×
سیاسی
شناسه خبر : 138613
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

ایران و عربستان؛ از آغاز مناسبات دیپلماتیک تا هم‌گرایی اقتصادی

توافق ایران و عربستان در چین که نشان از عزم و اراده‌ی تمام آسیایی برای رسیدن به اهدافی بزرگ و راهبردی بدون دخالت خارجی داشت، در حالی صورت گرفت که غرب کوشید آن را توافقی موقت و صرفا روی کاغذ القاء کند!

نورنیوز ـ گروه سیاست: صحنه جهانی این روزها شاهد تحولاتی است که پرده از بسیاری حقایق و فریب‌کاری‌های مدعیان آزادی، حقوق بشر، دموکراسی و گفتگو بر می‌دارد.

نگاهی واقع‌بینانه بر معادلات جهانی نشان‌گر دو روند متفاوت است که در دو نقطه‌ی محوری جهان یعنی اروپا و آسیا در جریان است.

در اروپای مدعی دموکراسی، تمدن و صلح‌طلبی، هر روز بر آتش سرکوب و جنگ افزوده می‌شود. از یک‌سو بسیاری از کشورهای اروپایی مانند فرانسه و انگلیس صحنه سرکوب خشن و گسترده تظاهرات ضد دولتی است و از سوی دیگر مقامات اروپا به‌جای گزینه سیاسی، همچنان بر طبل جنگ در اوکراین می‌کوبند.

عضویت فنلاند در ناتو و ارسال میلیاردها دلار تسلیحات به کی‌یف در کنار افشای رسوایی حضور نیروهای ویژه غربی به‌ویژه انگلیسی و آمریکایی در اوکراین در کنار رد طرح 12 ماده‌ای چین برای پایان جنگ از جمله رفتارهای جنگ‌طلبانه اروپایی‌ها است.

از این روند که یادآور دوران قرون وسطی و جنگ‌های داخلی اروپا و حتی دو جنگ جهانی است به صراحت می‌توان به عنوان «عصر بربریت جدید» یاد کرد.

در همین حال اما؛ در حوزه آسیایی روند تحولات مسیری دیگر برگزیده و از غرب تا شرق آسیا موج هم‌گرایی، تعامل و گفتمان در مسیر رفع سوء تفاهم‌ها و میانجی‌گری‌های سازنده مبتنی بر اصل عدم مداخله بازیگران غربی و بیگانه فراگیر شده است.

حضور مقامات عربی در سوریه، سفر اسد به امارات، سفر فیصل مقداد به عربستان و الجزایر و بیانیه عربستان مبنی بر رضایت از احیاء روابط با دمشق و بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، سفر هیات عربستانی و عمانی به یمن پس از 8 سال جنگ، رایزنی‌های گسترده میان کشورهای منطقه نظیر برگزاری نشست چهارجانبه مسکو با حضور ایران، سوریه، روسیه، ترکیه برای حل اختلافات آنکارا و دمشق، برگزاری نشست همسایگان افغانستان در سمرقند و... نمونه‌هایی از این روند هستند.

در این میان؛ یکی از مهم‌ترین و اثرگذارترین موضوعات، به ثمر رسیدن دو سال مذاکرات ایران و عربستان با تلاش و میزبانی عمان و عراق بود که در 19 اسفند 1401 با میزبانی و ایفای نقش ارزنده چین و با دیدار دبیران شورای عالی امنیت ملی دو کشور در پکن رقم خورد.

این توافق که نشان از عزم و اراده‌ی تمام آسیایی برای رسیدن به اهدافی بزرگ و راهبردی بدون دخالت خارجی داشت، در حالی صورت گرفت که غرب با سراسیمه‌گی به موضع‌گیری در قبال آن پرداخت و کوشید آن را توافقی موقت و صرفا روی کاغذ القاء کند!

رسانه‌های غربی از جمله فارسی‌زبانان معاند، عامدانه این توافق را صرفا امنیتی نشان داده و حتی با ادعاهایی چون تاثیر این توافق بر پایان نزاع ایران و عربستان بر سر یمن، کوشیدند پرونده سیاه غرب در تحمیل بحران انسانی و جنگ به یمن را سفیدسازی کرده و آن را به جنگ شیعه و سنی تقلیل دهند.

این در حالی است که اراده ایران و عربستان برای یافتن منابع جدید اقتصادی و تعاملات نوین در چارچوب نظم جدید جهانی به دور از یک‌جانبه‌گرایی غربی، بیان‌گر خواست طرفین برای نقش‌آفرینی در اقتصاد چند‌جانبه‌گرایانه جهانی است.

در همین راستا؛ سفر آتی «سید احسان خاندوزی» وزیر اقتصاد به عربستان و نگاه مثبت سعودی به سرمایه‌گذاری در ایران علاوه بر اینکه بیان‌گر دیدگاه مثبت طرفین به تعمیق همه‌جانبه روابط در ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و امنیتی است، نشانه‌ای بر نگاه تعاملی طرفین جهت تحقق تحولی بنیادین در اقتصاد منطقه‌محور و نقش‌آفرینی در اقتصاد بین‌المللی است.

این فرایند در کنار تعاملات سیاسی و امنیتی می‌تواند به تثبیت بیشتر ثبات پایدار منطقه با محوریت هم‌گرایی منطقه‌ای بدون نیاز به مداخلات خارجی منجر شود که تسریع کننده خروج بیگانگان و پایان دادن به دخالت‌های مخرب آنها در امور منطقه خواهد بود.

 


نورنیوز
اخبار مرتبط
تاثیرات توافق ایران و عربستان بر اقتصاد لبنان
جمعه 1402/06/17 ساعت 09:50
نورنیوز بررسی کرد؛
تاثیرات توافق ایران و عربستان بر اقتصاد لبنان
ناظران معتقدند توافق تهران-ریاض می­‌تواند به کاهش تنش­‌ها و تحقق ثبات سیاسی و اقتصادی در لبنان کمک کرده و با تشویق سرمایه‌­گذاری­‌های خارجی در کمک به نجات و خارج کردن لبنان از وخامت مستمر نقش داشته باشد.
آیا تفاهم ایران و عربستان می‌تواند رونوشتی تازه از «پیمان ایلاف» باشد؟
دوشنبه 1402/04/05 ساعت 14:15
نور ویدئو؛
آیا تفاهم ایران و عربستان می‌تواند رونوشتی تازه از «پیمان ایلاف» باشد؟
تفاهم ایران و عربستان فقط یک تجدید یک «عهد» و پیمان قدیمی و بازگشت به نقطه قبل نیست؛ با توجه به فراز‌وفرود رابطه دو کشور قدرتمند منطقه‌ای در یک دهه گذشته، آغاز یک «عهد» و دوره جدید است. دوره‌ای که می‌توان با پیاده‌کردن رونوشتی تازه از «پیمان ایلاف»، مناسبات اقتصادی نوینی را جایگزین مدل‌های سنتی و غربی کرد.
روابط ایران و عربستان به سود ملت‌های منطقه است
جمعه 1401/12/19 ساعت 19:28
واکنش سید حسن نصرالله به بازگشت روابط تهران و ریاض؛
روابط ایران و عربستان به سود ملت‌های منطقه است
دبیرکل حزب الله لبنان به توافق ایران و عربستان واکنش نشان داد.
افزایش امیدواری‌ها نسبت به از سر گیری روابط تهران-ریاض
شنبه 1401/02/03 ساعت 09:43
اختصاصی نورنیوز؛
افزایش امیدواری‌ها نسبت به از سر گیری روابط تهران-ریاض
پنجمین دور گفتگو میان نمایندگان عالی جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی در بغداد پایتخت عراق برگزار شد.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قیمت طلا امروز جمعه 19 اردیبهشت 1404/ کاهش قیمت
تعیین تکلیف شهریه مدارس غیردولتی تا پایان اردیبهشت
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون
برنامه مسابقات امروز 19 اردیبهشت+پخش زنده برنامه مسابقات امروز 19 اردیبهشت+پخش زنده
جزییات پرداخت معوقات فرهنگیان بازنشسته اعلام شد
ساعت اجرای طرح ترافیک اعلام شد
اصلاح آیین‌نامه مشاغل سخت و زیان‌آور در دستور کار سازمان تأمین اجتماعی قرار گرفت+جزییات
ثبت‌نام غیرحضوری وام 50 میلیونی برای بازنشستگان تأمین اجتماعی آغاز شد + شرایط دریافت وام
سقوط 25 پهپاد اسرائیلی ارتش هند به دست پاکستان+فیلم
پایان فصل برای بیرانوند؛ تراکتور قهرمان بدون سنگربان اول برابر استقلال خوزستان
پنج‌شنبه‌ها در تهران تعطیل شد؛ قدمی برای بهینه‌سازی مصرف انرژی
نورنما |فیزیک چقدر میتواند جذاب باشه اگه به درستی تدریس شود
نتایج و جدول لیگ برتر پس از پایان هفته بیست و نهم ! + جدول و نتایج بازی
طمع قاتلان به طلاهای بدلی؛ قتل وحشیانه یک زن در ورامین!
حادثه خونین در جاده نیشابور؛ یک تصادف و پنج مصدوم دیگر!
اموزگار رأفت و رضایت، پیشوای ظلم‌ستیزی و ستمگری
تراکتور(3) -نساجی مازندران(3)/ + لینک پخش زنده
پرسپولیس (1)- خیبرخرم آباد(1) + لینک پخش زنده
زور سپاهان فقط به پرسپولیس می رسد ! هوادار ( 1 ) - سپاهان ( 1 ) +لحظات مهم بازی
دشت یک امتیاز قوهای انزلی در دقایق آخر ! آلومینیوم اراک( 1 ) - ملوان( 1 )+ لحظات مهم بازی
استقلال 0 - چادرملو 0 | بازی بدون گل به پایان رسید + خلاصه بازی
کندوان فردا یکطرفه می‌شود؛ طرح پلیس برای بازگشت امن مسافران
کامبک زیبای فولاد یحیی! استقلال خوزستان ( 1 ) - فولاد خوزستان ( 2 ) + لحظات مهم بازی
نورنما |میلاد مسعود ولی نعمت مان،آقا امام رضا (ع) مبارک باد
خزانه‌داری آمریکا باز هم شمشیر تحریم را کشید
افزایش حقوق کارکنان باسابقه؛ مزایای ویژه برای خدمت‌گذاران 30 ساله
اعلام زمان واریزحقوق بازنشستگان همراه با پرداخت معوقات ومتناسب سازی
معمای بابک زنجانی؛ خیز بلند متهم فساد قرن برای تصاحب سایپا
سیب‌زمینی به صف صادرات برگشت!
ساعت کاری بانک‌ها هم تغییر کرد
مترو تهران هم‌پای تغییر ساعت ادارات حرکت می‌کند
جزئیات اجرای مصوبه تغییر ساعت تدریس معلمان مدارس غیردولتی
اعلام زمان انتشار کلید اولیه آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی
طارمی در جمع بزرگان اروپا؛ تیم منتخب هواسکورد رنگ ایرانی گرفت
ایران(3)- بلاروس(4)/ خداحافظی زودهنگام ایران با جام جهانی + ویدیوی گل ها
ترامپ خبر «خیلی بزرگ» را توییت کرد
آسمان واتیکان همچنان سیاه است
عراقچی: تحریم‌ها مانع اصلی توسعه روابط اقتصادی ایران و هند است
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 18 اردیبهشت 1404+ جدول قیمت
تهران گرم و گرم تر می شود!
سه رکورد تاریخ ساز طارمی در فوتبال اروپا
پس از اعتراض باشگاه استقلال کنداکتور صداوسیما تغییر کرد!
قیمت خودرو امروز پنجشنبه 18 اردیبهشت 1404+ جدول قیمت
هشدار به حاجیان: پاوربانک با خود نبرید!
پایان بازی ذوب آهن 2 - 1 مس رفسنجان ذوب‌آهن به دنبال صعود + فیلم گل ها
جنایت تازه تل‌آویو؛ بمباران بی‌وقفه جنوب لبنان+ فیلم
تور جهانی تنیس به نام "خلیج فارس" سند خورد!
جزییات پرداخت وام مشاغل خانگی اعلام شد
راز سرقت هدفمند از خانه یک خبرنگار برملا شد!
وعده جدید وزارت نیرو در مورد خاموشی ها
X
آگهی تبلیغاتی