×
اقتصادی
شناسه خبر : 51547
تاریخ انتشار :

نیروگاه اتمی بوشهر به شبکه سراسری برق کشور متصل شد

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نیروگاه اتمی بوشهر گفت: عملیات تعویض سوخت سالیانه و تعمیرات دوره‌ای تجهیزات اصلی نیروگاه اتمی بوشهر انجام و این نیروگاه پس از انجام موفقیت‌آمیز تست‌های مربوطه مجدداً به شبکه‌ سراسری برق کشور متصل شد.

نورنیوز ـ گروه اقتصاد: رضا بنازاده با بیان این مطلب که برای اولین بار عملیات تعویض سوخت سالیانه و تعمیرات دوره‌ای تجهیزات اصلی نیروگاه اتمی بوشهر به دست توانای متخصصان این مرکز پیشرفته هسته‌ای انجام شده است گفت: این نیروگاه پس از انجام موفقیت‌آمیز تست‌های مربوطه مجدداً به شبکه‌ سراسری برق کشور متصل شد.

وی تصریح کرد: این دستاورد ملی با لحاظ نمودن شرایط ویژه کنونی و در راستای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در این مرکز حیاتی کشور و به‌کارگیری تمهیدات لازم و پروتکل‌های بهداشتی، با استفاده حداقلی از کارکنان شرکت‌های پیمانکاری فعالیت‌های تعویض سوخت و تعمیرات دوره‌ای تجهیزات اصلی نیروگاه اتمی بوشهر حصول یافت و پس از انجام موفقیت‌آمیز تعویض سوخت و تست‌های مربوطه، هم زمان با آغاز دوره‌ اوج مصرف تابستانه کشور، روز یکشنبه اول تیرماه سال‌جاری نیروگاه اتمی بوشهر مجدداً با موفقیت تولید انرژی الکتریکی را آغاز کرد و به شبکه‌ی سراسری برق کشور متصل شد.

رییس نیروگاه اتمی بوشهر با بیان اینکه فرایند تعویض سوخت هسته‌ای برای نیروگاه‌های اتمی، فرایندی بسیار حساس و پیچیده است، یادآور شد: این فرایند هر سال توسط اپراتورهای متبحر ایرانی و با استفاده از یک تجهیز تکنولوژیک و منحصربه‌فرد با عنوان «ربات تعویض سوخت» یک سوم از سوخت هسته‌ای درون قلب راکتور تخلیه شده و پس از انجام رشته فعالیت‌های تخصصی، سوخت هسته‌ای تازه درون قلب راکتور بارگذاری و جایگزین سوخت‌های کارکرده می‌شود.  

بنازاده افزود: در این برهه‌ زمانی و با توجه به اهمیت انجام اقدامات پیشگیرانه و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، محدودیت‌هایی در استفاده از خدمات نیروهای پیمانکاری داخلی و خارجی در سایت نیروگاه اتمی بوشهر وجود داشت که با تبدیل این محدودیت به یک فرصت ارزشمند و با تکیه بر دانش و مسؤولیت‌پذیری نیروهای خدوم نیروگاه و بر اساس برنامه‌ریزی‌های دقیق و مدون صورت گرفته، آماده‌سازی و تعمیرات دوره‌ای تجهیزات اصلی نیروگاه توسط نیروهای توانمند این مجموعه‌ی عظیم صنعتی و با حداقل بهره‌گیری از خدمات پیمانکاری صورت گرفت.

وی با اشاره به نوپا بودن صنعت هسته‌ای در کشورمان، تصریح کرد: علیرغم پیچیدگی‌ها و تکنولوژی بسیار پیشرفته‌ی این مرکز هسته‌ای، نیروهای متخصص صنعت هسته‌ای به ویژه کارکنان خدوم نیروگاه اتمی بوشهر ثابت کردند پس از کسب دانش و تخصص لازم در حوزه بهره‌برداری و تولید برق، هم‌اکنون به جایگاه ویژه‌ای در حوزه تعمیر و نگهداری تأسیسات هسته‌ای نیز دست یافته‌اند و مایه مباهات و افتخار است که همزمان با سال جهش تولید، پس از قرار گرفتن کشور عزیزمان در باشگاه کشورهای دارنده‌ راکتورهای قدرت، هم‌اینک در مسیر باشگاه کشورهای دارای توانایی بهره‌برداری و تعمیرات و نگهداری نیروگاه‌های اتمی نیز قرار گرفته‌ایم.

رییس نیروگاه اتمی بوشهر با اشاره به اهمیّت و نقش ویژه‌ این نیروگاه در تولید انرژی الکتریکی ایمن و مطمئن، تاکید کرد: نیروگاه هسته‌ای بوشهر به صورت مداوم تحت نظارت و کنترل نهادهای نظارتی داخلی و مجامع بین‌المللی از جمله نظام ایمنی هسته‌ای کشور، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و انجمن جهانی بهره‌برداران هسته‌ای قرار دارد.  

بنازاده ادامه داد: نیروگاه اتمی بوشهر با توان تولید هزار مگاوات برق هسته‌ای به عنوان اولین نیروگاه اتمی هزار مگاواتی غرب آسیا در ۱۲ شهریورماه ۱۳۹۰ به شبکه‌ی سراسری برق کشور متصل شد و اینک با عبور از مرز تولید ۴۳ میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ای، علاوه بر تبلور تلفیق علم و صنعت و در کنار تربیت و آموزش نیروهای متخصص در این دانشگاه عظیم صنعتی، نقش ویژه‌ای در تأمین انرژی مورد نیاز کشور خصوصاً در استان‌های جنوبی در فصول گرم و سرد سال ایفا می‌کند.


ایرنا
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
گزارش تصویری | هیات مذاکره کننده ایران دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در عمان
جزئیات تغییر ساعت شماره گذاری خودرو
لیورپول و آرسنال | تساوی دو غول فوتبال لیگ جزیره + جدول لیگ برتر انگلیس
نورویدیو | بیست دوم اردیبهشت ماه زاد روز مریم میرزاخانی،روز جهانی زن در ریاضیات
عراقچی: دور چهارم مذاکرات نسبت به 3 دور گذشته جدی‌تر و صریح‌تر بود
چرا زلزله در مناطق مختلف ایران افزایش یافته است؟
بالاخره زمان برگزاری جشن قهرمانی تراکتور مشخص شد
پادکست | تربیت فرزند در عصر دیجیتال راه رفتن روی لبه ی تیغ
دو جان باخته در حادثه هواپیمایی وارش+ جزئیات
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ شناسایی یک پیکر دیگر از جانباختگان حادثه
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (29)«اقلید»
بارسلونا (4) - رئال مادرید(3)؛ بارسای فلیک و جشن قهرمانی بعد از 4 برد پیاپی + خلاصه بازی
یک مقام آمریکایی: از نتایج مذاکرات دور چهارم دلگرم شدیم
آتش‌بس در غزه؛ درخواست پاپ از جامعه جهانی
مدار دیپلماسی | دیپلماسی منطقه ای ، پشتوانه امنیت پایدار
پیام اعتراضات مستمر در جزیره؛ شاه من نیستی!
نزاع خونین اراذل و اوباش در شرق تهران و درگیری با پلیس+فیلم
فرارهای میلیاردی ارز زیر نقاب صادرات قانونی!
اینتر (2)- تورینو (0) فینالیست لیگ قهرمانان، در نبرد قهرمانی سری‌آ
همسرکشی،این بار در گلستان
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 21 اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت طلا 18 عیار+ جدول
صنایع لبنی از قطع برق معاف شدند؛ اخطار به شرکت برق تهران!
آغاز داغ فولاد سیرجان برابر تایلند در والیبال لیگ قهرمانان آسیا
تندیس ملی بزرگان صنعت غذا به چه شرکتی رسید؟
دیجیتالی شدن آموزش عالی کلید خورد؛ دانشگاه آزاد پیشتاز شد
مرحله سوم شارژ کالابرگ الکترونیکی چه زمانی آغاز می‌شود؟
افزایش 37 درصدی انهدام باندهای اقتصادی؛ 433 باند قاچاق در دام پلیس + ویدیو
شلیک مرگبار در زاهدان
قیمت خودرو امروز 21 اردیبهشت 1404+ جدول
ساخت 200 هزار خانه برای فرهنگیان در دستور کار؛ وزیر راه جزئیات را اعلام کرد
پایان تاسف بار دختر دانش آموز در سرویس مدرسه
آغاز ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش؛ دفترچه فردا منتشر می‌شود
مرحله سوم کالابرگ هنوز در بلاتکلیفی!
چالوس در تعمیر؛فقط مردم محلی اجازه عبور دارند!
سونای هتل با آتش شدید داغ تر شد!
وضعیت آب و هوا امروز 21 اردیبهشت +وضعیت استانها
خبر خوش برای فرهنگیان بازنشسته؛ معوقات از ماه آینده پرداخت می‌شود
زمان به نفع ما نیست
مربع دیپلماسی اقتصادی
ساختمان‌سازی یا فاجعه‌سازی؟/ آینده لرزان شهرهای بتنی
ادامه مذاکرات فقط بعد از پوزش ترامپ
سخنی پیرامون نظریه امنیت راهبردی رژیم صهیونیستی
برنامه مسابقات امروز 21 اردیبهشت +پخش زنده
پاکستان، هند را به بی‌توجهی به آتش‌بس متهم کرد
وداع با گوشت وارداتی؛ دولت به تولید داخل چشم دوخته است
بالاخره لحظه طلایی فرا رسید؛ هری کین جام را بالا برد!
پیش‌فروش بلیت قطار برای تعطیلات؛ بدون دغدغه سفر کنید
پاسخ ایران به رویترز: دست از اتهام‌زنی بردارید!
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (28)«اصلاندوز»
توماس مولر و پایان باشکوه یک افسانه
X
آگهی تبلیغاتی