×
سیاسی
شناسه خبر : 137527
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

توافق ایران و عربستان و آدرس غلط آمریکا درباره یمن

آمریکایی‌ها با دادن آدرس غلط در مورد بحران یمن، به‌دنبال پنهان‌سازی نقش منفعت‌طلبانه خود در جنگ یمن و همچنین سانسور همگرایی موفق منطقه‌ای در برابر مداخلات غرب هستند.

نورنیوز گروه بین‌الملل: توافق اخیر ایران و عربستان به میزبانی چین با واکنش‌ها و بازتاب‌های گسترده منطقه‌ای و جهانی همراه بود، اما مواضع مقامات آمریکایی در این باره از جمله نکات قابل توجه به‌شمار می‌آید.

«آنتونى بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در واکنش به این توافق مدعی شد؛ هر چیزی که بتواند به کاهش تنش و مهار اقدامات جمهوری اسلامی کمک کند، اتفاق خوبی است.

«جفری دلارنتیس» سفیر و معاون نمایندگی دائم آمریکا در سازمان ملل نیز گفت: «امیدواریم توافق اخیر به تلاش‌ها برای دست‌یابی به راه‌حلی پایدار برای درگیری در یمن کمک کند.»

«ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا و «جان کربی» هماهنگ کننده امور راهبردی کاخ سفید نیز مدعی شدند که این توافق به پایان دادن جنگ یمن کمک می‌کند.

نکته قابل توجه در واکنش مقامات آمریکایی به توافقات ایران و عربستان تکیه بر کلیدواژه جنگ یمن است.

هر چند آمریکایی‌ها تظاهر می‌کنند که دنبال پایان دادن به جنگ در یمن هستند، اما رفتارهای آنها و شرکای اروپایی‌شان در قبال این جنگ، نشان از نگاهی منفعت‌طلبانه دارد.

غرب در این سال‌ها چند هدف را در قبال یمن در دستور کار قرار داده که فروش تسلیحات به ائتلاف ضد یمنی، سرقت نفت یمنی‌ها، حفظ بحران در این کشور و تأمین منافع رژیم صهیونیستی از جمله مهمترین این اهداف بوده است.

دیگر اینکه؛ ادعای صلح و دوستی مقامات آمریکایی در حالی مطرح می‌شود که در این سال‌ها غرب از هیچ اقدامی برای افزایش فشار بر مردم یمن فروگذار نکرده و از اعمال تحریم‌های گسترده و صدور قطعنامه در شورای امنیت تا سرقت منابع نفتی یمن و حمایت از القاعده و گروه‌های تروریستی را می‌توان در کارنامه غربی‌ها دید.

در عین حال؛ با وجود اینکه ملت یمن، انصارالله را نماینده خود در صحنه جهانی معرفی کرده و مذاکرات صلح نیز با محوریت این انتخاب یمنی‌ها برگزار شده، اما غرب به بهانه مقابله با انصارالله، تحریم‌ها و جنایات خود علیه ملت یمن را توجیه کرده است.

سازمان ملل بارها درباره گرسنگی و وضعیت بحرانی 20 میلیون یمنی از جمله میلیون‌ها کودک هشدار داده است، اما غرب نه تنها گامی برای رفع این بحران‌ها برنداشته بلکه حتی داروها و غذاهای فاسد و تاریخ گذشته را در لوای نام سازمان ملل به این کشور ارسال کرده است.

در همین حال رسانه‌های غربی در حالی با شعار حمایت از زن به دخالت در امور داخلی کشورها می‌پردازند که هرگز در این سا‌ل‌ها در قبال وضعیت خطرناک زنان یمنی هیچ موضعی نداشته‌اند.

در حال حاضر سران آمریکایی قصد دارند با نام آنچه حمایت از تأثیر مثبت توافق ایران و عربستان بر تحولات یمن می‌نامند، فتنه‌‎انگیزی جدیدی را دنبال کنند، این فتنه چیزی نیست جز اینکه جنگ یمن به‌عنوان جنگ شیعه و سنی با مرکزیت ایران و عربستان معرفی شود.

غرب اکنون بر آن است تا از یک سو نقش منفعت‌طلبانه خود در یمن را کتمان کرده و از سوی دیگر بحران‌های منطقه را به مسلمانان و امری داخلی نسبت دهد تا ابعاد جدیدی از اسلام‌هراسی را در جهان کلید بزند.

همچنین ادعاهای مقامات آمریکایی در این باره نشان می‌دهد که آنها با تکرار ادعاهای دروغین خود در باب حمایت‌های تسلیحاتی ایران از یمن، به‌دنبال فتنه‌انگیزی جدید در منطقه و گسترش ایران‌هراسی در عرصه جهانی هستند.

چنانچه «جفری ال دلارنتیس» سفیر و معاون نمایندگی دائم آمریکا در سازمان ملل مدعی شده که این توافق می‌تواند مانع ارسال تسلیحات از ایران برای انصارالله علیه عربستان شده و نقش بحران‌ساز ایران در منطقه را کاهش دهد!

این ادعاها در حالی مطرح شده که ایران در طول این سال‌ها همواره با ابتکار عمل‌های چهار ماده‌ای با محوریت رفع محاصره، برقراری آتش‌بس پایدار، ارسال کمک‌های بشردوستانه به یمن و واگذاری حق تعیین سرنوشت به ملت یمن، راهکارهای عملی خود را برای حل این بحران ارائه کرده که به‌دلیل کارشکنی‌های غرب به مرحله اجرا در نیامده است.

نکته مهم آنکه؛ توافق میان ایران و عربستان و تأثیر آن بر یمن نه در قالب ادعایی آمریکایی بلکه با رویکرد واحد در مقابله با مداخلات بحران‌ساز غرب صورت می‌گیرد.

توافق ایران و عربستان با میانجی‌گری چین نشان داد که کشورهای منطقه بدون دخالت غرب توان حل سوء تفاوت را داشته و راهکار نهایی پایان بحران¬ها در منطقه نیز استمرار این روند است.

به عبارتی می‌توان گفت که آمریکایی‌ها با آدرس غلط دادن در مورد بحران یمن به‌دنبال پنهان‌سازی این حقیقت هستند که همگرایی منطقه‌ای در برابر مداخلات غرب زمینه‌ساز حل مشکلات است.

 


نورنیوز
اخبار مرتبط
فروردین‌ماه/هشتمین سالگرد جنگ یمن و نتایج پندآموز آن
پنج‌شنبه 1402/12/24 ساعت 09:30
نور ویدئو؛
فروردین‌ماه/هشتمین سالگرد جنگ یمن و نتایج پندآموز آن
ایجاد صلحی پایدار در یمن از رهگذر توافق همه طرف‌های یمنی با یکدیگر و تلاش همه‌جانبه جامعه جهانی برای بازسازی خسارت‌های سنگین وارد شده به این کشور و فراهم‌سازی بستر مناسب برای بازگشت مردم مظلوم یمن به زندگی عادی محقق خواهد شد.
شش ماه حرکت برای عبور از هفت سال توقف
شنبه 1402/05/28 ساعت 12:36
نورنیوز بررسی کرد؛
شش ماه حرکت برای عبور از هفت سال توقف
ارزیابی اقدامات ایران و عربستان در مسیر اجرای سند توافق‌نامه عادی‌سازی روابط، گویای این واقعیت است که تهران و ریاض با درکی راهبردی از ضرورت‌های کاهش تنش و توسعه ثبات و امنیت در منطقه در پیگیری روند آغاز شده بسیار جدی هستند.
دلایل عصبانیت آمریکا از توافقات ایران، چین و عربستان
شنبه 1402/01/19 ساعت 01:25
نورنیوز بررسی کرد؛
دلایل عصبانیت آمریکا از توافقات ایران، چین و عربستان
پیوندهایی که در منطقه در حال شکل گرفتن است، نه تنها سودهای کلان تجارت تسلیحاتی آمریکا را با اختلال مواجه خواهد کرد که با منطقه‌محور شدن امنیت، ضمن حرکت به سمت پایان حضور نظامی غرب در منطقه ضربه‌ای شدید به سلطه‌گرایی آنان خواهد زد.
مهم‌ترین نکات بیانیه مشترک ایران و عربستان
جمعه 1402/01/18 ساعت 14:19
اینفوگرافی؛
مهم‌ترین نکات بیانیه مشترک ایران و عربستان
آنچه غرب با واژه‌سازی‌های جعلی به‌دنبال کتمان آن است
چهارشنبه 1402/01/02 ساعت 14:49
نورنیوز بررسی کرد؛
آنچه غرب با واژه‌سازی‌های جعلی به‌دنبال کتمان آن است
بی‌شک یکی از مهمترین دستاوردهای کشور در حوزه سیاست خارجی در سال 1401، شتاب گرفتن حرکت قطار تعاملات ایران با کشورهای منطقه بوده است که رهبر معظم انقلاب نیز بر ادامه پیگیری این راهبرد تأکید کردند.
توافق ایران و عربستان؛ کدام روایت صحیح است؟
یکشنبه 1401/12/28 ساعت 15:36
نور ویدئو؛
توافق ایران و عربستان؛ کدام روایت صحیح است؟
تحولات ایجاد شده در روابط ایران و عربستان سعودی حاصل نزدیک به 2 سال گفتگو و رایزنی مستمر است که فرآیندی متوازن را نمایندگی کرده و طبعاً منافع کل منطقه را در پی خواهد داشت.
احیای روابط ایران و عربستان گامی بلند برای ثبات و امنیت منطقه
شنبه 1401/12/20 ساعت 15:39
نور ویدئو؛
احیای روابط ایران و عربستان گامی بلند برای ثبات و امنیت منطقه
پس از انجام چند روز مذاکرات فشرده میان دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با همتای سعودی خود در شهر پکن، امروز توافق حاصل شده برای از سرگیری روابط میان دو کشور، طی مراسمی با امضاء بیانیه‌ مشترک میان ایران، عربستان سعودی و چین به صورت رسمی اعلام شد.‌
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اخذ گواهی دانش‌بنیان برای سه پروژه فناورانه همراه اول
زائران اربعین تا چه زمانی باید ارز مازاد خود را بازگردانند؟
اقتصادنگار | تورم تیرماه، شلیک به سفره‌ی مردم
رأی پرونده قتل الهه حسین‌نژاد صادر شد/ 20 روز مهلت فرجام خواهی
امکان واریز و برداشت پول برای گردشگران خارجی فراهم شد
افزایش قیمت کالاهای اساسی ممنوع
سخنگوی وزارت خارجه روسیه: بمباران تاسیسات هسته‌ای ایران غیرقابل قبول است
طبیعی اما مرگ‌آور؛ افسانه سیگارهای دست‌ساز زیر ذره‌بین علم
لایحه پهپادهای غیرنظامی زیر ذره‌بین شورای نگهبان
افزایش احتمال تغییرات قریب‌الوقوع در برخی نهادهای عالی امنیتی
رییس جمهور شکایتی از کاریکاتوریست ندارد
آمادگی 3200 موکب ایرانی برای خدمات‌رسانی به زائران اربعین + فیلم
پزشکیان: تعطیل کردن کشور برای حل بحران کم‌آبی پاک کردن صورت مسئله است
پورجمشیدیان: به اتباع غیرمجاز خدمات اربعین ارائه نمی‌شود
صرفه‌جویی 67 درصدی مصرف برق در حرم امام رضا(ع) +تصاویر
سهام عدالت در آستانه بازگشت به بورس قرار گرفت
رشد اقتصادی ایران در پیش‌بینی جدید IMF دو برابر شد
عذرخواهی هادی ساعی بابت بی‌احترامی به استاد پیرهادی
سفیر ایران در انگلیس: اگر اطمینان حاصل کنیم که مذاکره واقعی و صادقانه است، انجامش می‌دهیم
پایان «دیوانه کویر»؛ انهدام باند مسلح در عملیات مشترک پلیس
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 8 مرداد 1404 +جدول
قیمت خودرو امروز چهارشنبه 8 مرداد 1404 +جدول
ترامپ: فشار بر اسرائیل یعنی پاداش دادن به حماس + فیلم
دین و دانش؛ نیازمند روش های نو
محدودیت ارز اربعین برطرف شد
تعداد افرادی که در سامانه سماح ثبت‌نام کردند از یک میلیون و 400 هزار نفر گذشت +لینک‌سایت
خطر حلقه‌های ضعیف زنجیر
قیمت دلار و سایر ارز ها امروز چهارشنبه 8 مرداد 1404
ماجرای سیلی پدر مبینا نعمت‌زاده به پیشکسوت تکواندو و جنجال در فدراسیون
گزارش CNN از کاهش ذخایر رهگیرهای تاد آمریکا پس از جنگ 12 روزه +فیلم
لوئیز دیاز ستاره کلمبیایی لیورپول به بایرن مونیخ پیوست
صدور سند رسمی برای تخت‌جمشید، باغ ارم و دریاچه پریشان
اسرائیل بزرگ‌ترین دولت-ملت فاشیستی دوران ماست
داوطلبان علوم ورزشی دانشگاه‌ها بخوانند؛ جزئیات آزمون عملی در کنکور 1404
جُرم این است...؛ چرا تندروها ناگهان سراغ وزیر فرهنگ رفتند؟
قیمت بسته‌های اینترنت ایرانسل 50 درصد زیاد شد!
از رنجی که می‌بریم
قیمت جدید نان تافتون، بربری و لواش اعلام شد
قصاص، فرجام جنایت کودک‌کشی
صف‌های طولانی و سامانه‌های غیرفعال؛ مشکل کارت بانکی بازنشستگان
زلزله 8.8 ریشتری روسیه به 5 کشور هشدار سونامی داد! +عکس و فیلم
لیست کانال‌های مجاز فروش بلیت اربعین منتشر شد
بازنشستگان کشوری می‌توانند فیش حقوقی تیرماه خود را دریافت کنند
نوراینفو | چگونه به عادت بدِ غذایی کودکانمان «نه» بگوییم
فروش خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه متوقف شد
بارش‌ها در ایران 40 درصد کاهش داشته است
تعطیلی‌ها به مذاق دولت خوش نیامد!
جزئیات آزمون استخدامی آموزش و پرورش آخر هفته
بلومبرگ: تعرفه‌های ترامپ 2 تریلیون دلار به اقتصاد جهان ضرر می‌رساند
آینده‌ شغلی در تله هوش مصنوعی: فرصت یا تهدید؟
X
آگهی تبلیغاتی