×
سیاسی
شناسه خبر : 140850
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/03/16 ساعت 18:45
چرا هسته‌ای شدن عربستان رژیم صهیونیستی را نگران می‌کند؟!

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا هسته‌ای شدن عربستان رژیم صهیونیستی را نگران می‌کند؟!

به طور قطع در فصل جدید روابط میان تهران و ریاض همکاری در حوزه فناوری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای و انتقال تجربیات و دستاوردهای قابل توجه ایران به عربستان سعودی بر اساس قوانین بین‌المللی و زیر نظر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌تواند یکی از محورهای اصلی در مناسبات دوجانبه باشد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: «یسرائیل کاتس» وزیر انرژی رژیم صهیونیستی امروز سه‌شنبه از مخالفت تل‌آویو با توسعه برنامه هسته‌ای عربستان سعودی خبر داد.

کاتس در پاسخ به سوال شبکه «وای‌نت» درباره احتمال وجود برنامه هسته‌ای غیرنظامی برای عربستان گفت: «اسرائیل چنین موضوعاتی را تشویق نمی‌کند و فکر نمی‌کنم اسرائیل با چنین مسایلی موافقت کند.»

نیویورک تایمز نیز مدعی شده که برنامه هسته‌ای عربستان یکی از شروط ریاض برای امضای توافق عادی‌سازی روابط با اسرائیل بوده اما مقامات سعودی یا آمریکایی این موضوع را به صورت رسمی تایید نکرده‌اند.

با این حال؛ روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» به نقل از منابع اسرائیلی اعلام کرده که تل‌آویو دو شرط ریاض برای عادی‌سازی روابط را رد کرده است.

در این خصوص چند نکته مهم وجود دارد:

نخست؛ اسرائیل به‌دلیل مخالفت با هرگونه توسعه و پیشرفت کشورهای اسلامی، حتی با استفاده کشوری مانند عربستان سعودی از فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای که حق این کشور است مخالف است.

دوم؛ اتخاذ این رویکرد نشان می‌دهد که هدف اصلی این رژیم از تلاش برای برقراری رابطه با کشورهای عربی و اسلامی هیچ‌گاه تعامل و همکاری بر اساس تامین منافع مشترک نبوده، بلکه رویکردی کاملا یک‌سویه و کنترل‌کننده را دنبال می‌کند.

سوم؛ بر این اساس، اصلی‌ترین هدف رژیم صهیونیستی از پیگیری سیاست برقراری رابطه با کشورهای عربی و اسلامی، ایجاد رخنه در آرمان مشترک عربی-اسلامیِ آزادی قدس و مقابله با اشغال‌گری و ظلم رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین است، زیرا این آرمان مشترک به‌دلیل حمایت گسترده امت اسلامی از آن، اصلی‌ترین عامل قدرت این کشورهاست که رژیم صهیونیستی به‌شدت از آن واهمه داشته و به‌دنبال نابودسازی آن است.

چهارم؛ این رژیم و کشورهای غربی حامی آن همواره طی سال‌های گذشته با فتنه‌گری میان کشورهای اسلامی به‌ویژه پیگیری خط ایران‌هراسی، تلاش کرده‌اند دشمنی غیر واقعی از درون جهان اسلام برای ضربه زدن به انسجام و وحدت کشورهای اسلامی ایجاد کنند تا از این رهگذر قدرت جهان اسلام برای دفاع از آرمان مقدس فلسطین را به چالش بکشند.

به هر شکل؛ خوشبختانه با تدبیر و درایت جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی روند رفع سوءتفاهم‌ها در روابط میان دو کشور که بدون تردید اثرات تعیین‌کننده‌ای در هم‌گرایی، همکاری و اتحاد سایر کشورهای اسلامی خواهد داشت، آغاز شده و با شتاب قابل توجهی در حال پیشرفت است.

جمهوری اسلامی ایران همان‌گونه که بارها رهبران آن با صراحت اعلام کرده‌اند همواره بر سیاست قوی شدن کشورهای اسلامی در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، فناوری و دفاعی تاکید داشته و به صورت طبیعی در روابط جدید با عربستان سعودی نیز از همین رویه تبعیت خواهد کرد.

بر همین اساس؛ به طور قطع در فصل جدید روابط میان تهران و ریاض همکاری در حوزه فناوری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای و انتقال تجربیات و دستاوردهای قابل توجه ایران به عربستان سعودی بر اساس قوانین بین‌المللی و زیر نظر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌تواند یکی از محورهای اصلی در مناسبات دوجانبه باشد.

انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای که یکی از پایه‌های اصلی توسعه و پیشرفت کشورها در زمینه‌های تولید برق، کشاورزی، پزشکی و... است در پرتو همکاری‌های نزدیک میان کشورهای اسلامی می‌تواند زمینه‌ساز بهره‌مندی ملل مسلمان از دستاوردهای گسترده صنعت هسته‌ای برای رفاه بیشتر بدون وابستگی و باج‌خواهی کشورهای غربیِ صاحب این فناوری باشد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
بلوکه کردن بخشی از وام به عنوان ضمانت ممنوع است
تحریم های آمریکا به تشک کشتی رسید
پرداخت معوقات بازنشستگان تامین اجتماعی ادامه دارد؛ معوقات کدام حروف تاکنون واریز شده است؟
گفت‌وگوی بن سلمان و السیسی درباره تحولات منطقه
محکومیت تکرار جنایات جنگی آمریکا در هرمزگان
برنامه خاموشی‌های برق در سیستان و بلوچستان+ لینک برنامه خاموشی
عقب‌نشینی وزیر بازرگانی آمریکا از ادعای جنجالی درباره تلفات در ایران
فرصت طلایی معاونت پرورشی برای تحول در مدارس
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا جمعه 13 شهریور ؛روند صعودی در بازار داخلی
بقایی: ایران در کنار دولت و مردم نیجر است
پزشکیان: با فعالیت‌های شفاف محیط زیستی، رویکردهای امنیتی در این حوزه زدوده خواهد شد
هشدار آژانس اتمی به فنلاند
پیش بینی وضعیت آب و هوا تهران فردا جمعه 13 شهریور
برنامه قطعی برق تهران فردا جمعه 13 شهریور + لینک خاموشی تهران
پوتین: فرصت برای پایان جنگ اوکراین وجود دارد
اسرائیل 5 اسیر لبنانی را آزاد می‌کند
تیم مسلح 7 نفره در ایلام دستگیر شد
قطع کالابرگ زائران اربعین؛ تذکر فوری مجلس به وزیر کشور
چرا خواننده مازندرانی اعدام شد؟
اصابت موشک‌های ایران به محل اقامت نظامیان آمریکایی در اردن؟
جهش تولید در فاز 11 پارس جنوبی
برنامه قطعی برق اصفهان فردا جمعه 13 شهریور + لینک برنامه خاموشی اصفهان
مفتح: کنترل نقدینگی نباید تولید را قربانی کند
حمله به عروسی کوهستک جنایت جنگی است
برنامه قطعی برق خراسان رضوی فردا جمعه 13 شهریور + لینک خاموشی خراسان
طحان‌نظیف: آمریکا در برابر ایران درمانده است
بقایی: توهم قدرت مطلق آمریکا فروپاشیده است
قیمت پیشنهادی تخم‌مرغ درب مرغداری اعلام شد؛ قیمت مصرف‌کننده چقدر می‌شود؟
قیمت دینار عراق امروز پنجشنبه 12 شهریور 1405
برنامه قطعی برق خوزستان فردا جمعه 13 شهریور + لینک برنامه خاموشی خوزستان
پزشکیان: تکمیل زیرساخت‌های حکمرانی داده‌محور، پیش‌نیاز تحول در مدیریت کشور است
حمله با آتش‌زا به نزدیکی شرکت دفاعی در مونیخ
آخرین قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه 12 شهریور + جدول قیمت انواع سکه
نورویدئو | وقتی جنگ از هرمز به جیب آمریکایی ها رسید
تردد کامیون‌ها از مرز رازی افزایش یافت
شناسایی 234 ملک مازاد دولت در تهران
بن‌گویر به دنبال کوچ 1.86 میلیون فلسطینی از غزه
فرمانده سپاه: خون شهدای کوهستک بی‌پاسخ نمی‌ماند
پیش‌بینی قیمت دلار فردا جمعه 13 شهریور ؛ بازار در انتظار جهش یا سقوط
رد مال مالباختگان پرونده خودرو در آزادشهر آغاز شد
هشدار آیمو به شرکت‌های دریایی درباره تنگه هرمز
شهادت6نفر از نیروهای ارتش در حمله تروریست های امریکا به جنوب کشور
شکست عجیب و باورنکردنی تیم ملی جوانان برابر کره شمالی
رکورد تولید آبزیان ایران؛ صادرات در مسیر یک میلیارد دلار
دریافت مبلغ مرخصی استعلاجی، آنلاین شد
شروع قدرتمند اعتمادپور؛ شکست نماینده پاکستان در اسکواش
اسکای‌نیوز: آمریکا در جنگ ایران راهی برای پیروزی ندارد
جریمه بانک‌های متخلف در بازار ارز و طلا
کاپیتان آرژانتینی در «اینتر » ماندنی شد
معادن فاقد پروانه زیر ذره بین قانون