نورنیوز-گروه اجتماعی: با اتمام زمان بیمه تکمیلی بازنشستکان تامین اجتماعی در تاریخ ۳۰ آبانماه، هنوز سرانه و نحوه بیمه تکمیلی جدید از سوی سازمان تامین اجتماعی اعلام نشده است.
بازنشستگان تأمین اجتماعی، یکی از آسیبپذیرترین اقشار جامعه، این روزها با چالشهایی در حوزه بیمه تکمیلی مواجهاند. علیرغم اهمیت دسترسی به خدمات درمانی مناسب، بسیاری از این افراد به دلیل ابهامات موجود در قراردادهای بیمه تکمیلی، در شرایطی نامطلوب قرار دارند.
یکی از مشکلات عمده، مشخص نبودن وضعیت قرارداد جدید بیمه تکمیلی است. بازنشستگان از نبود شفافیت در خدمات تحت پوشش و افزایش ناگهانی حق بیمهها گلایه دارند. به گفتهی نمایندگان کانونهای بازنشستگی، بسیاری از بازنشستگان حتی از توان پرداخت هزینههای بیمه تکمیلی برخوردار نیستند، در حالی که این خدمات برای پوشش هزینههای سنگین درمانی ضروری است.
با وجود وعدههای مسئولان تأمین اجتماعی مبنی بر بهبود خدمات بیمه تکمیلی، همچنان بودجهی کافی برای تأمین هزینههای این خدمات در نظر گرفته نشده است. در همین راستا، برخی کارشناسان تأکید میکنند که نبود نظارت دقیق بر عملکرد شرکتهای بیمهگذار، مشکلات بازنشستگان را دوچندان کرده است.
کارشناسان و فعالان حوزه بازنشستگی بر این باورند که سازمان تأمین اجتماعی باید هر چه سریعتر نسبت به تعیین تکلیف قرارداد بیمه تکمیلی اقدام کند. همچنین، شفافسازی در خدمات تحت پوشش، کاهش هزینهها و ارائه یارانههای حمایتی از جمله اقداماتی است که میتواند این بحران را کاهش دهد.
بازنشستگان انتظار دارند با توجه به شرایط اقتصادی کنونی، تصمیمگیریها با اولویت عدالت و تأمین امنیت درمانی آنها انجام شود.
زمان بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی امروز ( چهارشنبه) به پایان میرسد و در سنوات گذشته سازمان تامین اجتماعی با همراهی کانون بازنشستگان با شرکت بیمه تکمیلی آتیه قرارداد بسته است که البته برخی از بازنشستگان نسبت به بسته درنظر گرفته شده در این قرارداد انتقاد دارند.
علی دهقان کیا؛ رئیس کانون کارگران بازنشستگان تامین اجتماعی تهران با انتقاد از روند بیمه تکمیلی گفت: اگرچه میبایست درمان پایه به کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی داده شود، اما به دلیل کاهش کمیت و کیفیت خدمات درمانی از سوی سازمان تامین اجتماعی، بیمه تکمیلی را به بازنشستگان تحمیل کردند.
وی با اعلام اینکه 2 درصد حقوق بازنشستگان بابت درمان کسر میشود، گفت: علاوه بر این دو درصد، امسال بابت بیمه تکمیلی برای هر نفر 305 هزار تومان تعیین شد که 152 هزار و 500 تومان را بیمه شده بازنشسته و بقیه را سازمان تامین اجتماعی میپردازد، اما امسال این عدد به 500 هزار تومان میرسد که بخش قابل توجهی از حقوق بازنشستگان صرف هزینه درمان میشود.
دهقان کیا با اشاره به زمزمههای خطرناکی که در خصوص بیمه تکمیلی مطرح میشود، افزود: به تازگی بحث خطرناکی از سوی مسوولان تامین اجتماعی مطرح شده که میخواهند ناظری تعیین کنند که یک درصد بیمههای تکمیلی را بابت نظارت بگیرد، این عدد هزاران میلیارد تومان میشود که با مخالفت جدی کانونهای بازنشستگی روبرو شده است.
وی با تاکید بر اینکه تعیین ناظر به معنی دخالتهای بیجا و رویکردهای فسادآور است، ادامه داد: تعیین ناظر لزومی ندارد زیرا میتوانیم طبق روال گذشته بیمه تکمیلی را اجرایی کنیم، به شرط آنکه سازمان تامین اجتماعی حق بیمهها را به موقع پرداخت کند یا خود سازمان مسوولیت نظارت را بر عهده بگیرد.
رئیس کانون کارگران بازنشسته تهران با اشاره به بحران آفرینی دولت سیزدهم با حذف ارز 4200 تومانی گفت: دولت سیزدهم با حذف ارز 4200 تومانی، ارز 28500 تومانی را جایگزین کرد که کالاهای اساسی با ارز گرانتر تعیین قیمت شد در نتیجه شاهد 7 برابر شدن قیمت کالاهای اساسی و دارو بودیم.
وی با یادآوری اینکه قرار بود دولت در نتیجه حذف ارز 4200 تومانی تفاوت ارز 4200 تومانی با 28500 تومانی را به مراکز درمانی بپردازند، افزود: در حالی که هزینههای سازمان تامین اجتماعی در زمینه دارو بالاست، دولت یک ریال بابت این افزایش قیمت ارز به سازمان پرداخت نکرد و چون بازنشستگان توان پرداخت هزینههای دارو را ندارند، در خانه میمانند و به جای درمان، مرگ را انتخاب میکنند، زیرا هزینه دارو و درمان با سال گذشته قابل مقایسه نیست و این در حالی است که بیماران خاص سختترین شرایط را تجربه میکنند و مورد بیمهری دولت قرار گرفتهاند.
به گزارش تسنیم، در حالی قرارداد بیمه تکمیلی بازتشستگان تامین اجتماعی امروز به پایان میرسد که هنوز وضعیت بیمه تکمیلی جدید آنها و رقم پرداختی آن مشخص نیست.