×
سیاسی
شناسه خبر : 143565
تاریخ انتشار : شنبه 1402/04/03 ساعت 13:18
ابعاد شورش واگنر و جنگ شناختی غرب علیه روسیه

نورنیوز بررسی کرد؛

ابعاد شورش واگنر و جنگ شناختی غرب علیه روسیه

گرچه اقدامات گروه واگنر از نظر شکلی با توجه به درگیر بودن روسیه در جنگ اوکراین، می‌تواند آثار روانی مخربی را به‌دنبال داشته باشد اما این گروه از نقطه‌نظر ماهیتی فاقد حداقل توان لازم برای به چالش کشاندن ارتش روسیه است‌ و احتمال اینکه واگنر بتواند موفقیت قابل توجهی به دست آورد، بسیار اندک است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: گروه نظامی خصوصی واگنر به فرماندهی «یوگنی پریگوژین» که در سال‌های گذشته در مناطق مختلف جهان به نیابت از روسیه وارد عمل شده، از شب گذشته علیه نظامیان ارشد این کشور همچون «سرگئی شویگو» وزیر دفاع و «والری گراسیموف» رئیس ستاد ارتش معترض شده و با هدف برکناری آن‌ها اقدام به شورش مسلحانه کرده است.

اختلافات گروه واگنر با ارتش و وزارت دفاع روسیه از مدت‌ها پیش و در مورد شیوه مدیریت عملیات جنگی در اوکراین آغاز شده بود.

در حالی که پریگوژین هدف خود از چنین اقدامی را برپایی عدالت نامیده اما نهادهای رسمی روسیه این تمرد و سرکشی را به خنجر از پشت زدن تعبیر کرده‌اند که شرایط داخلی روسیه را آن هم در بحبوحه جنگ، با آشوب مواجه ساخته است.

روسیه
 

از سویی؛ گرچه اقدامات گروه واگنر از نظر شکلی با توجه به درگیر بودن روسیه در جنگ اوکراین، می‌تواند آثار روانی مخربی را به‌دنبال داشته باشد اما این گروه از نقطه‌نظر ماهیتی فاقد حداقل توان لازم برای به چالش کشاندن ارتش روسیه است‌ و احتمال اینکه واگنر بتواند موفقیت قابل توجهی به دست آورد، بسیار اندک است.

از آن سو اما؛ از ابتدای بروز درگیری میان طرفین در آخرین ساعات شب گذشته، نوع پردازش این رویداد از سوی رسانه‌های غربی از جهات مختلف حائز اهمیت است و نشان از یک برنامه‌ریزی هدف‌مند برای بهره‌برداری حداکثری از این موضوع دارد.

ابعاد و شیوه مواجهه کشورها و رسانه‌های غربی در قبال این موضوع را باید در راستای سناریوی جنگ ترکیبی با محوریت جنگ شناختی علیه روسیه ارزیابی کرد که تلاش عامدانه آنها برای وخیم نشان دادن اوضاع روسیه شاهدی بر این مدعاست.   

موضوع دخالت خارجی در امور روسیه و اظهارنظر دیگر مخالفین در این خصوص از جمله دیگر موضوعاتی است که نشان از پروژه بودن تحولات اخیر روسیه در چارچوب جنگ ترکیبی غرب علیه این کشور دارد، چنانچه «میخائیل خودورکوفسکی» مخالف سرشناس پوتین در اظهاراتی ضمن حمایت از شوش گروه واگنر گفته است: «در صورت حمله به کرملین حتی حمایت از شیطان نیز مشروع است.»

این اظهارات مشابهت بسیار زیادی با رویکردهای بخشی از اپوزیسیون ایرانی در کشورهای غربی دارد که برای دست‌یابی به مقاصد شخصی خود، حتی از به آشوب کشیده شدن ایران و حمله خارجی نیز حمایت به عمل می‌آورند.

روسیه
 

به بیان دیگر؛ راهبرد جنگ‌های موج چهارمی و ترکیبی با محوریت جنگ شناختی و عملیات روانی به خمیرمایه سیاست‌های راهبردی غرب علیه مخالفین تبدیل شده و می‌کوشند از این طریق در کنار گسترش جنگ‌های نیابتی، بیشترین ضربه را به طرف مقابل وارد کنند.

این سناریوی غربی‌ها البته از آغاز جنگ اوکراین به وضوح مشخص بود و ایالات متحده آمریکا بیش از آنکه در این معرکه بر به‌کارگیری غرب‌گرایان اوکراینی مانند زلنسکی و اعضای ناتو به عنوان بازوی نیابتی خود در حوزه قدرت سخت متکی باشد، بر استفاده از انواع تکنیک‌های جنگ شناختی متمرکز شد.

به هر شکل؛ گرچه ساختار قدرت در روسیه بعید است که با چنین سناریوهایی از هم فرو بپاشد اما قطعا زحماتی را برای این کشور در بحبوحه جنگ اوکراین فراهم می‌آورد که بعید است کرملین بابت آن به راحتی از سر تقصیرات مسببینش بگذرد.      


نورنیوز
اخبار مرتبط
کاسبی جنگ‌افروزان به بهانه بازسازی اوکراین
دوشنبه 1402/04/05 ساعت 22:39
نورنیوز بررسی کرد؛
کاسبی جنگ‌افروزان به بهانه بازسازی اوکراین
تجربه افغانستان و عراق نشان می‌دهد که غرب هر زمان با کمبود بودجه مواجه می‌شود نشستی به اصطلاح جهانی برای حمایت از بازسازی و یا کمک‌های بشردوستانه به این کشورها برگزار درآمد واصله را صرف جنگ‌افروزی و نظامی‌گری خود می‌کند.
شورش واگنر؛ طراحی غربی یا سناریوی شطرنج‌باز روسی؟!
دوشنبه 1402/04/05 ساعت 10:03
نورنیوز بررسی کرد؛
شورش واگنر؛ طراحی غربی یا سناریوی شطرنج‌باز روسی؟!
با انتشار اولین مصاحبه‌های پریگوژین و انتقاد شدید او از مقامات نظامی روسیه درخصوص عدم استفاده از سلاح هسته‌ای در جنگ اوکراین، مشخص شد که تسلط احتمالی‌ واگنر بر انبارهای سلاح هسته‌ای مسکو قطعا موجب بروز فاجعه‌ای غیرقابل پیش‌بینی برای غرب و متحدانش خواهد شد.
ابعاد شورش واگنر و جنگ شناختی غرب علیه روسیه
یکشنبه 1402/04/04 ساعت 15:04
نور ویدئو؛
ابعاد شورش واگنر و جنگ شناختی غرب علیه روسیه
گرچه اقدامات گروه واگنر از نظر شکلی با توجه به درگیر بودن روسیه در جنگ اوکراین، می‌تواند آثار روانی مخربی را به‌دنبال داشته باشد اما این گروه از نقطه‌نظر ماهیتی فاقد حداقل توان لازم برای به چالش کشاندن ارتش روسیه است‌ و احتمال اینکه واگنر بتواند موفقیت قابل توجهی به دست آورد، بسیار اندک است.
امیرعبداللهیان: روسیه از این مرحله عبور خواهد کرد
شنبه 1402/04/03 ساعت 22:03
امیرعبداللهیان: روسیه از این مرحله عبور خواهد کرد
«حسین امیرعبداللهیان» و «سرگئی لاوروف» وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، در یک گفتگوی تلفنی، آخرین وضعیت مناسبات دوجانبه و همچنین تحولات مربوط به وضعیت ایجاد شده در مناطقی از روسیه را مورد رایزنی قرار دادند.
واکنش‌های بین‌المللی به تحولات داخلی روسیه
شنبه 1402/04/03 ساعت 18:36
واکنش‌های بین‌المللی به تحولات داخلی روسیه
کشورهای غربی در بیانیه‌های جداگانه‌ای اعلام کردند که تحولات روسیه را از نزدیک دنبال می‌کنند، از طرفی رئیس جمهور بلاروس نیز در تماس با پوتین در جریان آخرین تحولات این کشور قرار گرفت.
واکنش ایران به شورش واگنر در روسیه
شنبه 1402/04/03 ساعت 17:37
واکنش ایران به شورش واگنر در روسیه
سخنگوی وزارت امور خارجه رویداد اخیر در روسیه را موضوع داخلی این کشور دانست.
پسکوف: پوتین در کرملین است
شنبه 1402/04/03 ساعت 16:08
پسکوف: پوتین در کرملین است
کاخ کرملین به دنبال انتشار شایعاتی مبنی بر انتقال ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه به یک اقامتگاه دیگر درحالی‌که گزارش‌هایی در مورد نزدیک شدن گروه واگنر به مسکو وجود دارد، این ادعاها را رد کرد.
پوتین: ما با یک خیانت داخلی مواجه هستیم
شنبه 1402/04/03 ساعت 10:48
پوتین: ما با یک خیانت داخلی مواجه هستیم
پوتین تصریح کرد: «ما پاسخ سختی به این شورش مسلحانه می‌دهیم.رژیم ضد تروریستی را در مسکو و تعدادی از استان‌ها اعلام کردیم و اقداماتی برای بازگرداندن ثبات در روستوف انجام خواهد شد».
نظرات

آخرین اخبار
افزایش تولید نفت اوپک پس از بازگشایی تنگه هرمز
موج گرما در البرز ؛ افزایش دما تا 41 درجه
اعلام محدودیت‌های ترافیکی در مسیرهای دماوند
وزارت اطلاعات: انتقام خون رهبر شهید و شهدای مظلوم گرفته خواهد شد
پایان تلخ معمای ناپدید شدن زن 35 ساله در مشهد
صعود تاریخی فراعنه در شب حذف آخرین نماینده آسیا
اعتراف کی‌روش پس از حذف غنا: کلمبیا بهتر بود
دعوت ویژه رونالدو از کودک زلزله‌زده ونزوئلایی
حماسه حضور در روز وداع؛ روایتی از بدرقه ای که تاریخ به یاد خواهد سپرد+ فیلم اختصاصی
کلمبیا آخرین مسافر یک‌هشتم نهایی شد؛ پایان راه غنا با کی‌روش
آماده‌سازی 950 بوستان تهران برای اسکان زائران
جزئیات بازنگری در کسورات حقوق نیروهای مسلح
وقتی سپیده، با نام او طلوع کرد
پیام سرمربی مصر برای فلسطین پس از تاریخ‌سازی در جام جهانی
نبرد در ایستگاه پایانی؛ برنامه کامل مرحله یک‌هشتم نهایی جام جهانی 2026
ادامه آلودگی هوا در مشهد برای سومین روز متوالی
آمادگی پارکینگ‌های ورودی تهران برای خودروهای زائران مراسم رهبر شهید
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 13 تیر 1405
شوک به هواداران؛ پرونده اسکوچیچ در پرسپولیس بسته شد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 13 تیر 1405+ جدول قیمت ها
ترافیک نیمه‌سنگین در محورهای ورودی تهران و البرز
بارزانی: «مبارزه» مهم‌ترین میراث آیت‌الله خامنه‌ای است
قالیباف: قدردان همراهی ملت پاکستان در روزهای سخت هستیم
فعالیت 24 ساعته و رایگان متروی تهران آغاز شد
به امید دیدار
استقرار دفاتر پیشخوان دولت در مسیرهای مراسم تشییع رهبر شهید
عاشورا؛ رسالت کرامت انسان
اجرای دیوارنگاره «أبناء السیّد» با حضور هنرمندان چند کشور در تهران
ائتلاف عربی یا صف‌آرایی برای تکرار یک شکست تاریخی؟
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 13 تیر 1405 + وضعیت استان‌ها
وداع با معلّمِ شهیدان
گزارش تصویری عکاسان نورنیوز از حال و هوای مصلی امام خمینی( ره)
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه13 تیر 1405 +جدول
شکل‌گیری دیپلماسی محور مقاومت بر اساس تعالیم رهبر شهید
الگویی متفاوت از تامین امنیت ملی
کیکو فوجیموری پیروز انتخابات ریاست‌جمهوری پرو شد
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 13 تیرماه در تهران
دست برتر ایران در دیپلماسی سوگ
آرژانتین از لبه پرتگاه بازگشت؛ کیپ ورد همه را شگفت زده کرد
تشخیص دیرهنگام این دو اختلال روانی می‌تواند خطرناک باشد
توصیه‌های پزشکی برای حضور ایمن در مراسم تشییع رهبر شهید
اطلاعیه: جزئیات محدودیت‌های ترافیکی مراسم تشییع رهبر شهید اعلام شد
گزارش تصویری عکاسان نورنیوز از حال و هوای مصلی امام خمینی( ره) وخیابانهای اطراف
توصیه مهم متخصص قلب به بیماران برای حضور در مراسم تشییع
هشدار وزارت بهداشت درباره پله‌برقی در مراسم تشییع
هشدار پزشکان به شرکت‌کنندگان در مراسم تشییع رهبر؛ لنز نگذارید
روش جدید آلمانی‌ها برای درمان درد زانو
دانشمندان آلمانی راهی برای مقابله با پیری کشف کردند
پرواز هواپیماهای شناسایی آمریکایی بر فراز مناطقی در غرب عراق
روسیه برای افزایش صادرات غلات به ایران اعلام آمادگی کرد