×
سیاسی
شناسه خبر : 74482
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

از «سکوت» در یادبود هیروشیما و ناکازاکی تا جنایات ادامه‌دار غرب!

مردم ژاپن مراسم یادبود عزیزانشان در بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی توسط آمریکا را در حالی به جای «فریاد زدن» با سنت «یک دقیقه سکوت» برگزار می‌کنند که فریاد نزدن ابعاد این جنایت و عدم مجازات عاملان آن، راه را برای تداوم آدم‌کشی مهیا کرده است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: این روزها مصادف است با نسل‌کشی بزرگی که پیامدهای آن همچنان ادامه دارد. در ۶ اوت سال ۱۹۴۵( 15 مرداد) بمب‌افکن آمریکایی با پرتاب بمب اتمی بر فراز هیروشیما در ژاپن، باعث کشته شدن ده‌ها هزار نفر شد. همچنین در 9 اوت (18 مرداد)، آمریکا شهر ناکازاکی ژاپن را نیز بمباران اتمی کرد.

آمریکا با بمب‌های اتمی‌اش که بر فراز هیروشیما و ناکازاکی فرو ریخت، هزاران انسان بی‌گناه را در چشم به‌هم‌زدنی به کام مرگ فرو برد و ده‌ها هزار تن دیگر نیز بر اثر پیامدهای این انفجار و بیماری‌های ناشی از آن جان خود را از دست دادند. 

نکته قابل توجه آنکه اثرات و پیامدهای این بمباران اتمی همچنان ادامه دارد که به دنیا آمدن کودکانی با نقص عضو از آن جمله است. مردم ژاپن هفتاد و ششمین سالگرد قربانیان فاجعه بمباران اتمى هیروشیما را در حالی گرامى داشتند که همچنان عاملان این جنایت مورد بازخواست و محاکمه قرار نگرفته‌اند و آمریکا نه در مقام یک متهم که در قامت یک فاتح جنگ به این جنایات افتخار می‌کند. 

این عدم مجازات پیامدهای سنگینی برای جامعه بشری و صلح و امنیت جهان داشته است که از چند منظر قابل توجه است:

نخست آنکه؛ محقق نشدن حق ملت ژاپن در بازخواست آمریکا موجب شده تا در طول این چند دهه ملت‌هایی مانند الجزایر، رواندا، نامیبیا، سربرنیتسا، افغانستان، عراق، لیبی، بومیان آمریکا و کانادا و... که مورد نسل‌کشی و جنایات نظام سلطه قرار گرفته‌اند نتوانند پیگیر حقوقشان شوند و سران غرب و عاملان این نسل‌کشی‌ها همچنان به رفتارهایشان ادامه می‌دهند. قطعا اگر آمریکا آن روز محاکمه و بازخواست می‌شد این نسل‌کشی‌ها ادامه نمی‌یافت. 

دوم آنکه؛ عدم مجازات آمریکا رقابتی هسته‌ای را در جهان ایجاد کرد به گونه‌ای که نتیجه آن را در هزاران کلاهک هسته‌ای آمریکا و روسیه، بمب‌های هسته‌ای انگلیس، فرانسه، چین، هند، پاکستان و... می‌توان مشاهده کرد. جالب توجه آنکه کشورهایی غربی در حالی ادعای خلع سلاح اتمی را سر داده و با این ادعا مانع دست‌یابی سایر کشورها به دانش صلح‌آمیز هسته‌ای می‌شوند که رقابت اتمی میان این کشور ادامه دارد چنانچه آمریکا 700 میلیارد دلار برای نوسازی تسلیحات هسته‌ای خود قرار داده و انگلیس از افزایش چند برابری بمب‌های هسته‌ای خود می‌گوید و فرانسه نیز نوسازی و گسترش سلاح هسته‌ای را برابر با امنیت ملی خود می‌داند. 

سوم آنکه؛ عدم مجازات آمریکا پس از بمباران اتمی ژاپن موجب شد در طول این چند دهه جنایت‌های صورت گرفته با سلاح‌های هسته‌ای و شیمیایی تشدید شود، چنانچه از یک سو نظام سلطه مستقیما از این سلاح‌ها علیه مردم استفاده کرد. 

آزمایش‌های هسته‌ای فرانسه در الجزایر و کشتار مردم این کشور، استفاده اشغالگران افغانستان از بمب‌های هیدورژنی و اورانیوم ضعیف شده علیه غیر نظامیان این کشور، استفاده انگلیس و آمریکا از فشنگ‌های اورانیومی در عراق که نتیجه آن گسترش سرطان و تولد کودکان با نقص عضو در این کشور به ویژه در بصره بوده، استفاده ناتو از بمب‌ها و تسلیحات هسته‌ای در لیبی (سال 2011) و... نمودی از آن است. 

در همین حال غربی‌ها این سلاح‌ها در اختیار رژیم‌هایی قرار داده‌اند که کار نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت را به نیابت از آنها انجام دهند که استفاده صدام از این سلاح‌ها علیه مردم ایران و حتی عراق، استفاده رژیم صهیونیستی از این سلاح‌ها و بمب‌های فسفری علیه فلسطینی‌ها، استفاده سعودی از بمب‌های ممنوعه و کشتار جمعی علیه مردم یمن و استفاده گروه‌های تروریستی از سلاح‌های شیمیایی در لوای کلاه سفید‌ها در سوریه و....  نمودی از این رفتار است که امنیت و صلح جهانی را هدف قرار گرفته است. 

چهارم آنکه؛ خودداری جامعه جهانی از مجازات عاملان بمباران اتمی ژاپن موجب ایجاد ابعاد جدیدی از تروریسم و نسل‌کشی توسط غربی‌ها شد که امروز می‌توان از آن با عنوان تروریسم علمی و اقتصادی یاد کرد. 

تحریم‌های اقتصادی و کارشکنی در دست‌یابی کشورها به دانش و علوم نوین که حتی به عرصه دارویی نیز رسیده است بُعد دیگری از نسل‌کشی است که توسط همان عاملان بمباران اتمی هیروشیما صورت می‌گیرد. 

اعمال تحریم علیه کشورها آن هم در شرایط کرونایی، اقدام آمریکا و اروپا در ذخیره کردن میلیون‌ها دُز واکسن کرونا و خودداری آنها از دادن این واکسن‌ها به کشورهای فقیر، جان صدها میلیون انسان را در معرض مرگ قرار داده است.

بر این اساس؛ این روزها در حالی مردم ژاپن مراسم یادبود عزیزانشان در بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی توسط آمریکا را به جای «فریاد زدن» با سنت «یک دقیقه سکوت» برگزار می‌کنند که فریاد نزدن ابعاد این جنایت و عدم مجازات عاملان آن، رویه و بدعتی غلط و خطرناک را در جهان ایجاد کرده است که بر اساس آن جنایت‌کاران، آسوده‌خاطر از نبود هیچ مجازاتی، همچنان به گسترش و استفاده از تسلیحات هسته‌ای علیه بشریت و گسترش این نسل‌کشی‌ها به حوزه‌های دیگر ادامه می‌دهند.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
افزایش 37 درصدی انهدام باندهای اقتصادی؛ 433 باند قاچاق در دام پلیس + ویدیو
شلیک مرگبار در زاهدان
قیمت خودرو امروز 21 اردیبهشت 1404+ جدول
آخرین توقف سرویس مدرسه
ساخت 200 هزار خانه برای فرهنگیان در دستور کار؛ وزیر راه جزئیات را اعلام کرد
آغاز ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش؛ دفترچه فردا منتشر می‌شود
مرحله سوم کالابرگ هنوز در بلاتکلیفی!
چالوس در تعمیر؛فقط مردم محلی اجازه عبور دارند!
آتش زیر پوست هتل
وضعیت آب و هوا امروز 21 اردیبهشت +وضعیت استانها
خبر خوش برای فرهنگیان بازنشسته؛ معوقات از ماه آینده پرداخت می‌شود
زمان به نفع ما نیست
مربع دیپلماسی اقتصادی
ساختمان‌سازی یا فاجعه‌سازی؟/ آینده لرزان شهرهای بتنی
ادامه مذاکرات فقط بعد از پوزش ترامپ
سخنی پیرامون نظریه امنیت راهبردی رژیم صهیونیستی
برنامه مسابقات امروز 21 اردیبهشت +پخش زنده
پاکستان، هند را به بی‌توجهی به آتش‌بس متهم کرد
وداع با گوشت وارداتی؛ دولت به تولید داخل چشم دوخته است
بالاخره لحظه طلایی فرا رسید؛ هری کین جام را بالا برد!
پیش‌فروش بلیت قطار برای تعطیلات؛ بدون دغدغه سفر کنید
پاسخ ایران به رویترز: دست از اتهام‌زنی بردارید!
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (28)«اصلاندوز»
توماس مولر و پایان باشکوه یک افسانه
شیرینی قهرمانی در شب خداحافظی و لحظه بدرقه مولر + خلاصه بازی
تساوی دراماتیک در المپیکو؛ لاتزیو و یوونتوس امتیازات را تقسیم کردند + ویدیو گل ها
نورنما | دوستی غیر منتظره ای که وایرال شد
پاسخ قاطع هند به توهین فرد هندی به عراقچی؛ این اظهارات موضع ما نیست
هشدار صریح عراقچی: حقوق هسته‌ای ایران قابل معامله نیست + ویدیو
پایان هزینه‌های درمانی کودکان؛ هدیه طلایی دولت چهاردهم به خانواده‌ها
عکس های منتخب ایران، شنبه 20 اردیبهشت
تور جهانی تنیس خلیج فارس: یزدانی به فینال رسید
واشنگتن: جنگ اوکراین باید همین حالا تمام شود
جزییات پرداخت حقوق اردیبهشت ماه بازنشستگان تأمین اجتماعی /صدور احکام جدید
جزئیات درگذشت یکی‌ از دانش آموزان حادثه دیده ارومیه
پادکست | اثر مرکب
بر لبه گفتگو؛ رقص سایه‌ها و سیگنال‌ها
ستاره هلندی در آستانه ورود به مدیریت آبی‌ها
روزنامه‌نگار صهیونیست نتانیاهو را زیر تیغ برد
میدان دیپلماسی به جده رسید؛ ایران با چه پیامی رفت؟
تعیین شعب ویژه و ابلاغ بخش‌نامه جدید برای فعالیت رسانه‌ها
باستان‌شناسی در قلب بلوچستان؛ ابزارهایی از هزاران سال پیش!
سیاست جدید عربستان برای حجاج 2025
مازندران دیجیتالی می‌شود؛ اینترنت به دل روستاها رسید
بانک آینده؛ متهم ردیف اول در بحران تورم و نقدینگی کشور
حریق‌ها زاییده تخلفات ساختمانی بی‌صدا!
افزایش مسمومیت با قارچ‌های سمی؛ 143 نفر مسموم و یک فوتی تا 19 اردیبهشت سال جاری
هدیه متفاوت روز معلم؛ ابتکار درخشان دانش‌آموزان ارومیه
تهران در انتظار وزش باد شدید؛ هشدار هواشناسی برای چهار روز
اولین روز کاهش ساعات کاری ادارات چگونه سپری شد؟+ فیلم
X
آگهی تبلیغاتی