نورنیوز https://nournews.ir/n/345301
کد خبر: 345301
21 شهریور 1405

نظر معاون وزیر خارجه هند درباره یکجانبه‌گرایی آمریکا و پول واحد بریکس


معاون وزیر امور خارجه هند یکجانبه گرایی را ناقض حقوق بین‌الملل اعلام و تقویت چندجانبه گرایی را خواست کشورهای عضو بریکس اعلام کرد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: شری سودهاکار داللا روز شنبه در پاسخ به سوالی درباره ایجاد پول واحد کشورهای عضو بریکس اعلام کرد: فعلا برنامه ای برای ایجاد پول بریکس وجود ندارد اما کشورهای عضو تلاش می کنند از پول های ملی برای مبادلات اقتصادی استفاده کنند.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره علت نپرداختن بیانیه پایانی به تنش های ژئوپلیتیک در غرب آسیا گفت: تلاش کردیم بیانیه پایانی نظرات همه کشورها را منعکس کند زیرا کشورهای عضو سیستم های سیاسی و اقتصادی متفاوتی دارند. ما روی استفاده از دیپلماسی برای حل مسائل در غرب آسیا تأکید کردیم.

این دیپلمات هندی درباره نقش بریکس در مقابله با یکجانبه گرایی آمریکا نیز گفت: بریکس از اقدامات یکجانبه که ناقض حقوق بین‌الملل هستند، حمایت نمی کند.

کشورهای عضو بریکس در بیانیه دهلی‌نو نگرانی جدی خود را نسبت به افزایش تعرفه‌های یکجانبه و اقدامات غیرتعرفه‌ای که تجارت را مختل می‌کند و با قوانین سازمان تجارت جهانی مغایرت دارد ابراز و در عین حال اقدامات قهری یکجانبه را که مغایر با قوانین بین‌المللی است، محکوم کردند.

این بیانیه بر لزوم مشارکت بیشتر در تلاش‌های پیشگیری از درگیری از جمله با پرداختن به ریشه‌های درگیری‌ها تأکید کرد.

این گروه همچنین تعهد خود را به حل مسالمت‌آمیز اختلافات بین‌المللی از طریق گفت وگو، مشورت و دیپلماسی تکرار کرد.
کشورهای عضو بریکس از یک رویکرد چندجانبه که به دیدگاه‌ها و مواضع ملی متنوع در مورد مسائل مهم جهانی احترام می‌گذارد، حمایت کردند و بر اهمیت گفت وگو و همکاری در پرداختن به چالش‌های بین‌المللی تأکید ورزیدند.

به گزارش ایرنا، هند میزبان هجدهمین اجلاس بریکس در بهارات مانداپام در دهلی نو طی امروز و فرداست که طی آن رهبران کشورهای عضو و شریک بریکس برای بحث در مورد مسائل اقتصادی و ژئوپلیتیکی جهانی گرد هم آمده اند.
بریکس در سال ۲۰۰۶ با مشارکت برزیل، روسیه، هند و چین شکل گرفت و نخستین نشست سران آن در سال ۲۰۰۹ در یکاترینبورگ روسیه برگزار شد. آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۰ به این گروه پیوست و نام آن از «بریک» به «بریکس» تغییر کرد.
این گروه با هدف تقویت همکاری میان اقتصادهای نوظهور و افزایش نقش آنها در ساختارهای اقتصادی و سیاسی بین المللی شکل گرفت و به تدریج همکاری های خود را به حوزه هایی مانند تجارت، سرمایه گذاری، انرژی و توسعه گسترش داد.

در سال ۲۰۲۳ نیز در نشست ژوهانسبورگ تصمیم به گسترش بریکس گرفته شد و جمهوری اسلامی ایران به همراه چند کشور دیگر از سال ۲۰۲۴ به عضویت کامل این گروه درآمد.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: حقوق بین‌الملل / یکجانبه گرایی / مبادلات اقتصادی / یکجانبه گرایی آمریکا / ایجاد پول واحد کشورهای عضو بریکس / پول های ملی / شری سودهاکار داللا / معاون وزیر امور خارجه هند