نورنیوز https://nournews.ir/n/311947
کد خبر: 311947
2 اردیبهشت 1405

نماینده مجلس: «نقض عهد آمریکا» مانع ادامه مذاکرات در پاکستان شد


یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس اعلام کرد به‌دلیل آنچه «نقض تعهدات آمریکا» عنوان کرد، تیم مذاکره‌کننده ایران در دور دوم مذاکرات پاکستان حضور نیافت.

نورنیوز-گروه سیاسی: فداحسین مالکی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی درباره علت عدم حضور تیم مذاکره‌کننده ایران در اسلام آباد، اظهار کرد: شکست آمریکا در دریا و حمله به ناوهای جنگی که باعث عقب‌نشینی آنها شد و همچنین شکار هواپیماها و پهپادهای پیشرفته دشمن و شکست اقدام زمینی یعنی ناکامی در اجرای عملیات در اطراف اصفهان، باعث شد که آمریکا اعلام آتش‌بس کرده و دنبال مذاکره با ایران باشد.

وی افزود: در نتیجه دور اول مذاکرات در پاکستان انجام شد که توافقاتی حاصل شد اما چالش‌های جدی هم بود که دلیل آن هم زیاده‌خواهی طرف آمریکایی بود.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: بعد از دور اول قرار بود که مذاکرات دور دوم شروع شود اما قرار بود که اقدامات تحریک‌آمیز از ناحیه آمریکایی‌ها انجام نشود که طبق معمول با اقدامات و رفتارهای غیرقابل پیش‌بینی که از سوی ترامپ صورت می‌گیرد، انجام شد.

مالکی خاطرنشان کرد: محاصره دریایی، حمله به کشتی ایران و همچنین تهدیدات از سوی طرف آمریکایی از جمله دلایلی بود که باعث عدم حضور تیم مذاکره‌کننده در دور دوم مذاکرات در اسلام‌آباد شد.

وی اضافه کرد: علی‌رغم اینکه آقای عراقچی، وزیر خارجه در توئیتی اعلام کرد که ایران تنگه هرمز را به روی کشتی‌های تجاری و در قالب آن چارچوب توافق شده اولیه باز می‌کند. اما همین اقدام ایران نیز با اقدام خصمانه آمریکایی‌ها در ادامه محاصره دریایی همراه شد که همین اقدامات از جمله عواملی بود که تیم مذاکره‌کننده به اسلام آباد نرفت.


سرویس: سیاسی
کلید واژگان: ایران / آمریکا / مجلس / مذاکرات / سیاست_خارجی