×
بین الملل
شناسه خبر : 259840
تاریخ انتشار : شنبه 1404/09/08 ساعت 11:38
فلسطین؛ معیار تازه حکمرانی جهانی

نورنیوز بررسی می‌کند،

فلسطین؛ معیار تازه حکمرانی جهانی

29 نوامبر، روز جهانی همبستگی با ملت فلسطین، به‌جای آنکه نماد تعهد جهانی در حمایت از یک ملت تحت اشغال باشد، امروز به آینه‌ای از ناتوانی ساختارهای بین‌المللی، استمرار فریب‌کاری قدرت‌های غربی و در مقابل، تثبیت پارادایم نوین مقاومت تبدیل شده است؛ پارادایمی که روایت آینده را تعیین می‌کند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: ۸ آذر، برابر با ۲۹ نوامبر، سال‌هاست به نام «روز جهانی همبستگی با ملت فلسطین» در تقویم سازمان ملل ثبت شده تا یادآور حق تعیین سرنوشت و مظلومیت مردم فلسطین باشد. اما واقعیت میدانی نشان می‌دهد که این روز به‌رغم وزن نمادین خود، بازتاب‌دهنده شکاف عمیق میان ادعاهای جامعه جهانی و عملکرد عملی آن در برابر اشغالگری و نسل‌کشی است.
از ۱۹۴۷ تا امروز، ساختارهای بین‌المللی نه‌تنها نتوانسته‌اند جلوی تجاوزگری رژیم صهیونیستی را بگیرند، بلکه عملاً با سیاست‌های سکوت، چشم‌پوشی یا حمایت مستقیم، زمینه گسترش اشغالگری از غزه تا قدس و کرانه باختری را فراهم کرده‌اند. در مقابل، رخدادهایی چون «طوفان الأقصی» مسئله فلسطین را از یک موضوع صرفاً منطقه‌ای به یک پرونده جهانی تبدیل کرده و نشان داده‌اند که قدرت تحولات ناشی از مقاومت، از هر میز دیپلماتیک بی‌حاصل مؤثرتر بوده است.

طرح‌هایی که ریشه بحران را پنهان کرده‌اند

در هشت دهه گذشته، جهان شاهد نسخه‌پیچی‌های متعدد برای حل مسئله فلسطین بوده است؛ از «راه‌حل دو دولتی» و «کمپ دیوید» و «اسلو» تا «خاورمیانه جدید» و «طرح ابراهیم». اما هیچ‌کدام به صلح پایدار منجر نشدند، زیرا همگی بر یک خطای مشترک بنا شده بودند: تلاش برای حل مسئله بدون پرداختن به ریشه‌های تاریخی بحران.
از سایکس–پیکو ۱۹۱۶ و اعلامیه بالفور ۱۹۱۷ تا دوره استعمار انگلیس، همه این نقاط تاریخی بنیان شکل‌گیری رژیمی بودند که بر پایه روایت‌سازی جعلی «سرزمین بدون ملت برای ملت بدون سرزمین» بنا شد. صهیونیسم سیاسی با حمایت نظام سرمایه‌داری غرب، یک رژیم مسلح و توسعه‌طلب را در قلب غرب آسیا کاشت تا نه‌تنها فلسطین، بلکه کل منطقه را به میدان منافع راهبردی غرب تبدیل کند.
تا زمانی که به این ریشه‌ها پرداخته نشود، تا زمانی که رژیم اشغالگر و حامیانش پاسخگو نشوند و تا زمانی که حق دفاع مشروع فلسطین به رسمیت شناخته نشود، روز همبستگی تنها مراسمی تشریفاتی باقی خواهد ماند.

آتش‌بس‌های نمایشی و تداوم فریب ساختارهای قدرت

در آستانه ۲۹ نوامبر امسال، بار دیگر شاهد موجی از ژست‌های «حقوق بشری» غرب بودیم؛ از طرح ادعایی ۲۰ ماده‌ای تا نشست‌های نمایشی مانند شرم‌الشیخ. اما واقعیت میدانی غزه چیز دیگری می‌گوید: نسل‌کشی متوقف نشده است.
به‌گفته سازمان آنروا، تنها ۳۵ درصد کمک‌های ادعایی وارد غزه شده و دارو و تجهیزات بهداشتی همچنان در ممنوعیت‌اند. سازمان عفو بین‌الملل نیز رسماً اعلام کرده است که «نسل‌کشی متوقف نشده و جهان نباید فریب بخورد».
هم‌زمان رسانه‌های غربی با سانسور سیستماتیک، روایات صهیونیستی را بازتولید کرده و جنایات در غزه، قدس، کرانه باختری، لبنان و سوریه را سفیدسازی می‌کنند. چنین روندی نه‌تنها بحران را عمیق‌تر کرده، بلکه اعتمادبه‌نفس کاذبی در ساختار امنیتی رژیم صهیونیستی ایجاد کرده که نتیجه آن گسترش حملات فرامرزی و تهدید ثبات منطقه‌ای است.
۲۹ نوامبر امسال آیینه‌ای بود از تکرار همان فریب تاریخی: دفاع غرب از حقوق بشر در کلام، و حمایت از نسل‌کشی در عمل.

پارادایم مقاومت: جهانی که از خواب بیدار شد

با وجود این تاریکی‌ها، ۲۹ نوامبر امروز معنای دیگری یافته است: نشانه جهانی‌شدن پارادایم مقاومت. از «طوفان الأقصی» به بعد، مقاومت تنها یک کنش نظامی نیست؛ تبدیل به روایت غالب در جنگ رسانه‌ای، عرصه حقوق بین‌الملل، افکار عمومی جهانی و جنبش‌های دانشجویی شده است.
امروز تصویر واقعی فلسطین نه از شبکه‌های غربی، بلکه از ۷۰ هزار شهید، صدها هزار مجروح و دو میلیون آواره گرسنه و ایستاده روایت می‌شود؛ روایتی که جهان را تکان داد و رژیم صهیونیستی را منفورترین رژیم جهان ساخت.
پیام رئیس‌جمهور چین نیز تأکید کرد که مسئله فلسطین «آزمونی برای نظام حکمرانی جهانی» است و جامعه جهانی باید با ریشه‌های بحران مواجه شود و عدالت را مبنا قرار دهد.
مقاومت اکنون به معیار تشخیص «طرف درست تاریخ» تبدیل شده است و آینده‌ای متفاوت را رقم خواهد زد؛ آینده‌ای که در آن خنده‌های کوتاه صهیونیست‌ها جای خود را به گریه‌ای طولانی خواهد داد.


نظرات

آخرین اخبار
حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/جنایت جنگی در لارستان چهار شهروند را به شهادت رساند
عارف: ماجراجویی علیه ایران پرهزینه و پشیمان‌کننده خواهد شد
مقاومت اسلامی عراق از اجرای 41 عملیات علیه پایگاه‌های آمریکا خبر داد
رضایی: پایان جنگ دست رهبر انقلاب و شما مردم است
انهدام موشک کروز در منطقه جاسب کاشان
ماهی‌های قرمز را در منابع آبی کشور رها نکنید
رهگیری و انهدام یک فروند پهپاد MQ9 در آسمان خمین
آغاز به کار قرارگاه ملی «نوجوان مبارز»
آمریکا و اسرائیل در جنگ با ایران ناکام می مانند
اجرای مرحله سوم موج 89 عملیات وعده صادق 4/ قلب سرزمین‌های اشغالی زیر ضربات موشکی
هشدار پلیس درباره خستگی و سرعت غیرمجاز رانندگان
ایران با مقاومت و اتکال به خداوند بزرگ، پیروز این جنگ خواهد بود
کمال خرازی در حمله دشمن مجروح شد
دیدار پوتین و پاشینیان در سایه بحث روابط ارمنستان با اتحادیه اروپا
مذاکره امارات با شرکت مورد حمایت پسران ترامپ برای خرید پهپاد
فراخوان برای اعتصاب سراسری در آمریکا در 5 آوریل
مقابله موشکی حزب الله با جنگنده صهیونیستی در جنوب لبنان
مشارکت بیش از 6 میلیون نفر در پویش «جان‌فدا»
پیام تسلیت دبیر شورای عالی امنیت ملی در پی شهادت دریابان تنگسیری
برچسب‌زنی آرژانتین به نیروهای مسلح ایران، اشتباه راهبردی است
انتخاب میان تقابل و تعامل، آینده نسل‌ها را رقم می‌زند
ارسال مستندات حملات به غیرنظامیان به نهادهای بین المللی
پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت روز جمهوری اسلامی و روز طبیعت
واکنش تازه پرویز پرستویی به تحولات جنگ
آقای بازیگر به خاک سپرده شد
شهادت 237 دانش‌آموز و 56 فرهنگی در حملات اخیر
ایران در رتبه 21 جهان در رده‌بندی جدید فیفا
ایران شبکه یکپارچه پدافندی آمریکا و اسرائیل را هدف قرار می‌دهد!
15 وزیر خارجه اروپا از تشدید درگیری‌ها در لبنان شوکه شدند
معماری تازه خشونت قانونی در سرزمین‌های اشغالی
حمله به مدرسه میناب و ورزشگاه لامرد صرفاً دو مورد از صدها جنایت جنگی متجاوزان است
آثار جنگ در دانشگاه‌ها موزه جنایت جنگی دشمن می‌شود
دشمن را هدف می‌گیریم و به هلاکت می‌رسانیم
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در اربیل، سلیمانیه و امارات
دیدار ماکرون با نخست‌وزیر ژاپن در توکیو
توزیع نهال‌ رایگان در پارک‌های جنگلی مازندران
اعمال اصلاحات اساسی در سیاستگذاری‌ ها،لازمه ‌حفظ کشور و نظام
جایگزین گواردیولا مشخص شد
تمجید وزیر فرهنگ از فیلم «نیم‌شب»
تولد بیش از 72 هزار نوزاد در 32 روز جنگ
پیشرفت 94درصدی فاز نخست جاده قزوین - الموت - تنکابن
نورنما | گریه خبرنگاران خارجی در حمله به اصفهان
ایران بر تنگه هرمز کنترل دارد
کلنگ ساخت مجدد مدرسه شجره طیبه، زده شد
بزرگترین افزایش قیمت بنزین آمریکا در 30 سال اخیر
فرمانده هوافضای سپاه خطاب به دشمنان: پناهگاه‌هایتان را آماده کنید
ریشه بحران، تجاوز آمریکا و اسرائیل است
رایزنی سفیر ایران در ترکیه با رئیس فدراسیون جهانی فوتبال
آتش، دود و خسارت در مرکز صنایع نظامی رافائل
نامه آیت‌الله اعرافی به وزیر علوم در محکومیت حملات به زیرساخت‌های علمی