×
سیاسی
شناسه خبر : 100440
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/04/22 ساعت 18:59
تهدیدات ناشی از تغییر در نظم امنیتی در غرب آسیا

نورنیوز بررسی می‌کند؛

تهدیدات ناشی از تغییر در نظم امنیتی در غرب آسیا

هرگونه اقدام برای بر هم زدن نظم امنیتی فعلی در غرب آسیا، ممکن است بر سایر حوزه‌ها از جمله حمل‌ونقل و ترانزیت و انتقال انرژی تاثیرگذار باشد و بر بحران فعلی غذا و انرژی در جهان بیافزاید.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: روند مذاکرات رفع تحریم‌ها که دور جدید آن از زمان استقرار دولت سیزدهم آغاز شده طی ماه‌های اخیر با فراز و فرودهای زیادی همراه بوده است.

ایالات متحده آمریکا به عنوان عضو خارج شده از برجام، در دوره جدید مذاکرات نیز برخلاف فضاسازی‌های سیاسی و رسانه‌ای پرحجم، گام عملی و سازنده‌ای برای خروج مذاکرات از وضعیت فعلی برنداشته است.

هرچند شرایط فعلی حاکم بر مذاکرات را نمی‌توان چندان رضایت بخش قلمداد کرد اما برخی کارشناسان مسائل راهبردی معتقدند که هنوز هم عقلانیت منفعت‌محور می‌تواند نقش تاثیرگذاری را در تصمیم‌های آمریکا برای تغییر وضعیت موجود ایفا کند.

اگرچه پس از آخرین دور مذاکرات در دوحه هنوز زمان و مکان جدیدی برای ادامه مذاکرات آتی مشخص نشده اما این شرایط به معنی دست کشیدن طرفین از ادامه مذاکرات نیست.

در این میان رژیم صهیونیستی به عنوان اصلی‌ترین مخالف تداوم مذاکرات و حصول توافق، با بهره‌گیری از لابی‌های سیاسی و رسانه‌ای خود و نفوذ در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به‌دنبال تثبیت این گزاره است که ایران به‌دلیل تداوم نصب سانتریفیوژهای پیشرفته و پیگیری فرآیند غنی‌سازی ۶۰ درصد در آستانه فرار هسته‌ای قرار گرفته و از این رو احیای برجام در شرایط فعلی به‌دلیل از دست رفتن کارویژه بازدارنده آن فاقد ارزش گذشته برای آمریکا است!!

رژیم صهیونیستی در کنار اقدامات سیاسی و رسانه‌ای، پیگیری فعالیت‌های خراب‌کارانه سایبری، فیزیکی و ترور اشخاص در ایران را نیز با هدف تحریک ایران در دستور کار قرار داده تا از این طریق ابتکار عمل از دست مذاکره‌کنندگان خارج شده و رفتارهای واکنشی جایگزین آن شود.

این تهاجم‌های کور، گاه ارزش راهبردی و کیفی خود را فدای مقدار و کمیت نیز کرده و حتی صنایع عادی نیز در فهرست عملیات‌های خرابکارانه قرار گرفته است.

این شیوه که قبلا در دستور کار رژیم صهیونیستی نبود در یک‌سال گذشته افزایش یافته تا شاید با تولید هرج و مرج  بتواند از آب‌های گل‌آلود ماهی دل‌خواه خود را صید کند.

اگرچه ایالات متحده تاکنون با سکوت در برابر اقدامات مخرب رژیم صهیونیستی تمایل خود را به استفاده ابزاری از شرارت‌های این رژیم برای امتیازگیری در مذاکرات نشان داده اما به طور قطع واشینگتن باید متوجه این واقعیت نیز باشد که افزایش شرارت اسرائیل می‌تواند تحت شرایطی، اوضاع را از کنترل خارج کرده و گزینه‌های متفاوتی را برای تنبیه رژیم غاصب صهیونیستی مطرح نماید.

رژیم صهیونیستی در حالی به‌دنبال ایجاد سامانه یکپارچه پدافندی با همکاری آمریکا در منطقه است که سامانه مشابه آن در سرزمین های اشغالی نتوانسته امنیت مورد نظر این رژیم را فراهم کند.

به گفته وزیر دفاع اوکراین: «این سیستم برای زدن موشک‌های کوچک و عادی ساخته شده و در مقابل موشک‌های کروز و بالستیک کارایی ندارند.»

بسیار روشن است که هرگونه اقدام برای بر هم زدن نظم امنیتی فعلی در غرب آسیا، ممکن است بر سایر حوزه‌ها از جمله حمل‌ونقل، ترانزیت و انتقال انرژی تاثیر‌گذار باشد و مشکلی بر بحران فعلی غذا و انرژی در جهان بیافزاید.

جمهوری اسلامی ایران بارها نگرانی خود را از ایجاد ناامنی و بی‌ثباتی در منطقه اعلام نموده و بیش از هر کشور دیگری برای رفع عوامل ناامنی در منطقه تلاش کرده و هزینه پرداخت نموده است.

اگرچه برخی کشورهای فرامنطقه‌ای و رژیم صهیونیستی منافع خود را در ایجاد و توسعه ناامنی و بی‌ثباتی در منطقه دنبال می‌کنند اما کشورهای منطقه غرب آسیا به‌دلیل تحمل خسارت‌های هنگفت مالی و انسانی که از رهگذر نزاع و درگیری‌های پرهزینه به هوشمندی لازم برای جلوگیری از شکل‌گیری مجدد شرایط خسارت‌بار تجربه شده رسیده‌اند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
تکرار ضرب‌الاجل‌هایی که غرب را سودی نمی‌بخشد!
شنبه 1401/04/25 ساعت 20:31
نورنیوز بررسی کرد؛
تکرار ضرب‌الاجل‌هایی که غرب را سودی نمی‌بخشد!
غرب در حالی در فضای رسانه‌ای سناریوی گرفتارسازی افکار عمومی ایران در بازی «رو به پایان بودن زمان توافق» را دنبال می‌کند که عملا در مقابل منطق مذاکراتی ایران زانو زده و اگر بخواهد عاقلانه عمل کند، برای برون رفت از وضعیت شکننده خود چاره‌ای جز پذیرش این روند تا حصول توافق ندارد.
تهدیدات ناشی از تغییر در نظم امنیتی در غرب آسیا
جمعه 1401/04/24 ساعت 19:13
تهدیدات ناشی از تغییر در نظم امنیتی در غرب آسیا
هرگونه اقدام برای بر هم زدن نظم امنیتی فعلی در غرب آسیا، ممکن است بر سایر حوزه‌ها از جمله حمل‌ونقل و ترانزیت و انتقال انرژی تاثیرگذار باشد و بر بحران فعلی غذا و انرژی در جهان بیافزاید.
قهرمان‌سازی از بایدن؛ گام جدید آمریکا برای توسعه نظامی‌گری در منطقه
پنج‌شنبه 1401/04/23 ساعت 11:50
نورنیوز بررسی کرد؛
قهرمان‌سازی از بایدن؛ گام جدید آمریکا برای توسعه نظامی‌گری در منطقه
ادعای آمریکا مبنی بر هدف قرار دادن سرکرده داعش در سوریه، تکرار همان ادعاهای پیشین است که با هدف قهرمان‌سازی از بایدن و جلوگیری از کاهش شدید محبوبیت او در داخل آمریکا و توجیه تحرکات نظامی آینده در منطقه انجام می‌شود.
ایجاد امنیت آمریکایی با تجهیزات گران و ناکارآمد!
چهارشنبه 1401/04/22 ساعت 14:03
ایجاد امنیت آمریکایی با تجهیزات گران و ناکارآمد!
مقصرنماییِ ایران توسط دولت بایدن به جای پاسخ‌گویی
چهارشنبه 1401/04/22 ساعت 03:20
نورنیوز بررسی کرد؛
مقصرنماییِ ایران توسط دولت بایدن به جای پاسخ‌گویی
لحن آمرانه دولت بایدن خطاب به ایران و اعمال تحریم‌های جدید علیه کشورمان، عملا تداوم سیاست فشار حداکثری و رفتارهای ترامپ است که با شعارهای انتخاباتی رئیس جمهور متزلزل آمریکا تناسبی ندارد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رویترز: پهپادهای اوکراینی سکوی نفتی روسیه در دریای خزر را هدف حمله قرار داد
گزارش تصویری| دیدار هزاران نفر از مداحان و ستایشگران اهل بیت با رهبر معظم انقلاب
تاکید تهران و آستانه در بیانیه‌ای مشترک بر تقویت همکاری‌های دوجانبه و توسعه پایدار
کسب مدال‌های طلا و نقره برای بسکتبال با ویلچر سه نفره ایران
حماس: فاجعه انسانی در غزه با تعلل اشغالگران در اجرای آتش بس تشدید می‌شود
مرضیه برومند پس از 16 سال دوباره مقابل دوربین ایستاد
یک کشتی خصوصی با حکم قضایی به سمت ایران هدایت شد
پزشکیان قزاقستان را به مقصد ترکمنستان ترک کرد
لاوروف: بحران اوکراین نباید رنج فلسطینی‌ها را به حاشیه ببرد
کاربری‌های غیرمجاز تهدیدی جدی برای جان مردم هستند
شکارچیان غیرمجاز عامل احتمالی آتش‌سوزی جنگل‌های الیت
هزینه پیوند اعضا در ایران یک هشتم جهان است
رفع موانع مالیاتی قانون جهش تولید در دانشگاه‌ها
واکنش تهران به نقض تعهدات میزبانی آمریکا در سازمان ملل
25درصد جمعیت کشور در بازه 15تا 35 سال
وزارت بهداشت فلسطین: بیش از 171 هزار نفر در غزه زخمی شدند
مادورو: آمریکا از دخالت در ونزوئلا دست بردارد
محسنی‌ اژه‌ای: زن در مکتب اسلام ریحانه‌ای است که باید حمایت شود
احتمال تغییر زمان دیدار ایران–مصر در پی اعتراض دو کشور
صعود دو پله‌ای زنان فوتبال ایران در رنکینگ FIFA
رونمایی از جدیدترین سامانه‌های پلاسماتراپی در ایران
ثبت جهانی آینه‌کاری؛ ایران دوباره در یونسکو درخشید
ترامپ رئیس‌جمهور کلمبیا را تهدید کرد
قاتل فراری با همکاری اینترپل به کشور بازگردانده شد
لزوم تغییر آرایش تبلیغاتی و رسانه ای در برابر تلاش دشمن برای تسخیر دل ها و مغزها
انتخابات فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام ابطال شد
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 20 آذر + جدول
سیلاب جان آوارگان غزه را تهدید کرد+ فیلم
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 20 آذر 1404
جانشین نیروی زمینی ارتش: پیش‌قدم حمله نخواهیم بود
درگیری مسلحانه در تفتان؛ فرمانده انتظامی مجروح شد
امضای 14 سند همکاری دوجانبه میان ایران و قزاقستان
رئیس سازمان انرژی اتمی: زمان خلق فناوری‌های نوین فرا رسیده است
پزشکیان: کریدور قزاقستان–ترکمنستان–ایران فرصتی طلایی برای ترانزیت است
حمله هوایی به بیمارستان میانمار 31 کشته برجای گذاشت
چرا خرید گوشی های نو کاهش یافته است؟
تفاهم‌نامه بزرگ مسکن کارگری با حضور رئیس‌جمهور رونمایی شد
عفو و مرخصی زنان زندانی در ارومیه همزمان با روز زن
لیست جدید تیم فوتبال امید منتشر شد
رزمایش هوایی مشترک ژاپن و آمریکا در شرق آسیا
کالاس خطاب به آمریکا: آزادی را در جای دیگری جستجو کنید
کاهش انسولین و هزینه‌های درمان دیابت با یک رژیم غذایی نوین
عبور از گروهی که ساده شروع می‌شود و سخت تمام
بازگشت ورزشکار ملی پوش پناهنده به ایران پس از دو سال
نقشه راه اقتصادی ایران و قزاقستان
باشگاه استقلال از داوری دیدار با ملوان شکایت می‌کند
اوکراین طرح جدیدی برای صلح به آمریکا ارائه کرد
رژه خودروهای لوکس در شمال تهران؛ اختلال در معابر و اعتراض شهروندان+ فیلم
درخشش نابینایان ایران در آغاز پارامچ‌اندازی با سه مدال رنگارنگ
زوج و فرد از درب منازل در تهران لغو شد؛ اما محدودیت‌ها ادامه دارد
X
آگهی تبلیغاتی