×
سیاسی
شناسه خبر : 54167
تاریخ انتشار :

نقش شبکه‌های فارسی‌زبان در داغ نگه‌ داشتن پرونده «افکاری»ها

معاندان هر دفعه با سوءاستفاده از پرونده یکی از زندانیان ایران سعی می‌کنند بهانه جدیدی برای تحریم کشورمان پیدا کنند، در این میان نقش شبکه‌های فارسی‌زبان غیر قابل انکار است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: نوید افکاری اسمی است که در طول هفته‌های گذشته زیاد از آن‌ در شبکه‌‌های اجتماعی شنیده شد و حتی کاربران ضدانقلاب و ربات‌های توییتری آن را ترند کردند.

در این میان برخی چهره‌ها از  سر دلسوزی و نا آگاهی از این زندانی که با چاقو، کارمند یک اداره را به قتل رسانده بود حمایت کردند اما حمایت چهره‌هایی مانند نتانیاهو، ترامپ، پامپئو، بایدن، مریم رجوی، فرح پهلوی، رضا ربع پهلوی و داغ کردن این موضوع توسط رسانه‌های معاند جای تامل داشت.

اکنون مشخص شد که آمریکا به بهانه پرونده نوید افکاری، تحریم‌های جدیدی را علیه ایران و برخی مقامات تصویب کرده و دلیل حمایت‌ این چهره‌ها و رسانه‌های معاند چه بوده است.

به همین بهانه نگاهی به فعالیت شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی زبان در موضوع نوید افکاری انداخته‌ایم تا مشخص شود این رسانه‌ها چگونه در داغ کردن موضوع نوید افکاری نقش آفرینی کردند.

عملکرد ۳ شبکه «بی‌بی‌سی فارسی»، «ایران اینترنشنال»و «من و تو» در اینستاگرام در طول یک هفته پس از اجرای حکم قصاص نوید افکاری(از ۲۲ تا ۲۸ شهریور) تنها بخشی از فعالیت‌های آن‌ها است.

ایران اینترنشنال

ایران اینترنشنال که با پول سعودی‌ها اداره می‌شود پیش از قصاص و پس از اجرای حکم نوید افکاری مطالب زیادی به خصوص در شبکه‌های اجتماعی خود  از جمله اینستاگرام در حمایت از افکاری منتشر کرد.

بررسی صفحه اینستاگرام ایران اینترنشنال نشان می‌دهد که چیزی حدود ۳۵ درصد از مطالب این صفحه در طول یک هفته به نوید افکاری اختصاص داشته و از ۲۲ تا ۲۸ شهریور  از ۲۶۶ پست منتشر شده  ۹۴ پست آن مرتبط با نوید افکاری بوده است.

بی‌بی‌سی فارسی

 بی‌بی‌سی فارسی دیگر رسانه‌ای بود که سعی در داغ نگه داشتن موضوع قصاص نوید افکاری داشت. در طول یک هفته بی‌بی‌سی، ۳۳۰ مطلب در اینستاگرامش منتشر کرد که ۴۷ پست آن به نوید افکاری اختصاص داشت.

به طور مثال این رسانه انگلیسی از مجموع ۳۸ مطلبی که در ۲۳ شهریور در اینستاگرامش منتشر کرد، ۱۱ پست را به این قاتل اختصاص داد، یعنی از هر ۳ پست یک مطلب درباره نوید افکاری بوده است.

من و تو

دیگر رسانه‌ای که در داغ نگه داشتن پرونده قصاص نوید افکاری از هیچ کوششی دریغ نکرد، من و تو بود. این شبکه در طول یک هفته پس از انتشار خبر قصاص نوید افکاری، اخبار متعددی علیه این حکم قانونی منتشر و هجمه های زیادی را علیه ایران وارد کرد.

من و تو ۲۰ درصد مطالب صفحه اینستاگرامش به نوید افکاری اختصاص داد. این شبکه در طول یک هفته مذکور ۲۹۵ پست اینستاگرامی منتشر کرد که ۵۹ پست آن در حمایت از نوید افکاری بود.

البته تمام هدف این رسانه‌ها کمک به تحریم‌های جدید علیه ایران نیست بلکه آن‌ها در کنار خشن نشان دادن چهره کشورمان، به نهادهای دیگر از جمله فدراسیون و نهادهای ورزشی برای محرومیت ایران گرا می‌دهند.

از سوی دیگر این واقعیت در پس فعالیت‌های رسانه‌های معاند آشکار شده که به هیچ وجه دفاع از یک فرد زندانی و یا محکوم به اعدام برای آن‌ها محلی از اعراب ندارد.  در روزهای آینده و بسته شدن پرونده نوید افکاری، قطعا سراغ افراد دیگری خواهند رفت تا با داغ کردن پرونده‌شان، علیه ایران هجمه جدید وارد کنند، همانطور که به تازگی پرونده متهم دیگری به نام نادر مختاری را به میان کشیده‌اند.


خبرگزاری فارس
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مرحله سوم شارژ کالابرگ الکترونیکی چه زمانی آغاز می‌شود؟
افزایش 37 درصدی انهدام باندهای اقتصادی؛ 433 باند قاچاق در دام پلیس + ویدیو
شلیک مرگبار در زاهدان
قیمت خودرو امروز 21 اردیبهشت 1404+ جدول
آخرین توقف سرویس مدرسه
ساخت 200 هزار خانه برای فرهنگیان در دستور کار؛ وزیر راه جزئیات را اعلام کرد
آغاز ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش؛ دفترچه فردا منتشر می‌شود
مرحله سوم کالابرگ هنوز در بلاتکلیفی!
چالوس در تعمیر؛فقط مردم محلی اجازه عبور دارند!
آتش زیر پوست هتل
وضعیت آب و هوا امروز 21 اردیبهشت +وضعیت استانها
خبر خوش برای فرهنگیان بازنشسته؛ معوقات از ماه آینده پرداخت می‌شود
زمان به نفع ما نیست
مربع دیپلماسی اقتصادی
ساختمان‌سازی یا فاجعه‌سازی؟/ آینده لرزان شهرهای بتنی
ادامه مذاکرات فقط بعد از پوزش ترامپ
سخنی پیرامون نظریه امنیت راهبردی رژیم صهیونیستی
برنامه مسابقات امروز 21 اردیبهشت +پخش زنده
پاکستان، هند را به بی‌توجهی به آتش‌بس متهم کرد
وداع با گوشت وارداتی؛ دولت به تولید داخل چشم دوخته است
بالاخره لحظه طلایی فرا رسید؛ هری کین جام را بالا برد!
پیش‌فروش بلیت قطار برای تعطیلات؛ بدون دغدغه سفر کنید
پاسخ ایران به رویترز: دست از اتهام‌زنی بردارید!
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (28)«اصلاندوز»
توماس مولر و پایان باشکوه یک افسانه
شیرینی قهرمانی در شب خداحافظی و لحظه بدرقه مولر + خلاصه بازی
تساوی دراماتیک در المپیکو؛ لاتزیو و یوونتوس امتیازات را تقسیم کردند + ویدیو گل ها
نورنما | دوستی غیر منتظره ای که وایرال شد
پاسخ قاطع هند به توهین فرد هندی به عراقچی؛ این اظهارات موضع ما نیست
هشدار صریح عراقچی: حقوق هسته‌ای ایران قابل معامله نیست + ویدیو
پایان هزینه‌های درمانی کودکان؛ هدیه طلایی دولت چهاردهم به خانواده‌ها
عکس های منتخب ایران، شنبه 20 اردیبهشت
تور جهانی تنیس خلیج فارس: یزدانی به فینال رسید
واشنگتن: جنگ اوکراین باید همین حالا تمام شود
جزییات پرداخت حقوق اردیبهشت ماه بازنشستگان تأمین اجتماعی /صدور احکام جدید
جزئیات درگذشت یکی‌ از دانش آموزان حادثه دیده ارومیه
پادکست | اثر مرکب
بر لبه گفتگو؛ رقص سایه‌ها و سیگنال‌ها
ستاره هلندی در آستانه ورود به مدیریت آبی‌ها
روزنامه‌نگار صهیونیست نتانیاهو را زیر تیغ برد
میدان دیپلماسی به جده رسید؛ ایران با چه پیامی رفت؟
تعیین شعب ویژه و ابلاغ بخش‌نامه جدید برای فعالیت رسانه‌ها
باستان‌شناسی در قلب بلوچستان؛ ابزارهایی از هزاران سال پیش!
سیاست جدید عربستان برای حجاج 2025
مازندران دیجیتالی می‌شود؛ اینترنت به دل روستاها رسید
بانک آینده؛ متهم ردیف اول در بحران تورم و نقدینگی کشور
حریق‌ها زاییده تخلفات ساختمانی بی‌صدا!
افزایش مسمومیت با قارچ‌های سمی؛ 143 نفر مسموم و یک فوتی تا 19 اردیبهشت سال جاری
هدیه متفاوت روز معلم؛ ابتکار درخشان دانش‌آموزان ارومیه
تهران در انتظار وزش باد شدید؛ هشدار هواشناسی برای چهار روز
X
آگهی تبلیغاتی