×
بین الملل
شناسه خبر : 227167
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی می کند؛

دیپلماسی پارلمانی در مسیر تثبیت جایگاه ایران در بریکس

حضور قالیباف در نشست پارلمانی بریکس در برزیل، نه‌تنها نمادی از دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران، بلکه نشانه‌ای از ارتقای نقش‌آفرینی پارلمان‌ها در تقویت همکاری‌های جنوب جهانی است. این سفر از زوایای مختلف، پیامی راهبردی برای آینده روابط ایران و بریکس دارد.

نورنیوز-گروه بین الملل: در نظام جهانی نوظهور، جایی که نهادهای قدرت جهانی سنتی با چالش‌های متعددی روبه‌رو هستند، نقش پارلمان‌ها به‌عنوان مکمل و شتاب‌دهنده دیپلماسی رسمی، اهمیتی دوچندان یافته است. نشست پارلمانی بریکس در برازیلیا با محوریت «حاکمیت جهانی فراگیر» فرصتی مناسب برای تبادل تجربیات قانون‌گذاری، توسعه ظرفیت‌های حقوقی همکاری میان اعضا و تقویت سازوکارهای مشارکت درون‌ساختاری در بریکس بود. قالیباف در این نشست، با طرح دیدگاه‌ها و پیشنهادهایی نظیر هماهنگی قانون‌گذاری اقتصادی و سرمایه‌گذاری مشترک، سعی داشت مدل نوینی از دیپلماسی پارلمانی را به نمایش بگذارد.

آمریکای لاتین؛ همگرایی راهبردی جنوب جهانی

سفر قالیباف به کوبا، ونزوئلا و برزیل، تنها یک سفر دیپلماتیک نبود، بلکه گامی هدفمند برای تقویت محور مقاومت و همگرایی جنوب جهانی به شمار می‌رود. بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین، به‌رغم فشارها و تحریم‌های آمریکا، از مواضع ضدصهیونیستی و عدالت‌خواهانه جمهوری اسلامی ایران حمایت می‌کنند. این اشتراکات تاریخی و سیاسی، زمینه‌ساز توسعه روابط پایدار میان دو منطقه شده است. تاکید بر هم‌افزایی ظرفیت‌ها، مقابله با تحریم‌ها و طراحی راهکارهای حقوقی مشترک، رویکردی هوشمندانه برای نهادینه‌سازی همکاری‌ها در قالب بریکس است.

بریکس؛ سکوی تحول در مناسبات بین‌المللی

با دارا بودن نیمی از جمعیت جهان و ۴۰ درصد اقتصاد جهانی، بریکس در حال تثبیت جایگاه خود به‌عنوان یک بازیگر کلان در نظم بین‌المللی است. عضویت ایران در بریکس در کنار سایر سازمان‌های چندجانبه مانند شانگهای و اوراسیا، حاکی از راهبردی بودن نگاه جمهوری اسلامی به تقویت استقلال جهانی و مقابله با سلطه‌گری غرب است. با توجه به تفاوت‌های حقوقی اعضای بریکس، پارلمان‌ها می‌توانند بستر لازم برای تسهیل اجرای توافقات اقتصادی، کاهش تعارض‌های قانونی و تسریع پروژه‌های زیرساختی را فراهم سازند.

ابتکار ایران برای نظم پایدار جهانی

مواضع ایران در اجلاس برزیلیا فراتر از مواضع دفاعی صرف بود. تمرکز بر چالش‌های جهانی چون تحریم‌های اقتصادی، بحران‌های غذایی و تغییرات اقلیمی و طرح ایده‌های سازنده مانند ایجاد بازارهای مشترک، تسهیل سرمایه‌گذاری و تدوین منشور مقابله با تحریم‌ها، از سطحی فعال و پیش‌رو در سیاست‌گذاری حکایت دارد. چنین ابتکارهایی نشان می‌دهد که ایران نه‌تنها در پی بهره‌برداری منفعت‌طلبانه از ساختار بریکس نیست، بلکه آماده مشارکت در طراحی ساختارهای جایگزین نظم سنتی بین‌المللی است. هم‌افزایی دیپلماسی دولت و پارلمان در این راستا، الگویی موثر برای سیاست خارجی جمهوری اسلامی در عصر گذار جهانی خواهد بود.

 


نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
کشف تازه برای کاهش حملات قلبی
اگر در آسانسور گیر کردید، این کارها را انجام دهید + فیلم
یک فریاد برای جوبَجی؛ تمدن 3000 ساله در خطر نابودی
نوجوانان در غدیر به دیدار خانواده‌های سادات می‌روند
بارش عجیب برف در قله توچال در نیمه خرداد ماه +فیلم
نخستین سلفی تاریخی در مریخ؛ پرسویرنس و اینجنویتی کنار هم
چرا نوسانات برق بیمه نیست؟
مهلت انتخاب رشته ارشد اعلام شد+ جزئیات
بانوی قایقران ایرانی در آب‌های روسیه طلا گرفت
طرح جدید سربازی برای مشمولان غایب اجرا می شود+جزییات طرح
آتش سوزی گسترده دربازار بندرعباس + فیلم
نجات معجزه آسای جوان 21 ساله با جراحی نادر در اصفهان
چرا فروش خودرو در بورس برای ایران‌خودرو ممنوع شد؟
خلاصه بازی و جدول انگلیس - آندورا | مقدماتی جام جهانی 2026
اعلام شرایط پرداخت فوق‌العاده خاص به کارکنان دولت
هواشناسی:ادامه بارندگی تا چهارشنبه در مناطق مختلف کشور
نورنما | زیباترین تعریف عشق رو جناب خان میگه
هشدارجدی آموزش‌وپرورش به مدارس؛ از اولیا پول بگیرید برخورد می کنیم+ فیلم
نقشه پیچیده محکوم به قصاص برای فرار از بیمارستان با مرگ زود هنگام ناکام ماند!
هشدار هواشناسی به پایتخت نشینان؛ طوفان در راه است
ترامپ: درگیر چین ، ایران و روسیه‌ام، به ماسک فکر نمی‌کنم!
اینترنت درچه کشورهایی رکورد زد؟
«پزشکیان» و ضرورت ساختن زبان مشترک در دولت
بهترین گل لیگ قهرمانان اروپا با رای هواداران انتخاب شد
بارش شدید باران و تگرگ در منطقه مسکو+ فیلم
چند نفر از ایرانیان دچار معلولیت هستند؟
جویباری در تجمع اعتراضی هواداران استقلال مقابل باشگاه حضور یافت + فیلم
واکنش سخنگوی دولت به پیدا شدن 2 دختر گمشده در تهران
حرکت زیبای بازیکن پرسپولیس برای همدردی با خانواده «الهه حسین‌نژاد»
جزییات برنامه های جدید برای ارتقاء خدمات درمانی بازنشستگان کشوری
دیپلماسی رستورانی؛ گام مکمل برای گفت‌وگوهای رسمی
ماجرای مفقودی دو دختر تکواندوکار کوهسار چه بود؟
پادکست | چگونه دعا کردن می تواند سبک زندگی ما را تغییر دهد؟
پایان فعالیت مافیای زباله در جنوب تهران
قاتل الهه حسین‌نژاد سابقه تجاوز ندارد
دستگیری عاملان شهادت قاضی احسان باقری
دستیار جدید استاندار خوزستان معرفی شد
از دختران نوجوان تکواندوکار،هنوز خبری نیست/ پلیس آگاهی تشکیل پرونده داد
بی‌خانمانی و اجاره‌نشینی علوم انسانی در فرهنگ امروز ایران
پیرترین کروکودیل جهان با 10 هزار بچه! + فیلم
زلزله امنیتی در تل‌آویو؛ جعبه سیاه هسته ای رژیم صهیونیستی به ایران منتقل شد
طلا همچنان در سرگیجه است؛ تداوم بی ثباتی در بازارها
خط و نشان وزیر برای نرخ گذاری بلیط های اربعین +فیلم
از نان به نرخ روز در تهران رونمایی شد!
چرا بنیامین فرجی از انتخابی تیم ملی تنیس روی میز کنار کشید؟
رونالدو در نشست خبری فینال پرتغال - اسپانیا
فابیو کاریله برزیلی گزینه جدید سرمربیگری استقلال
زمان پرکردن خلأهای قانونی برای حمایت از زنان فرا رسیده است
استخدام 100 هزار نفر در راه است + فیلم
ترامپ: آمریکا می‌تواند بدون هر کسی دوام بیاورد، جز من!
X
آگهی تبلیغاتی