شناسه خبر : 75380
تاریخ انتشار : 1400/06/21 13:49
کرونا جراحی‌های زیبایی را افزایش داد

کرونا جراحی‌های زیبایی را افزایش داد

«در شرایطی که مردم تشویق می‌شدند برای جلوگیری از شیوع هر چه بیشتر ویروس کرونا اپلیکیشن‌های مجازی و ابزارهای موبایلی را مورد استفاده قرار دهند، میزان تمایل آنها برای انجام جراحی‌های زیبایی هم افزایش یافت.»

نورنیوز-گروه اجتماعی: «تأثیرات ناشی از خیره‌شدن به چهره خود حین تماس‌های ویدیویی در اپلیکیشن‌های موبایلی مخصوص کنفرانس‌های کاری که بعد از همه‌گیری ویروس کرونا بسیار محبوب شدند، باعث شده  است تا تصور ما نسبت به تصویر صورت خودمان خراب شود و احساس رضایتمندی کمتری نسبت به خودمان داشته باشیم. این خبر نتیجه حاصل از یک مطالعه روانشناسی گسترده است که نشان می‌دهد ابزارهای موبایلی مخصوص دورکاری و تماس‌های تصویری که در جریان قرنطینه خانگی طی دو سال گذشته بسیار فراگیر شدند، برای نخستین بار این فرصت را فراهم کردند که انسان ساعت‌ها تصویر ویدیویی صورت خود را مشاهده کند و در نهایت تصور او نسبت به خودش عوض شود. «شادی کوروش» از استادان دانشگاه پزشکی هاروارد این هفته برای نخستین بار اختلال مذکور را معرفی کرد و توضیح داد این پدیده که با نام «بدشکلی زوم» شناخته می‌شود، در جریان همه‌گیری ویروس کرونا و افزایش برقراری تماس‌های تصویری در فضای مجازی ایجاد شده و در کل باعث شده است میزان رضایتمندی مردم از خودشان کاهش یابد.

رضایتمندی شخصی مجازی

اوایل سال 2020 میلادی که کرونا تقریباً همه کشورهای جهان را درگیر کرده بود بسیاری از شرکت‌های بزرگ از کارمندان خود درخواست کردند با دورکاری و انجام وظایف شغلی از داخل منزل، جلو شیوع هر چه بیشتر این ویروس را بگیرند. این اتفاق باعث شد محبوبیت اپلیکیشن‌های مخصوص برقراری تماس‌های تصویری و کنفرانس‌های ویدیویی افزایش یابد و در همین راستا اپلیکیشن زوم که دسامبر 2019 تنها 10 میلیون کاربر ماهانه داشت، ماه گذشته اعلام کرد که میانگین تعداد کاربران فعال آن از 500 میلیون نفر هم فراتر رفته است و این افراد طی یک سال گذشته از طریق این اپلیکیشن 3.3 تریلیون دقیقه تماس برقرار کرده‌اند. اپلیکیشن تیمز مایکروسافت که کارایی مشابه دارد نیز هر ماه بیش از 150 میلیون کاربر را تحت پوشش قرار می‌دهد و تعداد مشترکان آن طی یک سال گذشته رشد 900 درصدی را تجربه کرده است. این اعداد و ارقام نشان می‌دهد که کاربران جهانی در دوران پساکرونا هم همچنان دورکاری در دنیای مجازی را ترجیح می‌دهند و اپلیکیشن‌های ویدیویی را اولویت اصلی خود برای برقراری ارتباط با دیگران می‌دانند. اما دکتر کوروش از این اتفاق رضایت چندانی ندارد. او این هفته طی مصاحبه‌ای گفت: «از ابتدا این نگرانی وجود داشت که زمان صرف‌شده در دوربین‌ها تأثیرات منفی بر ادراک آنها از ظاهرشان بر جا بگذارد.»

او کنفرانس‌های مجازی از طریق دوربین تلفن همراه را به قرار گرفتن طولانی‌مدت در مقابل آیینه تشبیه می‌کند و بر این باور است که در این فضای مجازی کاربران به بازتاب واقعی خود نگاه نمی‌کنند و در اصل متوجه نمی‌شوند که این یک آیینه مخدوش شده است. او می‌گوید، عواملی مانند زاویه دوربین و میزان نزدیکی کاربر به لنز باعث می‌شود افراد در تصاویر مجازی با ظاهر واقعی خود مواجه نشوند. کوروش در آغاز همه‌گیری ویروس کرونا در انواع مشاوره‌هایی که ارائه می‌کرد با نوعی الگوی عجیب مواجه شد که بین مردم رواج پیدا کرده بود. او در این خصوص گفت: «در شرایطی که مردم تشویق می‌شدند برای جلوگیری از شیوع هر چه بیشتر ویروس کرونا اپلیکیشن‌های مجازی و ابزارهای موبایلی را مورد استفاده قرار دهند، میزان تمایل آنها برای انجام جراحی‌های زیبایی هم افزایش یافت.»

دانشگاه هاروارد در یک بررسی مجزا نشان داده بود که در جریان همه‌گیری ویروس کرونا میزان درخواست مردم برای انجام جراحی‌های زیبایی به شکل غیر معمول بیشتر شده است. او خاطرنشان کرد که درخواست‌های خاص برای انجام عمل زیبایی بینی یا صاف‌کردن چروک‌های پیشانی از شایع‌ترین مواردی بود که همزمان با شیوع گسترده ویروس کرونا و افزایش وابستگی به اپلیکیشن‌های مجازی بیشتر شد. کوروش در ادامه توضیح داد:‌ «مردم از افتادگی پوست در قسمت تحتانی صورت و گردن شکایت داشتند. ما می‌پرسیدیم آیا این به‌ دلیل نگاه‌کردن طولانی به‌ صورت خود هنگام برقراری تماس‌های تصویری است که از زاویه‌های مختلف، چهره خود را مشاهده می‌کنند و البته در بسیاری از موارد مراجعه‌کنندگان توضیح دادند که علت اصلی تمایل آنها به انجام عمل زیبایی همین بوده است.»

لازم به ذکر است که در ماه مارس سال‌ جاری میلادی جراحان پلاستیک انگلیسی اعلام کردند میزان مراجعه به آنها برای انجام عمل‌های زیبایی رشد 70 درصدی داشته است. کوروش و گروه او به طور عمیق‌تر به بررسی این موضوع پرداخته‌اند تا دریابند که چطور دوربین‌های مخصوص گوشی‌های هوشمند و رایانه‌های لوحی می‌توانند تصاویر مربوط به‌ صورت کاربران را مخدوش کنند تا در نهایت میزان رضایتمندی آنها از چهره واقعی‌شان کاهش یابد. او در ادامه اظهار داشت: «زمانی که از فاصله نزدیک عکس می‌گیرید، بیشتر در معرض تحریف تصویر هستید. ما با آزمایش روی یک دوربین جلو گوشی هوشمند متوجه شدیم که هر چه بیشتر به لنز دوربین نزدیک باشیم، اعوجاج تصویر بیشتر خواهد بود و این اتفاق در حالی صورت می‌گیرد که تمایل کاربران امروزی به گرفتن عکس سلفی یا نشستن در فاصله کم از دوربین لپ‌تاپ بیشتر شده است.»

عوارض دورکاری

هم اکنون که شرایط ناشی از انتشار ویروس عالم‌گیر کرونا بهتر شده است، بسیاری از گروه‌های تحقیقاتی، وضعیت مردم در این بازه زمانی حدود دو سال را مورد بررسی قرار داده‌اند. تعداد زیادی از کارشناسان به این نتیجه رسیدند که تماس‌های ویدیویی روزانه باعث شده است استرس و خستگی مفرط در افرادی که دورکاری می‌کنند بیشتر شود و ماه‌ها پس از انجام جلسات، سخنرانی‌ها، همایش‌ها و گردهمایی‌های مجازی به‌ دلیل رعایت فاصله اجتماعی هم اکنون با گروه‌های وسیع کارمندانی مواجه هستیم که اصطلاحا با پدیده موسوم به «خستگی تماس ویدیویی» مواجه شده‌اند و در اثر تعاملات مکرر و طولانی با همکاران یا همکلاسیان مجازی، در نوعی انزوا یا خستگی مفرط روانی به سر می‌برند.

دکتر «ایرنه مانزلا» از دانشگاه پلایموث انگلیس اعلام کرد که بررسی‌های اولیه این نوع عارضه روانی روی افرادی را که در طول روز بیش از 5 ساعت با اپلیکیشن‌های ویدیویی در ارتباط بودند، تأیید می‌کند و نشان می‌دهد که ارتباط به شکل ویدیویی بیشتر از ارتباطات متنی یا صوتی مبتنی بر دنیای مجازی روی مغز انسان تأثیر می‌گذارد. «لیبی ساندر» از محققان دانشگاه کوئینزلند استرالیا نیز در این خصوص توضیح داد که هیچکس دوست ندارد برای مدت طولانی به چهره خود نگاه کند و این اتفاق که در جریان برقراری کنفرانس‌های ویدیویی برای گروه وسیعی از افراد رخ داده است، آنها را با نوعی اختلال مواجه کرده است.

کارشناسان بر این باورند که سرخوردگی فزاینده ناشی از کنفرانس‌های ویدیویی طولانی و هر روزه ممکن است چالش‌های گسترده‌تری را در شرایط قرنطینه برای افراد ایجاد کند. در این راستا، یک نظرسنجی که به تازگی توسط مؤسسه گالوپ انجام شده است نشان می‌دهد از مجموع افرادی که طی یک سال گذشته دورکاری می‌کردند 60 درصد آنها احساس نگرانی می‌کنند و 45 درصد آنها توضیح دادند که بحران کرونا و خانه‌نشینی طولانی به سلامت روانی آنها و اعضای خانواده آسیب رسانده است. در مجموع از آنجایی که ویروس کرونا هنوز ریشه‌کن نشده است و بسیاری از کشورها به‌ صورت گسترده با آن درگیر هستند، شرایط دورکاری همچنان ادامه دارد و محققان به‌ دنبال روش‌های مختلف هستند تا از این طریق بتوانند عوارض ناشی از دورکاری و استفاده مکرر از اپلیکیشن‌های ویدیویی را کمتر کنند.»

روزنامه ایران


نظرات

المشهدانی رئیس مجلس عراق شد

قاتل بانوی ‌45 ساله بلوچ بازداشت شد

سازمان ملل متحد رژیم صهیونیستی را پاسخگوی جرایم ضدبشری سازد

گفت‌و‌گوی گروسی با غریب‌آبادی پیش از سفر به تهران

احضار کاردار آلمان در تهران به وزارت امروز خارجه

«خار و میخک» در بازار کتاب ایران رکوردشکنی کرد

نورنما | دوربین مخفی عجیب آمادگی جسمانی پیرزن پیرمرد در رشت ! +فیلم

گزارش تصویری| ایسلند؛ سرزمین آتش و یخ

محموله 32 هزار لیتری سوخت قاچاق کشف شد

محدودیتی برای عرضه خودرو در بازار بورس وجود ندارد

عکس های منتخب ایران،پنجشنبه 10 آبان 1403

استقلال بازی خانگی را واگذار کرد

تضمینی برای مسالمت‌آمیز بودن انتخابات آمریکا وجود ندارد

آلمان سه کنسولگری‌ ایران را تعطیل می‌کند

رای دادن به پایان تحریم‌های آمریکا موجب برکناری خانم وزیر شد

«کارنامه» از 10 آبان در رادیو نمایش پخش می‌شود

امنیت در مرزهای دریایی برقرار است

مبلغ 250 میلیون به هرکدام از بازماندگان و 40 میلیون تومان به مصدومان معدن طبس پرداخت شد

تیم تراکتورسازی پس از بازی با استقلال به قطر می‌رود

حزب‌الله 5 صهیونیست را در «المطله» به هلاکت رساند

عراقچی از مواضع محکم الجزایر در حمایت از مردم فلسطین تشکر کرد

تأمین مسکن کارگران در اولویت دولت است

نقش تعیین‌کننده ایران و روسیه در تحقق برنامه‌های بریکس

سایه روشن‌های آتش‌بس در لبنان به روایت روزنامه‌های عرب‌زبان

اهدای بسته معیشتی به خانواده‌های جانباختگان معدن تا پایان سال

برخورد عادلانه‌ای با بازیکنان ایرانی نمی‌شود

270 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای جهش تولید مسکن پرداخت شد

100 تصفیه‌خانه فاضلاب در کشور ساخته می‌شود

مطبوعات‌چی | مروری بر روزنامه‌های پنج شنبه 10 آبان 1403

تمام تلاش دولت برای حل مشکلات مردم است

چرا متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اجرا نمی‌شود +جزییات

آتش‌بس با حزب‌الله منجر سقوط دولت می‌شود

نورنما | عکاسی زیبا و دیدنی از سنجاب و موش +فیلم

آتش بس در لبنان؛ واقعیت یا عملیات روانی؟

اختصاص اعتبار ویژه برای صنایع پیشران/ سامانه بازار به زودی راه‎‌اندازی می‌شود

باید در ارتقای ایمنی معادن کوشا باشیم

هوای تهران سالم است

سامانه بارشی جدید از شنبه وارد کشور می‌شود

رئیس‌جمهور به زیارت حرم حضرت معصومه(س) رفت

ایران، اسرائیل و سؤالات سرنوشت‌ساز

دادگاهی در فنلاند حکم ضبط دارایی‌های روسیه را صادر کرد

پرداخت 24 هزار میلیارد ریال مطالبات دارو و ملزومات پزشکی

افزایش 50 درصدی فوق‌العاده ویژه مشاغل عمومی

4 هزار و 275 گواهی تمکن مالی الکترونیک صادر شد

علل افزایش قیمت دلار چیست؟

گفتگوی تلفنی دکتر عراقچی با وزیر امور خارجه جدید اندونزی

انگلیس از کریدور دریای سیاه سلاح به اوکراین منتقل می‌کند

رایزنی وزرای خارجه ایران و قطر

جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد

امیری: شرایط VAR زیبنده فوتبال ما نیست/ پورعلی‌گنجی: داور 2 پنالتی صددرصد را نگرفت

شکست قاسم‌پور برابر سعدالله‌یف در 4 ثانیه پایانی/ نخودی به رده‌بندی رفت

عکس های منتخب جهان،30 اکتبر2024

شورای امنیت حمله تروریستی تفتان را شدیداً محکوم کرد

مقاومت لبنان در دوره دبیرکلی شیخ نعیم قویتر از گذشته به حیات خود ادامه می‌دهد

عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 9 آبان 1403

پیام تبریک فرمانده ارتش به دبیرکل جدید حزب‌الله لبنان

سیل شدید در اسپانیا جان 72 نفر را گرفت +فیلم

افزایش شمار شهدا به 43 هزار و 163 نفر/102 فلسطینی دیگر در غزه شهید شدند

میز خدمت این هفته در نماز جمعه برپا است

یک تیم تروریستی در حین ورود به کشور دستگیر شد

شهرری تا دهه فجر صاحب 3 ایستگاه جدید مترو می‌شود

نکات مهم لایحه بودجه 1404

نخودی از جردن باروز آمریکایی انتقام گرفت

استقلال خوزستان 1 - پرسپولیس 0/ نخستین شکست قرمزپوشان ثبت شد

احتمالا ایران به روسیه سرباز می‌فرستد

«محمدرضا فرزین» به عنوان رئیس کل ابقا شد

استقامت اسطوره‌ای مقاومت حماسه عزت را رقم زده است

نورنما | مشاهده پرنده ای ناشناخته در بندر کنگان +فیلم

یک مجتمع تجاری در مشهد طعمه حریق شد +فیلم

فیلم «در آغوش درخت»، نماینده ایران در اسکار شد

آمریکا از سفارتخانه‌های خود برای جاسوسی استفاده می‌کند

251 میلیارد تومان تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها پرداخت شد

قابلیت جدید ایرپادز اپل برای کمک به کم‌شنوایان

اقتصاد نگار | سهم حقوق کارمندی از بودجه 1404+فیلم

قتل همسر سابق به خاطر ازدواج مجدد

مشکل رجیستری آیفون حل شد/ اعلام سازوکار رجیستری بزودی/سود بازرگانی واردات آیفون 96 درصد

ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول الزامی شد

رشد 4420 واحدی شاخص بورس امروز 9 آبان

نوراینفو | چه زمانی به روانشناس مراجعه کنیم ؟

حملات حزب‌الله به مواضع رژیم اسرائیل/انفجار کارخانه تولید قطعات هواپیما در «نهاریا»

دفاع فرزین از لایحه اجازه افزایش سهمیه دولت در صندوق بین‌المللی

رهبر معظم انقلاب: به جنگ روایت‌ها توجه لازم را نکرده‌ایم

نورنما | زیبایی های برداشت زرشک در خراسان جنوبی +فیلم

از قابل گذشت نبودن اقدام رژیم اسرائیل تا رسیدگی به شکایت داوطلبان

احداث کمپ 30 هکتاری گردشگری در جزیره بوموسی

عراقچی: اسرائیل از کانالی که آمریکا در عراق ایجاد کرده بود حمله کرد

موس حلقه‌ای جایگزینی برای میز کار

پاوربانک خودران؛ یاور خودروهای برقی در جاده‌ها

مطبوعات‌چی | مروری بر روزنامه‌های چهارشنبه 9 آبان 1403

نفوذ هکرها به تلفن نزدیکان بایدن و ترامپ

ایهود اولمرت: نتانیاهو دشمن ماست

منصور بیجار استاندار سیستان و بلوچستان شد+ سوابق

اعلام نتایج قرعه کشی خودروهای وارداتی اول هفته آینده

بازداشت شهردار و یک عضو شورای شهر رامسر به اتهام ارتشا

موافقت مجلس با استعفای «حسین‌زاده»

پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به جشنواره تئاتر کودک و نوجوان

پرسپولیس در اندیشه تصاحب سه امتیاز بازی مقابل استقلال خوزستان

باند 4 نفره آدم‌ربایی و تجاوز به عنف در اهواز بازداشت شدند

سفر مشاوران بایدن برای پایان دادن به جنگ لبنان

صدای بلندتر اعضای بریکس در مناسبات جهانی

X
آگهی تبلیغاتی