×
سیاسی
شناسه خبر : 130464
تاریخ انتشار : شنبه 1403/02/01 ساعت 07:57
اسفند ماه 1402/ فرصت جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای اثبات بی‌طرفی

نورنیوز بررسی کرد؛

اسفند ماه 1402/ فرصت جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای اثبات بی‌طرفی

اگر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، صداقت، انصاف و بی‌طرفی را در پیش گیرد و اسیر اغواگری کشورهای غربی نشود، حتماً قادر است با استناد به مشاهدات عینی و اطلاعات فنی و بسیار دقیقی که از برنامه صلح آمیز هسته ایران در اختیار دارد بر این جمع‌بندی تأکید کند که برنامه اعلام شده هسته‌ای ایران کاملاً صلح آمیز است.

نورنیوز- گروه بین‌الملل: در آستانه برگزاری نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اخبار گوناگون و بعضاً متضادی در خصوص نحوه برخورد این نهاد ناظر بین‌المللی با موضوعات مرتبط با برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران شنیده می‌شود. مدیرکل آژانس ظرف چند روز آتی و بر اساس وظیفه‌ای که شورای حکام این سازمان بر عهده‌اش گذاشته موظف است تا دو گزارش در خصوص اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل به اعضای شورای حکام ارائه و بر اساس آن گام‌های آتی در خصوص نحوه برخورد و تعامل با ایران - ازجمله صدور و یا عدم صدور قطعنامه- تعیین شود.

بر اساس واقعیت‌های حاکم بر برنامه هسته‌ای ایران، مشاهدات عینی و اطلاعات فنی و بسیار دقیقی که آژانس از جزئیات برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی در دست دارد به راحتی می‌تواند در فرصت پیش‌رو و با فاصله گرفتن از رویکرد سیاسی،بی‌طرفی پیشه کند و قاطعانه بر صلح آمیز بودن برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران تأکید و اعلام کند که هیچ گاه انحرافی در برنامه هسته‌ای ایران رخ نداده است. این نهاد بین‌المللی می‌تواند همزمان هرگونه سئوال احتمالی خود را در یک مسیر سازنده و بی‌انتها به‌طور مرتب مطرح و پاسخ‌های لازم را دریافت کند.

اگر آژانس، صداقت، انصاف و بی طرفی را در پیش گیرد حتماً قادر است به این جمع‌بندی تأکید کند که برنامه اعلام شده هسته‌ای ایران کاملاً صلح‌آمیز است. همچنین قادر است تا به موازات ادامه همکاری و‌تعامل سازنده با ایران، اعلام کند که برغم طرح سئوالاتی در خصوص مشاهده آلودگی در بعضی مکان‌ها، جمع‌بندی حاصل در سال ۲۰۱۵ آژانس همچنان به قوت خود باقی و مبنای ارزیابی از برنامه هسته‌ای ایران است.

همچنین آژانس می‌تواند همانگونه که بارها در محافل خصوصی گفته به صراحت اعلام کند که مشاهداتش از آلودگی‌ها به هیچ وجه ارزش اشاعه‌ای نداشته و صرفاً از بعد انجام وظیفه، آژانس مجبور به پیگیری امر است. در دو مورد اخیر پادمانی نیز آژانس می‌تواند با یادآوری موارد متعدد و‌ مشابه که در گذشته بارها و بارها مطرح و مدیریت شده از این دو مورد، ابهام‌زدایی کرده و روال امور را در شرایط عادی پیگیری و وظایف حرفه‌ای خود را دنبال کند.

واقعیت این است که جمهوری اسلامی ایران سال‌هاست با شفافیت کامل در برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای خود، بیشترین همکاری را با آژانس داشته و به‌صورت بی‌سابقه‌ای پذیرای بیشترین تعداد بازرسان در تاریخ این سازمان بوده است. حداقل انتظار ملت ایران از این نهاد نظارتی آن است که در ازای این همه همکاری وسیع و منحصربه‌فرد، شاهد برخوردی عادلانه، سازنده و بدون پیش داوری و یا سیاست زدگی باشد.

اگر چنین نباشد و آژانس متأثر از فشارهای بیرونی و مخرب قرار گیرد، انگاه می‌تواند کتمان حقیقت نموده و به یک بحران بین‌المللی و غیر ضروری دامن زده و یا حتی آن را شکل دهد!

آژانس بر این اساس ممکن است به صورتی ناعادلانه، مشاهدات کم ارزش و سئوالات عادی  خود را بزرگنمایی کرده و بدون ارزش گذاری در مورد پرسش‌ها، در صدد به زیر سئوال بردن تمامیت برنامه هسته‌ای ایران برآید. همچنین آژانس ممکن است با اغواگری آمریکا و رژیم صهیونیستی نسبت به محرمانه بودن مکاتبات با ایران سهل انگاری کرده و اطلاعاتی نارسا و تحریک کننده به افکار عمومی عرضه و در نتیجه ایجاد ابهام و سردرگمی نماید و در نهایت به تکمیل پروژه ایران هراسی کمک رساند.

آژانس نباید از این واقعیت غفلت کند که کشورهای غربی بازی چند لایه‌ای را در برابر ملت ایران در پیش گرفته و استفاده ابزاری از این نهاد هم یکی از انتخاب‌های آنها به‌شمار می‌آید.

از برآیند اظهارات مقامات ایرانی چنین بر می‌آید که جمهوری اسلامی به‌رغم همه مشکلات و نارسایی‌های مشاهده شده در همکاری با آژانس، تعاملی سازنده با این نهاد بین‌المللی را در پیش گرفته و بی‌صبرانه در انتظار موفقیت این نهاد در  مسیر اثبات منصفانه، حرفه‌ای و غیر سیاسی بودن فعالیت‌ها و قضاوت‌هایش است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
نظرات

آخرین اخبار
تریتا پارسی: فقط 2 درصد نظامیان آمریکا کاملاً حامی جنگ با ایران هستند
هالند باز هم رکودشکنی کرد
سطح هوشیاری قهرمان کشتی به 7 رسید
جدیدترین مدل سهمیه بنزین اعلام شد
وزیر خارجه عمان: همچنان متعهد به گفتگو هستیم/علت تعویق نشست صلاله
تعویق نشست صلاله درباره تنگه هرمز
واشنگتن پست: ایران همچنان کنترل اوضاع را محکم در دست دارد
ابلاغ دستور جدید دولت برای صرفه‌جویی سوخت
حمله جنگنده‌های سعودی به بازار یمن
پزشکیان وارد تهران شد
احتمال لغو دیدار آتی شی و ترامپ چند درصد است؟
ادعای وزیر انرژی آمریکا؛ مذاکره با ایران را ترجیح می‌دهیم
واکنش طنز قالیباف به بنزین 9.99 دلاری در آمریکا
58 حمله هوایی عربستان به یمن در 24 ساعت
لبنان و اسرائیل دوباره پای میز مذاکره می‌روند
حکیم: عراق نمی‌تواند گذرگاه آغاز تهدید برای کشورهای همجوار باشد
راه‌اندازی کریدور سبز میان ایران و ارمنستان
خشونت شهرک‌نشینان به «تهدید استراتژیک» تبدیل شده است
گزارش عملکرد 2 ساله دولت پزشکیان منتشر شد
ادعای شکست روسیه در صورت حمله به لهستان!
رونالدو به جنجال هواداران التعاون واکنش نشان داد
خبر مهم برای معلمان غیردولتی
مس شهر بابک 1-1 نساجی مازندران/طلسم مس شهربابک نشکست، نوار بردهای نساجی قطع شد
منچستریونایتد 0-1 منچسترسیتی/ نمایش پراضطراب شیاطین سرخ
فیدان چه پیامی را به الجولانی رساند؟
جلسه هماهنگی استقلال و السد در بصره برگزار شد؛ آبی‌ها،آبی می‌پوشند
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا؛ به دنبال حل و فصل جنگ هستیم
فاصله حرکت قطارهای خط 7 مترو کاهش یافت
هشدار مدیر مرکز رصد اجتماعی درباره فشار معیشتی و نارضایتی عمومی
کشتی گیر سنگین وزن ایرانی به کما رفت
گزارش تصویری | هجدهمین اجلاس سران کشورهای عضو بریکس
بارسلونا 4-2 لوانته/ دیکته پیروزی بارسا
عکس های منتخب ایران؛ یکشنبه 22شهریور 1405
تحریم و جنگ هم نتوانست تجارت ایران و دبی را متوقف کند
پزشکیان: با ولیعهد ابوظبی درباره آینده مشترک به تفاهم رسیدیم
حماس از مواضع بریکس درباره فلسطین استقبال کرد
علی برکه: توافق اسلو شکست خورد
شنیده شدن صدای انفجار در جنوب عربستان
ترکیب احتمالی تراکتور مقابل الشباب
ادعای تازه ترامپ درباره جنگ ایران؛ پایان جنگ نزدیک است؟
یمن: سقوط رهگیرهای عربستانی باعث خسارت به مسجد شده است
واللا: ایده حمله اسرائیل به دمشق در ارتش مطرح شده است
پیاتزا: هرگز بازی را رها نکردیم؛ به تیمم افتخار می‌کنم
اعلام موجودیت سومالی‌لند با آمادگی اعزام 2 هزار نیرو به غزه!
رده‌بندی نهایی والیبال قهرمانی آسیا اعلام شد
پیراهن دو تیم تراکتور و شباب الاهلی برای دیدار فردا در لیگ نخبگان آسیا + عکس
سردار رادان: بیرانوند سرباز است؛ باید به ملوان یا فجر برود
استیو بنن: ترکیه بزرگترین خطر برای آمریکا است
ابو ساهر، رهبر داعش در کرکوک دستگیر شد
سرمربی ژاپن: برای شکست ایران خیلی سخت جنگیدیم