×
سیاسی
شناسه خبر : 102252
تاریخ انتشار : جمعه 1401/05/14 ساعت 22:59
چرا اروپا علاقه‌مند به تحقیر شدن است؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا اروپا علاقه‌مند به تحقیر شدن است؟

انتشار بیانیه تروئیکای اروپایی و برخی اظهارنظرهای مطرح شده از سوی مقامات و فعالان رسانه‌ای نزدیک به تیم مذاکره‌کننده آمریکایی در دومین روز گفتگوها ضمن آنکه بهره‌گیری از ابزارهای فرامذاکراتی برای فشار به تیم مذاکره‌کننده ایران است، بیانگر جدی و سخت بودن گفتگوهاست.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: سه کشور اروپایی روز جمعه با صدور بیانیه‌ای مشترک بار دیگر تلاش کردند به جای ایفای نقش تسهیل‌گر، در قامت اهرم فشار ظاهر شوند و با به‌کارگیری ادبیاتی یک‌سویه نشان دهند که نمی‌توانند طرفی قابل اطمینان برای گفتگو باشند.

در این بیانیه مشترک، انگلیس، آلمان و فرانسه بار دیگر از ایران خواسته‌اند تا آنچه را که «خواسته‌های غیرواقعی» و «فرابرجامی» از جمله مسائل نظارتی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خوانده‌اند را کنار بگذارد و اکنون تصمیم نهایی را بگیرد!

در این بیانیه بر خلاف واقعیت‌های جاری در محتوای مذاکرات تاکید شده: «گفتگوها صرفا پیرامون مباحث فنی درباره واکنش ایرانی‌ها به متنی است که جوزف بورل، هماهنگ‌کننده ارشد مذاکرات احیای برجام، برای تصمیم‌گیری نهایی روی میز گذاشته و مسئله اصلی بین ایران و آمریکاست.»

این در حالی است که علی باقری مذاکره‌کننده ارشد کشورمان پیش از سفر به وین برای پیگیری مذاکرات با انتشار توییت‌هایی ضمن تاکید بر مسئولیت طرف‌های نقض‌کننده برجام که از میراث منحوس گذشته فاصله نگرفته‌اند خاطرنشان کرد: هماهنگ‌کننده اروپایی ایده‌های خود را برای جمع‌بندی مذاکرات ارائه کرده است. ما نیز ایده‌هایی برای جمع‌بندی مذاکرات، هم از لحاظ شکلی و هم محتوایی داریم که به اشتراک گذاشته خواهد شد.

تروئیکای اروپایی در بیانیه خود گفته است که گفتگوهای جاری در وین به معنی دور جدیدی از مذاکرات نیست و «ایران باید همین حالا و در حالی که هنوز امکان‌پذیر است، تکلیف انعقاد توافق را مشخص کند.»

اروپا به خوبی می‌داند که استفاده از این ادبیات نه تنها تاثیری بر اراده ایران در پیگیری مجدانه حقوق قانونی‌اش ندارد بلکه موجب تنزل بیش از پیش جایگاه کشورهایی می‌شود که دولت آمریکا با خروج یک‌طرفه و غیر قانونی از برجام، تحقیری تاریخی را بر آنان تحمیل کرد.

البته از نظر جمهوری اسلامی نام‌گذاری جلسات مذاکرات و حضور یا عدم حضور برخی طرف‌های منفعل هیچگاه ارزشی نداشته و آنچه گفتگوها را واجد اهمیت می‌کند صرفا احقاق حقوق ملت ایران است.

این راهبرد پیش از سفر مذاکره‌کننده ارشد کشورمان به وین از سوی او به روشنی تبیین شد و بر این واقعیت تاکید کرد که: «آمریکا باید قدردان فرصتی باشد که با سخاوتمندی اعضای برجام فراهم شده است؛ توپ در زمین آنهاست تا از خود پختگی نشان داده و مسئولانه عمل نماید.»

انتشار بیانیه تروئیکای اروپایی و برخی اظهارنظرهای مطرح شده از سوی مقامات و فعالان رسانه‌ای نزدیک به تیم مذاکره‌کننده آمریکایی در دومین روز گفتگوها ضمن آنکه بهره‌گیری از ابزارهای فرامذاکراتی برای فشار به تیم مذاکره‌کننده ایران است، بیانگر جدی و سخت بودن گفتگوهاست.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه کشورمان اخیرا در سخنانی صریح و با تاکید بر عزم جمهوری اسلامی ایران برای دستیابی به توافقی قوی، قابل اتکاء و تضمین شده به این خط سیاسی و رسانه‌ای غرب پاسخ گفت و اعلام کرد: «منطق حکم می‌کند که توافق را به هر قیمتی نپذیریم و آن را به اندازه ارزشی که دارد مورد توجه قرار دهیم.»


نورنیوز
اخبار مرتبط
رمزگشایی از تلاش غرب برای القاء نهایی‌شدن توافق در مذاکرات وین
دوشنبه 1401/05/17 ساعت 23:36
نورنیوز بررسی کرد؛
رمزگشایی از تلاش غرب برای القاء نهایی‌شدن توافق در مذاکرات وین
اتحادیه اروپایی به‌عنوان هماهنگ‌کننده مذاکرات نمی‌تواند پیشنهادات خود را به عنوان «متن نهایی» معرفی کند، چرا که اتخاذ تصمیم‌ در این خصوص تنها در اختیار طرف‌های مذاکره‌کننده است.
ادعای نهایی شدن متن توافق تا ساعات آینده کذب است
دوشنبه 1401/05/17 ساعت 16:01
ادعای نهایی شدن متن توافق تا ساعات آینده کذب است
رسانه آمریکایی مدعی شده است که با وجود باقی ماندن برخی موضوعات، ایران و آمریکا به متن توافق هسته‌ای نزدیک شده و پیش‌نویس متن تا ساعات آینده نهایی می‌شود. اطلاعات رسیده به نورنیوز نشان می‌دهد که این خبرسازی کاملاً کذب است.
چرا اروپا علاقه‌مند به تحقیر شدن است؟
دوشنبه 1401/05/17 ساعت 13:10
چرا اروپا علاقه‌مند به تحقیر شدن است؟
انتشار بیانیه تروئیکای اروپایی و برخی اظهارنظرهای مطرح شده از سوی مقامات و فعالان رسانه‌ای نزدیک به تیم مذاکره‌کننده آمریکایی در دومین روز گفتگوها ضمن آنکه بهره‌گیری از ابزارهای فرامذاکراتی برای فشار به تیم مذاکره‌کننده ایران است، بیانگر جدی و سخت بودن گفتگوهاست.
پیچ آخر در مذاکرات وین؛ گشایش یا توقف؟
شنبه 1401/05/15 ساعت 21:54
نورنیوز بررسی می‌کند؛
پیچ آخر در مذاکرات وین؛ گشایش یا توقف؟
موضوعات پادمانی امری جدا از برجام یا خواسته‌ای اضافی از سوی ایران نیست چرا که در سال 2015 نیز در متن برجام تعهدی سیاسی برای مختومه کردن ادعاها علیه برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران از سوی آژانس ارائه شد.
نظرات

آخرین اخبار
الخزعلی درگذشت آیت‌الله شبیری زنجانی را تسلیت گفت
الحشد الشعبی نفوذ داعش به غرب عراق را ناکام گذاشت
ورود بلژیکی‌ها به حوزه هایپرسونیک و هوافضا
نورنما | یا فاطمه معصومه(س)، نامت که می‌آید، دل به احترام غربتت می‌لرزد
عراق: 6 میلیون قبضه سلاح در طرح حصر سلاح جمع‌آوری شد
انتقال دبیرخانه خزر به ایران؛ پیگیری کاهش تراز دریا
چرایی اصرار ترامپ بر آدرس غلط درباره کمبود گازوئیل
بازداشت مدعی ارتباط با مقامات پس از کلاهبرداری
«کالج دانشجویی» در راه است؛ نسخه جهاد دانشگاهی برای پیوند دانشگاه و بازار کار
بازگشت 626 کودک بوشهری به کلاس درس
وزارت فرهنگ: هنر مسئول روایت حقیقت دفاع مقدس و ایستادگی ملت ایران است
پیام تسلیت رئیس سازمان بسیج در پی ارتحال آیت‌الله‌العظمی شبیری زنجانی
خودروهای فرسوده 5 سال مهلت گرفتند؛ ثبت‌نام نوسازی از فردا آغاز می‌شود+لینک ثبت نام
صلاحیت بر باد رفته محمد صلاح
الحوثی: عربستان با مشارکت آمریکا جنایات گسترده‌ای در یمن مرتکب شد
نورنما | هفته دفاع مقدس، یادآور روزهای حماسه و ایثار گرامی باد
مأموریت دشوار ژاوی در هلند
جنایت تلخ در اراک؛ زن 60 ساله با دست و پای بسته به قتل رسید
بازدید از موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس رایگان شد
هشدار سازمان بازرسی درباره تعارض منافع در طرح‌های انرژی
آماده‌باش پلیس راهور برای بازگشایی مدارس؛ طرح ترافیکی در 3 مرحله اجرا می‌شود
هالند به رکورد تاریخی هری کین رسید؛ شکار تمام تیم‌های لیگ برتر
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا ؛ هشدار درباره هرمز، نفت 100 دلاری و سفر مقام پاکستانی
قطعی برق اصفهان فردا سه‌شنبه 31 شهریور + لینک برنامه خاموشی‌ها
حمله جنگنده‌های عربستان به منطقه حیفان در تعز
کریپتونایتِ جمهوری‌خواهان در انتخابات
واریز حقوق شهریور بازنشستگان تأمین اجتماعی آغاز شد؛ حقوق چه کسانی تا امروز واریز شده است؟
رایزنی وزرای کشور ایران و پاکستان برای گسترش روابط
ائتلاف علیه ایران در راه بی‌بازگشت؟
صلح جهانی یا جنگ بی‌پایان؛ جهان در آستانه کدام نظم؟
چین با 23 طلا در صدر جدول مدالی بازی‌های آسیایی
پشت پرده نشست ترامپ و سران خلیج فارس؛ مأموریت اعراب برای اثرگذاری روانی بر بازار نفت
واریز یارانه نقدی شهریور برای دهک‌های چهارم تا نهم
خدعه انگلیسی علیه مناطق روسی‌زبان در اوکراین
گام حقوقی برای جبران خسارت‌ها؛ توقیف کشتی‌های مرتبط با آمریکا و اسرائیل در خلیج فارس
مقررات جدید اتحادی اروپا برای مراکز داده و ذخیره اطلاعات
دفتر حج ایران در عربستان بازگشایی شد؛ آغاز عمره از نیمه مهر
خبر غیرحضوری شدن مدارس هرمزگان صحت ندارد
جهش پنج‌برابری نرخ نفتکش‌ها در بازار جهانی حمل‌ونقل نفت
آلترناتیوهای آلمان میان آمریکا و روسیه کانال می‌زنند
آمریکا مانع حضور هیات فلسطینی در نشست سازمان ملل شد
بحران مالی عمیق فرانسه، بازنشستگان را تهدید می‌کند
هشدار تازه در شبه‌جزیره کره؛ کره شمالی 2 موشک بالستیک آزمایش کرد
چرا جشنواره فیلم دریای سرخ عربستان لغو شد؟
مدیرعامل توانیر: ناترازی برق از 20 هزار به 10 هزار مگاوات کاهش یافت
مشهد از فردا گرم‌تر می‌شود؛ دمای 36 درجه در انتظار پایتخت معنوی ایران
بانک مرکزی نسخه حذف تدریجی چک کاغذی را ابلاغ کرد
پیش‌بینی هوای گیلان تا پنجشنبه؛ افزایش دما و وزش باد جنوبی در راه است
پایان تلخ یک مراسم عروسی در چابهار؛ مرگ کودک 12 ساله
شکایت 3 رسانه آمریکایی علیه ترامپ؛ ماجرای ممنوعیت ورود به کاخ سفید چیست؟