×
سیاسی
شناسه خبر : 156832
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/09/20 ساعت 09:46
آتشبازی یمن در دریای سرخ

«نورنیوز» تهدیدات جدید انصارالله علیه رژیم صهیونیستی را بررسی کرد؛

آتشبازی یمن در دریای سرخ

غزه زیر آتشباری ناجوانمردانه رژیم صهیونیستی است و گذرگاه‌های آبی رژیم اسرائیل زیر آتشبار انصارالله یمن؛ با اینکه حجم آتش این دو جبهه زمینی و دریایی قابل مقایسه نیست، اما تهدید شاهرگ حیات اقتصادی رژیم صهیونیستی از سوی یمن، تحلیلگران بین‌المللی را متوجه خود کرده است.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: هشتم اکتبر، فردای عملیات «طوفان الاقصی» و ساعاتی پس از آنکه رژیم صهیونیستی حملات کور خود به غزه را آغاز کرد، محافل سیاسی، بین‌المللی و رسانه‌ای جهان قبل از هر چیز نگران سرایت آتش به فراتر از مرزهای غزه و سرزمین‌های اشغالی بودند؛ کرانه باختری، لبنان، عراق و سوریه جزء نام‌هایی بود که احتمال می‌رفت پایشان به این نزاع تازه کشیده شود و در این میان دورترین گزینه برای غربی‌هایِ حامی رژیم صهیونیستی «یمن» بود. اما با ورود به سومین ماه از حمله همه‌جانبه رژیم اسرائیل به غزه، یمن، دریای سرخ را به جبهه جدید برای تل‌آویو تبدیل کرده است.

یمن؛ جبهه جدید جنگ؟

چند روز قبل سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن خبر داد که این کشور اجازه نخواهد داد هیچ محموله‌ای به مقصد فلسطین اشغالی از آبهای یمن عبور کند؛ مگر اینکه حامل دارو و غذا برای مردم غزه باشد. او با اشاره به حملات نیروهای تحت مسئولیتش به بنادر و کشتی‌های اسرائیلی، تأکید کرد: تمامی کشتی‌هایی را که مربوط به رژیم اسرائیل باشد یا به بندرهای اسرائیلی کالا منتقل کند، هدف مشروعی برای یمن می‌داند. سخنگوی نیروهای مسلح یمن به رژیم صهیونیستی هشدار داد: «تا زمانی که اسرائیل حمله به غزه را متوقف نکند، این عملیات‌ها ادامه خواهد داشت.»

حمله پهپادهای انفجاری و موشک‌های بالستیک به سه کشتی مرتبط یا منتسب به رژیم اسرائیل، حمله پهپادی به عمق فلسطین اشغالی، جلوگیری از حرکت کشتی‌های اسرائیلی در دریای مکران، دریای سرخ و باب‌المندب، حمله با موشک بالستیک به بندر ایلات در جنوب اراضی اشغالی و تصرف یک کشتی باری به «نام گالاکسی لیدر» تنها بخشی از عملیاتی بود که انصارالله یمن در دفاع از «برادران خود در غزه» انجام دادند.

همزمان با افزایش این تحرکات، شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی به نقل از «زاخی هانگبی»، رئیس شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی خبر داد که «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به «جو بایدن»، رئیس جمهوری آمریکا و «اولاف شولتس»، صدراعظم آلمان اعلام کرده ‌است که اگر آمریکا در مقابل یمن اقدام نکند، اسرائیل علیه یمن اقدام نظامی خواهد کرد. تهدیدی که با واکنش بلافاصله «ضیف‌الله الشامی»، وزیر اطلاع رسانی دولت نجات ملی یمن مواجه شده که خطاب به نتانیاهو گفت: «ما کاملا آماده هرگونه اقدام و تحرک نظامی علیه یمن هستیم.» او که با شبکه «الجزیره» گفتگو می‌‎کرد، با بیان اینکه «ما تمام توانمان را برای مقابله با تجاوز به برادرانمان در غزه به کار گرفته‌ایم»، مواضع نیروی مسلح یمن را تکرار و تأکید کرد: «هر کشتی که برای رساندن کمک یا هر چیز دیگری به صهیونیست‌ها اقدام کند، در تیررس ما قرار خواهد گرفت.» اما سوال اینجاست که یمن با حمله به کشتی‌های حامل بار و کالا از-به رژیم صهیونیستی چه هدفی دنبال می‌کند؟

اهداف واقعی یمن در دریای سرخ و مکران

«دریای سرخ»، «دریای مکران»، «باب‌المندب» و بندر «ایلات» گذرگاه‌ اصلی کشتی‌هایی هستند که یا به رژیم صهیونیستی تعلق دارند یا کالاهای وارداتی و صادراتی این رژیم را جابه‌جا می‌کنند. ناامن سازی مسیر کشتی‌های حامل کالاهای اسرائیلی، هزینه‌های مالی سنگینی به این رژیم تحمیل خواهد کرد. رژیم اسرائیل به طور گسترده از این مسیرها برای تجارت استفاده می‌کند و برای نمونه بخش عمده‌ای از مواد غذایی خود را از باب‌المندب وارد می‌کند و در صورت ادامه حملات، هزینه بیمه کشتی‌های اسرائیلی یا کشتی‌های حامل کالا به اراضی اشغالی احتمالاً افزایش خواهد یافت. همچنین ممکن است برخی از کشتی‌ها که خود را  به دلیل ارتباط با رژیم اسرائیل در معرض خطر می‌بینند مسیر عبورخود از باب المندب و دریای سرخ را تغییر داده و در عوض به مسیرهای طولانی‌تر دیگری اساسا تغییر شیوه انتقال کالاها متوسل شوند. ایلات، بندر و شهر تفریحی جنوب سرزمین‌های اشغالی در دریای سرخ هم یک مقصد گردشگری است که اگر امنیت آن برای مدت طولانی در آن‌ به خطر بیافتد، آسیب مالی جدی ایجاد خواهد کرد.

برای مقابله با چنین آسیب‌هایی بود که هفته پیش «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی جو بایدن خبر داد؛ امریکا با کشورهای دیگر در حال مذاکره است و می‌کوشد آنها را به تشکیل یک نیروی دریایی بین‌المللی ترغیب کند تا به زعم آنها عبور ایمن کشتی‌ها در دریای سرخ تضمین شود. این اظهارات مربوط به زمانی بود که انصارالله یمن تنها کشتی‌های اسرائیلی را هدف قرار می‌داد، اما حالا اعلام شده هر محموله‌ای که از بنادر رژیم صهیونیستی حرکت کند یا محموله‌هایی که مقصدشان اراضی اشغالی است، اهداف مشروع نیروهای محور مقاومت در یمن هستند. حال باید منتظر ماند و دید که ایا آمریکا و حامیانش توان مقابله با اقدامات یمن در حمله به منافع رژیم صهیونیستی و به‌ویژه مسدودسازی مسیر آبی انتقال کالا  به رژیم اسرائیل را دارند یا ائتلاف اعلام شده نیز چون اقدامات مشابه قبلی صرفا نمایشی برای اقتدار نمایی خواهد بود؟


نورنیوز
اخبار مرتبط
اردوکشی دریایی 40 کشور برای مقابله با عملیات یمن در دریای سرخ
سه‌شنبه 1402/09/21 ساعت 16:07
«نورنیوز» از نسخه آمریکا برای حمایت از رژیم صهیونیستی در آب‌ها گزارش می‌دهد؛
اردوکشی دریایی 40 کشور برای مقابله با عملیات یمن در دریای سرخ
همزمان با آغاز سومین ماه از دور تازه هجوم اشغالگران به غزه، باز شدن یک جبهه جدید در دریا، خارج از پیش‌بینی‌های این رژیم و متحدانش بود. امروز و با افزایش حملات موشکی و پهپادی یمن و هشدار به کشتی‌های غیراسرائیلی حامل محموله‌های رژیم صهیونیستی تحلیلگران بین‌المللی بخشی از تمرکز خود را متوجه دریای سرخ کرده‌اند. این روند اعتراض و تقلای متحد اصلی تل‌آویو یعنی آمریکا را به دنبال داشته که واپسینِ آن رونمایی از ایده ائتلاف 40 کشوری در دریای سرخ است.
حمله پهپادی از بندر حدیده به یک کشتی در دریای سرخ
چهارشنبه 1402/09/15 ساعت 14:20
فوری؛
حمله پهپادی از بندر حدیده به یک کشتی در دریای سرخ
برخی منابع رسانه‌‌ای از وقوع رخداد امنیتی در دریای سرخ خبر داده‌اند.
اندیشکده ریسپانسیبل استیت کرافت: حوثی‌ها با آتش بازی می‌کنند، اما چرا آمریکا و اسرائیل در مقابل آنها سردرگم هستند؟
دوشنبه 1402/09/13 ساعت 14:10
اندیشکده ریسپانسیبل استیت کرافت: حوثی‌ها با آتش بازی می‌کنند، اما چرا آمریکا و اسرائیل در مقابل آنها سردرگم هستند؟
حوثی‌ها که کنترل بیشتر شمال غربی یمن را در دست دارند، همچنان به پرتاب موشک‌های کروز و پهپادهای مسلح به سمت اسرائیل ادامه می‌دهند.
نظرات

آخرین اخبار
تلاش‌ها علیه ایران، قدرت نرم آمریکا را در جهان تضعیف کرده است
امارات در حال ساخت پایگاه نظامی برای اسرائیل
استقلال و تراکتور؛ میزبانی در یزد با مشکل مجوز آسیایی
آمریکا امنیت برای سایر کشورها را کاهش داده است
هزینه سالانه آلودگی هوا برای سلامت؛ 17 میلیارد دلار
ماریا ماچادو: هرچه سریع‌تر به ونزوئلا بازمی‌گردم
راه‌اندازی شبکه‌های «شورا» و «آرا» ویژه پوشش انتخابات شوراها
استفاده از VAR در دیدارهای استقلال و سپاهان
پزشکیان: می خواهم جلوی همه رانت خواری ها را بگیرم/به فکر رأی آوردن در دوره دیگر نیستم
امیر سرتیپ محمد اکرمی نیا سخنگوی جدید ارتش شد
تندیس شهید چمران در تهران نصب خواهد شد
اوکراین بهانه اروپا برای خصومت با ایران است
همسر مادورو در دادگاه با چهره مجروح ظاهر شد
علی‌اف: ارمنستان از طریق نخجوان به راه‌آهن ایران متصل می‌شود
ترامپ با کیف پول جادویی
نیروهای مسلح در بالاترین سطح توان رزمی قرار دارند
اعزام هیأت ویژه وزارت کشور برای بررسی حوادث ایلام
هوای تهران در وضعیت نارنجی و ناسالم برای گروه‌های حساس
توزیع یارانه انرژی
حل کردن یا جمع کردن؟
سیاست‌نامه | اعتراضات دی ماه 1404 خویشاوند ناآرامی‌های آبان 98
قدردانی وزیر خارجه ونزوئلا از مواضع ایران در محکومیت تجاوز نظامی آمریکا
درباره ربوده‌شدن مادورو
ژاپن 6.2 ریشتر لرزید
عصر جهان جنگلی
پادکست | اثر مرکب
میدری: اعتبار کالابرگ از فردا قابل برداشت است
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز سه شنبه 16 دی1404+ جدول
ترامپ: افراد زیادی خواستار کنار زدن مادورو بودند
چین: قاطعانه با مداخله خارجی در ایران مخالفیم
جان گرفتن امید اجتماعی زیر نور سینما
آسمان صاف در تهران و ورود سامانه بارشی از اواخر جمعه
گفت و گوی عراقچی و وزیر خارجه کوبا درباره تحولات منطقه‌ای
ترامپ: ما در وضعیت جنگ با ونزوئلا نیستیم
پلیس فتا هشدار داد: مراقب کلاهبرداری‌های جدید کالا برگ باشید
سعید پیردوست، چهره ماندگار سینما و تلویزیون، از دنیا رفت
برنامه مسابقات ورزشی امروز 16 دی1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 16 دی 1404+ وضعیت استانها
امتحانات پایان ترم دانشجویان دانشگاه ها حضوری برگزار می شود
روسیه تورهای گردشگری به ونزوئلا را متوقف کرد
رونمایی از ربات‌های جدید و جذاب انسان نمای چینی
انجمن داروسازان ایران: قرارداد بیمه‌ها با داروخانه‌ها یک جانبه است
شب‌بیداری برای مطالعه، مغز را از یادگیری بازمی‌دارد
عوارض تزریق نوروبیون را می دانید؟
سفارت فلسطین در لندن افتتاح شد
اسرائیل سومالی لند را به رسمیت شناخت
حمایت پارلمان جدید ونزوئلا از بازگشت مادورو
امضای توافق جدید گازی میان ترکیه و آذربایجان
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با همتای برزیلی‌اش پیرامون مادورو
صعود مقتدرانه مصر به یک چهارم نهایی جام ملت‌های آفریقا