×
بین الملل
شناسه خبر : 227441
تاریخ انتشار :

نورنیوز گزارش می‌دهد؛

اوج گیری نگاه منفی جهانی به اسرائیل به روایت آمار

نتایج نظرسنجی جدید مؤسسه پیو نشان می‌دهد که رژیم صهیونیستی در میان ملت‌های جهان، بیش از هر زمان دیگری با بی‌اعتمادی، انتقاد و نگرش منفی مواجه شده است؛ از ترکیه و اندونزی گرفته تا آلمان، کانادا و حتی ایالات متحده.

نورنیوز-گروه بین‌‎الملل: گزارش تازه مؤسسه پیو از ۲۴ کشور جهان، یک حقیقت تلخ را برای تل‌آویو آشکار کرده: مشروعیت جهانی این رژیم در حال فروریختن است. در صدر این جدول، ترکیه با ۹۳٪ نگرش منفی قرار دارد؛ کشوری که سال‌ها متحد استراتژیک غرب در ناتو بوده اما اکنون به دلیل سیاست‌های جنگ‌طلبانه اسرائیل در غزه، مرزهای تحملش فروریخته است.

در آسیا نیز ژاپن با ۷۹٪، اندونزی با ۸۰٪ و کره جنوبی با ۶۰٪ نگرش منفی، نشان می‌دهند که شرق آسیا دیگر تمایلی به همراهی با رویکردهای اسرائیل ندارد. این در حالی است که حتی کشورهای اروپای غربی همچون هلند (۷۸٪)، اسپانیا (۷۵٪)، سوئد (۷۵٪) و آلمان (۶۴٪) نیز به شدت رویکردی انتقادی نسبت به سیاست‌های تل‌آویو اتخاذ کرده‌اند.

شکاف درون‌غربی بر سر اسرائیل

شاید بزرگ‌ترین زنگ خطر برای مقامات اسرائیلی، افکار عمومی در کشورهای متحد این رژیم باشد. کانادا با ۶۰٪، فرانسه با ۶۳٪، بریتانیا با ۶۱٪ و حتی ایالات متحده با ۵۳٪ نگرش منفی، نشان‌دهنده ریزش شدید حمایت مردمی در پایگاه‌های اصلی غرب است. این مسئله می‌تواند اثر مستقیمی بر سیاست‌های خارجی این کشورها در قبال اسرائیل داشته باشد؛ چرا که دولت‌های دموکراتیک نمی‌توانند نسبت به فشار افکار عمومی بی‌تفاوت باشند.

تغییر نگاه افکار عمومی در ایالات متحده، به‌ویژه پس از جنگ غزه و افزایش حمایت از جنبش‌های حقوق بشر فلسطین، گویای تغییر نسلی و رسانه‌ای است. رسانه‌های مستقل، فضای مجازی و افشاگری‌های تصویری از فجایع انسانی در غزه، نقش پررنگی در این چرخش افکار عمومی ایفا کرده‌اند.

افول مشروعیت اسرائیل در جنوب جهانی

کشورهایی مانند برزیل (۵۸٪)، مکزیک (۶۱٪)، آرژانتین (۴۶٪)، و هند (۲۹٪) نیز طیف متنوعی از واکنش‌ها را نشان داده‌اند. در حالی که برخی مانند نیجریه (۳۲٪) و کنیا (۴۲٪) نگرش نسبتاً مثبتی به اسرائیل دارند، ولی در مجموع در منطقه «جنوب جهانی» نیز محبوبیت رژیم صهیونیستی به شدت افت کرده است.
افزایش آگاهی اجتماعی، تضاد با ارزش‌های حقوق بشری و نیز گسترش روایت‌های ضدجنگ باعث شده تا اسرائیل دیگر حتی در میان کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین، جایگاه بی‌چون و چرایی نداشته باشد. جنبش‌های ضد استعمار و عدالت‌خواهی در این کشورها نیز به‌شدت از جنبش فلسطین الهام می‌گیرند.

 

نمودار


اخبار مرتبط
اولین واکنش رسانه‌های اسرائیل به دستاورد بزرگ اطلاعاتی ایران
یکشنبه 1404/03/18 ساعت 17:53
اولین واکنش رسانه‌های اسرائیل به دستاورد بزرگ اطلاعاتی ایران
رسانه‌های اسرائیلی با نگرانی نسبت به اعلام نفوذ اطلاعاتی بزرگ ایران واکنش نشان داده‌اند و آن را مرتبط با مذاکرات تهران-واشنگتن دانسته‌اند؛ سکوت مقامات و سردرگمی رسانه‌های عبری، نشانه‌ای از شوک امنیتی در تل‌آویو است.
ادعای رژیم صهیونیستی: ترور یکی از اعضای حماس در حمله به حومه دمشق
یکشنبه 1404/03/18 ساعت 17:41
ادعای رژیم صهیونیستی: ترور یکی از اعضای حماس در حمله به حومه دمشق
ارتش اسرائیل مدعی شده یکی از رزمندگان حماس را ترور کرده است، اما تاکنون دولت سوریه و جنبش حماس واکنشی به این ادعا نشان نداده‌اند.
نهادهای حقوق بشری: اسرائیل از گرسنگی سلاح ساخته است
شنبه 1404/03/17 ساعت 12:06
نورنیوز گزارش می‌دهد؛
نهادهای حقوق بشری: اسرائیل از گرسنگی سلاح ساخته است
نهادهای بین‌المللی حقوق بشر با انتقاد از نقش شرکت آمریکایی تازه‌تأسیس در توزیع کمک‌ها در غزه، هشدار دادند که رژیم صهیونیستی از مسیر گرسنگی، هرج‌ومرج اجتماعی را هدف گرفته و با حمایت واشنگتن، ساختار مدنی این منطقه را ویران می‌کند.
بقایی: غرب مسئول تشدید ناامنی با تسلیح اسرائیل است
جمعه 1404/03/16 ساعت 14:36
بقایی: غرب مسئول تشدید ناامنی با تسلیح اسرائیل است
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، با محکومیت شدید حملات رژیم صهیونیستی به زیرساخت‌های دفاعی سوریه، تسلیح‌کنندگان غربی این رژیم به‌ویژه آمریکا را مسئول مستقیم تشدید ناامنی و نقض صلح در منطقه دانست.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نوراینفو | قوانین چیدمان منزل؛ اشتباهات و راه حل‌ها
تهدید ترامپ به بازداشت فرماندار کالیفرنیا
لحظه ورود توفان شن به فرودگاه یزد+ فیلم
فواید نوشیدن روزانه قهوه کافئین‌دار
استقرار تک‌تیراندازهای گارد ملی در مقابل معترضان مخالف ترامپ
کمالوندی: اگر آژانس قدردان نباشد، همکاری به سطح عادی بازخواهد گشت+ فیلم
کشف لاشه یک فوک خزری دیگر در سواحل بابلسر
واکنش خواهر مهدیه اسفندیاری به بازداشت خواهرش
تغییر فرایند احراز هویت و بررسی صلاحیت رانندگان تاکسی‌های اینترنتی
ترامپ: روز پنجشنبه با ایرانی‌ها دیدار می‌کنیم
کمبود دارو و مرگ بیماران؛ هشدار صریح مجلس به بانک مرکزی
تاکید ایران و چین بر اجرای جدی برنامه 25 ساله و گسترش همکاری‌های راهبردی
بازداشت فعال رسانه‌ای ایران در فرانسه
گزارش تصویری | ادامه نا آرامی ها در لس آنجلس
شیوع تب کریمه کنگو در اردبیل +علایم بیماری
نحوه ثبت نام کارت سوخت به صورت اینترنتی +لینک ثبت نام
عکس های منتخب ایران، دوشنبه 19 خرداد 1404
آسمان فلسطین اشغالی زیر سایه موشک‌های یمن
نورنما | واکنش جالب شیر به یک مرد کارتن‌خواب در خیابان هند
یادبود سیداصغر قریشی برگزار می‌شود
افشای پیش‌نویس قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام
پادکست | چگونه با احساسات منفی کنار بیایم بدون اینکه سرکوبشان کنیم؟
افزایش ظرفیت پزشکی از سال آینده متوقف می شود+ فیلم
تبریک رئیس سازمان اطلاعات سپاه به وزیر اطلاعات
حمله پهپادی اسرائیل به خودرویی در جنوب لبنان
هرگونه تعرض رژیم صهیونیستی به ایران با نابودی مراکز هسته‌ای پنهان رژیم پاسخ داده خواهد شد
روسیه برای ایران نیروگاه اتمی می سازد
نماینده مجلس: مدنی‌زاده گزینه‌ای متخصص و بی‌حاشیه برای وزارت اقتصاد است
حلقه‌ای دیگر از مبارزه با فساد خواص
بارش شدید باران در کرمان + فیلم
اطلاعیه شورای عالی امنیت ملی تا ساعاتی دیگر
افتخارآفرینی ملی‌پوشان ژیمناستیک در آسیا
درگیری خشونت‌بار در لس‌آنجلس +علت درگیری
هشدار: مراقب کلاهبرداری از طریق تماس های تلفنی باشید
جزییات حادثه انفجار مرگبار در مجتمع فولاد خالدآباد+علت حادثه وتعداد فوتی
جزئیات قتل پسر جوان در جنوب تهران
آغاز روند گرم شدن هوا در کشور از فردا
پرداخت مرحله دوم وام قرض‌الحسنه بازنشستگان اعلام شد +جزییات و زمان‌بندی
زمین‌گیر شدن شبکه سازمان‌یافته فساد در حوزه خرید تضمینی گندم
هشدار فرمانداری پردیس درباره خطر سیلاب در حریم جاجرود
تخت‌روانچی: چارچوب پیشنهادی ما آغازگر توافقی محتمل است
نجات معجزه‌آسای جوان تهرانی در آب‌های رامسر +فیلم
جزئیات بازداشت فرزند و عروس «کاظم صدیقی»
جهش بزرگ در انرژی پاک؛ 8 نیروگاه جدید در راه است
پایان حاشیه‌ها در دوومیدانی و تعلیق مدیران ناکارآمد!
بحران در هرمزگان، سد شمیل و نیان خشک شد!
2 هیولای اسطوره‌ای از دل کهکشان سر برآوردند! +عکس
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 19 خرداد 1404 +جدول
قیمت خودرو امروز دوشنبه 19 خرداد 1404 +جدول
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 19 خرداد 1404 +جدول
X
آگهی تبلیغاتی