×
سیاسی
شناسه خبر : 137881
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

تله‌ راهبردی کاخ سفید برای باکو!

لابی‌های پنهان سالیوان و بلینکن با برخی سناتورهای ارشد دموکرات کنگره بر سر امکان‌سنجیِ افزایش کمک‌های نظامی به باکو، تلاشی ملموس برای وارد کردن آذربایجان به یک بحران تمام عیار است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: در حالی که ناتو بیش از هر زمان دیگری در جنگ اوکراین مستاصل شده، افکار عمومی جهان شاهد تلاش پشت پرده آمریکا برای ایجاد بحرانی دیگر در عرصه بین‌المللی است.

لابی‌های پنهان «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید و «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا با برخی سناتورهای ارشد دموکرات کنگره مانند «بن کاردین»، «باب منندز» و «چاک شومر» بر سر امکان‌سنجیِ افزایش کمک‌های نظامی به باکو، تلاشی ملموس برای وارد کردن آذربایجان به یک بحران تمام عیار است.

در این خصوص نکات مهمی وجود دارد:

نخست؛ بخشی از بازی ویژه آمریکا در بحران به وجود آمده در قره‌باغ، برگرفته از شکست محاسباتی سنگین ناتو در جنگ اوکراین خصوصاً طی هفته‌های اخیر است.

مقامات دولت بایدن به او توصیه کرده‌اند که شاید با خلق یک بحران موازی حتی در ابعادی محدود، بتوان تا حدودی مانع از تمرکز افکار عمومی بر ضعف لجستیکی، میدانی و محاسباتی ناتو در جنگ اوکراین شد.

در مقابل، از آنجا که روس‌ها بارها نقشه‌های کلانی که مبتنی بر گسترش ناتو به شرق طراحی شده‌اند را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده‌ و چهار کشور اوکراین، گرجستان، مولداوی و آذربایجان را نقاط کلیدی این نقشه کلان آتلانتیکی می‌دانند، هرگونه تحرکات آشکار و پنهان غرب در آذربایجان را وسواس‌گونه رصد می‌کنند!

دوم؛ رفتار مقامات باکو و شخص «الهام علی‌اف» در مواجهه با این «تله راهبردی» آمریکایی‌ها موضوعیت داشته و حائز اهمیت است.

باکو رسما به واسطه محاصره لاچین، آتش‌بس سال ۲۰۲۰ در قره‌باغ را نقض و اختلافات ارضی را بار دیگر به توصیه کاخ سفید و رژیم صهیونیستی احیا نموده و علاوه بر آن روز شنبه ۲۵ مارس نیز یک یگان از نیروهای مسلح خود را بر خلاف توافق‌نامه ۹ نوامبر ۲۰۲۰، از خط تماس در منطقه شوش عبور داده است.

در حالی که ایران و روسیه، با اتخاذ تدابیری هوش‌مندانه به دنبال جلوگیری از تشدید تنش‌ها در قره‌باغ هستند، بروز این رفتارها معنایی جز عدم درک بازی تل‌آویو و واشینگتن از سوی مقامات باکو ندارد و ادامه این مسیر، قطعا نتایج معکوسی برای آذربایجان خواهد داشت.

در چنین شرایطی، باکو در سیاست منطقه‌ای خود در قبال قره‌باغ نیاز به یک دوربرگردان دارد، زیرا تشدید تنش» در قره‌باغ قطعا هزینه‌های راهبردی و منطقه‌ای زیادی برای بانیان و هدایت‌گران این بازی خواهد داشت.

نکته آخر؛ نگاه امثال بلینکن و سالیوان یا به عبارت دقیق‌تر ساختار قدرت در ایالات متحده نسبت به سیاست‌مداران دیگر کشورهای جهان کاملا ابزاری است. اکنون «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین بیش از هر سیاست‌مدار دیگری می‌داند که گزاره ادعاییِ «حمایت مطلق راهبردی آمریکا از مهره‌های خود» چگونه در بزن‌گاه‌های مهم، تبدیل به «حمایت نسبی تاکتیکی» می‌شود!

مرور مواضع زلنسکی و «دیمیتری کولبا» وزیرخارجه اوکراین در خصوص ناکافی بودن حمایت‌های تسلیحاتی آمریکا و اروپا از کی‌یف در حساس‌ترین صحنه‌های نبرد در مناطق شرقی این کشور، برای کسانی که در صدد شناخت حقایق سیاست خارجی آمریکا و سنجش نوع و میزان حمایت واشینگتن از مهره‌ها و وابستگان آن هستند قطعا خالی از تامل نخواهد بود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رییس جمهور شکایتی از هادی حیدری ندارد
آمادگی 3200 موکب ایرانی برای خدمات‌رسانی به زائران اربعین
رئیس‌جمهور: تعطیل کردن کشور برای حل بحران کم‌آبی پاک کردن صورت مسئله است
پورجمشیدیان: به اتباع غیرمجاز خدمات اربعین ارائه نمی‌شود
صرفه‌جویی 67 درصدی مصرف برق در حرم امام رضا(ع) +تصاویر
سهام عدالت در آستانه بازگشت به بورس قرار گرفت
رشد اقتصادی ایران در پیش‌بینی جدید IMF دو برابر شد
عذرخواهی هادی ساعی بابت بی‌احترامی به استاد پیرهادی
سفیر ایران در انگلیس: اگر اطمینان حاصل کنیم که مذاکره واقعی و صادقانه است، انجامش می‌دهیم
پایان «دیوانه کویر»؛ انهدام باند مسلح در عملیات مشترک پلیس
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 8 مرداد 1404 +جدول
قیمت خودرو امروز چهارشنبه 8 مرداد 1404 +جدول
ترامپ: فشار بر اسرائیل یعنی پاداش دادن به حماس + فیلم
دین و دانش؛ نیازمند روش های نو
محدودیت ارز اربعین برطرف شد
تعداد افرادی که در سامانه سماح ثبت‌نام کردند از یک میلیون و 400 هزار نفر گذشت +لینک‌سایت
خطر حلقه‌های ضعیف زنجیر
قیمت دلار و سایر ارز ها امروز چهارشنبه 8 مرداد 1404
ماجرای سیلی پدر مبینا نعمت‌زاده به پیشکسوت تکواندو و جنجال در فدراسیون
گزارش CNN از کاهش ذخایر رهگیرهای تاد آمریکا پس از جنگ 12 روزه +فیلم
لوئیز دیاز ستاره کلمبیایی لیورپول به بایرن مونیخ پیوست
صدور سند رسمی برای تخت‌جمشید، باغ ارم و دریاچه پریشان
اسرائیل بزرگ‌ترین دولت-ملت فاشیستی دوران ماست
داوطلبان علوم ورزشی دانشگاه‌ها بخوانند؛ جزئیات آزمون عملی در کنکور 1404
جُرم این است...؛ چرا تندروها ناگهان سراغ وزیر فرهنگ رفتند؟
قیمت بسته‌های اینترنت ایرانسل 50 درصد زیاد شد!
از رنجی که می‌بریم
قیمت جدید نان تافتون، بربری و لواش اعلام شد
قصاص، فرجام جنایت کودک‌کشی
صف‌های طولانی و سامانه‌های غیرفعال؛ مشکل کارت بانکی بازنشستگان
زلزله 8.8 ریشتری روسیه به 5 کشور هشدار سونامی داد! +عکس و فیلم
لیست کانال‌های مجاز فروش بلیت اربعین منتشر شد
بازنشستگان کشوری می‌توانند فیش حقوقی تیرماه خود را دریافت کنند
نوراینفو | چگونه به عادت بدِ غذایی کودکانمان «نه» بگوییم
فروش خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه متوقف شد
بارش‌ها در ایران 40 درصد کاهش داشته است
تعطیلی‌ها به مذاق دولت خوش نیامد!
جزئیات آزمون استخدامی آموزش و پرورش آخر هفته
بلومبرگ: تعرفه‌های ترامپ 2 تریلیون دلار به اقتصاد جهان ضرر می‌رساند
آینده‌ شغلی در تله هوش مصنوعی: فرصت یا تهدید؟
اسرائیلی‌ها خطاب به سرنشینان کشتی حنظله: «فلسطین وجود ندارد!» +جزئیات بدرفتاری صهیونیست‌ها
مجازات اجاره کارت بانکی اعلام شد؛ توقیف حساب در انتظار متخلفان
اولین فیلم از درگیری تروریست‌ها با مردم عادی داخل دادگستری زاهدان +عکس
به طور میانگین سالی 4200 موتوسوار فوت می‌کنند
«دیبا کارت» چه تاثیری روی اقتصاد زندگی خانواده‌های ایثارگر خواهد گذاشت؟
خسارت 1.5 میلیارد دلاری ایران به اسرائیل تایید شد
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(59) «بزمان»
سخنگوی دولت: استرداد لایحه فضای مجازی مصوب شد
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 8 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
فروش ویژه ایران‌خودرو با سه محصول جدید آغاز شد +لینک سایت
X
آگهی تبلیغاتی