به گزارش نورنیوز، در همین ارتباط روزنامه واشنگتن پست در تحلیلی نوشت: اعزام نیروهای کمکی ایالات متحده به خلیج فارس و منتفی نکردن گزینه نظامی نشان می دهد که در صورت یورش های بیشتر از سوی ایران ، تندروهای جمهوریخواه عملی شدن این گزینه را درخواست خواهند کرد. این روند پرسشی مهم را مطرح می کند: آیا دفاع از عربستان سعودی یا زیرساخت های نفتی آن در برابر یورش ها، جزو منافع حیاتی ایالات متحده است؟ آیا سربازان یا خلبانان آمریکایی باید در راه رژیم محمد بن سلمان جانفشانی کنند؟
اینکه چرا سربازان آمریکایی باید قربانی سیاستهای بن سلمان در منطقه بشوند سؤال و هراس بزرگی است که دامنگیر محافل کارشناسی و سیاسی آمریکا است.
واشنگتن پست در همین ارتباط نوشته:سه دهه پیش زمانی که عراق کویت را اشغال و میادین نفتی عربستان را تهدید کرد، جورج بوش به سرعت نتیجه گیری کرد که مداخله نظامی ضروری است. اما اکنون به دلایل گوناگون- از جمله بی ملاحظگی و رفتار نامناسب ترامپ، اقدام ایالات متحده در هاله ای از ابهام است. اگرچه عربستان 10 درصد نفت کل جهان را تولید می کند اما ایالات متحده اکنون بزرگترین تولید کننده نفت جهان است و اتکای این کشور به واردات نفت از عربستان تنها در دو سال گذشته 50 درصد کاهش یافته است.
این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشت: برغم افزایش قیمت های نفت پس از یورش های اخیر، در بازار جهانی آشفتگی ایجاد نشد. حفاظت از نفت عربستان مشکلی بزرگ برای خود این کشور است؛ اما برای ایالات متحده این مساله اکنون ضرورت راهبردی گذشته را ندارد.
واشنگتن پست تأکید کرد: ماهیت تهدیدی که متوجه عربستان سعودی است نیز در مقایسه با تهدید سال 1990 میلادی کاملا فرق کرده است. اشغالگری صدام حسین یک اقدام تهاجمی بی شرمانه بود که با هدف تحکیم استیلا بر عرضه های نفت خاورمیانه صورت گرفت. اما یورش های اخیر با فرض حمایت ایران، گسترش یک تنش بلندمدت بین دو کشور است- ستیزی برای نفوذ منطقه ای که از فرقه گرایی محض سرچشمه می گیرد.
این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشت:بنابراین مصلحت ایالات متحده در مشاجره کنونی این نیست که برای پیروزی یک طرف تلاش کند بلکه باید در راستای پایداری موازنه قدرت بین شیعه های تحت رهبری ایران و سنی های تحت رهبری سعودی گام بردارد. منافع حیاتی ایالات متحده ایجاب می کند که از دسترسی ایران و عربستان سعودی به تسلیحات هسته ای پیشگیری کند. اوباما به همین دلیل گفتگو پیرامون توافق هسته ای را در اولویت قرار داد.
واشنگتن پست افزود:منافع آمریکا در این است که در مسیر تهاجم ایران علیه اسرائیل بازدارندگی ایجاد کند و به همین دلیل حضور در سوریه مهم است. اما هیچ دلیلی وجود ندارد که ایالات متحده جهاد فرقهگرایانه سعودی علیه ایران را در یمن یا سایر مناطق فعال کند.ترامپ تمام این منافع آمریکایی را به مخاطره انداخته است. او برغم پایبندی کامل ایران به برجام از این توافق خارج شد و تهران را به گسترش فعالیت های هسته ای ترغیب کرد. او از کارزار بمباران بی محابای یمن توسط بن سلمان جانبداری کرد، کارزاری که هزاران غیرنظامی را به خاک و خون کشانده و زمینه یورش ها به اهداف سعودی را فراهم کرده است. او تلاش کرد نیروهای آمریکایی را از سوریه خارج کند. ترامپ، کل صادرات نفت ایران را متوقف کرد، یک اقدام جنگی واقعی که مستقیما به یورش های اخیر منجر شد.
این روزنامه آمریکایی در ادامه روند فعلی سیاست آمریکا در قبال ایران را فاقد توجیه دانسته و نوشت:منافع ایالات متحده در حال حاضر ستیز نظامی با ایران را توجیه نمی کند. اگرچه ترامپ جنگ نمی خواهد اما اشتباهات مکرر رئیس جمهور می تواند او را به لبه جنگ بکشاند. ایران پیشنهاد گفتگو را نمی پذیرد.
این روزنامه افزود:کارشناسان آشنا به مسائل ایران باور دارند که تا زمانی که تحریم های ترامپ پابرجاست تهران به یورش های خود علیه سعودی و حتی سایر اهداف در خیلج فارس ادامه خواهد داد. بهترین گزینه برای ترامپ یافتن راهی برای تنشزدایی است.
نورنیوز