×
سیاسی
شناسه خبر : 160501
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1402/10/14 ساعت 21:09
11 هزار نفر تایید صلاحیت شدند؛ به ازای هر کرسی انتخابات مجلس 38 نفر

11 هزار نفر تایید صلاحیت شدند؛ به ازای هر کرسی انتخابات مجلس 38 نفر

سخنگوی شورای نگهبان گفت: بیش از 11 هزار نفر توسط هیات های نظارت انتخابات تایید صلاحیت شدند.

نورنیوز ـ گروه سیاست: هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در گفت و گوی زنده تلویزیونی اعلام کرد: فهرست نهایی نامزدها برای وزارت کشور ارسال شده است، انشالله طی دو روز آینده فرصت ابلاغ وزارت کشور به فرمانداری ها و اعلام به افراد است.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: یک میلیون و ۷۵۰ هزار سند را در این مقطع مورد بررسی قرار دادیم، بیش از ۲۱ هزار نفر واجد شرایط ثبت نام بودند که صلاحیت آنها مورد بررسی و حدود ۱۱ هزار نفر صلاحیت آنها مورد تأیید قرار گرفت که این عدد دو برابر تأیید صلاحیت‌های در انتخابات مجلس قبل است یعنی نسبت تاییدصلاحیت‌ها بیش از ۵۲ درصد بوده که این عدد دو برابر دوره گذشته از جهت تعداد است و به ازای هر کرسی ۳۸ نفر با هم رقابت خواهند کرد.

طحان نظیف گفت: ما کشوری هستیم که تعداد داوطلبان شرکت کننده در انتخابات مجلس در آن بالاست، به ازای هر کرسی ۳۸ نفر با هم رقابت خواهند کرد. ما مقید به قانون هستیم و این حساسیت در دوره‌های گذشته نیز وجود داشته است اما قانون جدید به کمک شورای نگهبان و هیأت‌های نظارت آمد البته به نفع داوطلبان نیز هست.

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به اینکه تایید صلاحیت‌های این دوره از اقشار مختلف مردم با تخصص‌های گوناگون هستند افزود: در بین تایید صلاحیت شده ها، بیش از ۸۰۰ نفر استاد دانشگاه، بیش از ۱۵۰ نفر پزشک و کادر درمان، ۱۳۰۰ نفر فرهنگی، ۲۰۰ نفر از وکلا و قضات حضور دارند. بیش از ۴۰۰ نفر دهه هفتادی و ۳۷۰۰ نفر دهه شصت هستند. بیش از ۳ برابر تعداد کرسی‌های مجلس از بانوان تایید صلاحیت شدند که این افراد میتوانند مجلس جوانی را تشکیل دهند.

۲۶ نماینده فعلی تایید صلاحیت نشدند 

سخنگوی شورای نگهبان افزود: ۲۶ نفر از نمایندگان فعلی مجلس از میان نمایندگانی که برای شرکت در انتخابات پیش رو ثبت نام کرده‌اند تا این مرحله تایید صلاحیت نشده‌اند که این میزان نسبت به دوره قبل که ۹۰ نفر بود کاهش قابل توجه‌ای داشته است.

او ادامه داد: البته این افراد هم فرصت اعتراض دارند که ممکن است در شورای نگهبان تایید صلاحیت شوند.

زمان اعلام اعتراض ۱۷ تا ۱۹ دی است 

طحان نظیف گفت: زمان دقیق اعتراض داوطلبان عدم تایید یا عدم احراز صلاحیت شده از ۱۷ تا ۱۹ دی ماه است که داوطلبان فرصت دارند شکایت خود را به شورای نگهبان اعلام کنند.

سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: بیش از ۴ هزار نفر از داوطلبان در تهران و هیات‌های نظارت استانی دعوت شدند تا ابهامات و نکات آن‌ها شنیده شود.

طحان نظیف درباره تبلیغات انتخاباتی گفت: این مهم است که افراد فرصت برابر برای ارائه برنامه‌های خود داشته باشند، با برنامه‌های پیش بینی شده قرار است صفحاتی از سوی صدا و سیما برای این موضوع اختصاص داده شود.

او با اشاره به اینکه تخلفات تبلیغاتی هم توسط دستگاه‌های مسوول مورد بررسی قرار می‌گیرند، ادامه داد: ما یک شبکه ۳۰۰ هزار نفری ناظرین داریم که از اقشار مختلف جامعه این وظیفه مهم را انجام می‌دهند البته سامانه‌ای هم برای عموم مردم وجود دارد که از آن طریق تخلفات احتمالی را به ما گزارش می کنند.

قانون به شفافیت مالی داوطلبان تاکید دارد 

طحان نظیف اضافه کرد: قانون در رابطه با شفافیت مالی داوطلبان تاکید دارد که نامزدها از چه افرادی می‌توانند کمک مالی دریافت کنند و از چه کسانی نمی‌توانند کمکی دریافت کنند، به طور مثال داوطلبان نمی‌توانند از محکومان قضایی و اشخاص حقوقی همچون صاحبان هولدینگ‌های اقتصادی و شرکت‌ها و موسساتی که کار اقتصادی انجام می‌دهند و همچنین خارجی‌ها کمک مالی دریافت کنند.

او افزود: قانون ضمانت اجراهای خوبی هم پیش‌بینی کرده و علاوه بر مجازاتی که برای نامزدها در صورت تخطی از قانون در نظر گرفته شده، ضمانت‌های اجرایی همچون محرومیت از کاندیداتوری تا دو دوره در صورت اثبات تخلف نیز پیش‌بینی شده است.

سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: همچنین در بحث شفافیت مالی، محدودیت‌هایی نیز برای حامیان مالی نامزدها در نظر گرفته شده و هر فرد یا حزب سیاسی نمی‌تواند بیش از ۲۰ درصد از کل هزینه‌های تبلیغاتی یک نامزد را متقبل شود.

او ادامه داد: بر اساس قانون، داوطلبان موظف هستند در سامانه‌ای که وزارت کشور پیش از این اعلام کرده، هزینه‌هایی که به عنوان تبلیغات انتخاباتی انجام می‌دهند را با جزئیات ثبت کنند تا این اطلاعات با تراکنش‌هایی که در حساب بانکی انتخاباتی آنها به ثبت رسیده، سنجیده می‌شود.

او افزود: البته در این رابطه وزارت کشور طبق فرآیندی که در قانون به آن اشاره شده، بر اساس سه معیارِ محدوده جغرافیایی، جمعیت و تعداد کرسی‌ها در هر حوزه انتخابیه، سقف هزینه‌کردی را برای نامزدها معین خواهد کرد که البته این سقف باید به تصویب هیات مرکزی نظارت بر انتخابات نیز برسد که به داوطلبان ابلاغ می‌شود.


این خبر به روز رسانی می‌شود ...


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
آغاز مدال‌آوری ایران در کشتی جوانان آسیا با سه مدال رنگارنگ
آتش جنوب اروپا را فراگرفت؛ اسپانیا و پرتغال درگیر حریق‌های گسترده جنگلی
حماسه حضور در روز وداع؛ روایت بدرقه ای که تاریخ به یاد خواهد سپرد+ فیلم اختصاصی
زمان اقامه نماز بر پیکر رهبر شهید اعلام شد
زمان و مسیر تشییع رهبر شهید در قم اعلام شد
اطلاعیه مهرآباد به مسافران؛ زودتر راهی فرودگاه شوید
فعال شدن سامانه 1811 برای اسکان زائران
3 ایستگاه متروی اطراف مصلی تهران بازگشایی شد
آماده‌باش 8 هزار نیروی خدمات شهری برای مراسم
پزشکیان: پرچمی که قائد شهید برای برافراشته ماندنش مجاهدت کرد بر زمین نخواهد ماند
حکایت وداع/5
دیدار عراقچی با وزرای خارجه کنگو و بورکینافاسو
یکشنبه 14 تیر در سراسر کشور تعطیل شد
حکایت وداع/4
عارف: ایران خواهان توسعه جدی روابط با مالزی است
حکایت وداع/3
حکایت وداع/2
گزارش تصویری عکاسان نورنیوز از حال و هوای مصلی امام خمینی( ره)
شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی: همه تمهیدات برای میزبانی از دلدادگان قائد شهید امت فراهم است
حکایت وداع/1
فتاح: رهبر شهید امام محرومان و مستضعفان بودند
گزارش تصویری عکاسان نورنیوز از حال و هوای مصلی امام خمینی( ره)
پردیسان مهیای میزبانی از سوگواران رهبر شهید
افزایش ظرفیت حمل‌ونقل تهران؛ حرکت قطارها با سرفاصله کمتر از 5 دقیقه
شوک به فرانسه؛ ستاره رئال مادرید بازی برابر پاراگوئه را از دست داد
نزار آمیدی: پرونده ضدانقلاب در عراق بسته می‌شود
بازتاب گسترده وداع با رهبر شهید در رسانه‌های خارجی
حماس: طوفان‌الاقصی معادلات سیاسی و نظامی را تغییر داد
پایداری شبکه برق تهران در مراسم تشییع رهبر شهید
توصیه هلال‌احمر درباره گرمازدگی در تجمع‌های وداع با رهبر شهید
پروژه اسکوچیچ به گِل نشست؛چرا پرسپولیس در «بازی مذاکره» باخت؟
تأکید بر نقش وحدت‌آفرین رهبر شهید از نگاه علمای اهل سنت
مراسم وداع امام شهید در ایران نمایش مقاومت در برابر آمریکا است
تسهیلات ویژه سوخت‌رسانی در ایام تشییع رهبر شهید
افزایش آلودگی هوا در خوزستان
حمله دوباره اوکراین به پایانه نفتی سن‌پترزبورگ
شهباز شریف: تأثیر رهبر شهید ایران برای نسل‌ها ماندگار است
انصارالله: امام خامنه‌ای نماد ایستادگی در دل‌های آزادگان است
فرمانده جدید نیروی دریایی سپاه منصوب شد
راه‌اندازی سامانه‌های تلفنی برای راهنمایی زائران مراسم وداع
بلیت پروازهای تهران - مشهد و تهران - نجف چند؟
فرودگاه صنعا؛ آوردگاه جدید؟!
صلاح: وقت لذت بردن از صعود تاریخی مصر است
وزیر نفت: عرضه سوخت در سراسر کشور پایدار است
دستگیری 6 نفر در پردیس به اتهام ارتباط با شبکه‌های معاند
کیفرخواست پرونده رضا پهلوی به دادگاه ارسال شد
رونمایی از هم‌نگاره «وقت بوییدن گل» در سینما سپیده تهران
پروازهای مهرآباد طبق روال ادامه دارد؛ مسیرها باز است
تقدیر مقام یمنی از نقش منطقه‌ای و تاریخی رهبر شهید ایران
افزایش 40 درصدی تردد خودروها به سمت تهران