نورنیوز https://nournews.ir/n/341711
کد خبر: 341711
5 شهریور 1405

ادعای ترامپ: فکر می کنم روسیه رفتار خوبی در ارتباط با تنگه هرمز داشته است


دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در واکنش به دیدار هفته آتی ولادیمیر پوتین و مسعود پزشکیان روسای جمهوری روسیه و ایران مدعی شد: روسیه رفتار نسبتا خوبی در ارتباط با تنگه هرمز داشته است.

نورنیوز-گروه بین‌المللترامپ روز پنجشنبه به وقت محلی (شرق آمریکا) در دفتر بیضی شکل کاخ سفید در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که گزارش‌هایی منتشر شده است که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، هفته آینده با رئیس‌جمهوری ایران دیدار خواهد کرد. آیا این نگرانی وجود دارد که این کشورها تهدید D- Day» را جدی نگرفته باشند؟ با تکرار ادعاهایش درباره ایران و دستاوردسازی از تجاوز خود مدعی شد: فکر می‌کنم روسیه رفتار نسبتا خوبی در ارتباط با تنگه هرمز داشته است.

رئیس جمهوری آمریکا در عین حال مدعی شد: در قبال هر کاری که آنها انجام می‌دهند، ما نیز همین کار را انجام می‌دهیم.

ترامپ در حالی که واشنگتن به اذعان متخصصان و کارشناسان توان ازسرگیری جنگ دوباره را هم اکنون ندارد، مدعی شد: کاری که ما در مورد ایران انجام می‌دهیم به این معنی نیست که جنبه نظامی را کنار گذاشته‌ایم.

رئیس جمهوری آمریکا به رغم محدود شدن عبور و مرور در تنگه هرمز و تسلط ایران بر این تنگه ادعا کرد: تنگه هرمز باز است و ما آن را کاملا از مین‌ها پاکسازی کرده‌ایم.

ترامپ در پاسخ به این سوال که با کدام یک از رهبران دنیا درباره کارزار خشم اقتصادی علیه ایران صحبت کرده‌اید؟ تلویحا گفت: این موضوع در دستور کار او قرار ندارد؛ این در حالی است که «اسکات بسنت»، وزیر خزانه‌داری آمریکا، روز دوشنبه مدعی شد ترامپ با همتایان خارجی خود تماس می‌گیرد و «درخواست‌های مشخصی برای توقف تعامل آنها با ایران» مطرح می‌کند.

ترامپ اما روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت: «چیز زیادی برای گفت‌وگو وجود ندارد. ما نمی‌خواهیم با آنها صحبت کنیم. ما به دنبال دیدار نیستیم.»

رئیس جمهوری آمریکا در پاسخ به این که  آیا پوتین موافقت کرده یا متعهد شده است که به قلمرو یکی از کشورهای عضو ناتو حمله نکند؟ اظهار کرد : من با او گفت‌وگوهای خوبی داشته‌ام. او قرار نیست به قلمرو یکی از کشورهای عضو ناتو حمله کند.

ترامپ در پاسخ به این که چرا بانک‌های چین را که با ایران تجارت می‌کنند، تحریم نمی‌کنید؟ واکنش تندی نشان داد و گفت: چه کسی گفته که من این کار را نمی‌کنم؟ شما نمی‌دانید که آیا من این کار را انجام می‌دهم یا نه. من مجبور نیستم همه چیز را اعلام کنم.

خبرنگاری از ترامپ سوال کرد: آیا پوتین موافقت کرده یا متعهد شده است که به قلمرو یکی از کشورهای عضو ناتو حمله نکند؟ رئیس‌جمهوری آمریکا پاسخ داد: من با او گفت‌وگوهای خوبی داشته‌ام. او قرار نیست به قلمرو یکی از کشورهای عضو ناتو حمله کند.

رئیس جمهوری آمریکا همچنین با تکرار لفاظی های خود در آستانه انتخابات میاندوره ای کنگره (  آبان ماه ) و به رغم پیامدهای اقتصادی جنگ بی دلیل علیه مردم آمریکا مدعی شد: ایران در مخمصه بزرگی گرفتار شده است.

«محمد باقر قالیباف»، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران نیز در پاسخ به این گزافه‌گویی ها با به اشتراک گذاشتن مقاله‌ای از نیویورک تایمز که در آن به ناتوانی بسنت در کنترل شاخص‌های مهم اقتصادی اشاره شده است، نوشت: این امپراتوری رو به زوال به جای اینکه میلیاردها دلار را به تروریست نیابتی خود یعنی اسرائیل، و ۷۵۰ پایگاه نظامی در دنیا سرازیر کند، می‌توانست آن پول را صرف مردم آمریکا کند، اما نه، این کار برای رژیم آمریکا زیادی منطقی است. هی اسکات، مَرد [؟] ، اعتبارت در خطر است. یه کاری کن.

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز روز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ با انتشار دو تصویر درباره عبور بدهی ملی آمریکا از مرز ۴۰ تریلیون دلار، «روز D اقتصادی» ادعایی دونالد ترامپ علیه ایران را تلاشی برای انحراف افکار عمومی از بحران اقتصادی و بدهی فزاینده آمریکا دانست و تاکید کرد تداوم سیاست‌های شکست‌خورده واشنگتن، جز شکست بیشتر و افزایش خصومت ایرانیان نتیجه‌ای نخواهد داشت.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در نامه‌ای خطاب به دبیرکل سازمان ملل متحد، رئیس شورای امنیت و اعضای سازمان ملل متحد، ضمن تبیین مواضع ایران درباره «عملیات تروریسم اقتصادی» آمریکا علیه ایران، بر مسئولیت قانونی و اخلاقی سازمان ملل و همه دولت‌ها برای محکوم‌کردن اقدام غیرقانونی و مجرمانه هیات‌ حاکمه آمریکا تاکید کرد.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: ترامپ / روسیه / تنگه هرمز / مسعود پزشکیان / ناتو / ولادیمیر پوتین