گفته شده پیش نویس این قطعنامه توسط ونزوئلا و فلسطین و از سوی جنبش عدم تعهد ارائه شد و در نهایت با ?? رأی موافق، ?? رأی مخالف و ? رأی ممتنع به تصویب رسید.
براساس قطعنامه مذکور، حق مسلم هر کشور مطابق با اراده قاطع شهروندان در انتخاب آزاد و توسعه نظامهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بدون مداخله عوامل دولتی یا غیر دولتی به رسمیت شناخته شده است.
پیش از این نیز، «ادریس جزایری» گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد با اشاره به اقدامات آمریکا اعلام کرده بود که استفاده از تحریمهای اقتصادی علیه «کوبا»، «ونزوئلا» و «ایران» با اهداف سیاسی، ناقض حقوق بشر و قوانین بینالملل است. ادریس جزایری هشدار داده بود که چنین اقداماتی از سوی آمریکا میتواند منجر به شکل گیری «فاجعه انسانی» در ابعاد بی سابقه شود.
تصویب قطعنامه سازمان ملل در ارتباط با محکومیت تحریم علیه کشورها در شرایطی است که در حال حاضر آمریکا برخی کشورهای غیرهمسمو با خود را از جمله ایران، ونزوئلا و کوبا تحت تحریم قرار داده است.
به گفته کارشناسان، اقدامات قهری یکجانبه و تحریم، علاوه بر تبعات منفی اقتصادی، اثرات سنگین و بعضاً جبرانناپذیری نیز در حوزه سلامت شهروندان، تغذیه سالم، بهرهمندی از درمان و دارو، بهرهمندی از آموزشهای دلخواه، ورود تکنولوژیهای لازم برای حفظ محیط زیست و در کل حق بر حیات و حق بر توسعه دارد و از همین رو نیز بسیاری از مجامع حقوقی از جمله کنفرانس سازمان ملل متحد برای تجارت و توسعه موسوم به آنکتاد پیش از این توسل به تحریم از سوی کشورهای توسعه یافته را مصداق بارز نقض حقوق بشر عنوان کردهاند.