیشتر مردم دغدغه معیشت دارند نه سیاست
X
آگهی تبلیغاتی