×
بین الملل
شناسه خبر : 253781
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/08/07 ساعت 11:59
تامین سوخت زیردریایی‌های هسته‌ای کره از سوی آمریکا

تامین سوخت زیردریایی‌های هسته‌ای کره از سوی آمریکا

رئیس‌جمهوری کره‌جنوبی در دیدار با همتای آمریکایی خود با اشاره به اقدام سئول در افزایش بودجه نظامی با هدف تقویت توان دفاعی این کشور، خواستار صدور مجوز واشنگتن برای تامین سوخت زیردریایی‌های هسته‌ای کشورش شد.

نورنیوز - گروه بین الملل :‌ لی جائه میونگ که طی امروز و فردا میزبان سران کشورهای عضو همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوسیه اٌپِک (APEC) در شهر تاریخی «گیونگجو» (Gyeongju-si) کره‌جنوبی خواهد بود، امروز(چهارشنبه) با دونالد ترامپ دیدارو گفت‌وگو کرد.

این اظهارات درحالی مطرح می‌شود که سئول در طول ماه‌های اخیر به دنبال بازنگری در توافق دوجانبه انرژی هسته‌ای با واشنگتن است تا بتواند در زمینه بازفرآوری سوخت مصرف‌شده و غنی‌سازی اورانیوم از انعطاف‌پذیری بیشتری برخوردار شود؛ موضوعی که در دستور گفت‌وگوهای سران دو کشور قرار داشت.

در همین حال رئیس‌جمهوری کره‌جنوبی خطاب به همتایی آمریکایی خود، گفت: «امیدوارم تصمیمی بگیرید تا اجازه داده شود ما سوخت مورد نیاز برای زیردریایی‌های هسته‌ای را در اختیار داشته باشیم.»

 لی به ترامپ یک نسخه بازسازی‌شده از تاج طلایی باستانی کره هدیه داد

لی همچنین از ترامپ خواست به دولت خود دستور دهد روند مشورت‌ها درباره بازفرآوری سوخت مصرف‌شده هسته‌ای را تسریع کند.

وی در ادامه وعده داد که بودجه نظامی کشورش را افزایش خواهد داد تا توان نظامی و بازدارندگی بومی سئول تقویت شود.

گزارش‌ها حاکی از آن است که سئول شهریور گذشته، بودجه بی‌سابقه ۶۶.۳ تریلیون وون (۴۸ میلیارد دلار) برای دفاع در سال مالی ۲۰۲۶ اختصاص داد که شامل توسعه تجهیزات بومی و پیشرفته است. لی پیشتر وعده داده بود که کره‌جنوبی با سرمایه‌گذاری در دارایی‌ها و فناوری‌های نوین، نقش رهبری بیشتری در امنیت شبه‌جزیره ایفا کند.

وی پیشتر تاکید داشت که ما باید از «ذهنیت تسلیم» خارج شویم و به دنبال راهی برای تحقق قدرتمند هدف «دفاع ملی خوداتکا» باشیم.

ترامپ نیز ضمن استقبال از همکاری های نظامی واشنگتن-سئول، در پاسخ به پرسشی درباره احتمال دیدار با رهبر کره‌شمالی گفت: «من کیم جونگ اون را به‌خوبی می‌شناسم، رابطه‌مان خوب است اما نتوانستیم زمان مناسب برای ملاقات پیدا کنیم.»

اظهارات ترامپ پس از آن مطرح شد که برخی رسانه‌های بین‌المللی احتمال داده بودند ترامپ در جریان سفر خود به گیونگجو با رهبر کره شمالی دیدار کند تا گفت‌وگوهای شخصی درباره برنامه هسته‌ای این کشور از سر گرفته شود.

تحلیلگران می‌گویند، درخواست کره‌جنوبی برای دسترسی به سوخت زیردریایی‌های هسته‌ای می‌تواند فصل تازه‌ای در همکاری‌های فناوری و نظامی میان سئول و واشنگتن بگشاید، هرچند احتمال دارد واکنش‌هایی از سوی چین و کره‌شمالی را نیز به‌دنبال داشته باشد. در مقابل هم، عدم تمایل ترامپ برای دیدار با کیم جونگ اون نشان می‌دهد که واشنگتن در مقطع کنونی ترجیح می‌دهد تمرکز خود را بر تقویت همکاری با متحدان منطقه‌ای به‌ویژه کره‌جنوبی قرار دهد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
روز ملی جزایر سه گانه خلیج فارس به تقویم رسمی کشور اضافه شد
راهبرد ترامپ در آمریکای لاتین نتیجه عکس خواهد داشت
جزییات درگیری در نزدیکی دانشگاه آزاد مرکز واحد سوهانک+فیلم
دختر شهید سپهبد شادمانی تصویری از درجه اعطایی از سوی رهبر انقلاب به این شهید را منتشر کرد
بهره‌برداری از 164 واحد نیروگاه تجدیدپذیر
والیبالیست های جوان ایران قهرمان بازی های آسیایی بحرین شدند
صابر کاظمی از دنیا رفت/کمیسیون پزشکی، مرگ مغزی صابر کاظمی را تأیید کرد
پاسخ کوبنده بوکسور لبنانی به لگدمال کردن پرچم اسرائیل
یونیسف خواستار آتش بس فوری در سودان شد
لیست 45 نفره برای مدیریت نوار غزه
مدال طلای جودو بر گردن مهسا شکیبایی
ادعای تازه گروسی درباره غنی‌سازی اورانیوم در ایران
جنگ با لبنان، عواقب بدی برایتان دارد
شهادت 104 فلسطینی از شب گذشته تاکنون
اتحادیه اروپا خواستار احترام به آتش‌بس در غزه شد
اعلام جرم علیه تهیه‌کننده و مجری برنامه منتشرکننده ادعاهای فائزه هاشمی
اوکراین 2 پالایشگاه نفت روسیه را هدف قرار داد
نورنما | اشتباه ترامپ، نخست‌وزیر ژاپن را هم سرگردان کرد
نورنما | اشتباه ترامپ، نخست‌وزیر ژاپن را هم سرگردان کرد
اعلام محدودیت‌های ترافیکی از 7 تا 10 آبان در برخی از جاده‌های کشور
نورنما | اشتباه ترامپ، نخست‌وزیر ژاپن را هم سرگردان کرد
تصویب سه روز جدید در تقویم رسمی کشور
نخست وزیر مجارستان: اروپا باید با مسکو مستقیم مذاکره کند
روایت ترامپ از درگیری کوچک در هیروشیما و ناکازاکی!
صعود تاریخی بازارهای سهام آسیا
تحرکات جدید نظامیان اسرائیلی در جنوب لبنان
شرایط اعطای فرزندخواندگی اعلام شد+ جزئیات
تاریخ سازی پدیده تنیس روی میز ایران در بحرین
پوتین: یک اژدر هسته‌ای آزمایش کردیم
فرصت یک هفته‌ای پزشکیان به دو دانشگاه برای ارایه برنامه عملیاتی
10 عرضه اولیه در بورس تا پایان سال
پرواز لامرد – کویت برقرار شد
تشکیل پرونده قضایی برای فائزه هاشمی
دولت انگلیس: ایران از جبهه پولیساریو حمایت نمی‌کند
حماس: رژیم اسرائیل به دنبال ناکام گذاشتن طرح ترامپ است
آغاز توزیع کارت آزمون وکالت 1404 از 12 آبان
آغاز سرشماری سراسری حیات‌وحش در کشور
حمله تروریستی به خودروی امنیتی در پاکستان با 6 کشته و 14 زخمی
پاکستان نقض آتش‌بس غزه را به شدت محکوم کرد
هشدار وزیر اقتصاد به بانک‌های ناتراز: آینده‌ای شبیه «آینده»!
بازگشت داوطلبانه زنان پلیس به مرکز 110 پس از حمله موشکی
علت غرق شدن ماهیگیران دیلمی چه بود؟
برنز ارزشمند آلما حسینی در رقابت‌های جهانی وزنه‌برداری
ترامپ: فردا با «شی» دیدار می‌کنم
سایه اخراج بر سر مجیدی
پاکستان شکست مذاکرات با افغانستان را اعلام کرد
قدردانی دبیر شورای عالی امنیت ملی از شهردار تهران
میانگین سن افراد در ایران به 35 سال رسید
وزیر نفت: فعلاً خبری از گرانی بنزین نیست
نورنما | قهرمانان مصنوعی
X
آگهی تبلیغاتی