×
سیاسی
شناسه خبر : 51943
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1399/04/17 ساعت 11:23
آیا اسرائیل وآمریکا حاضر به پذیرش مسئولیت آسیب رسانی به مرکز هسته ای نطنز هستند؟

نورنیوز بررسی می کند:

آیا اسرائیل وآمریکا حاضر به پذیرش مسئولیت آسیب رسانی به مرکز هسته ای نطنز هستند؟

درصورتی که دست داشتن رژیم صهیونیستی در رخداد اخیر در سایت هسته ای نطنز ثابت شود، نمی‌توان نقش تعیین کننده آمریکا در این زمینه و مخاطراتی که این تغییر رویکرد و عبور از خطوط قرمز جمهوری اسلامی متوجه واشنگتن خواهد کرد را از نظر دور داشت.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: با وجود گذشت بیش از چهار روز از وقوع حادثه در یکی از سوله‌های در حال تجهیز مجتمع هسته ای شهید احمدی روشن ( نطنز)، فضاسازی رسانه‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی برای «قدرتمندنمایی» اسراییل همچنان ادامه دارد.

این فضاسازی‌ها که با تکیه بر تکنیک‌های عملیات روانی و مبتنی بر اخبار و اطلاعات غیر مستند از منابع غیر مشخص در حال انجام است با گمانه‌زنی‌های مختلف از جمله خرابکاری، انجام عملیات ویژه، عملیات سایبری، عملیات هوایی، اصابت موشک و... بدون ارائه هیچ سندی دست کم دو هدف را پیگیری می‌کند: «ایجاد اخلال در امنیت روانی جامعه ایران » و «ارائه یک چهره قدرتمند از رژیم صهیونیستی».

در این رابطه لازم است دو موضوع مهم، موردتوجه قرار بگیرد:

اول این که فضاسازی‌ها اخیر که بهره ای از اطلاعات و اخبار مستند ندارد از جنس جریان سازی رسانه ای بوده و برنامه ای هدفمند برای متقاعد کردن افکار عمومی داخلی و خارجی نسبت به اراده و توانمندی رژیم صهیونیستی برای ضربه زدن به برنامه هسته ای صلح آمیز ایران است. واکنشهای تقریبا یکسان مقامات رسمی رژیم صهیونیستی شامل نخست وزیر، وزیردفاع و وزیر امور خارجه اسراییل نیز مکمل این برنامه است.

دومین موضوع قابل توجه در این مقوله این است که رژیم صهیونیستی با علم به آسیب‌پذیر بودن در قبال پاسخگویی جمهوری اسلامی، اساسا جرأت مواجهه مستقیم با ایران را بویژه در موضوع بسیار حساس حمله به مراکز هسته ای کشورمان ندارد از این رو با بهره گیری از ابزارهای رسانه ای در تلاش است که "موفقیت بی هزینه" را در این حادثه برای خود رقم بزند.

اما اگر بخواهیم بر اساس آنچه رسانه‌های همسو و مرتبط با اسرائیل مدعی هستند،فرض کنیم در سایت هسته ای نطنز حادثه ای رخ داده که کارعوامل این رژیم بوده باید فرضیه" تغییر راهبردی" رویکرد رژیم صهیونیستی برای "تغییر موازنه امنیتی" در منطقه را مدنظر قرار دهیم که الزاماتی به همراه خواهد داشت.

اول اینکه؛ چون رژیم صهیونیستی به خود جرأت ورود به "منطقه ممنوعه" و عبور از خطوط قرمز را داده است، بنابر این بدلیل تبعات این اقدام برای ایران،منطقه و جامعه بین‌الملل، قواعد قبلی میان دو جبهه، دستخوش تغییرات اساسی خواهدشد.

دوم اینکه؛ واضح است که رژیم صهیونیستی بدون اجازه ایالات متحده آمریکا نسبت به تعدی به حوزه حساسی چون مراکز هسته ای جمهوری اسلامی ایران حتی فکر هم نمی تواند بکند چه رسد به اقدام.
بنابراین اگر واقعا روزی اسراییل دست به چنین اقدامی بزند قطعا یا به سفارش آمریکا صورت گرفته ویا حداقل با موافقت واشنگتن بوده است. در آن صورت باید پذیرفت که در رویکرد آمریکا نیز "تغییرات راهبردی" صورت گرفته باشد. پذیرش این تغییر از سوی آمریکا با توجه به شرایط داخلی و بین المللی این کشورو بویژه در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گزاره کاملا غیرمحتملی است،لیکن درصورتی که نقش رژیم صهیونیستی در چنین رخدادی ثابت شود نمی توان نقش تعیین کننده آمریکا در این زمینه را در نظر نگرفت.

سوم اینکه؛ با پذیرش نقش آمریکا در این رخداد ،طبیعتا باید پذیرفت که مخاطرات این تغییر رویکرد و عبور از خطوط قرمز متوجه واشنگتن نیزخواهد شد.

اگر فرض کنیم که فضا سازی چند روز گذشته رسانه های رسمی و نیابتی رژیم صهیونیستی بهره ای از واقعیت داشته باشد باید بپذیریم که رژیم صهیونیستی با جلب نظر آمریکا به حوزه اقدام مستقیم بر علیه ایران وارد شده و این رویکرد را به موضوع ضربه زدن به تاسیسات هسته ای کشورمان نیز تعمیم داده است.

توجه به آثار گسترده مترتب بر تغییر احتمالی در رویکردهای امنیتی رژیم صهیونیستی برای امنیت این رژیم و مخاطرات قابل توجه سیاسی و امنیتی آن برای آمریکا، پذیرش این فرضیه را با ضرورت تامل مواجه می کند. 

بعید به نظر می رسد رژیم های آسیب پذیر اسراییل و آمریکا بدون توجه به عواقب این قبیل اقدامات دست به چنین دیوانگی هایی بزنند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
بقائی: خلیج فارس تا همیشه خلیج فارس خواهد ماند
تالار وحدت با اجرای «آن آبی ایرانی» جان تازه ای گرفت
حدادی: اوسمار سرمربی پرسپولیس است/ استقلال نباید به AFC معرفی شود
ترافیک نیمه سنگین در محورهای شمالی
پیام جذاب مهدویان به مناسبت روز ملی خلیج فارس
در سایه هپروت ترامپ، جهان آماده شوک دوم انرژی
ترامپ: یک رئیس‌جمهور اجازه دارد در یکی از مأموریت‌ها به فضا برود
ناتوانی در مذاکره و لغو برجام عامل اصلی شکل‌گیری جنگ علیه ایران
نگرانی سایپا بابت تامین ورق های فولادی حل شد
ترامپ به رژه مسکو دعوت نشد
شرمن: دولت ترامپ فاقد دیپلماسی مؤثر با ایران است
سفیر ایران در هند: پایان جنگ پیش‌شرط حل اختلافات با آمریکاست
پیام قالیباف به مناسبت روز ملی خلیج فارس
هزینه جنگ با ایران ممکن است به 50 میلیارد دلار برسد
قدردانی نخست‌وزیر ژاپن از ایران برای اجازه تردد کشتی ژاپنی
عراقچی:روز ملی خلیج فارس یادآور حماسه بیرون راندن پرتغالی‌ها از تنگه هرمز است
هشدار فرمانده نیروی هوافضای سپاه به دشمن آمریکایی
رضایی: میدان و دیپلماسی در یک مسیر واحد حرکت می‌کنند
وزارت بهداشت غزه: شمار شهدا به 72 هزار و 601 نفر رسید
قابلیت جدید گوگل؛ تولید مستقیم فایل با هوش مصنوعی جمینای
سی‌ان‌ان: کارنامه تورمی ترامپ بدتر از بایدن و کارتر است
شرط حماس برای ورود به مرحله دوم آتش بس اعلام شد
رئیس‌جمهور لبنان: تجاوزات اسرائیل با وجود آتش‌بس ادامه دارد
زمان ثبت‌نام آزمون سراسری اعلام شد
آینده خلیج فارس بدون حضور آمریکا رقم خواهد خورد
ادعای ترامپ درباره زیرساخت‌های نفتی ایران ایران اغراق‌آمیز است
انتصاب سرپرستان بیمه مرکزی و بانک ملی ایران
مدودف: ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست
معاون نیروی دریایی: ادعای نابودی توان دریایی ایران بی‌اساس است
وزیر خارجه روسیه: تجاوز آمریکا و اسرائیل به خزر آسیب زد
امنیت خلیج فارس بدون حضور بیگانگان و قدرت‌های استکباری معنا می‌یابد
تعهد صنف جایگاه‌های سوخت به حفظ نیروها در شرایط بحرانی
جزئیات سقوط مرگبار کودک ایرانی از طبقه ششم در اتاوا
سردار علایی: خلیج فارس مهم‌ترین مؤلفه قدرت ملی ایران است
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 10 اریبهشت 1405+ جدول
وزیر صمت: فولاد خودروسازان تأمین است
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنج شنبه 10 اردیبهشت ؛ توقف دلار روی 180 هزار تومان
اوپک‌پلاس در آستانه تصمیم جدید برای افزایش تولید نفت
جنگ علیه ایران، ضعف‌های ارتش آمریکا را آشکار کرد
حضور گسترده ورزشکاران در مراسم روز خلیج فارس روی پل طبیعت
تنش‌ها در خاورمیانه نفت برنت را به 126 دلار رساند
هزینه واردات نفت پاکستان به 800 میلیون دلار در هفته رسید
چرا قیمت روغن نوسان دارد؟
نوراینفو | روش های بهبود زندگی در هفت روز
نوراینفو | برای کاهش سریع چربی بدن چه بخوریم؟
حمله پهپادی حزب‌الله به الجلیل غربی
رکوردشکنی دوباره قیمت بنزین در آمریکا
چه عواملی باعث نوسان قیمت کالاهای اساسی شده است؟
اقدامات فوری پس از آسیب به دندان‌های شیری و دائمی کودکان
دمای گیلان تا اواسط هفته آینده 8 درجه گرم تر می شود