×
سیاسی
شناسه خبر : 151150
تاریخ انتشار :

بیانیه ضد ایرانی فرانسه، آلمان و انگلیس همزمان با نشست شورای حکام

سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس با انتشار بیانیه‌ای مشترک به طرح ادعاهایی علیه ایران پرداختند.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: همزمان با برگزاری نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس با انتشار بیانیه‌ای مشترک مدعی شدند که ایران به تعهدات پیشین با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عمل نکرده است.

سه کشور اروپایی در بیانیه خود با طرح ادعاهایی خلاف واقع از تهران خواستند نسبت به نصب دوربین‌ها و تجهیزات نظارتی با آژانس همکاری لازم را دنبال کند.

انگلیس، فرانسه و آلمان همچنین ادعا کردند که ایران چندان به دنبال اجرای تعهدات درج شده در بیانیه مشترک ماه مارس با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیست.

روز گذشته «میخائیل اولیانوف»، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین با انتشار تصاویری در حساب کاربری خود در توئیتر از آغاز نشست سپتامبر شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خبر داده بود. وی همچنین گفت: این نشست با سخنرانی آغازین «رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حال برگزاری است. نشست فصلی شورای حکام با حضور نمایندگان ۳۵ کشور عضو این شوراء در وین در حال برگزاری است و تا روز جمعه ادامه خواهد داشت.

گفته می‌شود در این نشست ۵ روزه مسائل مختلف درباره ایمنی هسته‌ای، اجرای توافقنامه پادمان و تقویت فعالیت‌های علمی و پژوهشی آژانس در دستور کار قرار دارد و مانند نشست‌های قبلی این شورا فعالیت‌های هسته‌ای در کره شمالی، سوریه و همچنین پیمان امنیتی اکوس بررسی می‌شود بررسی پادمان‌ها در منطقه غرب آسیا از مباحث جدیدی است که به دستورکار شورا اضافه شده است.

موضوع ایران هم یکی از سرفصل‌هایی است که طبق نشست‌های فصلی پیشین در دستور کار شورا اعلام شده و قرار است راستی آزمایی و بازرسی فعالیت‌های اتمی ایران در پرتو قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد و اجرای توافقنامه پادمان بررسی شود.

بنابر گزارش‌ها، با توجه به تعامل و همکاری مثبت بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در این نشست قرار نیست قطعنامه‌ای علیه ایران صادر شود.

روز گذشته همچنین «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین الملی انرژی اتمی در آغاز برگزاری نشست شورای حکام این نهاد بین المللی از آنچه مدعی «عدم پیشرفت» در ارائه توضیحات ایران پیرامون موارد ادعایی منشأ اورانیوم مشکوک شد، ادعای نگرانی کرد.

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در این باره گفت که پس از سفر وی به تهران در ماه مارس (اسفند ماه سال گذشته)، امیدها برای دستیابی به موفقیت محقق نشده است.

بر اساس اعلام این رسانه، مدیرکل آژانس بین الملی انرژی اتمی مدعی شد که این نهاد تا زمان پاکسازی اورانیوم در مکان‌های اعلام نشده، نمی‌تواند «اطمینان دهد که برنامه هسته‌ای ایران منحصراً صلح آمیز است».

«رافائل گروسی» در این ارتباط خطاب به دیپلمات‌ها مدعی شد: اگرچه گام‌های اولیه کوچکی برای بازگرداندن نظارت وجود داشت، متأسفم که هیچ پیشرفت دیگری حاصل نشده است! ایران هنوز باید توضیحات فنی معتبری را به آژانس (درباره وجود اورانیوم در دو سایت ورامین و تورقوزآباد) ارائه کند.

گروسی گفت: این مسائل پادمانی برجسته باید حل و فصل شوند تا آژانس در موقعیتی قرار گیرد که تضمین دهد برنامه هسته‌ای ایران منحصراً صلح آمیز است. من از ایران می‌خواهم که به طور جدی و پایدار با آژانس در راستای اجرای تعهدات مندرج در بیانیه مشترک (صادره در سفر اسفند سال گذشته وی به تهران)، همکاری کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این مقام آژانس با حضور در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از سخنرانی در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی، گفت که «عادی سازی» در موارد نقض توافقات هسته‌ای ایران در حال انجام است.

وی اضافه کرد که هرگونه توافق آینده میان جمهوری اسلامی ایران و غرب باید پیشرفت‌های هسته‌ای عظیم تهران در خصوص سانتریفیوژهای IR-۱ به IR ۲، IR-۴ و نیز سانتریفیوژهای IR-۶ و همچنین اورانیوم غنی شده ۳.۶۷ درصدی تا اورانیوم غنی شده ۶۰ درصدی در مقادیر زیاد را در نظر بگیرد.

وی با ابراز امیدواری پیرامون پیشرفت در مذاکرات میان ایران و غرب، گفت که بررسی و حل موارد اختلافی با ایران صرفاً بر اساس مبانی علمی ادامه خواهد یافت.


مهر
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
بولیوی در آتش اعتراض؛ کشته‌شدن نیروهای امنیتی
هشدار پلیس: ممنوعیت حمل بار با ناوگان مسافربری
تبلیغ عجیب سایت شرط بندی در آنتن صداوسیما+ فیلم
سخنگوی ستادکل نیروهای مسلح:ایران به رژیم صهیونیستی پاسخ سنگینی خواهد داد+فیلم
فرسودگی شغلی؛یکی از دلایل اصلی استعفای زودهنگام کارکنان در ایران
گوشی قاپی عجیب راکب موتورسوار در خیابان گاز مشهد + فیلم
فروش مشروبات الکلی در بستنی فروشی در تهران
ناصر علیخواه، نویسنده، معلم و پژوهشگر درگذشت
واردات خودرو با ارز شخصی در راه است!
نوجوان ایرانی در رقابت‌های جهانی پینگ‌پنگ طلا گرفت
قتل کبری رضایی دختر افغان توسط مرد ایرانی + جزئیات
پیام تسلیت پزشکیان به هند پس از فاجعه هوایی مرگبار
جام جهانی باشگاه‌ها 2025 با قضاوت فغانی بزگزار می شود
ترامپ: ما به توافق با ایران نسبتا نزدیک هستیم و من ترجیح می‌دهم که توافق کنیم
صالحی: تندیس آرش کمانگیر در ونک، بازتابی از هویت و غرور ملی است
تصاویری از لحظه برخاستن و سقوط هواپیمای مسافربری هند
جدیدترین نرخ محصولات ایران خودرو پس از افزایش قیمتها+ جدول قیمت ها
آتش‌سوزی در پتروشیمی بوشهر + جزئیات و تعداد جان باختگان
نقشه ترافیکی بزرگ‌ترین مهمانی سال اعلام شد + فیلم
تسلیت بقایی به دولت و مردم هند پس از سقوط هواپیما
هشدار شرکت توانیر به مصرف برق در آستانه ورود موج گرما
دومین دیدار دوستانه ایران قطعی شد + زمان برگزاری دیدار
نورنما | غدیر، ریزش باران الطاف رحمانی بر گلزار جان‌های تشنه است
پادکست | ولایت چیست؟و چرا اینقدر غدیر مهم است؟
واکنش متفاوت شمخانی به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام آژانس
کالاس: نگرانی اروپا از ایران فراتر از پرونده هسته‌ای است
وزیر نفت: افزایش قیمت گازوئیل شامل ناوگان رسمی نمی‌شود
عراقچی: آماده دفاع قاطع از حقوق ملت در مذاکرات یکشنبه هستیم+ فیلم
قیمت نفت افزایش یافت
بازی تدارکاتی جدید تیم ملی ایران مقابل شیلی نهایی شد
اینترنت ماهواره‌ای برای آیفون فعال شد
هشدار هواشناسی: طوفان در راه تهران /آماده باش دستگاههای امدادی
هشدار جدی مجلس به آژانس؛ گزینه خروج ایران از NPT در دستور کار قرار می گیرد
سقوط هواپیمای ایر ایندیا در نزدیکی فرودگاه احمدآباد هند+ فیلم سقوط وتعداد قربانیان
گرمای 41 درجه‌ای در تهران/هشدار زرد برای پایتخت
فیش حقوقی خردادماه بازنشستگان تامین اجتماعی صادر شد/جدول و زمان پرداخت
جزییات فاجعه دریایی در بندر پارسیان؛ 10 شناور در آتش سوختند
استعفا وزیر راه و شهرسازی تکذیب شد
پزشکیان: ما راه خود را خواهیم رفت و غنی سازی ادامه می‌یابد
دومین بمب استقلال؛ آقاسی با قراردادی دو ساله آبی‌پوش شد
واکنش مقام‌های ایرانی و نهادهای بین‌المللی به قطعنامه شورای حکام و پاسخ تهران
واکنش بازار طلا و سکه به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام +جدول قیمتها
قطعنامه‌ جدید شورای حکام؛ بازی تکراری شکست خورده
واکنش بازار دلار و سایر ارزها به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام +جدول قیمتها
رییس سازمان انرژی اتمی ایران در مورد واکنش کشورمان به قطعنامه شورای حکام توضیح خواهد داد
بیانیه مشترک وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی در واکنش به قطعنامه ضدایرانی شورای حکام
تماس تلفنی ویتکاف و نتانیاهو درباره ایران
واکنش ایران به قطعنامه شورای حکام اژانس/مجتمع سوم غنی سازی اورانیوم راه اندازی می شود+فیلم
واکنش کمالوندی به قطعنامه شورای حکام: ایران تسلیم فشار سیاسی نمی‌شود
تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام؛ آغاز مرحله جدید تقابل دیپلماتیک
X
آگهی تبلیغاتی