×
سیاسی
شناسه خبر : 81571
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/09/10 ساعت 17:18
سفر هیئت اماراتی به تهران هم‌زمان با مذاکرات وین

اختصاصی نورنیوز؛

سفر هیئت اماراتی به تهران هم‌زمان با مذاکرات وین

سفر هیئت عالی‌رتبه اماراتی به ایران می‌تواند به عنوان گامی مثبت از سوی امارات برای کاهش موانع همکاری میان تهران و ابوظبی دارای ارزش و اهمیت باشد اما شکل‌گیری این رخداد در میانه مذاکرات ایران با 1+4 واجد پیام‌های فرامتنی نیز هست.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: روز گذشته خبری از سوی مقامات امارات عربی متحده منتشر شد که در میان اخبار پرحجم مربوط به مذاکرات وین و حواشی آن خیلی مورد توجه قرار نگرفت.

«انور قرقاش» وزیر مشاور در امور خارجی امارات دیروز اعلام کرد؛ به زودی هیئتی برای بررسی روابط دو کشور از سوی امارات عربی متحده به ایران اعزام خواهد شد.

اخبار رسیده به «نورنیوز» حاکی است که خبر اعلام شده از سوی مقامات امارات، مربوط به سفر هیئت عالی‌رتبه‌ای است که با اختیارات کامل برای بررسی و بازسازی روابط دو کشور و تلاش برای تغییر شرایط موجود، احتمالا طی روزهای آینده وارد تهران خواهد شد.

در حال حاضر چالش‌های مهمی، مناسبات سیاسی، اقتصادی، امنیتی و همچنین سیاست‌های منطقه‌ای دو کشور را تحت تاثیر قرار داده که به صورت طبیعی لازم است پیرامون رفع آنها گفتگوهای عمیق صورت بگیرد.

به طور قطع، اصل انجام این سفر می‌تواند به عنوان گامی مثبت از سوی امارات برای کاهش موانع موجود در توسعه همکاری میان تهران و ابوظبی واجد ارزش و اهمیت باشد اما شکل‌گیری این رخداد در میانه مذاکرات ایران با ۱+۴ می‌تواند پیام‌های فرامتنی نیز داشته باشد.

اگرچه دستیابی به توافق در مذاکرات وین بیشتر از نقطه نظر اقتصادی مورد توجه و تحلیل قرار می‌گیرد اما بسیار روشن است که «دستاوردهای امنیتی» توافق احتمالی نیز اگر بیش از منافع اقتصادی ارزش نداشته باشد، حداقل می‌تواند معادل گزاره‌های اقتصادی مورد توجه قرار بگیرد.

امارات عربی متحد به دلیل آنکه در طول سال‌های گذشته با صرف هزینه‌های هنگفت مالی و امنیتی تلاش کرده که خود را در جایگاه یکی از بازیگران مهم منطقه‌ای قرار دهد، اکنون در تلاش است که از چرخه منافع اقتصادی و سیاسی توافق احتمالی جا نمانده و در این مسیر پیشگام باشد.

بررسی سیاست خارجی امارات طی سال‌های اخیر نشان می‌دهد که این کشور با نقش‌آفرینی مستقیم و نیابتی در یمن، سوریه، عراق، لیبی و افغانستان و تلاش برای ایجاد جای پا در کشورهای شمال شرق آفریقا در حاشیه دریای سرخ، اقدامات دامنه‌داری را برای پیگیری «ایجاد امنیت فرامرزی» انجام داده است.

بسیاری از کارشناسان مسائل راهبردی معتقدند که گام گذاردن امارات در این مسیر تناسبی با ظرفیت‌های ژئوپلیتیک و ژئو استراتژیک این کشور ندارد و می‌تواند منشاء تهدیدات پیش‌بینی نشده برای ابوظبی شود.

برای کشوری با مشخصات امارات که ستون اصلی اقتصاد آن، تجارت و جذب سرمایه‌گذار خارجی است، موضوع «امنیت پایدار» پیش‌شرط هرگونه فعالیت اقتصادی، تجاری و سیاسی به حساب می‌آید و از این رو نمی‌تواند به نقش و تاثیرگذاری بازیگران قدرتمند منطقه‌ای بی‌توجه باشد.

توجه به داشتن روابط دوستانه و گرم با جمهوری اسلامی ایران که به عنوان یکی از اصلی‌ترین قدرت‌های منطقه‌ای، ستون محکم تحولات سیاسی، امنیتی و اقتصادی در منطقه است، نشان‌دهنده هوشمندی راهبردی حاکمان امارات است که می‌تواند تامین‌کننده منافع متقابل دو کشور باشد.

انجام این سفر و موضوعات مهمی که ملاقات‌های پیش‌بینی شده برای هیئت اماراتی به بحث گذارده خواهد شد، می‌تواند گام اول در مسیر پایه‌گذاری روابط جدید و همه‌جانبه میان دو کشور باشد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نایب قهرمانی آسیا به ملی‌پوشان واترپلو رسید
تغییر نقشه زاد‌و‌ولد در ایران؛ صعود سن مادران، سقوط تولدها
پرشدگی سدهای کشور به 34درصد رسید
قیمت جدید 8 محصول ایران خودرو اعلام شد+جدول قیمت
برنز یک‌ضرب برای علی داوودی/ شریفی به روی تخته نرفت
ممنوعیت تردد از کرج و آزادراه تهران - شمال به سمت مازندران
تیم ملی فوتبال ایران وارد امارات شد
رایزنی وزیر امور خارجه پاکستان با عراقچی درباره تحولات منطقه
یک فوتبالیست 7 زندانی را آزاد کرد
بیانیه حزب‌الله درباره تجاوزات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
برنامه مرحله سوم جام حذفی فوتبال مشخص شد
زمان انتخابات خانه موسیقی اعلام شد
برنده نوبل صلح، یار نزدیک نتانیاهو است!
ویتکاف ناظر بر تکمیل روند خروج نظامیان صهیونیست از غزه
نتایج نهایی کنکور اعلام شد/پذیرش نهایی بیش از 457 هزار داوطلب کنکور 1404
واکنش سفارت ایران در ونزوئلا به اعطای جایزه صلح نوبل
اتصال بیش از 20 هزار مشترک به فیبر نوری
نتایج کنکور دانشگاه آزاد اعلام شد
تسلا از بنز سبقت گرفت
شروط رژیم صهیونیستی برای تردد از گذرگاه رفح
جنین مومیایی شده پس از 30 سال از رحم مادر خارج شد
پسر ترامپ در آستانه پیوستن به تیم مدیریتی تیک‌تاک
پزشکیان: پنل‌های خورشیدی نباید در گمرک بمانند
تصادف مرگبار پرشیا در بزرگراه پردیس
سکانس آخر قهرمانی وزنه برداری جهان ؛ امید ایران به درخشش داوودی و شریفی
کشف لوله سه کیلومتری قاچاقچیان سوخت در میناب
احتمال برگزاری کنسرت شجریان در زمستان
انفجار مهیب در کارخانه مواد منفجره آمریکا
نورنما | آموزش اصولی کودکان در چین
حکم اعدام قاتلان شهیدان صفری و رفیعی‌نسب به اجرا درآمد
مهلت ثبت‌نام عمره دانشگاهیان فردا به پایان می‌رسد
افسردگی و اضطراب، شایع‌ترین اختلال روان در کشور
قتل مرد جوان در پی مشاجره خانوادگی
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 19 مهر + جدول
یوان 2025؛ تثبیت سلطه بر دلار
قیمت دلار و دیگر ارزها امروز شنبه 19 مهر
رشد اقتصادی بدون استفاده از ظرفیت فناوری ممکن نیست
1000 مدرسه تهران به انرژی خورشیدی مجهز می‌شوند
رشد چشمگیر صادرات فولاد ایران
تهران تا پایان هفته بارش نخواهد داشت
اختلافات مالی باعث قتل سه برادر شد
عون: حمله به جنوب لبنان چالشی برای ما و جامعه بین المللی است
آغاز ثبت‌نام وام 50 میلیونی برای روستاییان
آغاز طرح جمع‌آوری خودروهای رها شده در تهران
رد پیشنهاد «بی‌شرمانه» آمریکا از سوی بورکینا فاسو
دعوت عجیب مدافع نیمکت‌نشین پرسپولیس به تیم ملی فوتبال
جزئیات اقساط وام 50 میلیون تومانی بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد
قطر تاکید کرد هیچ پایگاه نظامی را در خاک آمریکا تاسیس نمی‌کند
جهش بورس در آغاز هفته
ایران خودرو: قیمت جدید محصولات بزودی اعلام می‌شود
X
آگهی تبلیغاتی