×
فرهنگی
شناسه خبر : 122191
تاریخ انتشار : شنبه 1401/10/03 ساعت 17:24
خدمات روبیکا به کاربران در فضایی رقابتی با بازیگران داخلی و خارجی ارائه می‌شود

در پاسخ به آمار سازمان فناوری اطلاعات ایران؛

خدمات روبیکا به کاربران در فضایی رقابتی با بازیگران داخلی و خارجی ارائه می‌شود

روبیکا به عنوان یک سوپر اپلیکیشن ترجیح می‌دهد در فضایی رقابتی و به دور از انسداد و انحصار در کنار بازیگران داخلی و خارجی قدرتمند دیگر به فعالیت خود ادامه دهد

نورنیوز - فرهنگ و جامعه: اخیراً نشستی در سازمان فناوری اطلاعات ایران با حضور نمایندگان پلتفرم‌ها و سکو‌های بومی با موضوعیت «اجرای آیین‌نامه حمایت از سکو‌ها و کسب‌وکار‌های اقتصاد دیجیتال» برگزار گردید که در آن مقرر بود تا ضمن هم‌افزایی و تبادل نظر تخصصی، راهکار‌های حمایت از کسب و کار‌های مبتنی بر فضای مجازی و بر خط کشور مورد بررسی قرار گیرد. در این جلسه نماینده روبیکا در پاسخ به سؤالی در مورد آمار کاربران روبیکا، به این اشاره کرده است که از ابتدای فعالیت این پلتفرم تا کنون، حدود ۷۰ میلیون سیم کارت و شماره تلفن در روبیکا ثبت گردیده است. از سخنان نماینده روبیکا کاملاً مشهود بود که منظور از این عدد، نه تعداد کاربران که صرفاً تعداد شماره تلفن‌هایی است که تا امروز در پلتفرم ثبت نام کرده‌اند و ارتباطی با آمار کاربران فعال ندارد. اما متأسفانه برخی رسانه‌های تخصصی حاضر در جلسه، با برداشت اشتباه، عدد مطروحه را «تعداد کاربران روبیکا» عنوان کرده و به تبع این خبر، سایر رسانه‌ها و جراید نیز، همین تیتر را برای عناوین خبری خود انتخاب کرده و موجب اطلاع‌رسانی غلط و به دور از واقعیت به مخاطبان و جامعه را فراهم کردند. در همین راستا، ضمن تکذیب مجدد اخبار نادقیق در این خصوص و در پاسخ به حواشی پیش‌آمده در مورد این جلسه نکاتی قابل توجه است.

۱- طبق آمار موجود از کاربران روبیکا، که در بستر فایبربیس مورد استناد است، هم‌اکنون این پلتفرم با دارا بودن بیش از 17 میلیون کاربر فعال روزانه و ۳۵ میلیون کاربر فعال ماهانه، به مسیر خود ادامه می‌دهد. آمار مطروحه تنها آمار مورد وثوق روبیکا است که کاملاً در داشبورد فایربیس، که یک ابزار جهانی و از ابزار‌های گوگل محسوب می‌شود، قابل مشاهده است. این آمار پیش‌تر نیز در دسترس خبرنگاران و متخصصان بوده و مورد راستی‌آزمایی قرار گرفته و امکان ملاحظه‌‌ و بررسی این داشبورد، در ادامه نیز برای ایجاد اطمینان بیشتر در جامعه تخصصی و فنی دغدغه‌مند، فراهم است تا بتوانند نتیجه‌ی دریافتی خود را جهت تنویر افکار عمومی مخابره نمایند.

۲- روبیکا، یک شبکه‌ی‌ اجتماعی با اهدافی مشخص در حوزه ارایه خدمات با کیفیت و پر سرعت پیام‌رسانی، شبکه اجتماعی، فروشگاه و سرگرمی است. این سوپراپلیکیشن که دو اپراتور بزرگ کشور، همراه اول و ایرانسل، از سهامداران آن محسوب می‌شوند، عموما نه تنها نیازی به حمایت‌های مادی و تسهیلات دولتی ندارد که همان‌طور که پیش‌تر نیز اعلام کرده، ترجیح می‌دهد در فضایی رقابتی و به دور از انسداد و انحصار در کنار بازیگران داخلی و خارجی قدرتمند دیگر به فعالیت خود ادامه دهد. لذا در مدت اخیر نیز روبیکا هیچ‌گونه کمک مادی از دستگاه‌های دولتی دریافت نکرده است. در همین راستا، اعلام آمار کاربران توسط روبیکا، صرفاً با هدف شفافیت و اطلاع‌رسانی صورت می‌گیرد و هیچ هدف دیگری را نمی‌توان از آن استنتاج کرد.

۳- جلسه‌ی برگزار شده با موضوعیت حمایت از سکو‌ها و کسب‌وکار‌های اقتصاد دیجیتال و بسته حمایتی مطرح شده در آن، در واقع با هدف «حمایت از کسب‌و‌کارهای فعال در سکوهای داخلی» بود نه حمایت مستقیم از خود سکوها. به‌عنوان مثال، روبیکا با رونمایی از سرویس «فروشگاه» در بستر سوپراپلیکیشن خود، فضایی را برای توسعه و معرفی بهتر فروشگاه‌های آنلاین و صفحات اجتماعی فروش خدمات و محصولات در اختیار کاربران قرار داده است و در این جلسه، مقرر بود که مواردی از این دست که می‌تواند به توسعه کسب‌و‌کارها در بستر این سکوها کمک کند، مورد توجه قرار بگیرد.

در پایان یادآور می‌شود که روبیکا، از ابتدای انسداد‌ها و محدودیت‌های اینترنت در کشور، در اطلاعیه‌ها، بیانیه‌ها و اظهارنظر‌های مختلف، مخالفت صریح خود را با محدودیت ابزار‌های جهانی اینترنت در کشور اعلام کرده و همواره نیز بر این نظر خود استوار است. روبیکا به‌عنوان یک پلتفرم داخلی، با تلاش و فعالیت جوانان نخبه و دانشگاهی کشور، توانسته خدمات گسترده و باکیفیتی را به کاربران ارزشمند خود ارایه کند و در مسیر توسعه خود نیز گام‌هایی جدی را برخواهد داشت. در حقیقت سکو‌های داخلی شاید بتوانند بخشی از دغدغه‌های جامعه کاربران مجازی کشور را مرتفع کنند، اما توسعه، پیشرفت و رفع نیاز‌های مردم با اجبار آن‌ها به استفاده از یک سری ابزار‌های محدود داخلی، میسر نیست و این مهم، جز با بهره‌مندی از خدمات و قابلیت‌های پلتفرم‌ها، ابزارها و زیرساخت‌های بین‌المللی میسر نخواهد بود.


نورنیوز
کلید واژگان
روبیکا
نظرات

آخرین اخبار
اعلام جزئیات جدید از 3 ماهواره در حال ساخت ایران
رگبار و رعد و برق در برخی نقاط تهران
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 4 اسفند 1404+ جدول
اطلاعیه رسمی درباره صدای انفجار در خرم‌آباد
دیدار وزیر راه و شهرسازی ایران با رئیس‌جمهور آذربایجان
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 4 اسفند 1404+ عقب نشینی خفیف دلار
ابلاغیه فسادستیزی و مبارزه‌ همه‌جانبه با فساد، توسط رئیس قوه قضاییه صادر شد
اسلواکی صادرات برق به اوکراین را متوقف می‌کند
ناترازی ادامه دار برق در سال آینده
رد صلاحیت‌ها؛ شلیک به انتظار مردم برای اصلاح حکمرانی
طالبان: حملات پاکستان بدون پاسخ نخواهد ماند
کاخ سفید نقش آمریکا در عملیات نظامی مکزیک را تایید کرد
شایعه خروج سیدمحمد خاتمی از کشور تکذیب شد
تلاش‌ برای یافتن دو کوهنورد مدفون شده زیر 10 متر برف
فصل سوم: «شنبه آرام؟»، زندگی‌نامهٔ شهید «دکتر محسن فخری‌زاده» از زبان همسر شهید
کارگردان «پایتخت»: سریال متعلق به مردم است
قیمت جهانی طلا امروز دوشنبه 4 اسفندماه
پیام تسلیت دریابان علی شمخانی، دبیر شورای دفاع به سردار سرلشکر پاسدار دکتر محسن رضایی
1000 دستگاه ماینر غیرمجاز را امحاء شد
سیاستمدار ایرلندی پرچم ایران را در بازی سری آ ایتالیا بالا برد
خروج قطار باری از ریل در ورودی پیشوا
8 روش ساده برای درمان دیابت نوع 2
تصویب پیش‌نویس آیین‌نامه اجرایی حذف چهار صفر از پول ملی
حذف دفترچه‌های مالکیت از سال آینده
جدول کامل اوقات شرعی به افق تهران در ماه رمضان
کسری بارش 78 درصدی تهران؛ هشدار درباره بحران آب
بورس بالاخره سبز شد؛ رشد 57 هزار واحدی شاخص کل
5 علائم سکته مغزی که باید جدی گرفته شوند
جزئیات جلسه دوم پرونده «کوروش کمپانی» در دادگاه تهران
توسعه دفاعی ایران با کشورهای مستقل و انقلابی آفریقا
حضور ناوشکن دنا در رژه رزمایش دریایی میلان در هند
کاهش 13 درصدی مصرف آب در تهران با همکاری مردم
گرانی نهاده‌ها قیمت مرغ را افزایش می‌دهد
دوگانه تسلیم یا جنگ؛ واقعیت یا عملیات روانی؟
رئیس سابق سازمان سیا: حمله به ایران منجر به تغییر نظام نخواهد شد
کارشناس صهیونیست: توان موشکی ایران در جنگ 12 روزه آشکار شد
کودکان غزه به حمایت فوری روانی نیاز دارند
توضیحات دانشگاه علم و صنعت درباره فوت دانشجوی ارشد مهندسی صنایع
شهر میزبان جام جهانی 2026 سقوط کرد
محمد نوازی مربی استقلال شد
ماجرای نصب بنر پرحاشیه در سفارت روسیه چیست؟
تمدید 3 ساله مرکز منطقه‌ای کنوانسیون رامسر در ایران
تمدید پرحاشیه قرارداد اوسمار با پرسپولیس
شکستن دیوار صوتی حومه سوریه توسط جنگنده‌های رژیم صهیونیستی
پایان شایعه‌سازی‌ها؛ تصمیم نهایی پرونده هسته‌ای فقط از یک مسیر می‌گذرد+فیلم
قیمت گوشت قرمز امروز 4 اسفند 1404 + جدول
قیمت هرکیلو تخم مرغ درب مرغداری به 100 هزارتومان رسید
خروج آمریکا از پایگاه قسرک و بازآرایی در کردستان عراق
زاخارووا: حمایت روسیه از ایران و کوبا ادامه دارد
ادعای منابع عمانی: لاریجانی سه‌شنبه وارد مسقط می‌شود