×
سیاسی
شناسه خبر : 102373
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/05/18 ساعت 14:20
چرا سه کشور اروپایی حاضر در مذاکرات وین همچنان منفعل هستند؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا سه کشور اروپایی حاضر در مذاکرات وین همچنان منفعل هستند؟

در حالی که همه طرف‌های گفتگوکننده در وین مواضع خود را در مورد گفتگوهای اخیر به روشنی اعلام کرده‌اند، اما سه کشور فرانسه، انگلیس و آلمان که نمایندگان آنها در مذاکرات حاضر نبودند تاکنون هیچ واکنشی در این خصوص نداشته‌اند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: روز گذشته دوشنبه ۱۷ مردادماه و پس از پایان مذاکرات میان هیئت‌های حاضر در وین اعلام شد که «انریکه مورا» معاون هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپایی ایده‌هایی را به طرف‌های مذاکره‌کننده در وین ارائه کرده و لازم است این ایده‌ها در پایتخت‌ها مورد بررسی دقیق‌تر قرار بگیرد.

بر این اساس اعلام شد که هیئت‌های مذاکره‌کننده وین را ترک کرده و به پایتخت‌ها باز می‌گردند تا پس از جمع‌بندی نظرات پیرامون ایده‌های طرح شده رایزنی‌ها را ادامه دهند.

شب گذشته و بلافاصله پس از پایان یافتن گفتگوها، «جوزف بورل» هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپایی در تماس با وزیر امور خارجه کشورمان ضمن مثبت ارزیابی کردن دور اخیر مذاکرات در وین، خاطرنشان کرد که در گفتگوها پیشرفت نسبی حاصل شده است.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان نیز در این گفتگو با تاکید بر اراده و جدیت ایران برای دستیابی به توافق قوی و قابل اتکاء اظهار داشت: توافق نهایی باید تأمین‌کننده حقوق و منافع ملت ایران بوده و رفع پایدار موثر تحریم‌ها را تضمین نماید.

او با اظهار امیدواری در مورد اجتناب سایر طرف‌ها به‌ویژه آمریکا از اتخاذ مواضع غیرسازنده گفت: انتظار می‌رود همه طرف‌ها برای دستیابی به متن نهایی توافق از خود اراده و جدیت نشان دهند.

 ایالات متحده آمریکا نیز با فاصله کوتاهی پس از اتمام گفتگوهای وین در اظهارنظری از قول یک سخنگوی وزارت خارجه این کشور اعلام کرد: آمریکا آماده توافق سریع بر اساس متن پیشنهادی اتحادیه اروپا است.

در حالی که نماینده روسیه نیز با اتخاذ موضعی روشن ضمن مثبت ارزیابی کردن گفتگوها نسبت به دستیابی طرفین مذاکرات به توافق نهایی ابراز امیدواری کرد اما سه کشور فرانسه، انگلیس و آلمان که نمایندگان آنها در مذاکرات حاضر نبودند تاکنون هیچ واکنشی نیز در این خصوص نداشته‌اند.

به صورت طبیعی تنها زمانی امکان دستیابی به متن نهایی توافق وجود دارد که همه طرف‌های حاضر در مذاکرات از جمله سه کشور اروپایی ذکر شده آن را تایید کنند اما مشخص نیست که چرا این کشورها که در میانه مذاکرات اقدام به صدور بیانیه‌ای یک‌طرفه کردند که آشکارا حمایت از زیاده‌خواهی‌های آمریکا بود، اکنون مسیر سکوت را برگزیده‌اند؟

اگرچه با توجه به سوابق رفتارهای قبلی انگلیس، فرانسه و آلمان در مذاکرات برجام و پس از آن، می‌توان گمانه‌هایی را در تحلیل چرایی سکوت سه کشور  اروپایی مطرح کرد اما به طور قطع طی روزهای آینده و با ارائه جمع‌بندی نظرات کشورهای حاضر در مذاکرات پیرامون ایده‌های مطرح شده از سوی انریکه مورا،  نمایه دقیق‌تری در این خصوص به‌دست خواهد آمد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
نشست ویژه اعضاء کمیسیون امنیت ملی مجلس در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی
سه‌شنبه 1401/05/25 ساعت 18:46
اختصاصی نورنیوز؛
نشست ویژه اعضاء کمیسیون امنیت ملی مجلس در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی
قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران که با هوشمندی و دوراندیشی مجلس انقلابی تصویب شد ظرفیت‌های بسیار خوبی را برای پیگیری کامل سیاست مقاومت فعال در اختیار کشور قرار داد که امروز ثمرات آن بیش از گذشته هویدا شده است.
گزارش علی باقری در جلسه فوق‌العاده شورای عالی امنیت ملی
دوشنبه 1401/05/24 ساعت 17:38
اختصاصی نورنیوز؛
گزارش علی باقری در جلسه فوق‌العاده شورای عالی امنیت ملی
بر اساس راهبردهای تعیین شده، پایان دادن به ادعاهای سیاسی مرتبط با مسایل پادمانی و ایجاد ضمانت‌های لازم برای اطمینان‌یابی از پایداری انتفاع اقتصادی ایران از توافق، محور گفتگوهای هیئت مذاکره کننده در وین بوده است.
رمزگشایی از تلاش غرب برای القاء نهایی‌شدن توافق در مذاکرات وین
دوشنبه 1401/05/17 ساعت 23:36
نورنیوز بررسی کرد؛
رمزگشایی از تلاش غرب برای القاء نهایی‌شدن توافق در مذاکرات وین
اتحادیه اروپایی به‌عنوان هماهنگ‌کننده مذاکرات نمی‌تواند پیشنهادات خود را به عنوان «متن نهایی» معرفی کند، چرا که اتخاذ تصمیم‌ در این خصوص تنها در اختیار طرف‌های مذاکره‌کننده است.
ایده‌های جدید مطرح شده در مذاکرات وین در پایتخت‌ها بررسی می‌شود
دوشنبه 1401/05/17 ساعت 20:09
اختصاصی نورنیوز؛
ایده‌های جدید مطرح شده در مذاکرات وین در پایتخت‌ها بررسی می‌شود
گرچه هنوز امکان قضاوت قطعی در مورد نتایج حاصل از گفتگوها وجود ندارد اما مذاکرات انجام شده طی 5 روز گذشته را با توجه به توقفی که در گفتگوها ایجاد شده بود، می‌توان حرکت به سمت جلو اما با روندی کند ارزیابی کرد.
پیچ آخر در مذاکرات وین؛ گشایش یا توقف؟
شنبه 1401/05/15 ساعت 21:54
نورنیوز بررسی می‌کند؛
پیچ آخر در مذاکرات وین؛ گشایش یا توقف؟
موضوعات پادمانی امری جدا از برجام یا خواسته‌ای اضافی از سوی ایران نیست چرا که در سال 2015 نیز در متن برجام تعهدی سیاسی برای مختومه کردن ادعاها علیه برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران از سوی آژانس ارائه شد.
نظرات

آخرین اخبار
یمن: تجاوز جدید با پاسخ قاطع روبرو خواهد شد
تحریم‌های ضدایرانی به هرمز کشیده شد
بقائی: تجاوز آمریکا «غیرضروری» نبود بلکه «مجرمانه» بود
رهبران 7 کشور غربی شهرک سازی در کرانه باختری را محکوم کردند
روبیو ادعا کرد: همه دوست داریم شاهد توافق با ایران باشیم
امتحانات خردادماه در گلستان غیرحضوری شد
پاکستان و آمریکا در اتصال ریلی با هم همکاری می کنند
محاصره و فشار بر باریکه غزه شدت بیشتری گرفت
شکایت گل‌گهر از چادرملو به نفع پرسپولیسی ها
رویترز: یک تیم مذاکره‌کننده قطری در تهران حضور دارد
روابط عمومی سپاه: مذاکره، صحنه دیگری از کارزار میدان نبرد است
وزیر نفت: مردم بهینه انرژی مصرف کنند
15 نفر محکوم فراری در پیشوا تحویل زندان شدند
فتوحات جدید واحدهای ارتش روسیه در اوکراین
تاجرنیا: فوتبال باید برای همه جهان غیرسیاسی باشد
مشاهده خرس سیاه آسیایی در شهر گوهران
هشدار لاوروف به احتمال ازسرگیری جنگ در منطقه خلیج فارس
بقایی: ایران صرفا خواهان احقاق خود است
بحرینی: محاصره دریایی مصداق جنایت جنگی است
تعرفه واردات گوشی‌های پرچمدار چقدر شد؟
حمله هوایی انتحاری حزب الله به پادگان برانیت
افزایش بهای نفت در بازارهای جهانی
عاصم منیر راهی تهران شد
پایان 10 سال حکمرانی گواردیولا بر منچسترسیتی+فیلم
کشف محموله نیم کیلویی شیشه در ملکان
برپایی 7 مرکز عرضه دام زنده در پایتخت برای عید قربان
آخرین فرصت ثبت‌نام در طرح مشارکت در تولید ایران‌خودرو
انصراف نماینده فلسطین از نامزدی نایب‌رئیسی مجمع عمومی سازمان ملل
بقایی سخنگوی هیئت مذاکره‌کننده شد
هشدار امارات درباره تبعات تنش جدید بین ایران و آمریکا
خشم هواداران فوتبال از لیست جنجالی انگلیس
تلاش‌ها برای توقف جنگ وارد مرحله حساسی شده است
عقب‌نشینی قیمت نفت ایران در بازار اروپا
متقاضیان بیمه بیکاری بخوانند؛آغاز ثبت نام از فردا
روایت متفاوت جنگ 12روزه در قاب طنز
هشدار درباره «فاجعه سالمندی» در ایران
حملات علیه ایران نباید به عنوان «جنگ غیرضروری» مفهوم‌سازی شود
آخرین وضعیت پرداخت خسارت به خودروهای جنگ‌زده+جزئیات
فروش اجباری کالا تخلف است
پیش‌بینی جهش تولید برنج در گیلان
توقیف اموال هفت متهم امنیتی در ایلام
وضعیت غزه به مرز هشدار رسید
ادعای «روبیو»درباره پیشرفت در مذاکرات با ایران
افتتاح نیروگاه خورشیدی 130 مگاواتی در ساوه
ابهام در آینده آسیایی سپاهان
قیمت جهانی طلا در سراشیبی افتاد
انرژی، بزرگترین فرصت و تهدید کشور
عبور 35 فروند کشتی از تنگه هرمز
تشرف 30 هزار زائر ایرانی به سرزمین وحی
ایران میزبان وزنه‌برداری قهرمانی آسیا 2028 شد