نورنیوز https://nournews.ir/n/342757
کد خبر: 342757
10 شهریور 1405

اعلامیه اجلاس شانگهای منتشر شد؛ درخواست تغییر قواعد حکمرانی جهان


سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای (SCO) در جریان اجلاس سران، اعلامیه بیشکک را امضا کردند. آنها توافق کردند تلاش‌ها برای تحکیم هرچه بیشتر سازمان همکاری شانگهای و تحقق اهداف تعیین‌شده در راهبرد توسعه این سازمان تا سال 2035 ادامه یابد. متن این اعلامیه در وبگاه کرملین منتشر شده است.

نورنیوز- گروه بین الملل: این اعلامیه به‌عنوان سند اصلی تصویب‌شده در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در بیشکک شناخته می‌شود.

شرکت‌کنندگان در نشست شورای سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، بر ضرورت اصلاح و بهبود نظام حکمرانی و تنظیم مقررات جهانی تأکید کردند؛ از جمله تدوین هنجارها و قواعدی که مشارکت برابر همه کشورها در تصمیم‌گیری‌های بین‌المللی و بهره‌مندی آنها از نتایج این تصمیمات را تضمین کند.

در این اعلامیه همچنین آمده است که سران کشورهای عضو سازمان از همکاری با کشورهای علاقه‌مند، سازمان‌های بین‌المللی و ائتلاف‌ها و تشکل‌های چندجانبه استقبال می‌کنند.

در متن اعلامیه تأکید شده است:«تعامل در قالب سازمان همکاری شانگهای پلاس (SCO Plus) به شکل‌گیری یک مشارکت جهانی گسترده و فراگیر کمک می‌کند.»

این اعلامیه همچنین به موضوعات مهم روز در دستور کار جهانی، از جمله لزوم استفاده ایمن و مسئولانه از فناوری‌های هوش مصنوعی، توسعه پایدار و اصلاح نظام حکمرانی اقتصادی جهانی پرداخته است.

علاوه بر اعلامیه بیشکک به مناسبت بیست‌وپنجمین سالگرد تأسیس سازمان همکاری شانگهای، شرکت‌کنندگان در اجلاس سران ۲۷ سند دیگر را نیز به امضا رساندند.

با پایان دوره ریاست قرقیزستان، ریاست سازمان همکاری شانگهای برای دوره آینده به پاکستان منتقل شد و پاکستان میزبان اجلاس سران در سال ۲۰۲۷ خواهد بود.

اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در بیشکک هم‌زمان با بیست‌وپنجمین سالگرد تأسیس این سازمان برگزار شد.قرقیزستان ریاست دوره‌ای سازمان همکاری شانگهای را با شعار «۲۵ سال سازمان همکاری شانگهای؛ با هم به سوی صلح پایدار، توسعه و شکوفایی» بر عهده داشت.
مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز به عنوان یم عضو اصلی در نشست سران سازمان همکاری شانگهای و نشست «شانگهای پلاس» شرکت کرد.

بر اساس برنامه اعلام شده، رئیس جمهوری ایران در نشست های اصلی سخنرانی و علاوه بر آن، دیدار های دو جانبه ای با برخی سران حاضر در اجلاس داشت.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: مسعود پزشکیان / پاکستان / قرقیزستان / سازمان همکاری شانگهای / اعلامیه بیشکک