×
سیاسی
شناسه خبر : 140248
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

زندگی و سوابق دریادار احمدیان دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی

دریادار دکتر علی‌اکبر احمدیان از جمله سرداران سپاه است که همواره نام او را با تحول و پیشرفت در بخش‌‌های مختلف به‌ویژه ترسیم چشم‌انداز در سپاه مترادف می‌دانند. رئیس‌جمهور صبح امروز در حکمی دکتر احمدیان را به سِمت دبیر شورای عالی امنیت ملی منصوب کرد.

نورنیوز ـ گروه سیاست: آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور امروز دوشنبه در حکمی ضمن قدردانی از زحمات و تلاش‌های ۱۰ ساله امیر دریابان «علی شمخانی» در زمان تصدی‌ دبیری شورای عالی امنیت ملی، «علی‌اکبر احمدیان» را به این سِمت منصوب کرد.

دریادار دکتر علی‌اکبر احمدیان در سال ۱۳۴۰ در شهرستان شهر بابک استان کرمان در یک خانواده فرهنگی متولد شد و در دوران دبیرستان، در شهر کرمان ضمن فعالیت‌های انقلابی، همواره حائز رتبه ممتاز درسی بود.

همزمان با پیروزی انقلاب در گروه پزشکی دانشگاه تهران قبول شد، اما با آغاز جنگ تحمیلی در سال ۵۹، تحصیل را رها کرده و با طی دوره آموزش‌های نظامی به عنوان بسیجی رزمنده و تَکوَر به همراه جمعی از دانشجویان مسلمان پیرو خط امام (ره) در جبهه‌های بستان، دهلاویه و سوسنگرد به دفاع از انقلاب و میهن اسلامی پرداخت.

در سال ۶۰ هم‌زمان با اوج‌گیری فعالیت‌های گروهک موسوم به اشرف دهقان در بندرعباس، از سوی مسئولین وقت، شهید حاج داود کریمی و شهید کلاهدوز به همراه ۲ تن از دوستان خود به بندرعباس اعزام شد و به ختم غائله این گروهک همت گماشت. 

او با شروع عملیات فتح‌المبین در این عملیات شرکت کرد و پس از آن با توجه به سوابق موفق در سازمان‌دهی سپاه استان هرمزگان، با ابلاغ فرمانده وقت کل سپاه، مسئولیت سازمان‌دهی و هماهنگی و تعیین فرماندهان و شورای فرماندهی منطقه ۶ سپاه در استان‌های هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان را بر عهده گرفت و پس از آن به ریاست ستاد این منطقه منصوب شد و در همین دوران در عملیات خیبر، والفجر مقدماتی و والفجر ۳ حضور یافت. 

از سال ۶۳ با تشکیل مناطق و قرارگاه‌های بزرگ ۵ گانه سپاه به ریاست ستاد منطقه ۴ و قرارگاه نوح منصوب شد. 

این قرارگاه شامل استان‌های فارس، بوشهر، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان و یزد در کنار لشگرهای ۴۱ ثارالله، ۱۹ فجر، تیپ ۱۸ الغدیر، احمد ابن‌ موسی، امیرالمؤمنین، کوثر و المهدی بود و در همین مسئولیت در عملیات بدر شرکت کرده و هم‌زمان با کار و عملیات در حوزه دریایی نیز آشنا شد. 

در سال ۱۳۶۴ و با صدور حکم تاریخی امام خمینی (ره)  مبنی بر تشکیل نیروهای سه‌گانه سپاه به ریاست ستاد نیروی دریایی سپاه منصوب شد و در همین مسئولیت با شرکت در عملیات‌های کربلای ۳ و ۴ و حضور در خور عبدالله و شمال خلیج‌فارس، تجارب جدی‌تری در حوزه دریایی کسب کرد. 

در طول مدت باقی‌مانده تا پایان جنگ تحمیلی، او از جمله کسانی بود که در ایده ایجاد یک نیروی دریایی جدید و بدیع و همچنین عملیات دریایی مقابله به مثل نقش اساسی ایفا و در بسیاری موارد شخصاً در عملیات مقابله به مثل ایفای نقش کرد.

سردار احمدیان همچنین مسئولیت طراحی و اجرای رزمایش بزرگ دریایی شهادت را به عهده داشت و این چنین بود که تا پایان دفاع مقدس به سراغ ادامه تحصیل نرفت و پس از پایان جنگ به شکل پاره‌وقت تحصیلات خود در رشته دندان‌پزشکی را پی گرفت و مفتخر به دریافت دکترا شد.

دکتر احمدیان پس از پایان جنگ تحمیلی به سِمت جانشین فرماندهی نیروی دریایی سپاه (در زمان تصدی دریادار شمخانی) منصوب شد و به تئوریزه کردن تجارب بزرگ دریایی دفاع مقدس خصوصاً مقابله با ناوگان متجاوز آمریکا همت گماشت و از جمله معماران اصلی نیروی دریایی جدید سپاه بر مبنای ایده‌های انقلاب و همچنین از اولین نظریه‌پردازان ایده دفاع نامتقارن بود.

در همین دوران و در دو رزمایش بزرگ سپاه فرماندهی یکی از قرارگاه‌ها را بر عهده داشت و پس از آن از سوی فرمانده معظم کل قوا به سمت فرمانده نیروی دریایی سپاه منصوب شد. 

او در این مسئولیت فرصت یافت ایده‌ دفاع نامتقارن را که در نیروی دریایی آغاز شده بود، به اوج رسانده و ظرفیت‌های اساسی را برای مقابله با تهدیدات قدرت‌های بزرگ در نیروی دریایی سپاه پایه‌‌گذاری کند.

حضور مستمر احمدیان در نیروی دریایی سپاه از پایین‌ترین سطح تا عالی‌ترین مدارج و نقش محوری در طراحی، شکل‌گیری، گسترش، تجهیز و انتظام آموزشی و تخصصی نیرو در کنار تبحر و مهارت او در موضوعات تخصصی و اشراف بر موضوعات تخصصی همچون شناوری، موشکی، بهینه‌سازی سیستم دفاعی نیروهای مسلح در عرصه دریا، نقش ماندگاری از او در تاریخ دریایی کشور به یادگار گذاشته است.

او در این دوران، همچنین در نقش قرارگاه خاتم دریایی ۲، فرماندهی رزمایش‌های مشترک نیروهای دریایی و هوایی ارتش و سپاه را بر عهده داشت و به دلیل توانایی در ایجاد وحدت و همدلی بین نیروهای مسلح و ایجاد وحدت فرماندهی مؤثر مورد تشویق فرمانده کل قوا قرار گرفت. 

احمدیان از سال ۱۳۷۹ به عنوان رئیس ستاد مشترک سپاه از سوی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای منصوب شد.

حضور او در این مقطع تحول عظیمی در ساختار اداری و توانایی سازمانی سپاه در ابعاد مختلف به وجود آورد به‌گونه‌ای که بارها از سوی رهبر انقلاب مورد تشویق قرار گرفت. 

احمدیان در مسئولیت ستاد مشترک سپاه علاوه بر تلاش برای تعمیم رویکرد نامتقارن تجربه شده در نیروی دریایی به کل سپاه، طرح عظیم تحول سازمانی سپاه را تهیه و پس از تصویب فرمانده کل قوا، زمینه اجرایی کردن آن را فراهم کرد و در اجرای این طرح، اهتمام فراوانی نمود به‌گونه‌ای که پس از گذشت ۵ سال از مسئولیت او، سپاه ورود به مرحله جدید را تجربه کرد و امروز پراکندگی سازمانی که میراث ضرورت‌های زمان جنگ تحمیلی بود جای خود را به انسجام و انضباط داده است. 

این فرمانده ارشد سپاه با بهره‌گیری از ذهن منظم و قدرت خلاقیت خود و با ۲۲ سال تجربه مدیریت در بخش‌های مختلف نظامی، پیش از ورود کشور به تدوین و طراحی چشم‌انداز ۲۰ ساله سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، چشم‌انداز ۱۰ ساله سپاه را گردآوری و با نیروهای متخصص سپاه تدوین کرد. 

این برنامه دارای دو مقطع ۵ ساله است و اجرای برش اول آن از سال ۸۰ و ۵ ساله دوم، هم‌زمان با اجرای برنامه ۵ ساله چهارم کشور، نقش مهمی در انسجام‌بخشی به سازمان و بهره‌گیری بهینه از منابع سپاه داشته است. 

این چشم‌انداز به صورت کتاب‌های متعدد و مشخص کردن اولویت‌های هر بخش از سپاه، در اختیار مراکز مربوطه قرار گرفته و برای نظارت بر حسن اجرای آن، سازوکارهای لازم پیش‌بینی و صدها جلسه توجیهی با حضور احمدیان برگزار شده است. 

هیچ‌کس در سپاه تردید ندارد که این مرحله حساس با مدیریت علمی، تبحر، جدیت و ذهن انتظام یافته ریاست ستاد مشترک سپاه در دوران مسئولیت او در برنامه‌ریزی دنبال شده است. 

همچنین در ادامه تحول بنیادین سپاه به منظور استمرار این پیشرفت و نهادینه‌سازی آن در بخش آموزش سپاه، سردار احمدیان به مدت نزدیک به ۲ سال با حفظ سمت، مسئولیت فرماندهی دانشگاه امام حسین (ع) را بر عهده داشت و تحول بنیادین در این دانشگاه را پایه‌گذاری کرد که در این خصوص نیز مورد تشویق فرمانده کل قوا قرار گرفت. 

او علاوه بر دکترای دندان‌پزشکی، فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد علوم دفاع و در مرحله پایان‌نامه دکترای مدیریت استراتژیک از دانشگاه عالی دفاع ملی و از نظریه‌پردازان این عرصه به شمار می‌رود. 

حضور او در ریاست مرکز راهبردی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی علاوه بر اینکه نشان از قدرت بالای مدیریت راهبردی سردار احمدیان دارد، نشان می‌دهد که حضور فردی با سابقه و توان مدیریتی بسیار بالا، جایگاه این مرکز را نیز ارتقاء خواهد داد. 

احمدیان با نقش برجسته‌ای که در شکل‌گیری، تکامل و تجهیز نیروی دریایی سپاه ایفا کرده بود، برای ایجاد تحول اساسی در ساختار و سازمان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال ۷۹ سپاه از سوی فرمانده معظم کل قوا به عنوان رئیس ستاد مشترک سپاه منصوب شد. 

او با حفظ سمت ریاست ستاد مشترک سپاه، نزدیک دو سال مسئولیت فرماندهی دانشگاه امام حسین علیه‌السلام را عهده‌دار شد. احمدیان همچنین در سال ۱۳۸۶ با حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی، عهده‌دار سمت ریاست مرکز راهبردی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد.

رئیس جدید مرکز راهبردی سپاه پاسداران، از جمله سرداران سپاه است که همواره نام او را با تحول و پیشرفت در بخش‌‌های مختلف به‌ویژه ترسیم چشم‌انداز در سپاه مترادف می‌دانند. 

احمدیان در دهه اخیر پس از انتصاب در مرکز راهبردی فرمانده معظم کل قوا از سوی رهبر انقلاب اسلامی موفق شد همان نوآوری و خلاقیت گذشته را جهت انجام مطالبه رهبر انقلاب مبنی بر تحقق کامل مردم‌سالاری دینی متمرکز کند و با اتکاء به ظرفیت‌های عظیم ملت ایران در مجموعه‌های دانش‌بنیان، نهاد مردمی «پیش‌ران» را شکل دهد و برای موضوعات راهبردی کشور مانند آب، غذا، کشاورزی و... از درون مردم ایده و راه‌حل کشف کرده و خود آنها را برای تبدیل ایده به محصول نهایی حمایت نماید که دستاوردهای عظیمی همچون دستیابی به بهترین و پیشرفته‌ترین طرح دنیا در حوزه بهره‌وری کشاورزی و کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب و همچنین دستاوردهای مهم دیگری در حوزه سلامت، دارو و انرژی و موارد متعدد دیگری را با اتکا و شکوفاسازی ظرفیت‌های مردم به ارمغان آورده است.

دکتر علی‌اکبر احمدیان همچنین در ۲۹ شهریورماه ۱۴۰۱ با حکم رهبر معظم انقلاب به عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام در آمده بود.


نورنیوز
اخبار مرتبط
خردادماه1402/ارزیابی عملکرد ده‌ساله شمخانی از نگاهی دیگر
یکشنبه 1402/12/27 ساعت 10:18
نورنیوز بررسی کرد؛
خردادماه1402/ارزیابی عملکرد ده‌ساله شمخانی از نگاهی دیگر
به‌دلیل شخصیت ویژه شمخانی و نقش و تاثیرگذاری محوری او در تحولات و رخدادهای چهل و چند ساله پس از پیروزی انقلاب و همچنین اهمیت جایگاه دبیری شورای عالی امنیت ملی، کناره‌گیری او از این مسئولیت در محافل و رسانه‌های داخلی و خارجی منشاء توجه و تحلیل‌های بسیار گسترده‌ای شد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی هیچ حسابی در شبکه‌های اجتماعی ندارد
یکشنبه 1402/04/04 ساعت 17:04
دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی:
دبیر شورای عالی امنیت ملی هیچ حسابی در شبکه‌های اجتماعی ندارد
دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: از آنجایی که دکتر احمدیان هیچ حساب و صفحه‌ای در فضای مجازی ندارد؛ مطالب منتشر شده در این صفحات فاقد صحت، غیرواقعی و قابل استناد نیست.
دبیر شورای عالی امنیت ملی منصوب شد
شنبه 1402/03/06 ساعت 17:50
با صدور حکم رئیس‌جمهور؛
دبیر شورای عالی امنیت ملی منصوب شد
دریادار علی‌اکبر احمدیان با صدور حکمی توسط رئیس‌جمهور به صورت رسمی دبیر شورای عالی امنیت ملی منصوب شد.
دکتر علی اکبر احمدیان هیچ حسابی در شبکه‌های اجتماعی ندارد
دوشنبه 1402/03/01 ساعت 14:47
اختصاصی نورنیوز؛
دکتر علی اکبر احمدیان هیچ حسابی در شبکه‌های اجتماعی ندارد
دکتر علی اکبر احمدیان دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی هیچ حسابی در شبکه‌های اجتماعی ندارد.
«علی اکبر احمدیان» دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
دوشنبه 1402/03/01 ساعت 11:22
«علی اکبر احمدیان» دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
رئیس‌جمهور با صدور حکمی، «علی اکبر احمدیان» را به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی منصوب کرد.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وزیر دفاع آمریکا: امیدواریم ایران غنی‌سازی را متوقف کند
پیام تسلیت فرمانده کل سپاه به سردار آهنگران
نروژ (3) - ایتالیا (0) | شکارچی نروژی به دنبال شکار بزرگ؛ آیا نوبت ایتالیاست؟ + گل سوم
همسر سابق قاتل الهه حسین نژاد در اولین گفت و گو چه گفت؟
بانوی تنیس‌باز ایرانی در ترکیه درخشید
درخواست رسمی ایران برای بررسی داوری بحث‌برانگیز دیدار با قطر
شرط ایران خودرو برای ادامه فروش خودرو! + فیلم
نورنما | خاطره بغض آلود رضا ناجی از مرحوم فردین
زمان بازسازی صحنه قتل الهه حسین‌نژاد اعلام شد
همراه اول به مناسبت دهه ولایت هدیه داد/معرفی بسته ها
جزییات جدید درباره اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی بزودی اعلام می شود+زمان اجرا
اشک و اندوه در بدرقه الهه حسین‌نژاد؛ وداع تلخ در اسلامشهر + فیلم
نوه امام با خانواده شهید نصرالله دیدار کرد
روسیه به ایلان ماسک پیشنهاد اعطای پناهندگی سیاسی داد!
قهر ترامپ با ایلان ماسک به خودروی برقی اهدایی تسلا رسید!
حادثه خونین نازی‌آباد و پدری که دیگر به خانه بازنگشت
دریافت خسارات ناشی از قطع برق جدی شد+لینک سامانه
هوای پایتخت خنک می شود
دور جدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران کلید خورد+فهرست جدید
وزارت دفاع روسیه: حملات اخیر به اوکراین واکنشی به «اقدامات تروریستی» کی‌یف بود
تصادف مرگبار در جاده مشهد – سرخس/تعداد کشته ها
واکشن سازمان تامین اجتماعی به شایعه تغییر در پوشش هزینه‌ های دارویی
پایان تلخ برای نایب‌قهرمان جهانی کیک‌بوکسینگ+علت مرگ
پزشک قانونی شایعات منتشر شده درباره مرحومه الهه حسین نژاد را تکذیب کرد
واکنش معاون رییس جمهور به قتل الهه حسین‌نژاد/همه چشم‌ به‌ راه بازگشت الهه بودیم
ملکه های یخی ایران نایب قهرمان آسیا شدند
خلاصه بازی آرژانتین - شیلی | انتخابی جام جهانی 2026
جزییات سفرهای رایگان برای بازنشستگان؛ تأمین اجتماعی اعلام شد/فهرست شهرهای جدید
هراز تا اطلاع ثانوی یک‌طرفه شد
خلاصه بازی برزیل - اکوادور | انتخابی جام جهانی 2026
چگونه پاراگلایدر درالموت شاهین کرکس شد؟
واکنش تند سید علی خمینی به حمله صهیونیست‌ها به جنوب لبنان + فیلم
سوءاستفاده شرم‌آور ازخانواده الهه حسین نژاد/ هشدار پلیس درباره صفحات جعلی اینستاگرامی
زمان ثبت نام بزرگ‌ترین آزمون استخدامی امسال اعلام شد + فیلم
سفارت ایران در روسیه درباره 2 خبر بیانیه داد
دیپلماسی پارلمانی در مسیر تثبیت جایگاه ایران در بریکس
سانحه سقوط زن جوان از نورگیر ساختمان در اصفهان
پهپادهای اسرائیلی بر فراز ضاحیه؛ ارتش لبنان هشدار داد
هشدار پلیس: درصورت سگ‌گردانی لاکچری در خیابان‌های تهران؛ خودرو توقیف می‌شود
در تعقیب و گریز هالیوودی،گلوله پلیس مستی از سر راننده فراری پراند!
بقایی: غرب مسئول تشدید ناامنی با تسلیح اسرائیل است
واکنش معنا دار علیرضا قربانی در کنسرت شب گذشته اش به قتل الهه حسین‌نژاد
خودکشی نافرجام دونده ملی‌پوش ایرانی در بازداشتگاه کره جنوبی
هشدار هواشناسی: رگبار و طوفان در راه تهران!
ترامپ پس از گفتگو با پوتین، روسیه را به تشدید تحریمها تهدید کرد
ورزش با معده خالی؛ کاهش وزن یا خطر برای سلامتی؟!
درهای ورودی مرز مهران افزایش یافت
عراقچی سه کشور اروپایی را تهدید کرد؛ ایران دیگر سکوت نمی‌کند!
اظهار نظر صریح عضور کمیسیون امنیت ملی در مورد علت سقوط بالگرد شهید رئیسی
عدالت وارونه در آمریکا؛ قضات دادگاه لاهه تاوان حمایت از غزه را دادند
X
آگهی تبلیغاتی