نورنیوز https://nournews.ir/n/313428
کد خبر: 313428
8 اردیبهشت 1405
وزیر امور خارجه اسپانیا:

دیپلماسی تنها راهکار حل بحران خاورمیانه


وزیر امور خارجه اسپانیا با انتقاد از رویکرد نظامی آمریکا در درگیری با ایران، تنها راه‌حل بحران فعلی را مذاکره و دیپلماسی دانست و گفت: این جنگ یکجانبه پیامدهای جهانی داشته و نیازمند آتش‌بس پایدار در خاورمیانه است.

نورنیوز-گروه بین الملل: «خوسه مانوئل آلبارس»، وزیر امور خارجه اسپانیا در جریان سفر به پورتوریکو گفت: «درگیری» ناشی از جنگ آمریکا علیه ایران «باید از طریق دیپلماسی و مذاکره حل شود».

وی افزود: «هیچ راه‌حل نظامی برای بحران فعلی میان ایالات متحده و ایران وجود ندارد و من می‌خواهم به همه یادآوری کنم که این بزرگترین بحران جهانی این قرن است که تاثیر اقتصادی جهانی دارد.»

وزیر امور خارجه اسپانیا با تاکید بر اینکه تمدید آتش‌بس «خبر خوبی» است، تصریح کرد : این آتش‌بس باید لبنان را هم در «تمدید و هم در تثبیت» شامل شود.

آلبارس درباره کنترل تنگه هرمز اشاره کرد: «ما باید به نقطه‌ای برسیم که عبور و مرور آزاد و ایمن از تنگه هرمز، بدون هیچ تبعیضی و بدون پرداخت هیچ گونه عوارضی، وجود داشته باشد.»

رئیس دستگاه دیپلماسی اسپانیا با وجود حمایت نکردن از لغو تحریم‌ها علیه ایران همزمان با مذاکرات گفت: «در چارچوب این پارامترها است که اسپانیا از مذاکرات، میانجیگری پاکستان و مذاکرات مستقیم بین همه طرف‌ها حمایت می‌کند. بدیهی است که این یک جنگ یکجانبه توسط ایالات متحده و اسرائیل است.»

آلبارس تاکید کرد: آمریکا و اسرائیل برای جنگ علیه ایران، «به هیچ یک از متحدان اطلاع نداده یا با آنها مشورت نکرده‌اند، بنابراین آنها این کار را به صورت یکجانبه انجام می‌دهند».

«فردریش مرتس» صدراعظم آلمان نیز دیروز دوشنبه اظهار داشت که با توجه به اینکه این درگیری بیش از پیش‌بینی ابتدایی واشنگتن و تل‌آویو ادامه دارد، از نتایج جنگ «ناامید» شده است.

«پدرو سانچز» نخست‌وزیر اسپانیا به تازگی در ادامه انتقادها از تجاوز آمریکایی- صهیونی علیه ایران، بار دیگر با تاکید بر اینکه خشونت هرگز راه‌حل مشکلات نیست، خاطرنشان کرد: هر گونه اقدام نظامی بی‌ثبات‌کننده جهان محکوم است.

سانچز که از آغاز جنگ، گفتمان «نه به جنگ» را حفظ کرده است، به تازگی با تاکید بر اینکه جنگ آمریکایی- صهیونی در خاورمیانه «به‌مراتب بدتر» از جنگ عراق در سال ۲۰۰۳ و «یک فاجعه مطلق» است، اعلام کرد رژیم صهیونیستی می‌خواهد همان «ویرانی» غزه را در لبنان تکرار کند. وی در نشست علنی کنگره این کشور برای دفاع از موضع «نه به جنگ» دولت خود، در پرسشی انتقادی در راستای زیر سوال بردن تجاوز غیرقانونی و غیر قابل توجیه علیه ایران گفت: «و همه این‌ها برای چه؟»؛ «برای تضعیف قانون‌مندی بین‌المللی، بی‌ثبات کردن خاورمیانه، شعله‌ور کردن دوباره درگیری‌ها در عراق و لبنان، و دفن کردن غزه زیر آوار فراموشی و بی‌تفاوتی.»

وی همچنین تشریح کرد: حملات آمریکا و اسرائیل زمانی آغاز شد که ایالات متحده «در دست خود» یک توافق هسته‌ای با ایران داشت، اما آن را «بدون ارائه توضیح، بدون اطلاع دادن به متحدان، بدون پشتوانه قانونی و بدون هدفی مشخص» رد کرد.

آتش‌بس میان جمهوری اسلامی ایران و آمریکا و رژیم صهیونیستی پس از جنگ ۴۰ روزه رمضان که ۹ اسفند ۱۴۰۴ (۲۸ فوریه ۲۰۲۶) با ترور حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر شهید انقلاب اسلامی و جمعی از مسئولان آغاز شد، در ۱۹ فروردین‌ماه ۱۴۰۵ (۷ آوریل ۲۰۲۶) با هدف فرصت به راهکارهای دیپلماتیک برای پایان دادن دائمی به جنگ به مدت ۲ هفته برقرار شد و اول اردیبهشت ماه ۱۴۰۵ (۲۱ آوریل ۲۰۲۶) از سوی رئیس جمهور آمریکا به صورت نامحدود تمدید شد.


منبع: ایرنا
سرویس: بین الملل
کلید واژگان: ایران / مذاکرات / تنگه_هرمز / امنیت_بین_المللی / درگیری_منطقه