×
بین الملل
شناسه خبر : 248982
تاریخ انتشار : شنبه 1404/07/12 ساعت 08:48
استقبال یمن از پاسخ حماس به طرح ترامپ

استقبال یمن از پاسخ حماس به طرح ترامپ

2 عضو برجسته جنبش انصارالله یمن در واکنش به پاسخ حماس به طرح آتش‌بس دونالد ترامپ، این موضع را مسئولانه و واقع‌گرایانه توصیف کردند و با اشاره به اینکه این طرح فاقد بی‌طرفی بوده و بیشتر تحمیل خواسته‌های رژیم صهیونیستی را دنبال می کند، تاکید کردند که تحقق صلح با تهدید ممکن نیست.

نورنیوز - گروه بین الملل :‌محمد الفرح، عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن در پیامی در شبکه اجتماعی «ایکس»، پاسخ جنبش حماس به طرح آتش‌بس پیشنهادی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا را مسئولانه و نشان‌دهنده تلاش برای توقف تجاوز، رفع محاصره، تسهیل تبادل اسرا و حفظ وحدت مردم فلسطین دانست.

وی افزود: پاسخ حماس واقع‌گرایانه، قابل اجرا و منعطف است و آمادگی این جنبش برای پذیرش راه‌حل‌های سیاسی را نشان می‌دهد.

الفرح هشدار داد که هرگونه تشدید درگیری در غزه، ادامه روند نسل‌کشی و گرسنگی دادن به مردم فلسطین است و مسئولیت آن متوجه آمریکا و رژیم صهیونیستی است.

وی با انتقاد از نقش ترامپ در این طرح، گفت: رئیس‌جمهور آمریکا در حالی که شریک اصلی در تجاوز به غزه است، نمی‌تواند خود را میانجی معرفی کند.

عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن تاکید کرد که هیچ میانجی واقعی، طرف مقابل را به نابودی تهدید نمی‌کند و خواسته‌های خود را با زبان جنگ، تحمیل نمی‌کند.

الفرح همچنین اظهار داشت: ترامپ به‌جای تلاش برای صلح، به دنبال تحمیل تسلیم بدون قید و شرط است و این رفتار، بی‌طرفی واشنگتن را کاملاً زیر سؤال می‌برد.

وی افزود: مردم فلسطین امروز میان دو گزینه «ایستادگی با عزت برای دفاع از حقوق مشروع خود»، یا «پذیرش طرحی که به از دست دادن زمین، آزادی و زندگی منجر می‌شود» ، قرار دارند.

محمد+علی+الحوثی
 

در این زمینه، «محمد علی الحوثی»، عضو شورای عالی سیاسی یمن نیز در واکنشی جداگانه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: ترامپ نه میانجی، بلکه طرفی در تجاوز به غزه است و آشکارا در خدمت رژیم صهیونیستی عمل می‌کند.

وی تاکید کرد که صلح با تهدید ساخته نمی‌شود و مرد صلح کسی است که با شجاعت به سخن طرف مقابل گوش دهد و راه‌حل عادلانه را نزدیک کند.

الحوثی افزود: تهدیدهای ترامپ نوعی باج‌خواهی برای اجرای خواسته‌های رژیمی است که نخست‌وزیر آن، «بنیامین نتانیاهو» با صراحت اعلام کرده است که اهداف طرح ترامپ با منافع اسرائیل هم‌راستا است.

جنبش حماس جمعه شب با صدور بیانیه‌ای رسمی، با اصول کلی طرح آتش‌بس موافقت کرد و خواستار مذاکرات درباره جزئیات آن شد. این موضع‌گیری با استقبال برخی طرف‌های منطقه‌ای از جمله مصر، قطر و انصارالله یمن همراه بود و امیدها برای توقف جنگ و آغاز روند بازسازی غزه را افزایش داد.

رئیس جمهوری آمریکا ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۵ برابر با ۷ مهر ۱۴۰۴ در نشست خبری مشترکی با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل از طرح ۲۰بندی خود برای آتش‌بس در غزه رونمایی کرد. با آنکه طرح ۲۰بندی ترامپ هدف خود را پایان جنگ غزه و بازسازی این منطقه معرفی می‌کند اما مخالفان در سطوح مختلف، از گروه‌های فلسطینی گرفته تا نهادهای حقوق بشری و حتی تحلیلگران غربی، انتقادهای جدی نسبت به این طرح دارند.

سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشری تاکید کرده‌اند که طرح ترامپ بیشتر بر خلع سلاح غزه تمرکز دارد تا بر تامین امنیت غیرنظامیان. بر اساس گزارش دیده بان حقوق بشر هرگونه روند بازسازی یا آتش‌بس اگر با رفع محاصره و تضمین آزادی جابه‌جایی همراه نباشد، صرفا به تداوم بحران انسانی می‌انجامد. بخشی از انتقادها به کنترل خارجی و تشکیل «هیات صلح ترامپ» با حضور چهره‌هایی مانند «تونی بلر» مربوط است.

بر اساس گزارش وزارت بهداشت فلسطین تعداد شهدای فلسطینی از آغاز حملات گسترده اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون نزدیک به ۶۶ هزار و ۱۴۸ نفر و تعداد مجروحان به ۱۶۸ هزار و ۷۱۶ نفر رسیده است. براساس این گزارش، از تاریخ ۱۸ مارس ۲۰۲۵ (۲۸ اسفند ۱۴۰۳) تاکنون، شمار شهدای ثبت‌شده در نوار غزه به ۱۳ هزار و ۲۸۰ و تعداد مجروحان به ۵۶ هزار و ۶۷۵ نفر رسیده است.

نوار غزه حدود دو سال جنگ را پشت سر گذاشته که به عنوان طولانی‌ترین نسل‌کشی معاصر توصیف می‌شود؛ جنگی که با هدف فرسایش، گرسنگی دادن و تخلیه جمعیتی آغاز شد، اما به جای در هم شکستن مردم، اراده آن‌ها را در کوره‌ای از آتش سخت‌تر و مقاومت آنان را ریشه‌دارتر کرد و در برابر شدیدترین اشکال خشونت سازمان‌یافته و نسل‌کشی مدرن ایستادگی می‌کنند.


اخبار مرتبط
اسامه حمدان: آماده مذاکره درباره تبادل اسرا هستیم
شنبه 1404/07/12 ساعت 10:22
اسامه حمدان: آماده مذاکره درباره تبادل اسرا هستیم
«اسامه حمدان» از رهبران جنبش حماس گفت که این جنبش آمادگی دارد وارد مذاکرات درباره تبادل اسرا شود، اما تاکید کرد که اداره امور غزه باید صرفا در اختیار طرف‌های فلسطینی باشد و مدیریت هرگونه نیروی خارجی در این منطقه غیرقابل قبول است.
دبیرکل سازمان ملل از پاسخ حماس استقبال کرد
شنبه 1404/07/12 ساعت 09:25
دبیرکل سازمان ملل از پاسخ حماس استقبال کرد
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل از پاسخ مشروط حماس به طرح دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا درباره غزه استقبال کرد و آن را دلگرم کننده دانست.
طرح غزه ترامپ؛صلح ازطریق زور؟
شنبه 1404/07/12 ساعت 09:07
جمیله کدیور:
طرح غزه ترامپ؛صلح ازطریق زور؟
در724مین روزجنگ غزه،دونالدترامپ،رئیس جمهوری خودشیفته آمریکا ازطرح خودبرای پایان جنگ غزه رونمایی کرد.دقایقی پیش ازشروع کنفرانس مطبوعاتی7مهرترامپ ونتانیاهو،کاخ سفید طرح20ماده ای ترامپ را باحذف یک ماده از نسخهٔ اولیه 21ماده ای انتشارداد.
پاسخ حماس و رضایت ترامپ!
شنبه 1404/07/12 ساعت 08:29
صابر گل عنبری:
پاسخ حماس و رضایت ترامپ!
حماس امشب پاسخ خود به طرح دونالد ترامپ درباره آتش بس در غزه را منتشر کرد و رئیس جمهور آمریکا نیز فورا در اقدامی قابل تامل و به نشانه رضایت، آن را در شبکه اجتماعی خود کاملا بازنشر داد.سپس در حالی که اسرائیل و نتانیاهو سکوت مطلقی در پیش گرفته‌اند، ترامپ در «تروث سوشال» خواستار توقف فوری بمباران نوار غزه برای فراهم شدن امکان آزادی گروگان‌ها با امنیت و سرعت شد .
حماس پاسخ خود به طرح ترامپ را به میانجی‌ها تحویل داد
جمعه 1404/07/11 ساعت 23:23
حماس پاسخ خود به طرح ترامپ را به میانجی‌ها تحویل داد
منابع مطلع اعلام کردند که جنبش حماس، پاسخ رسمی خود به طرح دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا برای آتش‌بس در غزه را به میانجی‌های مصری و قطری تحویل داده است. حماس ضمن استقبال محتاطانه، خواهان شفاف‌سازی درباره مفاد مبهم طرح شده است.
رسانه صهیونیستی: پاسخ حماس به پیشنهاد ترامپ آغاز مذاکرات فشرده خواهد بود
جمعه 1404/07/11 ساعت 22:14
رسانه صهیونیستی: پاسخ حماس به پیشنهاد ترامپ آغاز مذاکرات فشرده خواهد بود
تلویزیون رسمی رژیم صهیونیستی گزارش داد برآوردهای داخلی نشان می‌دهد که پاسخ حماس به طرح ترامپ برای توقف جنگ در نوار غزه می‌تواند به آغاز مذاکرات گسترده برای دست‌یابی به توافق آتش‌بس منجر شود. هم‌اکنون رژیم صهیونیستی، ایالات متحده، قطر و مصر منتظر تصمیم رسمی این جنبش هستند و ضرب‌الاجلی که رئیس‌جمهور آمریکا تعیین کرده، روند پاسخ را تسریع خواهد کرد.
نظرات

آخرین اخبار
یمن: حل مساله تنگه هرمز به پایان تجاوزات علیه ایران بستگی دارد
کارشناس حوزه انرژی: تولید بنزین در کشور با مشکل مواجه نمی‌شود
ایروانی: شورای امنیت باید اسرائیل را وادار به رعایت کامل آتش‌بس در لبنان کند
زاخارووا: آماده کمک به حل وضعیت وخیم در خاورمیانه هستیم
9 گل در 90 دقیقه! پاریسی ها مونیخی ها را میخکوب کردند
ذخایر راهبردی کالاهای اساسی در سطح بی‌سابقه
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید
جهش 24 درصدی قیمت انرژی در سال جاری
چارلز سوم: پیوند آمریکا و بریتانیا ناگسستنی است
رحمانی فضلی: ایران تسلیم خواسته‌های غیرقانونی نمی‌شود
پوتین درباره پیامدهای حمله پهپادی به پالایشگاه توآپس هشدار داد
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین