×
فرهنگی
شناسه خبر : 110876
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/07/18 ساعت 13:06
نقدی بر رویه توقیف گذرنامه برخی چهره‌های منتقد

نورنیوز بررسی کرد؛

نقدی بر رویه توقیف گذرنامه برخی چهره‌های منتقد

تاکید رهبر معظم انقلاب بر این نکته که مشکل دشمنان حجاب و جمهوری اسلامی نیست بلکه ایران قوی، آباد و مستقل را بر نمی‌تابند به وضوح بر ضرورت حفظ انسجام ملی و اجتناب از رویه‌های مغایر با آن اشاره داشت تا همگان متوجه این ضرورت باشند که باید میان افراد منتقد که از کلیت وحدت ملی ایران دفاع نموده با دیگرانی که بر آتش اختلاف می‌دمند تفاوت قائل شد.

نورنیوز ـ گروه جامعه: کنترل‌های پیش‌گیرانه در موقعیت‌های خاص، یکی از راهکارهایی است که دولت‌ها برای مدیریت وقایع از آن بهره می‌گیرند و اقدامی کاملا طبیعی و پذیرفته شده است.

اتخاذ این رویکرد که هدف آن تأمین منافع و امنیت جامعه است اما؛ نباید از دایره قوانین که اصلی‌ترین مرجع امنیت‌سازی و ثبات در هر کشور است خارج شود.

انجام اقدامات خاص و اضطراری نیز بر اساس قانون و با اعطای «اختیارات ویژه» به افراد یا نهادهای مشخص ذیل ضوابط و مقررات تعریف شده‌ای است که نباید از آن عدول شود.

اخیرا توقیف گذرنامه برخی چهره‌های هنری و ورزشی که پس از فوت مرحومه مهسا امینی با اظهار تاسف و بیان برخی انتقادات نسبت به وقوع این رخداد غم‌انگیز واکنش نشان دادند، حاشیه‌هایی را به‌دنبال داشته است.

اگرچه امروز اعلام شد که گذرنامه برخی از این افراد مسترد شده اما به ‌هرحال این اقدام به‌ویژه پس از بیانات صریح رهبر معظم انقلاب و تاکید ایشان بر ضرورت تفکیک و دسته‌بندی رفتار و گفتار و حتی اقدامات افراد در رخدادهای اخیر چندان موجه به نظر نمی‌رسد.

این امر نشان‌گر آن است که توجه برخی مسئولین در این حوزه، یک‌جانبه بوده و میان تحریک احساسات مردم با همراهی نکردن و سکوت و حتی تلاش در جهت ایجاد وفاق ملی بدون جانب‌داری از اغتشاشات، تفاوت ماهوی قائل نشده‌اند.

چنین رویکردی که دارای ملاحظات حقوقی نیز هست، اگر با هدف اعمال ممنوع‌الخروجی بوده باید بر اساس ضوابط قضایی خاص انجام شود.

به طور کلی اقدام به «توقیف گذرنامه» در فرآیند ممنوع‌الخروجی، نقش تعیین کننده‌ای ندارد و تنها آثار سوء از نقطه نظر امنیت روانی افراد به‌دنبال خواهد داشت.

عدم توجه کافی به ضرورت اجتناب از چنین اقداماتی ضمن آنکه موجب واگرایی در جامعه می‌شود اساسا غیر ضروری بوده و مشکلی را حل نمی‌کند.

تاکید رهبر معظم انقلاب بر این نکته که دشمنان، مشکلشان حجاب و جمهوری اسلامی نیست بلکه ایران قوی، آباد و مستقل را بر نمی‌تابند به وضوح بر ضرورت حفظ انسجام ملی و اجتناب از رویه‌های مغایر با آن اشاره داشت تا همگان متوجه این ضرورت باشند که باید میان افراد منتقد که از کلیت وحدت ملی ایران دفاع نموده و در این مسیر گام بر می‌دارند با دیگرانی که بر آتش اختلاف می‌دمند، تفاوت قائل شوند.

بدون شک اصلاح رویه افرادی که در شرایط هیجانی و غلیان احساسات اظهارنظرهای ناپخته‌ای کردند اما دل در گرو سرافرازی میهن خود دارند با برخوردهایی که سزاوار اندک آشوبگران و تجزیه‌طلبان است، محقق نخواهد شد.

حراست از اعتبار و حیثیت چهره‌های ملی در حوزه‌های فرهنگی، هنری، ورزشی و... به‌ویژه آن گروه که تاکنون توانسته‌اند بدون ورود به حواشی با بیان نظرات و انتقادات منصفانه خود، ضمن همدردی با آسیب‌دیدگان جریانات اخیر، دعوت به وحدت و همدلی را پیشه کنند یکی از اقدامات مهمی است که برای جلوگیری از مخدوش شدن انسجام ملی و جداسازی صف دلسوزان از اغتشاشگران باید مورد اهتمام جدی و پیگیری همراه با حساسیت همه آحاد مردم و همچنین دستگاه‌های مسئول باشد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
حادثه تلخ در یحیی‌آباد؛ اتوبوس معدن همکار کرمان از مسیر منحرف شد
کارت سوخت یک روزه؛ طرح جدید سامانه هوشمند سوخت برای شهروندان
کی‌یف در آستانه زمستان؛ آلمان و متحدان از ارسال موشک‌های ضدبالستیک خبر دادند
پاسخ موشکی ایران به حمله آمریکا به نفتکش‌های ایرانی؛ پایگاه آمریکایی در اردن هدف قرار گرفت
بازی دو سر باخت؛ در صورت شکست در انتخابات میان‌دوره‌ای، استیضاح ترامپ قطعی است
طرح جامع مسکن از بازار اجاره تا تأمین زمین چه تغییراتی ایجاد می‌کند؟
رئال مادرید 2-1 اینتر ؛ اولین سه امتیاز مورینیو در بازگشت به لیگ قهرمانان اروپا
دیدارهای سفیران و نمایندگان دیپلماتیک با عراقچی
هشدار ایران به سئول: حضور نظامی در خلیج فارس یعنی حمایت از متجاوز
انگلیس در دام آمریکا؛ تحریم‌های انگلیس علیه ایران تروریسم اقتصادی است
هشدار بانک مرکزی انگلیس درباره پیامدهای تورمی تداوم تهاجم آمریکا علیه ایران
نخست‌وزیر کانادا: با پاسخ به تهاجم آمریکا دوباره زنده شدیم
انصارالله یمن عربستان را به پاسخ سخت و غافلگیرکننده تهدید کرد
نورنما | خلاقیت معماران ایرانی برای زندگی بدون کولر !
تماس تلفنی ترامپ و پوتین پس از سفر فرستادگان آمریکا به روسیه
برنامه روسیه برای حملات گسترده زمستانی به اوکراین فاش شد
طباطبایی: هیچ جای تفاهم‌نامه با آمریکا منافع و مصالح کشور نقض نشده است
علی‌آبادی: برق پایدار جنوب در اولویت وزارت نیرو قرار گرفت
تخصیص بودجه برای مرمت بلندترین برج آجری جهان
توپ طلای 2026؛ ستاره‌های بزرگ فوتبال جهان در صف
انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا؛ خطر از دست رفتن سنا برای جمهوری‌خواهان جدی شد
ماجرای قبور میلیاردی در حرم امامزاده‌ها چیست؟
تحریم گسترده صنعت هوایی ایران؛ اسامی 27 ایرلاین تحریم‌شده توسط آمریکا
آخرین اخبار جنگ ایران و آمریکا؛ پیشرفت مذاکرات هرمز و هشدار تازه پزشکیان به متجاوزان
آخرین اخبار وگزارش ها ازسیل مازندران و گیلان؛ ساری زیر آب رفت، خسارت به 772 واحد مسکونی
بخشنامه سازمان امور مالیاتی درباره مالیات کرایه حمل مسافر و کالا
دشمن موضوع دارو را برای سیاه‌نمایی هدف گرفته است
برنامه قطعی برق مازندران فردا چهارشنبه 18 شهریور اعلام شد+ لینک
بقایی: تسهیل حداکثری صدور روادید برای زائران اماکن مقدسه کشور انجام شد
برنامه قطعی برق گیلان فردا چهارشنبه 18 شهریور اعلام شد + لینک
ایران در شورای حکام: توانمندی هسته‌ای کشور با حمله و ترور از بین نمی‌رود
ساعات فعالیت اماکن گردشگری تهران افزایش یافت
چرا نتانیاهو در شرایط سختی قرار دارد؟
برنامه قطعی برق تهران فردا چهارشنبه 18 شهریور +لینک خاموشی مناطق
درآمدهای طرح تنگه هرمز چگونه هزینه می‌شود؟
بن‌گویر خواستار تعطیلی کنسولگری انگلیس در قدس شد
انصارالله ادعای هدف قرار دادن غیرنظامیان در عربستان را رد کرد
رایزنی چین و انگلیس با هدف گستر همکاری ها
نورنما | رجز خوانی حماسی نوجوان عراقی بر مزار رهبر شهید انقلاب
شکار و غنیمت‌گرفتن یک فروند زیرسطحی هوشمند دشمن آمریکایی در تنگه هرمز
تأکید سران قوا بر تحکیم وحدت ملی و صیانت از اقتدار ایران در نشست سه‌قوه
مالیات واحدهای مسکن مهر و نهضت ملی مسکن چقدر است؟
پیش بینی قیمت دلار چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ دلار برای صعود دوباره آماده می‌شود
هشدار نارنجی هواشناسی در فیروزکوه؛ احتمال سیلاب و روان‌آب در مناطق کوهستانی
واکنش حماس به تشدید تجاوزات اسرائیل در قدس و کرانه باختری
قطعی برق استان البرز فردا 18 شهریور؛ جزئیات خاموشی مناطق مختلف
آغاز پرداخت خسارت آسیب‌دیدگان جنگ
آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کرد
دیدار وزرای خارجه روسیه و عربستان در مسکو؛ تأکید لاوروف بر ثبات خاورمیانه
ایران: افشای اطلاعات محرمانه در آژانس زمینه‌ساز خرابکاری علیه تأسیسات هسته‌ای شده است