×
سیاسی
شناسه خبر : 130464
تاریخ انتشار : شنبه 1403/02/01 ساعت 07:57
اسفند ماه 1402/ فرصت جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای اثبات بی‌طرفی

نورنیوز بررسی کرد؛

اسفند ماه 1402/ فرصت جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای اثبات بی‌طرفی

اگر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، صداقت، انصاف و بی‌طرفی را در پیش گیرد و اسیر اغواگری کشورهای غربی نشود، حتماً قادر است با استناد به مشاهدات عینی و اطلاعات فنی و بسیار دقیقی که از برنامه صلح آمیز هسته ایران در اختیار دارد بر این جمع‌بندی تأکید کند که برنامه اعلام شده هسته‌ای ایران کاملاً صلح آمیز است.

نورنیوز- گروه بین‌الملل: در آستانه برگزاری نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اخبار گوناگون و بعضاً متضادی در خصوص نحوه برخورد این نهاد ناظر بین‌المللی با موضوعات مرتبط با برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران شنیده می‌شود. مدیرکل آژانس ظرف چند روز آتی و بر اساس وظیفه‌ای که شورای حکام این سازمان بر عهده‌اش گذاشته موظف است تا دو گزارش در خصوص اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل به اعضای شورای حکام ارائه و بر اساس آن گام‌های آتی در خصوص نحوه برخورد و تعامل با ایران - ازجمله صدور و یا عدم صدور قطعنامه- تعیین شود.

بر اساس واقعیت‌های حاکم بر برنامه هسته‌ای ایران، مشاهدات عینی و اطلاعات فنی و بسیار دقیقی که آژانس از جزئیات برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی در دست دارد به راحتی می‌تواند در فرصت پیش‌رو و با فاصله گرفتن از رویکرد سیاسی،بی‌طرفی پیشه کند و قاطعانه بر صلح آمیز بودن برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران تأکید و اعلام کند که هیچ گاه انحرافی در برنامه هسته‌ای ایران رخ نداده است. این نهاد بین‌المللی می‌تواند همزمان هرگونه سئوال احتمالی خود را در یک مسیر سازنده و بی‌انتها به‌طور مرتب مطرح و پاسخ‌های لازم را دریافت کند.

اگر آژانس، صداقت، انصاف و بی طرفی را در پیش گیرد حتماً قادر است به این جمع‌بندی تأکید کند که برنامه اعلام شده هسته‌ای ایران کاملاً صلح‌آمیز است. همچنین قادر است تا به موازات ادامه همکاری و‌تعامل سازنده با ایران، اعلام کند که برغم طرح سئوالاتی در خصوص مشاهده آلودگی در بعضی مکان‌ها، جمع‌بندی حاصل در سال ۲۰۱۵ آژانس همچنان به قوت خود باقی و مبنای ارزیابی از برنامه هسته‌ای ایران است.

همچنین آژانس می‌تواند همانگونه که بارها در محافل خصوصی گفته به صراحت اعلام کند که مشاهداتش از آلودگی‌ها به هیچ وجه ارزش اشاعه‌ای نداشته و صرفاً از بعد انجام وظیفه، آژانس مجبور به پیگیری امر است. در دو مورد اخیر پادمانی نیز آژانس می‌تواند با یادآوری موارد متعدد و‌ مشابه که در گذشته بارها و بارها مطرح و مدیریت شده از این دو مورد، ابهام‌زدایی کرده و روال امور را در شرایط عادی پیگیری و وظایف حرفه‌ای خود را دنبال کند.

واقعیت این است که جمهوری اسلامی ایران سال‌هاست با شفافیت کامل در برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای خود، بیشترین همکاری را با آژانس داشته و به‌صورت بی‌سابقه‌ای پذیرای بیشترین تعداد بازرسان در تاریخ این سازمان بوده است. حداقل انتظار ملت ایران از این نهاد نظارتی آن است که در ازای این همه همکاری وسیع و منحصربه‌فرد، شاهد برخوردی عادلانه، سازنده و بدون پیش داوری و یا سیاست زدگی باشد.

اگر چنین نباشد و آژانس متأثر از فشارهای بیرونی و مخرب قرار گیرد، انگاه می‌تواند کتمان حقیقت نموده و به یک بحران بین‌المللی و غیر ضروری دامن زده و یا حتی آن را شکل دهد!

آژانس بر این اساس ممکن است به صورتی ناعادلانه، مشاهدات کم ارزش و سئوالات عادی  خود را بزرگنمایی کرده و بدون ارزش گذاری در مورد پرسش‌ها، در صدد به زیر سئوال بردن تمامیت برنامه هسته‌ای ایران برآید. همچنین آژانس ممکن است با اغواگری آمریکا و رژیم صهیونیستی نسبت به محرمانه بودن مکاتبات با ایران سهل انگاری کرده و اطلاعاتی نارسا و تحریک کننده به افکار عمومی عرضه و در نتیجه ایجاد ابهام و سردرگمی نماید و در نهایت به تکمیل پروژه ایران هراسی کمک رساند.

آژانس نباید از این واقعیت غفلت کند که کشورهای غربی بازی چند لایه‌ای را در برابر ملت ایران در پیش گرفته و استفاده ابزاری از این نهاد هم یکی از انتخاب‌های آنها به‌شمار می‌آید.

از برآیند اظهارات مقامات ایرانی چنین بر می‌آید که جمهوری اسلامی به‌رغم همه مشکلات و نارسایی‌های مشاهده شده در همکاری با آژانس، تعاملی سازنده با این نهاد بین‌المللی را در پیش گرفته و بی‌صبرانه در انتظار موفقیت این نهاد در  مسیر اثبات منصفانه، حرفه‌ای و غیر سیاسی بودن فعالیت‌ها و قضاوت‌هایش است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
نظرات

آخرین اخبار
ردپای حافظه خاموش در بازیابی خاطرات
بازفرآوری پسماندهای هسته‌ای
درخششی 100 میلیارد برابر خورشید؛ ستاره یا سیاه‌چاله؟
سرکوب احساسات، کرختی عاطفی به همراه دارد
پیشنهاد بغداد برای شورای امنیتی مشترک ایران، عراق و عربستان
چگونه زنجیره پشتیبانی ناو هواپیمابر «آبراهام لینکلن» مختل شد؟
وزیر خارجه پاکستان وارد لندن شد
هشدار نهاد مدیریت آبراه خلیج فارس درباره تخلف شناورها
عراقچی: ایران از لبنان در دفاع از تمامیت ارضی حمایت می‌کند
مخالفت هیأت دولت با طرح مقابله با نفوذ بیگانگان؛ ایرادات جدی دارد
پاسخ دستیار قالیباف به ادعای رئیس مجلس عراق درباره خلیج فارس
مشارکت یا حمایت از جنگ اقتصادی علیه ایران اقدام جنگی تلقی می‌شود
قطعی برق تهران فردا دوشنبه 2 شهریور + لینک
میدری: طرح افزایش مبلغ کالابرگ برای برخی مشمولان آماده شد
زابل زیر غبار؛ سرعت باد به 101 کیلومتر بر ساعت رسید
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا دوشنبه 2 شهریور اعلام شد + جدول
گزارش خلاصه بازی استقلال و سپاهان امروز یکشنبه در رقابت های لیگ برتر
روزبه چشمی در جمع بزرگان استقلال؛ 200 بازی با پیراهن آبی
ایران با 4 مدال جهانی، چهارم کشتی آزاد جوانان جهان شد
واهمه صهیونیست‌ها از بادبادک‌های کودکان فلسطینی!
تلاش برای خاتمه جنگ علیه ایران
دیدار امنیتی مصر و تشکیلات خودگردان درباره آینده فلسطین
خسروپناه: دانشگاه باید اتاق فکر نظام برای حل مسائل ملی شود
شمس آذر قزوین 0- 2 آلومینیوم اراک/ پیروزی قاطع اراکی‌ها در قزوین
استقلال 2 – 0 سپاهان؛ سپاهان هم حریف استقلال نشد
حملات اسرائیل به غزه؛ چندین فلسطینی زخمی شدند
طلای ثانیه آخری آریا یوشیدا؛ کشتی‌گیر ایرانی‌ژاپنی قهرمان جهان شد
استقلال خوزستان 1-1 نساجی مازندران/اولین امتیاز فصل برای هر دو تیم
ایران، پرونده رقابت‌های قهرمانی جوانان جهان را با طلا بست
قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا دوشنبه 2 شهریور + جدول
رایزنی واشنگتن و مسقط درباره تحولات منطقه
ژنرال آمریکایی: 15 پایگاه در خلیج فارس را از دست دادیم
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا دوشنبه 2 شهریور / طلای 18 عیار در آستانه 22.5 میلیون تومانی
آتلانتیک: از این پس، ایران قدرت برتر غرب آسیاست
هواپیمای شناسایی ترکیه در شمال عراق سقوط کرد
گزارش واشنگتن‌پست از افزایش مشکلات سلامتی ترامپ 80 ساله
رایزنی پشت‌پرده دمشق و تل‌آویو در اردن
تصمیم جدید شورای عالی کار درباره دستمزد کارگران
جزئیات تغییر مدت اعتبار گذرنامه‌ها
پزشکیان: صرفه‌جویی بنزین از دولت شروع شود
اولین مدال طلای کشتی آزاد جوانان ایران به دست آمد
افشاگری فاکس‌نیوز از مشکل «بالادستی» آمریکا
سردار ابن الرضا:جنگ اخیر مسیر صنعت دفاعی را تغییر داد
سخنگوی سپاه: جنگ اقتصادی، فریب ادراکی دشمن است
بومرنگ ایران، به سوی خود آمریکا بازمی‌گردد
کشتی‌ها در تنگه هرمز مشمول پرداخت هزینه خدمات می‌شوند
آخرین قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 1 شهریور 1405؛ جهش 8 میلیونی سکه + جدول
عکس های منتخب ایران؛ یکشنبه 1 شهریور 1405
آخرین قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 1 شهریور 1405؛ سکه یک گرمی 21 میلیون تومان شد
جنایت هولناک در سیدخندان؛ دو مرد جوان با شلیک گلوله کشته شدند