×
سیاسی
شناسه خبر : 52571
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1399/05/08 ساعت 10:46

نورنیوز بررسی کرد؛

رویاهای «بن‌سلمان» تا پیش از انتخابات آمریکا!

هر چند پادشاه فعلی عربستان اخیرا به دلیل التهاب کیسه صفرا در بیمارستان بستری شد، به نظر نمی‌رسد که در بستر مرگ باشد، اما نااطمینانی درباره شرایط جسمانی او و نیز وضع انتخابات آینده آمریکا، ممکن است ولیعهد را به تلاش برای انتقال هر چه سریعتر قدرت وادارد.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری 2020 در ایالات متحده آمریکا بسیاری از تحولات بین المللی به نوعی متاثر از این رخداد مهم سیاسی شده‌اند.

رفتار و رویکرد دولت ترامپ به ویژه در موضوعات و پرونده‌های بین المللی موجب شده تا مناسبات و تحولات سیاسی در سراسر جهان تا حدود زیادی معطوف به تحولات انتخاباتی آمریکا باشند. این نکته به طور خاص در میان متحدین ترامپ به  چشم می‌خورد.

بر همین اساس بسیاری از کارشناسان مسائل بین المللی بر این باورند که «محمد بن‌سلمان» ولیعهد سعودی قصد دارد تا پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری 2020 آمریکا، جایگاه خود را به عنوان پادشاه تثبیت کند.

در همین خصوص؛ «نابل نویرا» محقق مستقل کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس با اشاره به وخامت حال «ملک سلمان بن عبدالعزیز» می‌گوید انتظار می‌رود که ولیعهد سعودی تا پایان سال و حتی طی یک ماه آینده به تخت سلطنت بنشیند.

او می‌گوید: هر چند پادشاه فعلی عربستان اخیرا به دلیل التهاب کیسه صفرا در بیمارستان بستری شد، به نظر نمی‌رسد که در بستر مرگ باشد، اما نااطمینانی درباره شرایط جسمانی او و نیز وضع انتخابات آینده آمریکا، ممکن است ولیعهد را به تلاش برای انتقال هر چه سریعتر قدرت وادارد.

این تحلیلگر عرب معتقد است بن سلمان تاکنون رقبای سرسختی را از میدان به در کرده و هر تلاشی برای رسیدن به تخت پادشاهی به منزله یک ماموریت انتحاری تلقی می‌شود.

نویرا در ادامه به تلاش‌های بن سلمان برای هموار کردن مسیر پادشاهی خود اشاره و می‌گوید او شاهزاده احمد بن عبدالعزیز، برادر کوچکتر سلمان را در سال ۲۰۱۸ راهی زندان کرد و محمد بن نایف، ولیعهد مخلوع سعودی نیز به رغم نفوذ بالا در سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا، هم اکنون در حبس به سر می‌برد.

از زمان تاسیس پادشاهی عربستان در سال ۱۹۳۲ انتقال قدرت از برادر به برادر و با اجماع نظر خانوادگی صورت گرفته است. در نتیجه محمد بن سلمان اولین پادشاه سعودی خواهد بود که از این نظر فاقد مشروعیت است. نویرا می‌گوید تقریبا همه اعضای خاندان سعودی در بازداشت هستند. ده‌ها شاهزاده سعودی ممنوع الخروج هستند و اقدامات آن‌ها به شدت تحت کنترل است.

این تحلیلگر مسائل حوزه خلیج فارس معتقد است ولیعهد عربستان به جنون خودبزرگ بینی دچار است و از این حقیقت که متعلق به ساختار سنتی حاکم نیست، به خوبی آگاه است و این بخشی از همان پارنویای اوست.

«عبدالله علاود»، محقق سعودی و استاد دانشگاه جورج واشنگتن نیز پیش بینی می‌کند تا ماه نوامبر انتقال قدرت در عربستان صورت گیرد.

این تحلیلگر سعودی از بن سلمان به عنوان شاهزاده‌ای یاد می‌کند که به شدت از آینده هراس دارد. به همین دلیل وقتی موضوع جانشینی پادشاه در میان باشد او همواره یک گام جلوتر از بقیه است. پیش از آنکه فکر جانشینی ملک سلمان به ذهن کسی خطور کند، از سوی ولیعهد سعودی سرکوب می‌شود.

بنا به گفته علاود، بن سلمان تلاش می‌کند تا پیش از انتخابات آمریکا و احتمالا خداحافظی دونالد ترامپ و دارو دسته اش از کاخ سفید، جایگاه خود به عنوان پادشاه عربستان را تثبیت کند. زیرا او به دلیل رسوایی قتل جمال خاشقچی و جنایات فجیع در یمن، بعید می‌داند از سوی جو بایدن، نامزد دموکرات‌ها در انتخابات آمریکا مورد حمایت قرار گیرد.

یک محقق غربی که به طور مرتب به عربستان سفر می‌کند، نیز در این باره گفت: بسیار بعید می‌دانم ملک سلمان تا ژانویه آینده همچنان بر تخت پادشاهی نشسته باشد. این دقیقا همان زمانی است که رئیس جمهور منتخب آمریکا در کاخ سفید سوگند یاد خواهد کرد.

با این حالی سوالی که جای تامل دارد این است که در صورت پادشاهی بن سلمان، ولایت عهدی آینده سعودی‌ها به چه کسی خواهد رسید. نویرا معتقد است خالد بن سلمان، سفیر سابق عربستان در واشنگتن گزینه احتمالی محمد بن سلمان برای این مقام خواهد بود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
معترضان اسرائیلی به سمت اقامتگاه نتانیاهو راه افتادند
سفر به وین با دستاوردهای مهم به پایان رسید
دیدار نتانیاهو با ترامپ در کاخ سفید به زودی
ادارات خوزستان دورکار شدند
گزارش تصویری| ویرانی شهر غزه در اثر حملات اسرائیل
جزییات هدیه دولت به مادران+ فیلم
حماس استفاده از برج‌های مسکونی در غزه برای مقاصد نظامی را رد کرد
گزارش دفتر لاریجانی درباره ملاقات دبیر امنیت ملی ایران و ولیعهد عربستان
جدول رده‌بندی نهایی تیم‌ها در کشتی آزاد قهرمانی جهان اعلام شد
اختلاف قیمت مرغ در میدان بهمن و مرغ‌فروشی‌های تهران چقدر است؟ + فیلم
بازدید پوتین با لباس نظامی از تمرینات مشترک روسیه-بلاروس
تکمیل قطعه سوم آزادراه تهران-شمال ظرف 5 سال
اتحادیه اروپا در حال آماده‌سازی تحریم‌های جدید علیه رژیم صهیونیستی
نورنما | نخبه صهیونیست در حال تست استراتژیک اسباب‌بازی بچه‌گانه!
شرکت‌کنندگان اجلاس دوحه موضع خود را درباره اسرائیل به‌روشنی اعلام کردند
توئیت کاتس و نشست دوحه!
مراکز درمانی ساخته شده با حق بیمه مردم، باید بالاترین سطح بهره‌وری را داشته باشند
ایران با 7 مدال درخشان در کشتی آزاد، قهرمان جهان شد
سپاهان (0) - الحسین (1) ؛ ناکامی طلایی‌پوشان در لیگ قهرمانان آسیا+ فیلم
پیام رهبر معظم انقلاب درپی افتخارآفرینی قهرمانان تیم ملی کشتی آزاد
مجمع عمومی سازمان ملل تشکیل می شود
حمایت 26 میلیون دلاری بنیاد صهیونیستی آمریکایی از مؤسسه وایزمن
تأکید رسانه عربی بر نقش اعتصاب غذا در برابر جنایات غزه
امیرعلی آذرپیرا به اسنایدر آمریکایی باخت
رژیم اشغالگر از گسترش تجاوز به درون شهر غزه خبر داد
رونمایی از پیراهن رسمی استقلال و الوصل پیش از دیدار حساس
رحمان عمو زاد طلا گرفت+مراسم اهدای مدال
ثبت‌نام سجام از مرز 47 میلیون نفر گذشت
تمرین مشترک هسته‌ای مسکو و مینسک با شلیک کلاهک‌های هسته‌ای
تراکتور (1) – شباب الاهلی(1) - آغاز مسیر آسیایی سرخ‌پوشان تبریز + فیلم
جنایات رژیم اشغالگر با حمایت مستقیم آمریکا صورت می‌گیرد
اردوغان: نتانیاهو به سرنوشت هیتلر دچار می شود
ترامپ: زلنسکی به توافق با روسیه مجبور خواهد شد
شاخص بورس با افزایش قیمت جهانی طلا نزولی شد
ادامه واریز بخشی از حقوق بازنشستگان لشکری به بانک تجارت
اینترنت فیبر نوری در بلخ قطع شد
واریز یارانه نقدی شهریور 1404 +دهک های مشمول
حمله هوایی اسرائیل به بندر الحدیده + فیلم
بحران کاغذ رفع می شود
لاریجانی در ریاض دنبال چیست؟
هنوز به مردم هدف واقعی مدیریت انرژی توضیح داده نشده است+ فیلم
پرواز مشکوک هواپیمای جاسوسی انگلیس نزدیک مرز روسیه
شرایط صدور معافیت نظام وظیفه برای دانشجویان اعلام شد
صورتجلسه همکاری راه‌آهن ایران و پاکستان امضا شد + فیلم
پیگیری قطعنامه منع حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران ادامه دارد
دیدار امیر قطر و وزیر خارجه آمریکا
رابرت ردفورد، ستاره سینما، دارفانی را وداع گفت+علت فوت
اقدامات اسرائیل در قطر باعث بی‌ثباتی منطقه و تهدید صلح جهانی است
تجاوز اسرائیل به قطر تهدیدی برای صلح منطقه‌ای و جهانی است
جاده چالوس یک‌طرفه شد
X
آگهی تبلیغاتی