×
اقتصادی
شناسه خبر : 125323
تاریخ انتشار :

رویترز: ایران بدون احیای برجام به بالاترین حد صادرات نفت رسید

صادرات نفت ایران در 2 ماه آخر سال 2022 به بالاترین حد خود رسیده و با وجود تحریم‌های ایالات متحده، ایران سال 2023 را با صادرات محموله‌های نفتی بیشتر به چین و ونزوئلا آغاز می‌کند.

نورنیوز - گروه اقتصاد: خبرگزاری رویترز در گزارشی خبر داد صادرات نفت ایران به رغم عدم احیای برجام به بالاترین میزان خود طی ۳ سال گذشته رسیده است.

به گفته شرکت‌هایی که جریان صادرات نفت ایران را دنبال می‌کنند، صادرات نفت این کشور در ۲ ماه آخر سال ۲۰۲۲ به بالاترین حد خود رسیده و با وجود تحریم‌های ایالات متحده، ایران سال ۲۰۲۳ را با صادرات محموله‌های نفتی بیشتر به چین و ونزوئلا آغاز می‌کند. 

بر اساس گزارش رویترز صادرات نفت ایران از زمانی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا در سال ۲۰۱۸ از برجام خارج شد و تحریم ها را با هدف محدود کردن صادرات نفت ایران و درآمدهای مرتبط با آن بازگرداند، محدود شده است.

اما صادرات نفت ایران در دوره ریاست جمهوری جانشین او جو بایدن، که به دنبال احیای توافق هسته‌ای بوده است، افزایش یافته و بر اساس برخی برآوردها به بالاترین سطح از سال ۲۰۱۹ رسیده است. این امر علی‌رغم وجود موانع مخالف مانند توقف مذاکرات احیای برجام و رقابت نفت خام با تخفیف روسیه صورت می‌گیرد.

«سارا وخشوری»، مشاور شرکت انرژی «اس وی بی اینترنشنال» در این باره به رویترز گفت: صادرات نفت خام ایران در دسامبر گذشته به طور متوسط ۱.۱۳۷ میلیون بشکه در روز بود که ۴۲ هزار بشکه در روز نسبت به نوامبر افزایش داشت؛ یعنی بالاترین رقمی که SVB در سال ۲۰۲۲ بر اساس برآوردهای قبلی گزارش کرده بود.

او افزود: در مقایسه با دولت ترامپ، هیچ سرکوب یا اقدام جدی (از سوی دولت بایدن) علیه صادرات نفت ایران صورت نگرفته است. صادرات ماه ژانویه (ماه جاری میلادی) نیز تا کنون مانند ماه های گذشته قوی بوده است.

به گفته این کارشناس بازار انرژی: با وجودی که کاهش تقاضای چین و عرضه نفت روسیه به چین چالش بزرگی برای صادرات نفت ایران بوده است، اما همچنان بیشتر نفت  صادراتی ایران به خاور دور و در نهایت به چین می‌رود. ایران همچنین به ونزوئلا برای صادرات نفت خود کمک می کند.

«آدرین واتسون»، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، اما معتقد است که اعمال تحریم‌های آمریکا علیه ایران همچنان به قوت توسط دولت بایدن دنبال می‌شود و ارقام کلان اقتصاد ایران به وضوح این امر را تأیید می‌کند.

واتسون گفت: ما در تحریم‌ها علیه تجارت موشکی و پهپادی ایران و نقض حقوق بشر تردیدی نداشته و نخواهیم کرد. وزارت خزانه‌داری آمریکا اواخر سال گذشته تحریم‌هایی را علیه یک باند قاچاق نفت مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران اعمال کرد.

شرکت مشاور «پترو لجستیک» که عرضه نفت را دنبال می‌کند، اعلام کرده که شاهد یک روند صعودی در صادرات نفت خام ایران است که از نظر این شرکت در دسامبر سال گذشته میلادی به بالاترین سطح خود از مارس ۲۰۱۹ رسیده است.

شرکت اطلاعاتی «کپلر» نیز صادرات نفت خام ایران را در نوامبر ۱.۲۳ میلیون بشکه در روز اعلام کرده که بالاترین میزان از آگوست ۲۰۲۲ و تقریباً برابر با نرخ ۱.۲۷ میلیون بشکه در روز در آوریل ۲۰۱۹ است، اگرچه این شرکت مدعی است صادرات نفت خام ایران در دسامبر گذشته به کمتر از ۱ میلیون بشکه در روز کاهش یافت.

چین بزرگترین مشتری نفت ایران است. به گفته تحلیلگران برای دور زدن تحریم ها، بیشتر صادرات نفت خام ایران تحت عناوین نفت خام کشورهای دیگر تغییر نام داده و روانه بازار چین می‌شود.  

همچنین، ایران سال گذشته نقش خود را در ونزوئلا، آن هم تحت تحریم‌های ایالات متحده، گسترش داد و از آن زمان نفت سبک خود را برای پالایش و رقیق‌کردن نفت خام سنگین ونزوئلا به این کشور صادر می‌کند.


رویترز
اخبار مرتبط
علی باقری: ایران در معادله برجام طرف مدعی است
شنبه 1401/11/15 ساعت 17:56
علی باقری: ایران در معادله برجام طرف مدعی است
معاون وزیر خارجه با بیان اینکه ایران در معادله برجام مدعی است و بارها اعلام کرده که در چارچوب توافق گذشته حاضر به انجام مذاکرات است، گفت: ایران تعاملات خود را با طرف‌های مقابل به طرق مختلف ادامه می‌دهد.
پالایشگاه فراسرزمینی؛ توسعه بازار نفتی و خدمات مهندسی در دوران تحریم‌
یکشنبه 1401/10/25 ساعت 12:37
نورنیوز بررسی کرد؛
پالایشگاه فراسرزمینی؛ توسعه بازار نفتی و خدمات مهندسی در دوران تحریم‌
پس از آنکه وزیر نفت از راه‌اندازی نخستین پالایشگاه فراسرزمینی به نام ال‌پالیتو در ونزوئلا خبر داد، برخی با طرح اینکه «چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است» از این اقدام انتقاد کردند، اما آیا به‌راستی پالایشگاه فراسرزمینی برای ایران سودی ندارد؟
رویای به صفر رسیدن صادرات نفت ایران هرگز تعبیر نمی‌شود
سه‌شنبه 1398/02/03 ساعت 20:15
زنگنه:
رویای به صفر رسیدن صادرات نفت ایران هرگز تعبیر نمی‌شود
وزیر نفت با تاکید بر اینکه آمریکا و هم‌پیمانانش با سیاسی کردن نفت و استفاده از نفت به‌عنوان سلاح اشتباه بزرگی مرتکب شدند، گفت: رویای آمریکا برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران به یاری خدا هرگز تعبیر نمی‌شود.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
یمنی‌ها در تجمعی گسترده حمایت خود را از مردم غزه اعلام کردند+ فیلم
افزایش شدید مالیات بر سیگار و محصولات دخانی
چرا فاکس‌نیوز سلاح فرقه رجوی را به دوش می‌کشد؟
نورنما | تصادفات عجیبی که آدم شوکه می شود
مراسم هشتادمین سالگرد پیروزی روسیه در جنگ میهنی+ لینک پخش زنده
واکنش نمایندگی ایران به گزارش‌های ساختگی پیرامون سایت ادعایی هسته‌ای
حماس به پاپ لئوی چهاردهم تبریک گفت
جاده چالوس امروز یک‌طرفه می‌شود
قیمت طلا امروز جمعه 19 اردیبهشت 1404/ کاهش قیمت
تعیین تکلیف شهریه مدارس غیردولتی تا پایان اردیبهشت
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون
برنامه مسابقات امروز 19 اردیبهشت+پخش زنده برنامه مسابقات امروز 19 اردیبهشت+پخش زنده
جزییات پرداخت معوقات فرهنگیان بازنشسته اعلام شد
ساعت اجرای طرح ترافیک اعلام شد
اصلاح آیین‌نامه مشاغل سخت و زیان‌آور در دستور کار سازمان تأمین اجتماعی قرار گرفت+جزییات
ثبت‌نام غیرحضوری وام 50 میلیونی برای بازنشستگان تأمین اجتماعی آغاز شد + شرایط دریافت وام
سقوط 25 پهپاد اسرائیلی ارتش هند به دست پاکستان+فیلم
پایان فصل برای بیرانوند؛ تراکتور قهرمان بدون سنگربان اول برابر استقلال خوزستان
پنج‌شنبه‌ها در تهران تعطیل شد؛ قدمی برای بهینه‌سازی مصرف انرژی
نورنما |فیزیک چقدر میتواند جذاب باشه اگه به درستی تدریس شود
نتایج و جدول لیگ برتر پس از پایان هفته بیست و نهم ! + جدول و نتایج بازی
طمع قاتلان به طلاهای بدلی؛ قتل وحشیانه یک زن در ورامین!
حادثه خونین در جاده نیشابور؛ یک تصادف و پنج مصدوم دیگر!
اموزگار رأفت و رضایت، پیشوای ظلم‌ستیزی و ستمگری
تراکتور(3) -نساجی مازندران(3)/ + لینک پخش زنده
پرسپولیس (1)- خیبرخرم آباد(1) + لینک پخش زنده
زور سپاهان فقط به پرسپولیس می رسد ! هوادار ( 1 ) - سپاهان ( 1 ) +لحظات مهم بازی
دشت یک امتیاز قوهای انزلی در دقایق آخر ! آلومینیوم اراک( 1 ) - ملوان( 1 )+ لحظات مهم بازی
استقلال 0 - چادرملو 0 | بازی بدون گل به پایان رسید + خلاصه بازی
کندوان فردا یکطرفه می‌شود؛ طرح پلیس برای بازگشت امن مسافران
کامبک زیبای فولاد یحیی! استقلال خوزستان ( 1 ) - فولاد خوزستان ( 2 ) + لحظات مهم بازی
نورنما |میلاد مسعود ولی نعمت مان،آقا امام رضا (ع) مبارک باد
خزانه‌داری آمریکا باز هم شمشیر تحریم را کشید
افزایش حقوق کارکنان باسابقه؛ مزایای ویژه برای خدمت‌گذاران 30 ساله
اعلام زمان واریزحقوق بازنشستگان همراه با پرداخت معوقات ومتناسب سازی
معمای بابک زنجانی؛ خیز بلند متهم فساد قرن برای تصاحب سایپا
سیب‌زمینی به صف صادرات برگشت!
ساعت کاری بانک‌ها هم تغییر کرد
مترو تهران هم‌پای تغییر ساعت ادارات حرکت می‌کند
جزئیات اجرای مصوبه تغییر ساعت تدریس معلمان مدارس غیردولتی
اعلام زمان انتشار کلید اولیه آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی
طارمی در جمع بزرگان اروپا؛ تیم منتخب هواسکورد رنگ ایرانی گرفت
ایران(3)- بلاروس(4)/ خداحافظی زودهنگام ایران با جام جهانی + ویدیوی گل ها
ترامپ خبر «خیلی بزرگ» را توییت کرد
آسمان واتیکان همچنان سیاه است
عراقچی: تحریم‌ها مانع اصلی توسعه روابط اقتصادی ایران و هند است
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 18 اردیبهشت 1404+ جدول قیمت
تهران گرم و گرم تر می شود!
سه رکورد تاریخ ساز طارمی در فوتبال اروپا
پس از اعتراض باشگاه استقلال کنداکتور صداوسیما تغییر کرد!
X
آگهی تبلیغاتی