شناسه خبر : 152497
تاریخ انتشار :
بازی آمریکا با عربستان در روند عادی‌سازی روابط ریاض-تل‌آویو
نورنیوز بررسی کرد؛

بازی آمریکا با عربستان در روند عادی‌سازی روابط ریاض-تل‌آویو

تجربه نشان می‌دهد که مقامات آمریکایی و صهیونیستی در روند عادی‌سازی روابط با ریاض، صرفا حاضر هستند به عربستان «تعهد» بدهند؛ تعهدی که قابلیت تبدیل به «تضمین» را نداشته و به راحتی بتوان آن را نقض کرد!

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: اخیرا بیست سناتور دموکرات آمریکایی نگرانی خود را بابت ارائه تضمین‌های امنیتی از سوی واشینگتن به ریاض در مذاکرات عادی‌سازی روابط عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی ابراز کرده‌اند.

این سناتورها در نامه‌ای به «جو بایدن» اعلام کرده‌اند که درباره ارائه هرگونه تضمین امنیتی به ریاض در ازای امضای قرارداد سازش با تل‌آویو نگران هستند.

آنها در این نامه به موانع بزرگی که دولت بایدن در کنگره در صورت برآورده کردن خواسته‌های عربستان در ازای عادی‌‌سازی روابط با اسرائیل، با آن مواجه خواهد اشاره نموده و مخالفت خود را با دست‌یابی سعودی‌ها به فناوری هسته‌ای اعلام کرده‌اند.

«کریس مورفی»، «کریس ون هولن»، «دیک دربین» و «پیتر ولش» سناتورهایی هستند که این نامه را برای بایدن نوشته و به امضای 16 سناتور دیگر رسانده‌اند.

نگارش چنین نامه‌ای از یک‌سو نشان‌دهنده مسیر دشواری است که در روند عادی‌سازی روابط ریاض و تل‌آویو وجود دارد و از سوی دیگر موید عدم ارائه تضمین‌های عملیاتی از سوی واشینگتن به ریاض در تکمیل این روند خواهد بود.

امارات متحده عربی در دوران ریاست جمهوری ترامپ، روابط خود با رژیم اشغال‌گر صهیونیستی را عادی ساخت و در ازای این عادی‌سازی، تضمین‌هایی را به صورت پنهان و آشکار از واشینگتن به عنوان کارگردان و هدایت‌گر  مذاکرات دریافت کرد.

پس از اعلام عادی‌سازی روابط ابوظبی-تل‌آویو و با وجود اصرار دولت سابق آمریکا به رژیم صهیونیستی، این رژیم با فروش تسلیحات و جنگنده‌های پیشرفته آمریکایی به ابوظبی مخالفت کرد و بعدا نیز به بخش مهمی از این تعهدات و تضمین‌ها عمل نکرد!  

دلیل این مسئله هم کاملا روشن است؛ چه، صهیونیست‌ها در کلان ماجرا معتقدند هرگونه تضمین امنیتی و نظامی به کشورهایی که قصد عادی‌سازی روابط با تل‌آویو را دارند، می‌تواند خطری بالقوه برای موجودیت و امنیت این رژیم محسوب شود.

با این تفاسیر؛ صورت مسئله درباره مذاکرات تل‌آویو-ریاض نیز مشخص است و تضمین‌های وعده‌ داده شده آمریکا از جمله مبنا قرار دادن طرح دو دولتی در قبال پرونده فلسطین اشغالی یا توقف شهرک‌سازی‌ها در کرانه باختری قطعا محقق نخواهد شد.

فراتر از آن؛ تضمین‌هایی که در پشت پرده به ریاض در خصوص پذیرش برنامه هسته‌ای سعودی‌ها و کمک به این روند ارائه شده نیز جنبه اجرایی نداشته و صرفا نوعی وعده شفاهی و بدون ضمانت اجرا در راستای پیشبرد اهداف مداخله‌گرانه و منافع آمریکا در غرب آسیا محسوب می‌شود.

تجربه نشان می‌دهد که مقامات آمریکایی و صهیونیستی در روند عادی‌سازی روابط با ریاض، صرفا حاضر هستند به عربستان «تعهد» بدهند؛ تعهدی که قابلیت تبدیل به «تضمین» را نداشته و به راحتی بتوان آن را نقض کرد!


نورنیوز
نظرات

نظر شما

: : :
کلیه حقوق این سایت برای نورنیوز محفوظ است.
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

nournews
Copyright © 2021 www.‎nournews.ir‎, All rights reserved.
X
آگهی تبلیغاتی