×
سیاسی
شناسه خبر : 100400
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/04/22 ساعت 03:20
مقصرنماییِ ایران توسط دولت بایدن به جای پاسخ‌گویی

نورنیوز بررسی کرد؛

مقصرنماییِ ایران توسط دولت بایدن به جای پاسخ‌گویی

لحن آمرانه دولت بایدن خطاب به ایران و اعمال تحریم‌های جدید علیه کشورمان، عملا تداوم سیاست فشار حداکثری و رفتارهای ترامپ است که با شعارهای انتخاباتی رئیس جمهور متزلزل آمریکا تناسبی ندارد.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفته ایران باید بین بازگشت به پایبندی به توافق هسته‌ای یا مواجهه با فشار فزاینده آمریکا و انزوای بین‌المللی یکی را انتخاب کند.

او می‌گوید: «ما به ایرانی‌ها پیام دادیم که توافقی وجود دارد که از حمایت ما و شرکای اروپایی‌مان برخوردار است که ایران باید آن را بپذیرد.»

پیش از این «جو بایدن» در جملاتی مشابه گفته بود: تا زمانی که ایران به توافق هسته‌ای برنگردد، فشار اقتصادی و دیپلماتیک واشنگتن ادامه می‌یابد.

اتخاذ رویکرد مقصرنمایی ایران از سوی مقامات آمریکایی و واژه‌سازی در مورد ضرورت بازگشت ایران به برجام در حالی است که ایران هیچ‌گاه از برجام خارج نشده که اکنون نیاز به بازگشت داشته باشد.

گویی مقامات کاخ سفید فراموش کرده‌اند این آمریکا بود که از برجام خارج شد و اکنون نیز بر خلاف ادعاهای رسانه‌ای حاضر به پذیرش تعهدات خود در برجام و لغو موثر تحریم‌های غیر قانونی نیست.

لحن آمرانه دولت بایدن خطاب به ایران و اعمال تحریم‌های جدید علیه کشورمان، عملا تداوم سیاست فشار حداکثری و رفتارهای ترامپ است که با شعارهای انتخاباتی رئیس جمهور متزلزل آمریکا تناسبی ندارد.

تلاش واشینگتن برای تحمیل تعهدات یک‌جانبه به ایران و قرار دادن کشورمان در «دوگانه تحریم و سازشِ خفت‌بار»، تکرار تجربیات شکست خورده‌ای است که دولت فعلی آمریکا، ترامپ را مغلوب آن قلمداد می‌کند اما خود نیز کماکان همان راه را در پیش گرفته است.

جمهوری اسلامی ایران از ابتدای شروع مذاکرات در دولت سیزدهم با حضور فعال و با برنامه در گفتگوهای وین و پس از آن در دوحه، همه توان خود برای شکل‌گیری توافقی قوی، پایدار و قابل اتکاء به‌کار گرفته و هیچ فرصتی را برای نزدیک شدن طرفین به توافق از دست نداده است.

اتخاذ این رویکرد در شرایطی است که با پیش‌بینی تمهیدات ابتکاری از سوی ایران، اثرگذاری تحریم‌ها به حداقل رسیده و ارتباط مذاکرات با برنامه‌های اقتصادی دولت به شکل قابل ملاحظه‌ای محدود شده و از این رو طرف‌های مقابل نمی‌توانند از ابزار فشار اقتصادی برای امتیازگیری در مذاکرات بهره ببرند.

به نظر می‌رسد آمریکا و غرب که با سودای تحمیل تعهدات یک طرفه به ایران و شانه خالی کردن از پذیرش تعهدات قانونی خود به مذاکرات ورود کردند اکنون با این واقعیت روبرو شده‌اند که تداوم امتیازگیری‌های یک‌سویه و استفاده از وعده درمانی در مذاکرات به ابزاری غیر قابل استفاده تبدیل شده و اکنون باید در قبال این رویه زورگویانه و غیر منطقی پاسخگو باشند.

از همین رو اظهارات مقامات آمریکایی بیش از آنکه ناظر بر گره‌گشایی از وضعیتی باشد که خود عامل ایجاد آن هستند معطوف بر فرار به جلو و مقصرنمایی ایران برای شانه خالی کردن از پاسخ‌گویی است.

همان‌گونه که وزیر امور خارجه ایران در اظهارات اخیر خود در جریان سفر به ایتالیا بر آن تاکید کرد، آمریکایی‌ها باید به این درک برسند که؛ دیپلماسی، خیابانی یک‌طرفه نیست و علت باز بودن پنجره دیپلماسی نیز تاکنون، ابتکارات پویای ایران بوده است.

به طور قطع ‌آمریکا نمی‌تواند از طریق اتهام‌زنی و تحریم، دیدگاهش را به ایران تحمیل کند و تنها راه برون‌رفت از وضعیت کنونی، انعطاف، پذیرش ابتکارات سازنده و واقع‌گرایی همراه با عمل شجاعانه از جانب واشینگتن است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
سفر بایدن به خاورمیانه؛ افول یکجانبه‌گرایی در جهان
یکشنبه 1401/04/26 ساعت 21:47
نورنیوز بررسی می‌کند؛
سفر بایدن به خاورمیانه؛ افول یکجانبه‌گرایی در جهان
نتایج واقعی از حواشی پیرامون سفر بایدن به غرب آسیا را می‌توان اتمام یک‌جانبه‌گرایی آمریکا در جهان دانست.
تکرار ضرب‌الاجل‌هایی که غرب را سودی نمی‌بخشد!
شنبه 1401/04/25 ساعت 20:31
نورنیوز بررسی کرد؛
تکرار ضرب‌الاجل‌هایی که غرب را سودی نمی‌بخشد!
غرب در حالی در فضای رسانه‌ای سناریوی گرفتارسازی افکار عمومی ایران در بازی «رو به پایان بودن زمان توافق» را دنبال می‌کند که عملا در مقابل منطق مذاکراتی ایران زانو زده و اگر بخواهد عاقلانه عمل کند، برای برون رفت از وضعیت شکننده خود چاره‌ای جز پذیرش این روند تا حصول توافق ندارد.
تهدیدات ناشی از تغییر در نظم امنیتی در غرب آسیا
چهارشنبه 1401/04/22 ساعت 18:59
نورنیوز بررسی می‌کند؛
تهدیدات ناشی از تغییر در نظم امنیتی در غرب آسیا
هرگونه اقدام برای بر هم زدن نظم امنیتی فعلی در غرب آسیا، ممکن است بر سایر حوزه‌ها از جمله حمل‌ونقل و ترانزیت و انتقال انرژی تاثیرگذار باشد و بر بحران فعلی غذا و انرژی در جهان بیافزاید.
بایدن و سفری با اولویت‌های متفاوت و ناهماهنگ
سه‌شنبه 1401/04/21 ساعت 20:29
بایدن و سفری با اولویت‌های متفاوت و ناهماهنگ
بن‌بست زبان‌بسته
سه‌شنبه 1401/04/21 ساعت 14:28
بن‌بست زبان‌بسته
جو بایدن در یادداشت خود در واشنگتن‌پست چه تصویری از راهبرد آمریکا در‌باره ادامه روند مذاکرات هسته‌ای با ایران به نمایش گذاشت؟
بایدن و سفری با اولویت‌های متفاوت و ناهماهنگ
دوشنبه 1401/04/20 ساعت 16:37
نورنیوز بررسی کرد؛
بایدن و سفری با اولویت‌های متفاوت و ناهماهنگ
در حالی که جو بایدن هدف از سفر روزهای آینده‌اش به غرب آسیا را حل چالش‌های متعدد اعلام کرده اما بسیاری از رسانه‌ها و کارشناسان سیاسی معتقدند که این سفر صرفا تحرکی تبلیغاتی- انتخاباتی است و چالش‌های موجود در سیاست خارجی آمریکا را افزایش خواهد داد.
دستیابی به توافق نیازمند اقدام است نه لفاظی‌های غیرسازنده!
چهارشنبه 1401/04/15 ساعت 14:46
نورنیوز بررسی کرد؛
دستیابی به توافق نیازمند اقدام است نه لفاظی‌های غیرسازنده!
آمریکا که تمام قواعد برجام و قطعنامه 2231 را نقض و با خروج از برجام میلیاردها دلار به ایران خسارت وارد نموده، اکنون به‌جای جبران خطاهای گذشته مدعی است که همه باید با اعتماد به اظهار شفاهی این کشور مبنی بر اینکه قصد دارد به برجام برگردد و در آن باقی بماند، عمل کنند.
سفر بایدن به منطقه و فرصت طلبی رژیم صهیونیستی
پنج‌شنبه 1401/04/02 ساعت 12:00
نورنیوز بررسی کرد؛
سفر بایدن به منطقه و فرصت طلبی رژیم صهیونیستی
کشورهای منطقه به خوبی از تاثیر منفی نقش آفرینی امریکا و رژیم صهیونیستی بر معادلات منطقه آگاه هستند و طبیعتا نمی خواهند ریسک بالای امتیازدهی به رژیم صهیونیستی را که مسیری کاملا یک طرفه و بدون منفعت محسوب می شود را بپذیرند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ویتامین‌های مهمی که هنگام بارداری مانع پوسیدگی دندان‌های کودکان می‌شود
قرارداد اسرائیل و آلمان برای سیستم دفاعی «آرو 3»
تیم ملی فوتبال مراکش قهرمان جام کشورهای عربی شد
توقف پروازها در بندرعباس به دلیل طوفان شدید
واکنش ایران به اشغالگری اسرائیل در سوریه
تحلیل دقیق الجزیره از جنگ 12 روزه
سازمان ملل : اسرائیل از نقض حاکمیت سوریه خودداری کند
سخنگوی داعش خراسان بازداشت شد+ جزئیات دستگیری
هشدار درباره افزایش مصرف گاز با برودت هوا
تلاش سران اروپا برای توافق بر سر بلوکه کردن دارایی‌های روسیه
ترخیص 4 میلیون تن نهاده دامی/ شرایط برای استمرار تولید فراهم است
هفته نوزدهم لیگ برتر فوتسال؛ گیتی‌پسند صدرنشینی را حفظ کرد
کری‌خوانی اسکوچیچ برای پرسپولیس؛ خدا پاسخ شادی‌های تحریک‌آمیزتان را داد
اشغال سوریه توسط اسرائیل صدای فرانسه و انگلیس را در آورد
هشدار احتمال وقوع طوفان و سیلاب در بوشهر
نورنما | گرفتار شدن گوسفندها زیر برف
واکنش دیوان کیفری بین‌المللی به تحریم آمریکا علیه دو قاضی
سقوط هواپیما در ایالت کارولینای شمالی آمریکا
پزشکیان: آن‌چه را که می‌نویسیم، عمل می‌کنیم
24 کشته و زخمی در واژگونی مرگبار اتوبوس در محور اصفهان–نطنز + شناسایی هویت 9 جان‌باخته
میامی؛ میزبان مرحله دوم مذاکرات آتش‌بس غزه
نورنما | دلی به وسعت دریا،زیر باران رحمت الهی!
یورش شهرک نشینان به مسجدالاقصی
فعال شدن دو سامانه به اندازه 6 برابر همه باران کشور
اخطار قرمز هواپیمایی / آماده‌باش فرودگاه‌ها با تشدید بارش‌ها
حریق واحد مسکونی در عظیمیه دو مصدوم بر جای گذاشت
تحریم دو قاضی دیوان کیفری بین‌المللی به دلیل صدور حکم علیه اسرائیل
شارژ اعتبار مرحله دوم طرح یسنا ویژه شب یلدا
کره شمالی تلاش‌های ژاپن برای بازنگری اصول غیرهسته‌ای خود را محکوم کرد
تجمع 20 هزار نیروهای مورد حمایت عربستان در مرز یمن
تحریم های جدید آمریکا علیه کشتی‌ها و شرکت‌های مرتبط با ایران
فعالیت «سامانه موشکی اورشنیک» روسیه در بلاروس آغاز شد
تقویت همکاری بین عمان و هند با امضای پیمان شراکت اقتصادی جامع
معاون وزیر بهداشت: داروی آنفلوانزا بیش از میزان نیاز در کشور موجود است
تراکتور 1 (8) - پرسپولیس 1 (7) | صعود تراکتور در ماراتن پنالتی‌ها + فیلم خلاصه بازی
خبر معاون وزیر نفت از بازطراحی ساختار شرکت ملی پالایش و پخش
سردار رادان: دشمن در پی ایجاد اغتشاش از طریق فضای مجازی در کشور است
واکنش ایران به دلسوزی مزدورانه واشنگتن برای ایرانیان
مصر از طرح ترامپ برای برقراری صلح در سودان حمایت کرد
وزیر کار: قزوین پدر تجارت ایران است
باکو صادرات سوخت را به ارمنستان کلید زد
فرانسه میزبان کنفرانس بین‌المللی برای تقویت ارتش لبنان شد
هشدار مسکو به توکیو درباره رزمایش‌هایش با آمریکا
بانک‌مرکزی: 15 نفر 6 میلیارد دلار را ناپدید کردند
روسیه خواستار خویشتنداری برای جلوگیری از تحولات غیرقابل پیش‌بینی پیرامون ونزوئلا شد
سرمای گزنده به جان آوارگان غزه افتاده است
فحاشی در ورزشگاه‌ها کار دست تیم‌ها می‌دهد
فرصتی که نباید عادی یا تشریفاتی شود
هشدار بانک مرکزی به وزارت صمت درباره اختلال در واردات در مقابل صادرات
جنجال سیاسی در رژیم صهیونیستی؛ نتانیاهو رئیس «کمیته سرپوش بر شکست هفتم اکتبر»
X
آگهی تبلیغاتی