×
سیاسی
شناسه خبر : 42825
تاریخ انتشار :

روحانی در سی وسومین جشنواره بین المللی خوارزمی

پیشرفت‌های علمی و نوآوری از افتخارات ملت ایران است

رئیس جمهور به پیشرفت‌های علمی و نوآوری‌های مهم کشور بعد از انقلاب اسلامی اشاره کرد و آن را از افتخارات ملت ایران برشمرد.

آقای روحانی رئیس جمهور  در مراسم تکریم برگزیدگان جشنواره خوارزمی در سالن اجلاس سران با اشاره به اینکه یکی از افتخارات پیشرفت جامعه ما علم و دانش است، ادامه داد: اگر مقایسه کنیم با چهل و یک سال پیش، می‌بینیم که پیشرفت جامعه ما از لحاظ تعداد دانش آموز، دانشجو، مراکز پژوهشی، مراکز علمی، مراکز فناوری، پردیس‌ها و پارک‌های علم و فناوری مداوم در حال سرعت گرفتن است.
وی گفت: ما در طول این مدت مشاهده می‌کنیم که ایران در مسیر رشد، علم و دانش حرکت قابل قبولی پیدا کرده است و همه آمار و ارقام نشان می‌دهد وضع ما امسال از دو سال پیش و از چهار سال پیش بهتر است.
رئیس جمهور با اشاره به آمار اخیر که وزیر علوم در اوایل بهمن امسال در نامه‌ای به رئیس جمهور ارسال کرده بود، افزود: در این گزارش در آمار و ارقام، واقعیتِ حرکت ما در مسیر پیشرفت و تعالی است.
آقای روحانی گفت: در این آمار اشاره شده است که شاخص جهانی پیشرفت و نوآوری از آغاز دولت یازدهم یعنی سال ۹۲ از رتبه ۱۲۰ به رتبه ۶۵ در پایان سال ۹۷ رسیدیم.
وی افزود: در این گزارش آمده است که این روند تداوم دارد به گونه‌ای که در سال ۹۸ به رتبه ۶۱ ارتقاء پیدا کردیم و این یعنی ارتقاء ۵۹ پله‌ای که آمار افتخار آفرینی برای ما است.
رئیس جمهور گفت: اگر شرایط تحریم نبود ما بی تردید وضع بهتری داشتیم، اما در عین حال در شرایط فشار و تحریم هم راه را گم نکردیم و مسیر را درست پیمودیم.
آقای روحانی افزود: اینکه توانسته ایم در طول این ۶ سال در نوآوری ۵۹ پله ارتقاء پیدا کنیم، بدان معناست که مسیر انقلاب، مردم و دانش پژوهان مسیر درست و صحیحی بوده است.
وی همچنین تصریح کرد: تعداد پارک‌های علم و فناوری در این مدت از ۳۶ پارک در سال ۹۳ به ۴۳ در سال ۹۸ رسیده است و همچنین تعداد واحد‌های فناوری مستقر در مراکز فوق از سه هزار در سال ۹۲ به هفت هزار و ۸۶۴ مرکز در سال ۹۷ رسید و بیش از هزار و ۶۲۵ واحد فناور آور به کسب رتبه دانش بنیان نائل شدند.
رئیس جمهور افزود: این آمار نشان می‌دهد مسیر، ​ مسیر پیشرفت است و مسیری است که در همین سال‌هایی که ما تحت فشار و تحریم هستیم به جلو می‌رویم.
آقای روحانی همچنین در ابتدای این بحث به جایگاه مساجد در زمینه نشر علم و دانش در صدر اسلام از سوی پیامبر (ص) و همچنین در دوران امام محمدباقر (ع) و امام جعفر صادق (ع) پرداخت.

لزوم ایجاد فضای مناسب برای اشتیاق جوانان به پژوهش
رئیس جمهور بر لزوم ایجاد فضای مناسب و زیست بوم لازم، برای مشتاق کردن جوانان به فعالیت‌های علمی و پژوهشی تاکید کرد.

آقای حسن روحانی در ادامه سخنان خود در مراسم جشنواره خوارزمی گفت: خوشحالم که در ایام بسیار فرخنده سالگرد پیروزی انقلاب و فضای آمادگیِ مردم برای حضور در پای صندوق‌های رأی، شاهد این جشنواره مهم علمی هستیم.

ئیس جمهور افزود: برای ما افتخار است که در جامعه بشری امروز، عالمان، اندیشمندان و فرهیختگان، مسیر علم و دانش را به پیش می‌برند و همه ارزش انسان به این است که در نقطه‌ای قرار گرفته است و تلاش می‌کند که شرایط نو را به نسل بعد واگذار می‌کند، لذا آنچه گذشتگان انجام داده اند حاصل تلاش قرن‌ها در طول تاریخ جامعه بشری بوده است.
آقای روحانی گفت: آن چه که امروز به عنوان علم و دانش، علوم پایه و علوم مختلف در حوزه‌های مختلف شاهدیم، حاصل تلاش قرون متمادی از جانب اندیشمندان و دانشمندان است و در واقع هر نسلی چند آجر بر بنای رفیع گذشتگانِ خود می‌گذارند و نسل‌های بعد دوباره اقدامات جدید در پیش می‌گیرند.

رئیس جمهور افزود: برای ما و برندگان جایزه خوارزمی، افتخارآفرین است که دانشمندان در ایران و جامعه بشری در تلاشند و اینکه این برگزیدگان توانستند در رقابت علمی و دانش، گامی فراتر بگذارند.
آقای روحانی گفت: برای این که در جامعه بتوانیم در مسیر رشد علمی قرار گیریم، شاید بتوانیم تعبیر کنیم که اگر اخلاق و معنویت را به حوزه علم و دانش وارد کنیم، می‌توان گفت همه چیز از علم و دانش سرچشمه می‌گیرد.
رئیس جمهور افزود: این علم و دانش است که رفاه می‌آفریند، زندگی ما را تغییر می‌دهد و سبک زندگی ما را عوض می‌کند و اگر هنر را داخل علم و دانش بدانیم و فناوری را مادرِ پژوهش تلقی کنیم؛ لذا بزرگترین امتیاز انسان آن است که می‌فهمد، عالِم می‌شود و می‌تواند عالمی را تربیت کند؛ یعنی تعلم می‌گیرد و تعلیم می‌دهد.
آقای روحانی با تاکید بر لزوم ایجاد زیست بوم لازم برای اشتیاق جوانان به کسب علم و پژوهش گفت: پیامبر اسلام (ص) همین کار را کرد، چرا که پیش از زمان مبعوث شدن به رسالت، اساساً علم، خواندن و نوشتن امتیاز نبود و هیچ کس را با علم تکریم نمی‌کردند.
رئیس جمهور افزود: در آن دوره افتخار افراد به قبیله، خون و نژاد، شمشیرزنی و فتوحات جنگی بود و اساساً مدرسه و مکتب خانه‌ای وجود نداشت و علم و دانش را جزو خدمات رده پایین می‌دانستند.
آقای روحانی گفت: در آن دوره رئیس یک طایفه برای آن که متنی بنویسد، فردی را می‌آورد که برای او کتابت کند و کار نوشتن را برای خودش ننگ و عار می‌دانست و عجیب است که در چنان فضایی، قرآن مجید با آیاتی درباره خواندن و نوشتن نازل می‌شود.
رئیس جمهور افزود: در جامعه پیامبر (ص) در داخل مسجد، یاد دادن و یاد گرفتن برتر از نماز بود، گرچه مسجد را برای سجده و اقامه نماز درست می‌کنند، اما طبق روایات؛ تعلیم و تعلم گاهی از عبادت بالاتر است.


خبرگزاری صداوسیما
کلید واژگان
رئیس جمهورروحانی
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فرارهای میلیاردی ارز زیر نقاب صادرات قانونی!
پوستر اینتر با تصویر طارمی؛ فینالیست لیگ قهرمانان، در نبرد قهرمانی سری‌آ
همسرکشی،این بار در گلستان
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 21 اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت طلا 18 عیار+ جدول
صنایع لبنی از قطع برق معاف شدند؛ اخطار به شرکت برق تهران!
آغاز داغ فولاد سیرجان برابر تایلند در والیبال لیگ قهرمانان آسیا
زر، تندیس ملی بزرگان صنعت غذا را تصاحب کرد
دیجیتالی شدن آموزش عالی کلید خورد؛ دانشگاه آزاد پیشتاز شد
مذاکرات در سایه تناقض؛ عراقچی از فشار جنگ‌طلب‌ها گفت
مرحله سوم شارژ کالابرگ الکترونیکی چه زمانی آغاز می‌شود؟
افزایش 37 درصدی انهدام باندهای اقتصادی؛ 433 باند قاچاق در دام پلیس + ویدیو
شلیک مرگبار در زاهدان
قیمت خودرو امروز 21 اردیبهشت 1404+ جدول
آخرین توقف سرویس مدرسه
ساخت 200 هزار خانه برای فرهنگیان در دستور کار؛ وزیر راه جزئیات را اعلام کرد
آغاز ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش؛ دفترچه فردا منتشر می‌شود
مرحله سوم کالابرگ هنوز در بلاتکلیفی!
چالوس در تعمیر؛فقط مردم محلی اجازه عبور دارند!
آتش زیر پوست هتل
وضعیت آب و هوا امروز 21 اردیبهشت +وضعیت استانها
خبر خوش برای فرهنگیان بازنشسته؛ معوقات از ماه آینده پرداخت می‌شود
زمان به نفع ما نیست
مربع دیپلماسی اقتصادی
ساختمان‌سازی یا فاجعه‌سازی؟/ آینده لرزان شهرهای بتنی
ادامه مذاکرات فقط بعد از پوزش ترامپ
سخنی پیرامون نظریه امنیت راهبردی رژیم صهیونیستی
برنامه مسابقات امروز 21 اردیبهشت +پخش زنده
پاکستان، هند را به بی‌توجهی به آتش‌بس متهم کرد
وداع با گوشت وارداتی؛ دولت به تولید داخل چشم دوخته است
بالاخره لحظه طلایی فرا رسید؛ هری کین جام را بالا برد!
پیش‌فروش بلیت قطار برای تعطیلات؛ بدون دغدغه سفر کنید
پاسخ ایران به رویترز: دست از اتهام‌زنی بردارید!
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (28)«اصلاندوز»
توماس مولر و پایان باشکوه یک افسانه
شیرینی قهرمانی در شب خداحافظی و لحظه بدرقه مولر + خلاصه بازی
تساوی دراماتیک در المپیکو؛ لاتزیو و یوونتوس امتیازات را تقسیم کردند + ویدیو گل ها
نورنما | دوستی غیر منتظره ای که وایرال شد
پاسخ قاطع هند به توهین فرد هندی به عراقچی؛ این اظهارات موضع ما نیست
هشدار صریح عراقچی: حقوق هسته‌ای ایران قابل معامله نیست + ویدیو
پایان هزینه‌های درمانی کودکان؛ هدیه طلایی دولت چهاردهم به خانواده‌ها
عکس های منتخب ایران، شنبه 20 اردیبهشت
تور جهانی تنیس خلیج فارس: یزدانی به فینال رسید
واشنگتن: جنگ اوکراین باید همین حالا تمام شود
احکام جدید حقوقی بازنشستگان تأمین اجتماعی؛ چه تغییراتی در راه است؟
جزئیات درگذشت یکی‌ از دانش آموزان حادثه دیده ارومیه
پادکست | اثر مرکب
بر لبه گفتگو؛ رقص سایه‌ها و سیگنال‌ها
ستاره هلندی در آستانه ورود به مدیریت آبی‌ها
روزنامه‌نگار صهیونیست نتانیاهو را زیر تیغ برد
میدان دیپلماسی به جده رسید؛ ایران با چه پیامی رفت؟
X
آگهی تبلیغاتی