×
سیاسی
شناسه خبر : 130043
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/11/25 ساعت 14:26
تهران و پکن نزدیک‌تر شدند

تحلیل چاینا دیلی از سفر رئیس‌جمهور به چین؛

تهران و پکن نزدیک‌تر شدند

چاینا دیلی در گزارش خود پیش‌بینی کرد که سفر رئیس جمهور ایران روابط دو کشور ایران و چین را تقویت کند.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: وزارت خارجه چین اعلام کرد که شی جین پینگ با رئیس جمهور ایران، رئیسی برای هدایت روابط در آینده گفتگو خواهد کرد. مقام‌ها و کارشناسان گفتند که سفر ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران به چین، حمایت دوجانبه قوی دو کشور و همچنین تعهد و اقدامات پایدار پکن در راستای ارتقای صلح و رفاه در خاورمیانه و همچنین جهان را برجسته خواهد کرد. آن‌ها این مشاهدات را در حالی انجام دادند که قرار است رئیسی برای یک دیدار دولتی روز سه شنبه تا روز پنجشنبه وارد پکن شود که اولین سفر او به چین از زمان تصدی پست ریاست جمهوری در سال ۲۰۲۱ است.

به گفته وزارت خارجه، رئیس جمهور شی جین پینگ با رئیسی گفتگو خواهد کرد تا مسیر توسعه آینده روابط دوجانبه را به طور مشترک ترسیم کند و دو رهبر در مورد مسائل منطقه‌ای و بین المللی تبادل نظر عمیقی داشته باشند. رئیس جمهور ایران در این سفر با لی کچیانگ نخست وزیر و لی ژانشو رئیس کمیته دائمی کنگره ملی خلق نیز دیدار خواهد کرد. وانگ ونبین، سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: روابط چین و ایران بر مبنای دوستی است و تقویت و توسعه روابط، انتخاب استراتژیک مشترک دو طرف است. وانگ در کنفرانس خبری در پکن گفت: پکن مشتاقانه منتظر همکاری با تهران است تا از این دیدار به عنوان فرصتی برای پیشرفت بیشتر در مشارکت راهبردی جامع چین و ایران استفاده کند.

دو کشور همچنین به دنبال نقش‌های سازنده در تقویت وحدت و همکاری میان کشور‌های خاورمیانه و تسهیل امنیت و ثبات منطقه خواهند بود. بر اساس آمار اداره کل گمرک چین، تجارت چین با ایران در ۹ ماهه سال گذشته به ۱۲.۳۲ میلیارد دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۸ درصد رشد داشته است. به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، محمد جمشیدی، معاون سیاسی دفتر رئیس جمهوری ایران، روز یکشنبه گفت که این سفر اهمیت اقتصادی، سیاسی و راهبردی خواهد داشت. رئیسی، گفت: ایران مانند همیشه سیاست‌های تقویت روابط دوجانبه ایران و چین را دنبال خواهد کرد و این امر متاثر از تغییر در شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی نخواهد بود.

رشد اقتصادی چین و سرمایه گذاری خارجی آن به نفع مردم چین و سایر کشور‌ها است و ما از طرح‌های پیشنهادی چین برای افزایش صلح، امنیت و توسعه جهانی استقبال می‌کنیم. رئیسی گفت: ایران از نقش مهم چین در مقابله با کووید-۱۹ و حمایت این کشور از تلاش‌های ایران برای عضویت در سازمان همکاری شانگ‌های قدردانی می‌کند. وی همچنین همکاری دوجانبه بیشتر را در چارچوب طرح همکاری جامع چین و ایران پیش بینی کرد، طرحی که دو کشور در سال ۲۰۲۱ امضا کردند. لی شائوسیان، مدیر مؤسسه تحقیقاتی چین و عربی دانشگاه نینگ شیا، گفت: چین و ایران سابقه طولانی در روابط دوستانه دارند و شرکایی هستند که از منافع اصلی یکدیگر حمایت می‌کنند.

ناظران گفتند که یکی از مهمترین دستور کار سفر رئیس جمهور ایران، پیشبرد مذاکرات برای از سرگیری توافق هسته‌ای تاریخی ایران است که در سال ۲۰۱۶ تصویب شد. ما شیائولین، محقق مطالعات خاورمیانه و مدیترانه در دانشگاه ژجیانگ، در گفتگو با خبرنگاران خاطرنشان کرد که دو کشور ارتباطات و هماهنگی خوبی در زمینه امور بین المللی و منطقه‌ای داشته اند. وی افزود: دو ملت قاطعانه از اصل عدم مداخله در امور داخلی و منافع مشترک کشور‌های در حال توسعه محافظت می‌کنند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مرحله دوم نیروگاه برق آلومینیوم المهدی در هرمزگان افتتاح شد
قرعه‌کشی حساس جام ملت‌های فوتبال آسیا؛ ایران مقابل کره جنوبی
سرنوشت کاروان صمود چه شد؟
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 10 مهر + جدول
نخستین کشتی ناوگان صمود به آستانه غزه رسید
هشدارهواشناسی برای شمال کشور+فیلم
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 10 مهر1404+ جدول
معمای نابرابری مالی در مرکز و حاشیه؛ 9هزار هزار میلیارد تومان در تهران
کفه استدلال چگونه به نفع تصویب CFT شد؟
ترافیک سنگین در محور چالوس+ادامه محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمال
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
سعید افروز با شکستن رکورد جهان طلا گرفت
16 ساله ها گواهینامه موتورسیکلت می گیرند+جزییات و فیلم
دیدار قالیباف با آیت‌الله شیخ جعفر سبحانی از مراجع عظام تقلید
قیمت نفت جهشی شد
واکنش تند پاکستان به توقیف کشتی‌های صمود
سردار آزمون دومین بازیکن ارزشمند لیگ امارات شد
برنامه کامل مسابقات ورزشی روز پنجشنبه 10 مهر
چه کشوری فرمان صادرات خودرو جهان را در دست دارد؟
نرمش در سیاست داخلی ضرورتی برای حفظ ایران
واکنش تند نخست وزیر پاکستان درباره حمله اسرائیل به ناوگان الصمود
بازگشت سرمایه‌های ایرانی؛ توسعه یا تورم
توافق گروه هفت برای افزایش فشار بر خریداران نفت روسیه
رئیس شورای امنیت سازمان ملل: اعمال دوباره تحریم‌ها علیه ایران را به رسمیت نمی‌شناسیم
گفت وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و پاکستان درباره صلح منطقه‌ای
نگرانی ایرلند نسبت به توقیف کشتی‌های ناوگان الصمود
هشدار سخنگوی سازمان ملل درخصوص گرسنگی و سوءتغذیه‌ زنان و کودکان غزه
هوای تهران در وضعیت نارنجی قرار گرفت
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون | پنجشنبه 10 مهر
مهلت ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو تمدید شد+زمان ثبت نام
پزشکیان: مردم را برای مدرسه سازی به میدان بیاوریم/ لزوم صرفه‌جویی در هزینه‌ها+فیلم
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 10 مهر 1404 + وضعیت استان‌ها
بانک رفاه به بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی وام می دهد+جزییات
نتایج انتخاب رشته علوم پزشکی آزاد منتشر شد+لینک سامانه
استعفای بی‌سابقه 100 هزار کارمند دولت فدرال آمریکا
طرح ترامپ برای غزه؛ طناب نجات نتانیاهوی در آستانه سقوط
تعطیلی دولت و زندگی آمریکایی‌ها
گام بزرگ چین در اکتشاف اعماق دریا با زیردریایی سرنشین‌دار+فیلم
پژوهشگران چینی کرم ضدپیری با اثبات علمی ساخته‌اند
شرکت‌ها ناچار به رعایت خطوط قرمز یمن هستند
فروش میلیون دلاری مجموعه «گیرمو دل تورو»
پلیس رژیم صهیونیستی خیاباهای قدس را بست
ایروانی: شورای امنیت آتش‌بس فوری و دائمی در غزه را تصویب و اجرا کند
تلاش برای مسموم کردن بشار اسد در مسکو
گزارش «المیادین» درباره جزئیات طرح ترامپ برای نوار غزه
دستور نتانیاهو به نیروی دریایی درباره ناوگان الصمود/توقیف چهارمین کشتی
ابراز تأسف قطر از تصویب نشدن قطعنامه آتش‌بس غزه در شورای امنیت
نفتکش روسیه در سواحل فرانسه توقیف شد
بازداشت فعالان و خبرنگاران حاضر در کشتی‌های «ناوگان صمود»
خبرگزاری فرانسه: حماس خواستار اصلاح طرح ترامپ است
X
آگهی تبلیغاتی