به گزارش نورنیوز، «نانسی پلوسی»، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا بامداد پنجشنبه (به وقت تهران) قطعنامه حاوی بندهای استیضاح «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور این کشور را امضا و آن را تحویل مجلس سنا کرد. پلوسی تصریح کرد که مجلس نمایندگان آمریکا روز ۱۸ دسامبر به وظایف خودش عمل کرده و ترامپ را در دو اتهام «سوءاستفاده از قدرت» و «ممانعت در تحقیقات کنگره»، در ارتباط با پرونده گفتوگوی تلفنی با رئیسجمهور اوکراین متهم شناخته و استیضاح کرده است. رئیس مجلس نمایندگان آمریکا هنگام امضای بندهای استیضاح ترامپ گفت: «امروز ما تاریخساز میشویم.
هیچکس مافوق قانون نیست.» رسانههای آمریکا گزارش دادهاند مجلس سنا جلسه دادگاه استیضاح را سهشنبه هفته آینده برگزار خواهد کرد. مجلس نمایندگان آمریکا بامداد ۲۸ آذرماه با اکثریت آرا هر دو بند قطعنامه استیضاح «دونالد ترامپ» را به تصویب رساند تا او سومین رئیسجمهور تاریخ آمریکا لقب بگیرد که استیضاح میشود. اعضای مجلس نمایندگان آمریکا در دو مرحله بر سر این دو بند رأیگیری کردند. ابتدا بند «سوءاستفاده از قدرت» به رأی گذاشته شد که با ۲۳۰ رأی موافق و ۱۹۷ رأی مخالف مورد موافقت قرار گرفت. قانونگذاران مجلس نمایندگان آمریکا دیگر بند این قطعنامه که به اتهام «ممانعت در تحقیقات کنگره» مربوط میشد را نیز به تصویب رساندند. این بند با ۲۲۹ رأی مثبت و ۱۹۸ رأی منفی به تصویب رسید.
پیش از این کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا، «سوءاستفاده از قدرت» و «مانعتراشی در تحقیقات کنگره» را به عنوان دو بند استیضاح دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا تصویب کرده بود. نقش اصلی مجلس نمایندگان تصویب همین طرح استیضاح بود و باقی امور استیضاح در مجلس سنا صورت میگیرد؛ جایی که برعکس مجلس نمایندگان، جمهوریخواهان در اکثریت هستند. در مجلس سنا چیزی شبیه یک دادگاه شکل خواهد گرفت که ریاست آن با رئیس دیوان عالی است و سناتورها در آن نقش اعضای هیات منصفه را دارند.
برای خلع ترامپ از قدرت، دوسوم سناتورها (۶۷ نفر) باید به عزل او رای دهند؛ امری که با توجه به اکثریت جمهوریخواهان در مجلس سنا در شرایط عادی غیرممکن بهنظر میرسد. با این حال در جریان استیضاح، دموکراتها فرصت آن را خواهند داشت تا با نقد جدی عملکرد ترامپ، رای او را در انتخابات ۲۰۲۰ بشکنند. ترامپ به شدت با استیضاح مخالف است و اتهامات مجلس نمایندگان علیه خود را قاطعانه رد کرده است.
فارس