×
سیاسی
شناسه خبر : 155271
تاریخ انتشار :

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور:

بیانیه تحفظ جمهوری اسلامی در روز اجلاس صادر شده بود

محمد جمشیدی دوشنبه شب با حضور در برنامه افق فلسطین، به تشریح دستاوردهای سفر آیت الله رئیسی به ریاض جهت حضور در اجلاس سران همکاری های اسلامی پرداخت.

نورنیوز - گروه سیاست: «محمد جمشیدی» دوشنبه شب با حضور در برنامه افق فلسطین، به تشریح دستاوردهای سفر آیت الله رئیسی به ریاض جهت حضور در اجلاس سران همکاری‌های اسلامی پرداخت.

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه برگزاری اجلاس سران کشورهای اسلامی ایده آیت الله رئیسی بود، خاطر نشان کرد: از روزهای نخست جنگ در غزه، آیت الله رئیسی تماس‌های متعددی با سران کشورها داشتند و سفرهای منطقه‌ای توسط وزیر امور خارجه شکل گرفت.

او با بیان اینکه گفتگو با امیر قطر و ولیعهد عربستان تبلور این گفتگوها بود، افزود: رییس جمهور چند خواسته و دستور کار اصلی را در این گفتگوها مطرح کردند که مهمترین آن آتش بس در غزه بود و شکسته شدن حصر و محاصره غزه خواسته دوم ایشان بود. همچنین ارسال کمک‌های بشر دوستانه از دیگر خواسته‌های آیت‌الله رئیسی بود.

جمشیدی تأکید کرد: رئیس جمهور در گفتگو با سران یکی از کشورها پیشنهاد دادند برای حمایت موثر از مردم فلسطین باید موضع محکم و قوی و یکپارچه اتخاذ کرد. این ایده مورد کشورهای عرب منطقه واقع شد.

او به گفتگویی دکتر رئیسی با بن سلمان اشاره کرد و گفت: در گفتگو با بن سلمان، رئیس جمهور تأکید داشتند که نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی هرچه زودتر برگزار شود تا موضع محکم و منسجم و یکپارچه در دفاع از فلسطینی‌ها شکل گیرد.

جمشیدی خاطر نشان کرد: آمریکا در ابتدای کار اجازه نداد تا نشست سران کشورهای اسلامی شکل گیرد و در مقابل نشست مصر را مطرح کرد و از کشور هایی که با رویکرد سازش کارانه همسو بودند برای حضور در این نشست دعوت کرد. در اجلاسی که در مصر برگزار شد، نمایندگانی از کشورهای غربی از جمله آمریکا و انگلیس حضور یافتند.

او ادامه داد: یکی از سران کشورهای عربی در گفتگو با آیت‌الله رئیسی تأکید کرد که طرف غربی با هرگونه اظهارنظر در راستای حمایت از فلسطین مخالفت کرده است.

جمشیدی با اشاره به شکست مصر درباره فلسطین گفت: نشست مصر بیانیه پایانی ندارد و یک بیانیه مطبوعاتی از سوی رئیس نشست شکل گرفت و این نشانگر شکست این جلاس است.

رئیس دفتر سیاسی رئیس جمهور گفت: با شروع دولت سیزدهم بخشی از سیاست خارجی کشور، خود را نشان داد که بخشی از آن در باره سیاست همگرایی و همسایگی است و در دو سال گذشته به وضوح خود را نشان داده است و موفقیت های چشمگیری داشته است. بخش دیگر هم تأکید بر منافع راهبردی در حوزه مقاومت است.

او سفر آیت‌الله رئیسی به سوریه پس از یک دهه را یکی از موفقیت های دولت سیزدهم در حوزه ژئوپلتیکی برشمرد و افزود: رئیس جمهور در این سفر دیدارهای مختلفی با مسئولان مقاومت، سیاسی و نظامی داشتند. آنچه اکنون می‌بینیم این است که بعد از یک دهه تنش ژئوپلتیک در منطقه، این محور مقاومت بود که پیروز شد و این مزایای زیادی در اختیار محور مقاومت و جمهوری اسلامی قرار داد.

جمشیدی بیان کرد: رئیس جمهور با سران حماس و جهاد تماس گرفتند و این پیروزی را تبریک گفتند در عین حال با قدرت گرفتن حملات صهیونیست‌ها رئیس جمهور و وزارت خارجه یک دیپلماسی منطقه‌ای را دنبال کردند.

او با بیان اینکه نقش آمریکا در جنایت‌هایی که در غزه صورت‌ می‌گیرد بیش از اسرائیل است، گفت: اشاره به نقش اصلی و پر رنگ آمریکا در جنایت‌های هولناکی که در غزه رخ می‌دهد، مهمترین نکته ای است که در صحبت‌های رئیس جمهور مطرح شد و در فضای جلسه و گفتگوهای دوجانبه تأثیرگذار بود.

جمشیدی تأکید کرد: اشاره آیت‌الله رئیسی به نقش آمریکا در این فاجعه نکته‌ای بود که شاید هیچ‌ کشور دیگری جرأت نمی‌کرد این موضوع را مطرح کند. 

رئیس دفتر سیاسی رئیس جمهور گفت: یکی از سران کشورها در گفتگو با آیت الله رئیسی مطرح کرد، قبل از حضور در این اجلاس سه پیام از سوی آمریکا دریافت کرده مبنی بر آنکه ما مراقب شما هستیم. یک روز قبل از این‌ اجلاس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که ما به خوبی تحولات را رصد می‌کنیم، اینها به نوعی پیام تهدید است.

جمشیدی با تأکید بر این نکته که نقش آمریکا در جنایت‌هایی که در غزه صورت‌ می‌گیرد نقش اول و بیش از اسرائیل است، عنوان کرد: اسرائیل در ضربه تاریخی که به آن وارد شد سیستم دفاعی امنیتی و نظامی اش فروپاشید و در پاسخ دادن و تصمیم گرفتن و حفظ انسجام داخلی دچار بحران شد و مقامات آمریکا با سفر به رژیم صهیونیستی نقش پررنگ داشتند و این حضورها برای دلداری اسرائیل بود. کابینه امینیتی آمریکا در تل‌آویو تشکیل شد، این یکی از جملات برجسته آیت‌الله رئیسی است.

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور با تأکید بر اینکه بیانیه تحفظ جمهوری اسلامی در روز اجلاس صادر شده بود، گفت: فرمول کار در اجلاس اتحادیه عرب این است که پاورقی و پا نوشت در بیانیه‌ها می‌گذارند، ولی چنین رویه‌ای در سازمان همکاری اسلامی وجود ندارد.

او خاطر نشان کرد: بیانیه تحفظ جمهوری اسلامی در روز اجلاس صادر شده بود و قابلیت انتشار دارد. انتشار تحفظ همزمان با بیاینه سبب غلبه حاشیه بر متن خواهد شد. برای برخی سخت است که دستاوردی که برای نظام از سوی دولت سیزدهم به دست آمده است را بپذیرند و به حاشیه‌ها دامن می‌زنند.

رئیس دفتر سیاسی رئیس جمهور با بیان‌ جزئیاتی از دیدار رئیس جمهور و ولیعهد عربستان گفت: ولیعهد عربستان در دیدار با آیت‌الله رئیسی مطرح کرد به این نتیجه رسیده‌ایم که همکاری با ایران سبب قوی‌تر شدن طرفین و منطقه خواهد شد.

او خاطر نشان کرد: موضع جمهوری اسلامی ایران، موضع قدرت است، جمهوری اسلامی برتری ژئوپلیتیکی دارد که نتیجه یک دهه تحول است و در یک دهه گذشته ایران و جریان مقاومت پیروز میدان بوده و موفقیت سیاست همسایگی و همگرایی ریشه درموفقیت و پافشاری ایران بر سیاست مقاومت دارد.

جمشیدی گفت: در دیدارهای دو جانبه آیت‌الله رئیسی با کشورهایی که سابقه ملاقات و گفتگو با آنها وجود نداشت بر نقش ایران و اثرگذاری ایران در جهان اسلام و قدرت ایران تأکید شد، زیرا ایران بر اصول و ارزش‌های خود ایستاده و این به مدد هدایت رهبری است.

او افزود: هماهنگی‌هایی در رابطه با پیشبرد اهداف اساسی جمهوری اسلامی ایران در دیدارهایی که در حاشیه این اجلاس صورت گرفت، مطرح شد که آتش بس و رفع محاصره و امداد رسانی از جمله آنهاست. آیت‌الله رئیسی با استفاده از الگوهای رفتاری مختلف با سران کشورها آنها را تحت فشار قرار می‌داد تا در مسئله فلسطین هر کشوری سهم و وظیفه خود را انجام دهد.


ایرنا
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
شکایت مرد نروژی از چت‌‌جی‌دی‌پی؛ هوش مصنوعی به‌اشتباه او را قاتل فرزندانش معرفی کرد
نحوه ورود سارقان به خانه‌ای در محله جلفا در تهران+فیلم
هشدارپلیس راهور: بارش باران در 23 محور کشور؛ رانندگان احتیاط کنند
تصاویر زنده از تظاهرات استانبول و ازمیر+فیلم
نورنما | نجات معجزه آسایی 30 فلسطینی پس از فرو ریختن ساختمان
ازسرگیری حملات هوایی رژیم صهیونیستی به غزه
اولیانوف: با گروسی درباره برنامه هسته‌ای ایران رایزنی کردم
ترامپ از جنگنده نسل ششم آمریکا رونمایی کرد
«جواد خیابانی» از وزارت جهاد کشاورزی عذرخواهی کرد
افزایش 45درصدی دستمزد کارگران چند درصد بالاتر از نرخ تورم است؟
هشدار هواشناسی: در طبیعت کمپ نزنید+فیلم
زلزله سیاسی در ترکیه؛ آیا اردوغان راه بازگشتی دارد؟
نور نما | شهادت مولای متقیان علی(ع) تسلیت باد
حمله راکتی مقاومت فلسطین به عسقلان
دونده ایران در قهرمانی جهان رکورد زد
نور نما | شهادت مولای متقیان علی(ع)تسلیت باد
گفت‌وگوی تلفنی پوتین و امیر قطر
افشاگری شریفی‌نیا در پخش زنده شبکه نسیم+فیلم
تشکیل کارگروه ویژه برای پیگیری شعار سال 1404
سخنگوی سازمان انرژی اتمی: زلزله‌ تاثیری بر تاسیسات نطنز نداشت
اولین قتل 1404 در تهران چه بود؟
ترافیک سنگین در محور کندوان و هراز
استان فارس شدیدترین تصادف‌های نوروزی را به نام خود ثبت کرد
روایت زندگی بزرگمرد تاریخ اسلام
پادکست | شب قدر در آیینه قرآن
اسباب‌کشی در ایام نوروز فقط با هماهنگی پلیس امکان‌پذیر است
ماجرای این قاب عکس در پیام نوروزی رهبر انقلاب چه بود؟
برکناری رئیس شاباک به حالت تعلیق درآمد
هشدار هواشناسی به مسافران نوروزی؛کولاک و لغزندگی در جاده‌ها
تعرفه واردات تلفن همراه در سال 1404 اعلام شد+جزییات
رونمایی از دستاوردهای جدید همزمان با سالروز ملی فناوری هسته‌ای
کرملین: ایران همچون کشورهای دیگر حق برخورداری از یک برنامه‌ هسته‌ای صلح‌آمیز را دارد
بیمارستان الصداقه در غزه توسط صهیونیست ها منفجر شد
اشپیگل: آلمان نفت‌کش ناوگان در سایه روسیه را توقیف کرده است
امار مرگ و میر تصادفات در نوروز به چند نفر رسید؟
زلزله برای بار دوم نطنز را لرزاند
هشدار؛ سد کرج به مرز نابودی رسید +فیلم
«پوتین» نوروز را به مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهور ایران تبریک گفت
'گزارش تصویری| دیدار نوروزی اقشار مختلف مردم تهران با رهبر انقلاب
نورنما | نوستالژی شیرین خانه سبز در لحظه تحویل سال
زمین‌لرزه 5 ریشتری در اصفهان تلفات جانی نداشت
چالش‌های اقتصادی تئاتر؛ آیا صحنه‌ها برای همیشه خاموش می‌شوند؟
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از 50 کیلومتر حدمجاز
چگونه ابروها را پرپشت کنیم؟
مداردیپلماسی | دالان موهوم زنگزور
بهار پایتخت با هوای پاک آغاز شد
آمریکا از اسرائیل خواسته به حمله موشکی یمن پاسخ ندهد
موافقت آمریکا با فروش تسلیحات پیشرفته به عربستان سعودی
فاصله‌ای که طبیعت را نجات می‌دهد
مهلت دوماهه ترامپ، تشدید تنش‌ها و بازیگران جدید در میدان
X
آگهی تبلیغاتی